Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем, който не зная как точно да определя....

Featured Replies

Здравейте :( Снощи си свалих един филм и след като го изгледах загасих компютъра за през ноща. Казвам го като последно нещо което съм правил на компютъра. Като преди това през целия ден работеше нормално. Днес като го включих и стартира със смалена картина на десктопа. Не знам как точно да го бясня така че да бъде разбираемо... Картинката ми е смалена и около нея има син фон като рамка. Няма икони на раборния плот, но таскбара си го има. Иконите си се показват там, вижда се че работят, но като искам да ги отворя те отварят, но не се показат на самия десктоп... като клинкнах на скрий иконите картината ми се оголеми и синьото изчезна, но пак нито икони, нито нещо може да се отвори , нищо.... прохвах в safe mode да видя какво му пречи, но честно казано не можах нищо да открия :D  Със уиндоулс хп съм и сп3. Проблема е че имам скрити файлове на работния плот които искам да си кача на диск и не мога да се добера до тях. Много са ми важни... много ви моля ако можете да дадете някакъв съвет дори и временен колкото да тръгне за малко поне да си сваля файлоте които ми трябват и после да става каквото ще. По принцип уиндоуса е за  смяна, но не ми харесват дргугите версии и за това карам с него докато съвсем издаде багажа.... Пиша от лаптопа и се извинявам за грешките които съм допунал, Цяла мъка ми е да пиша от него.

Щракни на Start->Control Panel->Folder Options->маркирай Show hidden files and folders и потвърди с ОК.

%userprofile%\desktop - копирай това. Щракни на Start->My Computer, като се отвори прозорецът, щракни с десен бутон в адресната лента и избери Paste. Натисни Enter. Ще се отвори папката на работния ти плот. Вече можеш да си копираш/преместиш файловете, ако са там.

Ако не са ->Start->Run->cmd->OK W `erniq prozorec napi[i:

echo y}chkdsk c: /f /r

и натисни Enter. Като завърши изпълнението на командата, рестартирай компютъра. След рестарта ще започне проверка - не изключвай компютъра. Ако след завършване на проверката няма промяна, използвай системата за веъзстановяване:

https://support.microsoft.com/bg-bg/kb/306084

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Вероятни причини за твоя проблем.

1. Омазан драйвер на видеокартата - деинсталира се и се инсталира отново.

2. Повредена видеокарта - сменя се с друга.

3. Повреден монитор - тества се с друг монитор.

Като за начало тествайте с друг монитор.

Здравейте :( Снощи си свалих един филм и след като го изгледах загасих компютъра за през ноща. Казвам го като последно нещо което съм правил на компютъра. Като преди това през целия ден работеше нормално. Днес като го включих и стартира със смалена картина на десктопа. Не знам как точно да го бясня така че да бъде разбираемо... Картинката ми е смалена и около нея има син фон като рамка. Няма икони на раборния плот, но таскбара си го има. Иконите си се показват там, вижда се че работят, но като искам да ги отворя те отварят, но не се показат на самия десктоп... като клинкнах на скрий иконите картината ми се оголеми и синьото изчезна, но пак нито икони, нито нещо може да се отвори , нищо.... прохвах в safe mode да видя какво му пречи, но честно казано не можах нищо да открия :D  Със уиндоулс хп съм и сп3. Проблема е че имам скрити файлове на работния плот които искам да си кача на диск и не мога да се добера до тях. Много са ми важни... много ви моля ако можете да дадете някакъв съвет дори и временен колкото да тръгне за малко поне да си сваля файлоте които ми трябват и после да става каквото ще. По принцип уиндоуса е за  смяна, но не ми харесват дргугите версии и за това карам с него докато съвсем издаде багажа.... Пиша от лаптопа и се извинявам за грешките които съм допунал, Цяла мъка ми е да пиша от него.

Ако можеш да обясниш по-разбираемо, какво имаш предвид с това :

"Иконите си се показват там, вижда се че работят, но като искам да ги отворя те отварят, но не се показат на самия десктоп"

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

Проблема определено не ми е в монитора. Като се опитам да местя отворената програма не става, но до колкото успявам да видя май се отварят някъде в десния край ама най накрая така че да не мога да стигна до тях... Сарта ми се отваря и като кликна на контролен панел или нещо друго и показва че е отворено в таскбара, но на самия десктоп не се отваря прозореца... не знам как да го снимам от лаптопа за да го видите. Ако някой знае как да включа камерата. Лаптопа е самсунг с уин7. И другото което е преди седмица както си работех на компютъра за който пиша по горе ми изгасна изведнъж. И не се включва. И като го отворих и му махнах прахта и все че тръгна, Та дали и това може да оказва влияние? Например да не съм го почистил  добре... знам ли вече. Пуснах му само една прахосмукачка :D

Проблема определено не ми е в монитора. Като се опитам да местя отворената програма не става, но до колкото успявам да видя май се отварят някъде в десния край ама най накрая така че да не мога да стигна до тях... Сарта ми се отваря и като кликна на контролен панел или нещо друго и показва че е отворено в таскбара, но на самия десктоп не се отваря прозореца... не знам как да го снимам от лаптопа за да го видите. Ако някой знае как да включа камерата. Лаптопа е самсунг с уин7. И другото което е преди седмица както си работех на компютъра за който пиша по горе ми изгасна изведнъж. И не се включва. И като го отворих и му махнах прахта и все че тръгна, Та дали и това може да оказва влияние? Например да не съм го почистил  добре... знам ли вече. Пуснах му само една прахосмукачка :D

Отваряш Device manager и деинсталираш драйверите за видеото.

Рестартираш.

Би трябвало да имаш нормално изглеждащ дисплей, но с малка резолюция - 800x600.

Инсталираш наново драйверите за видеото.

Ако не знаеш, как се прави това - търси компетентен човек.

• Автор

Ако можеш да обясниш по-разбираемо, какво имаш предвид с това :

"Иконите си се показват там, вижда се че работят, но като искам да ги отворя те отварят, но не се показат на самия десктоп"

съжалявам, но писането на тоя лаптоп ми е мъчение... исках да кажа че нали когато програма и папка или нещо друго там е отворено то се показва в синята лента най долу - тази при старта където е... ей така се показва и при мен като кликна на нещо от старт менюто. това единствения начин да опитам да отворя нещо и то се отваря както го гледам, но проблема и е че самият прозорец не ми се показва на екрана. Стои си син екран заедно с смалената картнина която съм избрал за фон на десктопа.

много бавно ми пуска постовете нещо... но сега като махнах този драйвер се оправи

то преди дни искаше да инсталирам по нова версия именно на този драйвер където ми каза да премахна и  driver genius  уж ми дръпна така която да е съвместима с уина ми , но явно е дало няква грешка... както и да е. много ви благодаря за помоща! :) 

съжалявам, но писането на тоя лаптоп ми е мъчение... исках да кажа че нали когато програма и папка или нещо друго там е отворено то се показва в синята лента най долу - тази при старта където е... ей така се показва и при мен като кликна на нещо от старт менюто. това единствения начин да опитам да отворя нещо и то се отваря както го гледам, но проблема и е че самият прозорец не ми се показва на екрана. Стои си син екран заедно с смалената картнина която съм избрал за фон на десктопа.

много бавно ми пуска постовете нещо... но сега като махнах този драйвер се оправи

то преди дни искаше да инсталирам по нова версия именно на този драйвер където ми каза да премахна и  driver genius  уж ми дръпна така която да е съвместима с уина ми , но явно е дало няква грешка... както и да е. много ви благодаря за помоща! :)

Занесете лаптопа в сервиз да му се направи профилактика и да се почисти от прах и мръсотия. Ако се налага ще се смени и термопаста на процесор и видеокарта. Също така е хубаво да се прегледа за ненужни програми и да се деинсталират. Ако ОС е доста омазана препоръчвам чисто нова преинсталация.

Занесете лаптопа в сервиз да му се направи профилактика и да се почисти от прах и мръсотия. Ако се налага ще се смени и термопаста на процесор и видеокарта. Също така е хубаво да се прегледа за ненужни програми и да се деинсталират. Ако ОС е доста омазана препоръчва чисто нова преинсталация.

Защо да го носи на сервиз ? Смяташ, че след това ще му е по-удобно да пише на него ли ?

Аз не разбрах как и дали се е решил проблема, но ще напиша какво според мен се е случило. Този прозорец, който се е показвал след стартиране (смален прозорец, само с Десктопа и без икони) се появява обикновено когато картината е клонирана между два дисплея (когато например към компютъра има включен и телевизор), като основен Primary дисплей е другият, ако е свързан с HDMI. Нещата се оправят, като от Properties на картината се задава тя да се показва само на искания дисплей (този на компютъра).

След като си премахнал драйвъра, тази функционалност е изчезнала, ако това имаш предвид под решен проблем.

• Автор

както каза Ken проблема ми е бил във видео драйвера. Просто преди дни ми се появи някакво системно съобщение в което пишеше, че версията на видео драйвера ми била прекалено остаряла и трябвало да се смени с нова и понеже съм проспуснал някакси този момент ме върна с малката резолюция за която спомена Кен. Тогава пуснах една програма да ми намери нужния драйвер и като инсталирах започна едно бавене, забиване...  Но не се бях сетил да го изтрия. Мислех че има вирус, а може и  самия драйвер да е бил заразен, но нямам представа. Премахнах го колкото да мога да си взема нужната информация която ми трябваше и занесох компютъра за почистване и нова инсталация. И там казаха че след като вече нямало да има поддръжка за Уиндоус хп нямало смисъл да го слагам защото няма да работи като хората. И май ще трявба да се задоволя със седмицата, на която не съм голям фен... ама кво да се прави. Бях чувал някакви добри отзиви за друга Ос - Линукс мисля че се казваше, но в сервиза забравих да питам за нея. А на лаптопа ми е трудно да пиша заради клавиатура, а не защото му има нещо. Не съм свикнал с нея и  натискам едно, то се показва друго и със сто зора пиша едно съобщение. Но по важното е че проблема ми е решен :)

Ако ХР досега си е работил нормално по принцип - според мен това, че вече няма официална поддръжка не означава, че не можеш да го ползваш още(след преинсталация през определено време). Друг въпрос е ако играеш някакви игри или имаш програми с нарастващи изисквания с всяка нова версия.

Относно линукс - няма лошо да го пробваш и поне да видиш какво представлява. Препоръчвам ти да го инсталираш на втори харддиск на компютъра(ако имаш такъв) или да го пробваш първоначално от оптичен диск.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.