Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на домашна аудио система [ 300-350лв ]

Featured Replies

Здравейте! 
От известно време се каня да си купя някаква що годе биваща аудио система за в къщи и мисля, че настъпи този момент. И тук ми трябва помощ с избора, защото си нямам и грам представа какво и къде точно да търся. Но ще започна с главните неща и се надявам вие да ме насочите : 
- Тавана като цена мисля да бъде до 300 в краен случай 350лв 
- Ще е свързана с настолният ми компютър 
- Не знам към какво да се насоча точно уредба/буфер или друго ?
- Мога ли за тази сума да си взема нещо качествено, което да е значително по-добро като качество и сила на звука от системките в техномаркет за по 100-150лв ?

Това е за момента. Поздрави!

• Отговори 69
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето ти ги колонките...200W RMS ше разцепиш квартала. За качество... с голям зор ще намериш за тази цена нещо, втора ръка. Има ги и в техн*полис, но са доста надценени и над бюджета.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Ето ти ги колонките...200W RMS ше разцепиш квартала. За качество... с голям зор ще намериш за тази цена нещо, втора ръка. Има ги и в техн*полис, но са доста надценени и над бюджета.

Наистина ли мислеш, че това са 200W и то RMS?

Не повече от 20W на пълна мощност.

Това са 200W http://www.ebay.ie/itm/321789582346

За 300 лева спокойно можете да вземете нещо от серията "Microlab"", примерно  7C. Отворете им сайта и поразгледайте моделите. Другият начин е да прочетете предложенията написани в този подфорум и ще се справите. Успех! Забравих да ви спомена нещо много важно. Не ви трябват колони от найлон, ако не мислите да ги ползвате за...дъвка.

http://www.overclock3d.net/reviews/audio/microlab_solo_7c_review/1

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

За 300 лева спокойно можете да вземете нещо от серията "Microlab"", примерно  7C. Отворете им сайта и поразгледайте моделите. Другият начин е да прочетете предложенията написани в този подфорум и ще се справите. Успех! Забравих да ви спомена нещо много важно. Не ви трябват колони от найлон, ако не мислите да ги ползвате за...дъвка.

http://www.overclock3d.net/reviews/audio/microlab_solo_7c_review/1

Мисля, че това предложение ми допада най-много за момента. До колкото разбирам за тях не е нужен усилвател ( което ме улеснява .. ) ако е възможно и да ми препоръчате от къде да ги взема, защото гледам в бг магазини май ги няма.

Мисля, че това предложение ми допада най-много за момента. До колкото разбирам за тях не е нужен усилвател ( което ме улеснява .. ) ако е възможно и да ми препоръчате от къде да ги взема, защото гледам в бг магазини май ги няма.

Няма ги нови...На едно място, с все още написана,  няма указание за наличност, но вероятно и там ги няма на склад. Но пък има 9C, които са малко по-мощни и по-скъпи, цените започват от около 433 лв...По белият свят и тези колони вероятно могат да се намерят на цена около горната граница на бюджета...ако потърсите в известни онлайн магазини.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

Гледам в amazon/eBay и т.н. се намират 7c на цена около 300-310лв  обаче до колкото виждам доставките са нереални от порядъка на 50 $ , което вече надхвърля доста бюджета. Не разбирам обаче, защо ги няма почти никъде да се продават? Някой ако може да помогне от къде да ги взема и да не надхвърля 350лв всичко ... 
Иначе ще се търси нещо друго 

Такива са реалностите. Ако искаш да е  и хубаво  и да е мощно и ново събираш още доста пари(може ако си техничар да се пробващ да сглобиш нещо от чаркалъци на дефектирали системи). За твоя бюджет, няма как да изпълнява всички условия. Остава да се поразтърсиш за нещо втора ръка, или да се задоволиш с нещо от рода на 9C или модела на Лоджитех, който предложих още в началото на темата и впрочем никак  не е лош за цената си. 

Разгледайте тук:  http://pcmag.bg/%D0%B7%D0%B2%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B8-microlab-%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD/ и ако е необходимо разговаряйте по телефона с техни представители. Мисля, че ще Ви дадат подробна информация. Другият вариант е , който предложи колегата  "spilberg"Вярвам, че разбирате какво искам да ви кажа и от какво да Ви предпазя. Също: Колегата "скалата" може да посочи сайт от който си купи неговите, макар и доста голям модел а и както Ви написах в горен пост, ако потърсите по страниците на този подфорум, съм сигурен, че ще си намерите този модел. Моделът е доста хвален и интересен. И още нещо. Разбирам притеснението Ви за цената, но така или иначе колони се купуват за дълъг период от време. Желателно е да съберете още някой лев, за да не пускате после тема в сайт за продажби на купените от Вас набързо свирки. Положете поне малко усилия. Успех!

За SOLO 9C - още по добро предложение, независимо че са 430 лева. И да, не ви трябва усилвател. Последният е вграден в едната колона и е отлично решение за добра аудио конфигурация за компютър.

Още веднаж подчертавам. Обстойно прочети този подфорум. Има много и полезна информация.

edifier-s530d - мисля тези ще ти свършат работа. 13% над минималния бюджет, но се вписват в максимума.

Успех!

Това е още едно много добро предложение надвишаващо съвсем малко средствата с които разполагате. Аз също ги препоръчвам.

• Автор

edifier-s530d ми допада също и то най-вече защото го има в озон от които вече съм пазарувал. Засега май това е най-доброто и актуално предложение. 

insane_fucker  - Благодаря за изчерпателният отговор и за предложението, но ми става прекалено голяма играчка да си вземам първо колони и след време усилвател. Не съм чак толкова запален да си играя. Просто искам нещо което да ми вади приличен звук докато гледам филми/слушам музика. Относно звуковата карта, компютъра ми е с дъно AsRock Z77 Pro4-M   Ще ми върши ли работа вградената или е хубаво да си взема външна ?

edifier-s530d ми допада също и то най-вече защото го има в озон от които вече съм пазарувал. Засега май това е най-доброто и актуално предложение. 

insane_fucker  - Благодаря за изчерпателният отговор и за предложението, но ми става прекалено голяма играчка да си вземам първо колони и след време усилвател. Не съм чак толкова запален да си играя. Просто искам нещо което да ми вади приличен звук докато гледам филми/слушам музика. Относно звуковата карта, компютъра ми е с дъно AsRock Z77 Pro4-M   Ще ми върши ли работа вградената или е хубаво да си взема външна ?

Щом го има, остава да отидеш и да го послушаш. Да си знаеш. В магазина ще "свири" по един начин, а в къщи обикновено ще е по друг. Голямо значение има акустиката на помещението и мебелировката в него. От мен успех в начинанието пожелавам!

• Автор

Поразрових се малко из форума както ми препоръчахте и до колкото виждам почти във всички подобни теми се препоръчва microlab 7-9c  . В случая 7c не се намират налични почти никъде, но гледам 9c ги има в няколко магазина пример Microlab 9C , ако наистина идват като може би най-доброто решение за тези пари съм склонен да ги дам тези 440лв. Какво е вашето мнение, струва ли си да дам 100лв отгоре от бюджета ?
Едит: Има явно и Microlab 8C  кое си заслужава повече ?

Редактирано от Vic7im (преглед на промените)

• Автор

За съжаление твоето дъно е с ALC892, който е отврат. Лично аз го имам на моето 880GA-UD3H дъно и при мене свири много зле. Или поне сравнително по-зле отколкото всеки друг източник, който напипам. С по-скъпи колони просто си лъсва колко зле свири.

Възможно е при твоето дъно да свири по-добре, но ме съмнява. Все пак с новите колони няма да е лошо да направиш едно сравнение между източниците, да се ориентираш.

На първо време можеш да караш така, но ти препоръчвам отделен дак. Ще усетиш разликата.

Въпреки че s530d не съм ги чувал какво могат, не ти препоръчвам 2.1 система. По-добре е да вземеш Solo 7C или Edifier R2800, стига да ги намериш отнякъде. Единственият им недостатък е клас D стъпалото, иначе си имат и вграден PCM1808 дак в тях, можеш да им подадеш S/PDIF.

За 450 лева, милиард пъти по-добре ще бъде да вземеш колоните по-горе и да ги окомплектоваш с усилвател. За 200 лева можеш да намериш читави усилватели. Колоните ще ти харесат много.

Благодаря отново за изчерпателната информация, след като реша и си взема дадена аудио система, ще отделя и някой лев за външна звукова карта. Относно колоните които предлагате вие, не мисля да се спирам на тях, защото не ми харесва да купувам неща 2-ра ръка ( може да ви се вижда странно ... ) но никога не съм си вземал нещо, което е вече използвано. Обичам новите неща, дори и да не са възможно най-доброто предложение. За това за момента оставам насочен към Microlab 8-9c . Да спестя ли 60лв и да взема 8C  или 9C ще е доста по-добре и си заслужава да ги дам тези 435лв ?

9С  или модела на edifier + евентуално дискретна аудиокарта, ако се увериш в недоброто качество на звука от вграденото аудио. Май са най-добрите варианти. Иначе рискуваш да си напълниш стаята с още джаджи в собствени кутии.

Мненията на двамата колеги ги поддържам. Посочил сте дъното си и може би не е най удачния реалтек, но добавен DAC, както е посочил колегата ще ви е от много добра полза. Намират се, даже и тук във форума има тема за това. Що се касае за спестяване на 60 лева ( това са 2 килограма луканка), то в никакъв случай не трябва да ви е свидет за тях. Категорично  SOLO 9C. Какво толкова го умуваме още. Аз си мислех, че колоните са вече при ВАС! Ей тогава мога да кажа, че човек е пристрастен!. Пожелавам Ви успех и да напишете някой ред. Послушайте джаз, поп, класика - различни жанрове музика. При добавен дак, ще почувствате и разликата, а той не е скъп чак толкова. Написах. По-добре да си купите нещо по-добро един път на 5 години, отколкото да продавате разни дрънкалки  през половин година и да наливате нови финикийски знаци!

Аз също съм не харесвам тези бас каси с вграден усилвател, които както каза колегата са боклуци, както и не можеш да ги ползваш само като тонколони за друг усилвател, а непременно трябва да ги слушаш с вграденият. С тази грамадна бас каса и с две малки пищялки около нея, ще чуеш само лумтене и по-встрани писукане от малките пищялки, подходящо за слушане на чалга по тв Планета. Няма да се чуе пълнотата на звука със стерео пищялки и моно бас, разделени една от друга. Баса трябва също да е стереофоничен и да е в едно тяло със средните и пищялките, без предни, задни, квадро-мадро, а всеки съраунд канал ще развали естествения звук. Ако ще давам толкова пари, бих си взел мини аудиосистема и към нея да свържа компютъра с калпавата звукова карта, която никога няма да извади такъв звук както един аудио диск пуснат на системата например. Аудио системите са с качествено двуполярно крайно стъпало STK или други интегрални модули, захранено с мощен трансформатор тежащ по 4-5 кила, а не с прости TDA интеграли за по 2-3лв. с операционни усилватели 455, шумящи и режещи ниските и високите честоти, а според спецификациите бяха 55Hz, което не е достатъчно ниско.

Днеска свързах компютъра към аудиосистемата и свири добре, а вградената звукова карта е Realtek ALC889A, тя хубава ли е или е по-добре да си ложа външна? Но въпреки това звука е малко плосък и с леко ехо, въпреки че пускам един и същи диск, който съм го рипнал в суров формат и го просвирвам с Windows Media Player и Winamp и не звучи както диска пуснат на системата. Кабела не е от най-качествените и е с дължина 1,5м., но и с по-дълъг не се усеща разлика. Свързан е към превключвател с който превключвам другите източници, като телевизор и DVD и от него още един кабел по 1,5м. S-video изхода съм го включил към телевизора, но резолюцията е много лоша, но за гледане на филми и идеално тъй че нямам нужда от DVD.

Аудио системите са с качествено двуполярно крайно стъпало STK или други интегрални модули, захранено с мощен трансформатор тежащ по 4-5 кила, а не с прости TDA интеграли за по 2-3лв. с операционни усилватели 455, шумящи и режещи ниските и високите честоти, а според спецификациите бяха 55Hz, което не е достатъчно ниско.

Като сe говори за честоти - как разбра, че 55Hz не е достатъчно ниско. Ако наистина го твърдиш дай да видим АЧХ. Може наистина да е ниско ако е измерено при 0dB, пък може и да не е, дай да видим завала в нискочестотната област. Тези "двуполярни стъпала" им си казва стерео стъпала. Не е необходимо да си измисляме нови наименования.

55Hz е малко за тонколони на такава висока цена. Защо трябва аз да давам измервания, след като производителя лично си ги е тествал? И какъв звук ще измериш при 0dB? Току що ти измисли ново наименование за стерео усилвател. Не е тук мястото да обяснявам какво е еднополярен и двуполярен усилвател, това зависи от типа захранване, като двуполярния има по-високо КПД от еднополярния, вследствие премахването на разделителните кондензатори на изхода. И това няма нищо общо със стереото, за което са нужни два отделни усилвателя, за квадрото съответно 4, за 6 каналния звук - 6 усилвателя и т.н. В някои модели на Microlab дори използват еднопътно изправяне, филтрирано с грамадни кондензатори, е чак такава глупост до сега не бях виждал, но китайска му работа, пак са спестили два диода по  5 ст., да не говорим и за трансформатора, щом тонколоната тежи 13кг., колко ли остават за него?

Затова предпочитам мини система, защото при тях конкуренцията относно качество е най-голяма и не случайно почти всички марки вграждат енакви стъпала, докато при компютърната техника, качеството зависи от модела на самия компютър, от източнка който ще се просвирва и др. И от там не може да се извади коректна оценка, тъй като не знаем на какъв звукоизточник е свирила в магазина и така народа се подвежда от високата цена, така както аз се подведох за един микрофон за скромните 130 лв., точно защото няма как да се пробва в магазина, не казвам че е боклук, но очкавах нещо повече. Точно на това разчитат търговците, като не си доволен да ти продадат и по-нов компютър, докато не си внушиш че това наистина е по-добро.

Ъъъ, защо не си изясните лаишките спорове на ЛС. Автора на темата какво го интересуват? Освен това изрично писа, че употребявана техника не купува.

Това за еднопътното изправяне малко не го вярвам. Не може да са толкова малоумни, невъзможно е. И една планина с кондензатори да сложат, пак ще си е ташак работа и при малко повече ток, ще клекне/почне да пулсира/. Освен това и зареждащите токове за кондерите ще мъчат допълнително диодите.

Най-вероятно е било нещо такова :

05138.png

Виждал съм го при много системи, използващи еднополярни интегралки с трафове със средна точка. Отрицателното напрежение въобще няма да е нужно и просто спестяват 2 диода. Най-вероятно това което си видял е било такова.

Аз също не вярвах, докато не видях схемата. Явно са нямали трансформатор с 2 намотки и са сложили някой друг, който им е бил излишен. Моят стар телевизор Aciko също писукаше на нечетните степени на звука.

M800%2B2.1.jpg

"Ъъъ, защо не си изясните лаишките спорове на ЛС. Автора на темата какво го интересуват? Освен това изрично писа, че употребявана техника не купува."

Нека автора си направи изводи за какво да дава толкова много пари, превишаващи цената на една обикновена аудио система, намират се и Sony на добра цена, при това нови. Докато си спорим, той автора вече си е купил новата система, кефи се и нехае за нашето мнение. 

55Hz е малко за тонколони на такава висока цена. Защо трябва аз да давам измервания, след като производителя лично си ги е тествал? И какъв звук ще измериш при 0dB?

Тези 55Hz дето ги дава производителя защо не е посочил дали са на -12; -18 или - 24dB. Има огромна разлика. Ако не разбираш за какво ти говоря, няма да се хабя повече да разяснявам. Можеше да напишат направо 20Hz ама това, че не се чуват и са на -100dB няма значение за производителя дето ги е тектвал. Който трябваше разбра за какво става въпрос.

Мога да предложа страхотни колони с вграден амп ама е втора употреба въпреки, че превъзхожда всички микролабове и други в ценовия диапазон  http://audiozavar.com/archives/9569

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.