Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на автомобил: 12 000 лв. - 13 000 лв.

Featured Replies

Здравейте, 

Понеже нищо не разбирам от автомобили, търся съвет тук. 

Искам да купя седан втора ръка, като основните ми изисквания са следните: 

- Семеен, здрав и надежден автомобил. Не бих искал да правя ремонти през месец.

- Икономичност - не висок разход на гориво. Тук сигурно от значение е двигателя. Понеже не съм шофьор с голяма практика, не търся много мощен двигател. 

- Евтина поддръжка, данъци, застраховка (доколкото е възможно). Ако първото условие е изпълнено, би следвало да не се налага да сменям много неща в последствие. Въпреки това, предпочитам качество пред ниска цена, ето защо това условие е последно. 

Благодаря за предложенията, всяко мнение и разяснение ще е от полза!

• Отговори 61
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Понеже тази сума, е твърде близо до цената в брой на вероятно подходящи модели от някои...по обикновени марки. Имам предвид за нов автомобил от магазин. Та защо не досъберете необходимата сума, или не го вземете на изплащане. Все пак става въпрос за нова кола с няколкото години гаранция и т.н. 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Можеш преспокойно, да си вземеш някой VW Passat/Jetta след 2005-06 година. Ще ти дам пример;

1. http://www.cars.bg/c1278577

2. http://www.cars.bg/c1208882

Надежден автомобил, евтина поддръжка, имаш всички екстри и т.н. Повечето дето говорят, че проблемните им места били носачите и, че двигателя 2.0 бил много проблемен, значи толкова разбират от автомобили. Всеки които питаш, ще ти каже, че няма да имаш нито един от тези проблеми. Ако пък, намериш 1.9 ТДИ , ще се родиш напълно!

Проблемът на Фолксваген е в това, че за едни и същи пари получаваш или по-малко или по-амортизиран автомобил. Затова най-добре Форд, Опел или Шкода. Тия автомобили за парите си предлагат най-много на старо. Форд е може би най-бързо обезценяващата се марка, а това означава, че за 12-13 бона ще намериш много добри автомобили като техническо състояние. Във всеки случай по-добри от Фолксваген. Не сравнявам автомобили на едни и същи километри, а автомобили за едни и същи пари. Иначе тия автомобили са си на кантар относно проблемите, включително Фолксваген. Нямам нищо против Фолксваген, но за едни и същи пари получаваш или по-стар автомобил, или на повече километри или с по-калпаво оборудване. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

• Автор

Тоест, нещо като такова: 

http://www.cars.bg/c1212090

Точно пасат и мондео заглеждах и аз, но само защото ми харесва как изглеждат, без да разбирам нищо.

А за това какво ще кажете: 

http://www.cars.bg/c1150517

Тоест, нещо като такова: 

http://www.cars.bg/c1212090

Точно пасат и мондео заглеждах и аз, но само защото ми харесва как изглеждат, без да разбирам нищо.

А за това какво ще кажете: 

http://www.cars.bg/c1150517

На външен вид изглежда добре, но мисля че трябва да отидеш на преглед на колата заедно с някого който разбира и ще ти каже дали си заслужава. Важното е каква купчина желязо се крие под капака.

+1 за Пасата, но гледай поне да бъде с 6 степенна скоростна кутия.

Може да погледнеш и некой ГолфУ, но няма да е седан както ти искаш. Погледни Аудитата, също добри автомобили. Преди карах такова, но му се случи инцидент. 

http://www.cars.bg/c1253297

Можеш да вземеш, преспокойно некое Ауди А4 след 2005 година до 11-12К , а след това ще ти останат едни 1К за обслужването.

http://www.cars.bg/c1234793

След А4-ката, бях си взел такава А6-ца, карах я до преди месец, след това конете ми се видяха много малко, метнах се на повече, но от Аудито останах пре доволен, вървежа, разхода,комфорта и т.н.

http://www.cars.bg/c1235888

П.п. Останах си верен, затова отново карам Ауди, но по-висок клас вече!

Успех с избора, кажи какво си вземал и какви пари ти излезе.

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Ти прочете ли какво иска автора?НИКЪДЕ не е споменавал за градски автомобил как ще събере цялото семейтво ако то се състои примерно от 4 човека в тая малолитражка? 

Точно днес, можах да се кача в една такава детска количка. При мойте размери 189 на 115 кг. с по-широк гръб от седалката, ако знаеш какво е удобно..... Имах чуството, че седя буквално в детска количка. А, човека е писал, че иска автомобил за семейството си. Не искам си представя, как ще се съберат 3-4-ма човека + багаж в тази количка

Тъй като пасат,шкода,ауди за твоите изисквания са ти показани аз ще ти разнообразя избора.

http://www.cars.bg/c1192853

http://www.cars.bg/c1254616

Като цяло ако не си роб на марки колкото по-ново толкова по-добре според мен,но какво ли мога да кажа аз като карам кола 90г.Гледай добре парите,които си приготвил са си сериозна сума за нашите стандарти.

А за 12.5K си взех Audi A4 2007 3.0 tdi 233hp, харчи 9 а върви като самолет, ето ти една примерна обява: 

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11423637177518467&slink=a9grc2

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

А за 12.5K си взех Audi A4 2007 3.0 tdi 233hp, харчи 9 а върви като самолет, ето ти една примерна обява: 

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11423637177518467&slink=a9grc2

Имаш ли идея на високият клас колко струва возията и поддръжката, данъците и прочие?  Явно в тази тема държиш да си офтопик. Иначе поне за вътрешното пространство, си е наистина по темата...Ама само за него.

Приятел, ако можеш, досъбери пари и си вземи нещо ново. Втора ръка има предимства, че не се прави всичко в официален сервиз и цените са като цяло идея по-ниски. Обаче да се хвърлиш на нещо много лъскаво си е самоубийство откъм поддръжка въпреки всичко. Трябва ти среден клас седан като VW Jettta. Passat е лодка.

П.п. Останах си верен, затова отново карам Ауди, но по-висок клас вече!

Ти к'во банки ли грабиш? Да не си от ония с калашниците или си съучастник на оня, дето сви 1 милион лева? До тука посочи коли на обща стойност има-няма 40 бона. Интересно какво работи 21 годишен "фитнес маняк" без стаж, за да може да си го позволи?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ти к'во банки ли грабиш? Да не си от ония с калашниците или си съучастник на оня, дето сви 1 милион лева? До тука посочи коли на обща стойност има-няма 40 бона. Интересно какво работи 21 годишен "фитнес маняк" без стаж, за да може да си го позволи?

Ти к'во да не си учител по математика? Предното Ауди, продадох го на части от каското взех некой лев, доплатих некой друг лев, взех А6-цата, порадвах й се, направих бартер с един който дължеше на шефа пари, доплатих му некой друг лев, и така взех друго Ауди. Впрочем работя, като частна охрана на един гад, но също така му ръководя бара "нещо като началник". Не, банки още не планирам да обирам!

П.п. Имам богати лели  :wink12:

Впрочем работя, като частна охрана на един гад

Това обяснява всичко. Мафията има пари. Аз си мислех и аз да хвана каквото работиш ти, ама бияч - не, мерси. :D

Това обяснява всичко. Мафията има пари. Аз си мислех и аз да хвана каквото работиш ти, ама бияч - не, мерси. :D

То, нали предполагаш, че нема взет охрана на 40+ години...? Ааа, ти ме изкара сега.... Нали ти казах, имам богати лели. То туй работа, не е за всеки. Може да питаш Ванко/Ламко, ако го видиш!

Ти к'во да не си учител по математика? Предното Ауди, продадох го на части от каското взех некой лев, доплатих некой друг лев, взех А6-цата, порадвах й се, направих бартер с един който дължеше на шефа пари, доплатих му некой друг лев, и така взех друго Ауди. Впрочем работя, като частна охрана на един гад, но също така му ръководя бара "нещо като началник". Не, банки още не планирам да обирам!

П.п. Имам богати лели  :wink12:

С това добавих малко че се сетих за един виц от соца.

Дърпа кварталния един де си купил нова волга от къде е взел парите.

- Еми продадох ладата, добавих малко и взех волгата.

Ами ладата как купи?

- Продадох жигулито добавих малко и взех ладата.

Ами жигулито как купи?

- Продадох москвича добавих малко и взех жигулито.

Ами москвича как купи?

- А за москвича вече лежах.

• Автор

Благодаря за отговорите на всички :) !

Тези, които препоръчват нов автомобил, може ли предложения (всички нови, които разглеждах са за над 20к, което доста надвишава бюджета ми). Предполагам има добри опции на 3-4 години...

Другия вариант е Дачия, да речем, но кое е по-добре, Пасат на 7-8 години или нова Дачия? А това, че возията на Пасатите е като на лодка какво ще рече?

Аудитата съм чувал, че са им скъпи частите, ето защо клоня повече към други марки, не че те не ми харесват :)

Другия вариант е Дачия, да речем, но кое е по-добре, Пасат на 7-8 години или нова Дачия? А това, че возията на Пасатите е като на лодка какво ще рече?

Passat е кола, която е много обемна и широка. Караш моторница в града. Широка и хубав за дълъг път, но неудобна за ежедневно градско въртене. Дачия-та ще е нова и ще е дърво. За съжаление Passat-а гарантирано ще вози по-добре от Дачия-та, но САМО ако е добре поддържан. Това е проблемът с коли втора ръка - не се знае какво ще се случи. Друг вариант е да вземеш преоценена кола от някой дилър директно, която е върната от лизинг. Може да я получиш на такива пари, че почти да ти покрие бюджета и знаеш че е обслужвана правилно.

Ауди-то се води на ВАГ групата премиума уж. И да, частите са скъпи, особено ако е с халуминови носачи.

Ето ги, разбира се и както сам сте се сетил модели на Дачия също стават (модели на Шкода също имаше на достатъчно ниски цени(без луксозните) обаче гледам яко са ги надули, буквално Х2 в сравнение с само преди няколко години, може да е поради любезната алчност на нашенските търгаши). Сега всички любители на западния лЮкс (на голо дупе) ще наскочат с обяснения за дървеност, че не ускорявали 0/100 за 3 секунди и какво ли не друго. 

Лилей, хем митото голямо за внос от Русия. За 12 хиляди бих си взел Лада, да ти кажа. Поне е нова. И някак социалистическите спомени свързват Лада-та с нещо, за което хората повече милеят от Дачия. За 12 хиляди такива екстри. Че и данъка под 100лв. :)

Лилей, хем митото голямо за внос от Русия. За 12 хиляди бих си взел Лада, да ти кажа. Поне е нова. И някак социалистическите спомени свързват Лада-та с нещо, за което хората повече милеят от Дачия. За 12 хиляди такива екстри. Че и данъка под 100лв. :)

Определено курса на рублата спрямо долара и еврото помага цените в наши пари да са съвсем народни, пък и количките вече са с по-западна визия от тези от едно време :) Частите са по-евтини и от най-евтините чаркове за западни автомобили. Има и още едно предимство...Малко в хумористичен стил и взаимствано от прочетен майтап: Не се налага за смяната на изгоряла крушка на стоп-а, да разглобяваш половината кола.

Не се налага за смяната на изгоряла крушка на стоп-а, да разглобяваш половината кола.

Това не е хумористично, а реалност. Гледах клипче, където майстор 1 час сменяше крушка на някакво ново Рено. Има капачка в подкалника, след това още нещо, след това завърташ крушката на слято и слагаш другата. По-голяма идиотщина не бях виждал. Проблемът за Лада не е да намериш евтини части, както за всяка друга кола проблемът е да намериш качествени.

В Русия съм бил, в градовете близо до завода ги късат от каране такива Лади. Само в Москва са голямото добро утро и там само скъпи Мерцедеси гледаш из центъра. Да, ама Москва не е Русия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.