Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя програма според вас е най-добра за правене на буутващ диск ?

Featured Replies

Здравейте !
Искам за си преинсталирам компютъра и вие знаете,че трябва да се направи буутващ диск .
Аз си ги правя с CDBurnerXP тя е много добра.
А според вас коя е най-добрите програми за записване на дискове и ако може линкове за теглене .  :) 

Мерси Предварително !  ;)

Поздрави...

Здравейте !

Искам за си преинсталирам компютъра и вие знаете,че трябва да се направи буутващ диск .

А според вас коя е най-добрите програми за записване на дискове и ако може линкове за теглене .  :) 

Мерси Предварително !  ;)

Поздрави...

Здравей,

щом си доволен, какъв е проблема? Защо си мислиш, че има разлика? Записа на буутващ диск не е по-различен от записа на какъвто и да е друг диск с каквато и да е информация.

Поздрави!

p.s.

Не знам вече колко години не съм ползвал диск за преинсталация. С флашка ми е най-удобно.

И флашка за самата ОС не ползвам даже - направо от iso файла.

...Аз си ги правя с CDBurnerXP тя е много добра.

А според вас коя е най-добрите програми за записване на дискове и ако може линкове за теглене ...

Най-добрата е тази, с която си свикнал. А за да я предпочиташ, значи ти харесва, за какво ти е тогава друга, тя няма да прави нещо по-различно? Лично аз от 15-тина години ползвам само Nero (май мнозина не знаят, че се предлага и безплатна версия) и не бих я заменил за друга, защото съм свикнал с нея, върши ми безотказна работа, но и другите не се по-долу.

Лично аз от 15-тина години ползвам само Nero (май мнозина не знаят, че се предлага и безплатна версия) и не бих я заменил за друга, защото съм свикнал с нея, върши ми безотказна работа.

Здравейте. Безплатното Nero, за което говорите, работи до Windows 7. Казано с прости думи - то е отживелица. Иначе за професионално решение Nero е най-доброто, но трябва да е по-актуално.

А според вас коя е най-добрите програми за записване на дискове и ако може линкове за теглене .

Най-добрата програма за запис на дискове е Windows Disc Image Burner вграден в уиндоуса ви. Не изисква никаква конфигурация или инсталация на допълнителен софтуер.

4rrcea.png

За по-специално изпълнение, като да интегрираш ключ за активация, UltraISO е добро решение.

• Автор

Е ако компютъра е без инсталиран Windows как ще го инсталираш без диск или флашка ?  :no-no:

Пък и плюс това като е направо от исо файла не ти дава да форматираш,добавяш,изтриваш дисковете !

Щом си доволен от CDBurnerXP за какво ти е друга? 

Само питам според вас коя е най-добрата :)

Редактирано от N0lifer (преглед на промените)

Е ако компютъра е без инсталиран Windows как ще го инсталираш без диск или флашка ?

Инсталирам с помощта на mini Windows XP от Hiren's Boot CD като монтирам iso файла на Windows-a и с WinNTSetup "насипвам съдържанието на диска, на който ще се инсталира ОС"

Всяка програма за запис на дискове може да свърши тая работа - да запише съдържанието на iso файла на CD/DVD. Другото е въпрос на навици и предпочитания към интерфейса.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Всяка програма за запис на дискове може да свърши тая работа - да запише съдържанието на iso файла на CD/DVD.

Респект към ExaFlop, получавал съм помощ от него, добър съветник и експерт е. Не всяка програма обаче умее да прави бутващ диск. Когато става дума за такъв, потребителят трябва да трепери да не сбърка записа.

Аз ползвам тази и съм доволен от нея не се инсталира и върви много добре  :)

https://rufus.akeo.ie/

Ако си я сложиш и нещо искаш допълнително да разбереш ми пиши на ЛС и при първо влизане тук ще ти отговоря на въпросите  ;)

Здравейте. Безплатното Nero, за което говорите, работи до Windows 7. Казано с прости думи - то е отживелица...

Nero Free върви под W 8 още от 9-та серия, а текущата актуална е 16, но щом твърдиш, че е отживелица... Не съм казал, че ползвам безплатната версия, а че има и такава, но тъй или иначе, инсталирам само Express и Burning ROM, останалите модули са ми напълно излишни и не е нужно да ми се пречкат.

Да, вградената също върши добра работа, но вече споменах, а и останалите потвърдиха, че надделява рутината.

Nero Free върви под W 8 още от 9-та серия, а текущата актуална е 16, но щом твърдиш, че е отживелица...

Този сайт ме заблуди, че върви до Windows 7. В тази връзка от къде официално може да се дръпне въпросната версия? Мерси предварително.

Редактирано от Mlechko (преглед на промените)

Само Media Home е Free.

http://www.nero.com/enu/products/nero-mediahome/why-download-nero-mediahome.php

А BurningRom  последната безплатна версия е 9

...В тази връзка от къде официално може да се дръпне въпросната версия?

Предлага се и от kaldata - Nero Burning ROM Free 16.0.03300

А BurningRom  последната безплатна версия е 9

Аз безплатна версия на Burning Rom не съм виждал. Единственото безплатно е Media Home, което има модул за запис, но този модул мисля, че се плащаше, за да бъде отключен.

Голям гаф. За първи път ми се случва. Не ми дава да го деинсталирам.... (edit) друг път да инсталирам, чакам по 10 минути! Само антивирусната ги е завъртяла тия работи, а преди явно е имало файл в употреба, който трябвало да се изтрие от временната папка, всичко се стартира със закъснение от 10 минути - кошмар!  :eek:

Голям гаф. За първи път ми се случва. Не ми дава да го деинсталирам.... (edit) друг път да инсталирам, чакам по 10 минути! Само антивирусната ги е завъртяла тия работи, а преди явно е имало файл в употреба, който трябвало да се изтрие от временната папка, всичко се стартира със закъснение от 10 минути - кошмар!  :eek:

Така и не разбрахме за коя програма става въпрос.

Аз безплатна версия на Burning Rom не съм виждал...

Ами не знам, пише, при това не от вчера, че е Free и не се споменава да иска ключ, но не бих спорил, защото, както казах по-горе, не я ползвам, след като има други версии на Nero.

Nero спрях да ползвам от 8-9. версия някъде. Не следя отблизо развитието му. Ама пакетът му надхвърли размера на Windows XP - цяла ОС. А няма нещо уникално в него, което да не може да свърши човек с друг софт, пък били те и отделни програми.

.. Ама пакетът му надхвърли размера на Windows XP - цяла ОС. А няма нещо уникално в него, което да не може да свърши човек с друг софт, пък били те и отделни програми.

Че няма нищо уникално, няма, но Burning ROM + Express, което е много повече от достатъчно за основното предназначение на програмата, е с около 50 МБ инсталатор.

PowerISO върши същото, примерно, и е 3МБ барабар с драйвъра за виртуални дискове. Е, за да запишеш съдържание, първо трябва да направаиш ISO файл със съдържанието и него да запишеш. И като редактор на имидж файлове е супер.

Така и не разбрахме за коя програма става въпрос.

За ето тази програма, рейтинга трябва да е абсолютна 1-ца, защото представлява само един компонент за копиране и запис на данни върху диск, нищо повече, при това инсталацията и деинсталацията са абсурдни - изискват изчакване по 10 минути всяко, под Windows 10, без да има някакъв прогрес бар. Уникален феномен, невиждан досега! :no-no:

За ето тази програма, рейтинга трябва да е абсолютна 1-ца, защото представлява само един компонент за копиране и запис на данни върху диск, нищо повече, при това инсталацията и деинсталацията са абсурдни - изискват изчакване по 10 минути всяко, под Windows 10, без да има някакъв прогрес бар. Уникален феномен, невиждан досега! :no-no:

Какво искаш от програма, която е писана преди 5-6 години и я пускаш под Win10 - пак ще е добре, ако вообще работи коректно под него.

Какво искаш от програма, която е писана преди 5-6 години и я пускаш под Win10 - пак ще е добре, ако вообще работи коректно под него.

Няма какво да предложи "момчето" и измисли това. Белким Win10, дето я пуснаха вчера работи като хората. Аз от 2 години съм с 11 - никога не съм имал проблем. Преди това съм бил почти 9 години с по- стара версия NERO (включително 6.6.1.4).  Лошото е когато някой дава напътствия и си преинсталира компютъра на седмицата по 2 пъти. Постът ми не е насочен към теб, приятелю.

Сега забелязах, че днеска се навършва точно една година откакто е сменено дъното и преинсталиран windows-a и за тая една година нямам никаква инсталирана програма за запис на дискове, аз и без това за това време не съм записал нито един диск.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.