Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на домашна аудио система [ 300-350лв ]

Featured Replies

Не, не разбрах. На кой му трябват колони, възпроизвеждащи звук 20Hz който не се чува? Ако мембраната не успее да затрепти на тази честота, тези 20Hz ще ги възпроизведе като 55Hz, което не е реално, тъй като сигнала е синусоида и мембраната обръща посоката си през положителните и отрицателните импулси.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 69
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не, не разбрах. На кой му трябват колони, възпроизвеждащи звук 20Hz който не се чува? Ако мембраната не успее да затрепти на тази честота, тези 20Hz ще ги възпроизведе като 55Hz, което не е реално, тъй като сигнала е синусоида и мембраната обръща посоката си през положителните и отрицателните импулси.

Приятел! Много работи от ниската честота направо не са ти ясни! Някой , ако ти чете бисерите, ще остане с впечатление че си завършил акустика в танзанийският университет! Не е редно да се излагаш толкова много, когато нещо не го разбираш.

"Мога да предложа страхотни колони с вграден амп ама е втора употреба въпреки, че превъзхожда всички микролабове и други в ценовия диапазон http://audiozavar.com/archives/9569. "

Това наистина свири много добре, само дето аз имам една забележка. И така се насипват чаркове, поне да бяха направили и усилвател за високите. А иначе погледни  Jamo MFB90  , Jamo MFB100, Rewox,  активните им колони и ако имаш възможност отиди и ги послушай в същият магазин. При двата първи модела има и още едно предимство - басовият говорител е с активна обратна връзка в шпулката си и има за него към крайното му стъпало "коректор на грешката" при демпфането на говорителя. Последният е: AD8067MFB/W4  и при двата модела. Едните ми колони са именно тези - Jamo MFB90. В края на краищата и трите модела вече са доста стари като производство, но могат да зарадват много любители на доброто качество.(1980-1983)

http://cyrille.pinton.free.fr/electroac/lectures_utiles/asservissement/acceleration/SubServoAccelPhilipsMFB/pagemfb.html

Моля, модераторите да го сложат този отговор про бисерите.

http://bazar.bg/ads/user/701765

Ако си от София може да погледнеш линка. Има голям избор. Има телефон. Обади се. Може да се измисли нещо качествено. Вярно, втора употреба е, ама истинско.

Приятел! Много работи от ниската честота направо не са ти ясни!

"Мога да предложа страхотни колони с вграден амп ама е втора употреба въпреки, че превъзхожда всички микролабове и други в ценовия диапазон http://audiozavar.com/archives/9569. "

това наистина свири много добре, само дето аз имам една забележка. И така се насипват чаркове, поне да бяха направили и усилвател за високите. А иначе погледни  Jamo MFB90  , Jamo MFB100, Rewox,  активните им колони и ако имаш възможност отиди и ги послушай в същият магазин. При двата първи модела има и още едно предимство - басовият говорител е с активна обратна връзка в шпулката си и има за него към крайното му стъпало "коректор на грешката при демпфането на говорителя. Последният е: AD8067MFB/W4  и при двата модела. Едните ми колони са именно тези - Jamo MFB90.

Разбира се, че е най - добре за всеки драйвер да си има отделен усилвател. За такива колони всеки си мечтае, но цената няма да е трицифрена. По лошо нещо от пасивни/активни филтри няма!

http://bazar.bg/ads/user/701765

Ако си от София може да погледнеш линка. Има голям избор. Има телефон. Обади се. Може да се измисли нещо качествено. Вярно, втора употреба е, ама истинско.

Андрейчо!  Колегата държи на нова техника. Ако бях аз, бих го направил, но ще ми станат множко. А и човека лично го познавам от линка

Разбира се, че е най - добре за всеки драйвер да си има отделен усилвател. За такива колони всеки си мечтае, но цената няма да е трицифрена. По лошо нещо от пасивни/активни филтри няма!

Е, не е точно така изхождайки от скъпите колони, но точно ти ги знаеш нещата, за да пиша излишно в темата на човека. Между другото. Ако те интересува документация за въпросните, мога да ти я предоставя с печатните платки. За теб няма да е проблем да "повториш"моите колони. Аз съм ги правил 6 пъти само за великотърновци. 

Имам 8 чифта колони в къщи, като всички са от 10 до 70 кг. на колона. 6 чифта съм ги правил аз и без филтри е ясно, че не може. Всеки иска един говорител 20 - 20000Hz с линейна АЧХ, ама такова чудо няма. При усилвателете е друга работа. Може и от 1 - 100 000Hz при -1dB без проблем да се постигне. 

Имам 8 чифта колони в къщи, като всички са от 10 до 70 кг. на колона. 6 чифта съм ги правил аз и без филтри е ясно, че не може. Всеки иска един говорител 20 - 20000Hz с линейна АЧХ, ама такова чудо няма. При усилвателете е друга работа. Може и от 1 - 100 000Hz при -1dB без проблем да се постигне. 

Защо тази технология за "активна обратна връзка в шпулката" не се  и използва в съвременните активните колони. Ами за да свирят посредствено и да спестят някой и друг чарк. Между другото съм слушал Филипса със и без тази обратна връзка и разликата е огромна в полза на включената. Доста години вече никой производител не залага на това.

Дано колегата не се обиди че пишем малко встрани от неговата тема, но мога да ти кажа за нещо прочетено от немското списание навремето  1984-1985"ФоноФорум" в което водещите фирми  направиха едно не до там добро изявление че видиш ли, който не може да направи добри и качествени колони ( говоря за скъпите модели) , почва да пълни бокса с електронни компоненти безогледно и да повишава цената на изделията си за да постигне това качество,  което те си бяха завоювали на Hi-Fi пазара. А домашно битова аудиотехника от такъв ранг правеха няколко фирми, две от които вече споменахме, като към тях неочаквано се включи и швейцарският  REWOX(филиала му за тонколони беше в Западна Германия)И след тези няколко статии из списанията за аудиотехника като по чудо престана да се произвеждат масово този тип MFB тонколони.Сега със съвременните производства на високоговорители от Скандинавия, Англия,  Америка, Франция и Германия се произвеждат много висококачествени озвучителни тела, цената на които доста често е непосилна на един обикновен работник в Германия.Ако искаш, бих могъл да ти представя информация по този въпрос за последните няколко години, но то я има вече и в интернет.Удоволствие  е да се разговаря с такива мъже като Вас, които се интересуват и работят и в тази област.То си е хоби и страс и както искаш още можеш да го наречеш, макар и досто скъпо за възможностите на обикновения човек, свикнал да приема и качеството на MP3-ките , като отлично.Извинявам се на уважаемите посетители в секцията за отклонението от съществото на темата.

• Автор

Здравейте отново, въртя се тука по разни сайтове телефони, мейли и поръчки за solo 9c което ужким го имат налично. Ама в крайна сметка се оказва, че всичките имат един гол ...... ! Не мога да си обясня, защо от 7 до 9c ги няма никъде налични. Ще изчакам до средата на другата седмица( уж ще ми звъннат от единия магазин, дали ще успеят да ги намерят и да ми ги достаявт ... ) ама нещо хич не ми се вярва да се случи.  Чувствам се адски неприятно когато реша да вземам нещо и се окаже, че го няма никъде, а както и  ПОТРЕБИТЕЛ 65 ми препоръча, разгледах и другите подобни теми в форума и почти навсякъде се предлагат именно 7-9c . Та все пак, ако не успея да се снабдя с тях, което ще е доста разочароващо, можете ли да ме насочите към нещо друго на тяхното ниво ? До тук другото предложение, което ми дадохте беше edifier-s530d , има ли други добри варианти? Като се подразбира, че тавана отиде на 400+ лева, след като бях склонил да взема solo 9c за 433лв .

Vic7im, виж какво! Озвучителна система не се купува, преди да си отишъл да я чуеш на живо!

Не ме интересува какво пишат форумните "спецове". Недей да поръчваш нещо, от което си нямаш реална представа. 

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

""Озвучителна система не се купува, преди да си отишъл да я чуеш на живо!

Не ме интересува какво пишат форумните "спецове". "

На първа страница на този подфорум  в пост №16 какво съм написал като препоръка? Или в същият този форум ти си най-големия "шпец" и се взема под внимание твоето мнение? Много пъти съм ти казвал, че тази техника на теб ти е непонятна, за да си даваш "компетентното" мнение.Да си ме чул някога да коментирам фотоапарати, макар че за разлика от теб съм ги изучавал 4 години? Или като са ти дали права да пишеш, си мислиш че всичко знаеш?Бъди по-толерантен, за да те уважават хората, а не както отдавна да се изявяваш по всички подфоруми с прословутият си стар ник!Аз пиша там, където съм уверен, че нещата са ми много ясни и ще съм полезен на хората. А ти се чудиш с кого да се закачаш. Нито си ми на годините, нито на образованието!Не е необходимо да ми отговаряш а да четеш по-внимателно а не - избирателно.Щото в темата съм участвал и аз.А ако ти преча, можеш спокойно да не посещаваш подфорума. Той не е за такива хлапета като теб! 

Дядо Стефчо, отдавна вече не си модератор, и не можеш да ми казваш къде да пиша, и къде не ;) . И стига сам си се фукал колко много разбираш, дай възможност на някой друг да те похвали (ако има такъв).

Не е нужно човек да е "спец", за да разбере дали харесва звученето на една музикална система, или не. Просто е - отиваш, чуваш, и ако ти харесва, купуваш.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Дядо Стефчо, отдавна вече не си модератор, и не можеш да ми казваш къде да пиша, и къде не ;) . И стига сам си се фукал колко много разбираш, дай възможност на някой друг да те похвали (ако има такъв).

Не е нужно човек да е "спец", за да разбере дали харесва звученето на една музикална система, или не. Просто е - отиваш, чуваш, и ако ти харесва, купуваш.

Няма смисъл ти да ми даваш акъл, който не разбира от такава техника, дядовото.Никой не ти говори за модераторство. Пиши, но не се изказвай неподготвен, както хората обичат да казват в този форум на такива като теб - капацитети! А на мен хвалби не ми трябват синко. Аз не съм като теб и ме познава 1/3 България, за да прецени дали разбирам или не.

Не ми е ясно какво още дъвчете.

На питащия нищо не му е ясно, освен че щял да свири компютъра. Ама какво - музика ли, или шумов фон на филми.

Иска ново - за тези пари само прехвален китайски боклук. Откровено говно с нещо като TDA2030 или нещо от последните серии с TDA8920 ( клас D ). Всичко това е нещо, което просто "вдига джангър"

Ако искаш качество - нещо втора употреба.

Или поне нови нашенски колони с втора употреба усилвател. Гледай басовете да са поне 20 см диаметър. Избор голям http://vissokogovoriteli.bg/products-02-01-bg.htm

За мен лично тези модни прехвалени неща не си заслужават парите. Ето ти все пак тестове

Edifier R2800 и Microlab Solo 7C http://www.ixbt.com/multimedia/acoustic-duel-june-2013.shtml

Edifier R2700 и Microlab Solo 9C http://www.ixbt.com/multimedia/acoustic-duel-apr-2014.shtml

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

http://www.emag.bg/kolonki-genius-sw-hf5-1-6000-wood-3-1730022101/pd/EQW13BBBM/вземи си такива и не се занимавай с глупости... дървото си е дърво, пласмасата си е пластмаса, независимо каква марка...

http://www.emag.bg/kolonki-genius-sw-hf5-1-6000-wood-3-1730022101/pd/EQW13BBBM/вземи си такива и не се занимавай с глупости... дървото си е дърво, пласмасата си е пластмаса, независимо каква марка...

Егати смотаните колони

https://www.youtube.com/watch?v=rQs0y4VumMY

Някой ако си помисли че малко по-новия модел който предлагаш е нещо кой знае колко по-добър. А, дървеното си е "дървено".

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Егати смотаните колони

https://www.youtube.com/watch?v=rQs0y4VumMY

Някой ако си помисли че малко по-новия модел който предлагаш е нещо кой знае колко по-добър. А, дървеното си е "дървено".

в youtube не можеш да разбереш как звучат едни тонколони... но определено за парите си са по добри и от креатив и от лоджипльок
  • Автор

За колоните да. За усилвателя по-добре стария Denon PMA-520 произведен в Япония и на цена от към 150 лв./без пари е за това което може/.

Предразсъдаците за втората употреба трябва да се избият от главите на много хора. Втора употреба трябва да се купува от хора които внасят и имат магазини за това след прослешване и проверка на място/каза са вече сто пъти/, а не от хлапета които са им взели душата и ги предлагат в незнайно състояние в продавалниците.

Съгласен съм с това за 2-рата употреба след като се увериш на място, че нещо определено си заслужава. Но, аз се намирам в Горна Оряховица и буквално единственият ми  вариант е, ако има подобен магазин във Велико Търново. Ако имате на в предвид магазин в околията на градът ми, с удоволствие бих отишъл и бих огледал и преслушал на място. А да тръгна по София, Варна и т.н. за да си взема колони, просто няма как да стане... Не разполагам с толкова свободно време нито с финансов ресурс. 

Едит: Звъннаха ми от единия магазин и ми казаха, че имат налични SOLO 9C за доставка, потвърдих и утре ги очаквам при мен. Утре вечер, ако всичко е наред ще напиша и какви са впечатленията ми. 

Междувременно, ако е възможно да ми се препоръча звукова карта на биваща цена, която ще ми върши работа ?

Редактирано от Vic7im (преглед на промените)

• Автор

От 29 до 192 лв, малко съм затруднен в избора :D . Тази от 29 ще бъде ли удачна за SOLO 9C -тата ? В смисъл за момента това ми трябва, не мисля да слагам в близкото бъдеще друга система от порядъка на 5.1 , 7.1 и т.н. ? Търся нещо максимално добро като цена и качество за тези колони.

От 29 до 192 лв, малко съм затруднен в избора :D . Тази от 29 ще бъде ли удачна за SOLO 9C -тата ? В смисъл за момента това ми трябва, не мисля да слагам в близкото бъдеще друга система от порядъка на 5.1 , 7.1 и т.н. ? Търся нещо максимално добро като цена и качество за тези колони.

http://www.altech.bg/bg/product/47525  ето тука втората по-евтина. Нямам наблюдение върху това как се представя затова изчакайте и други мнения. Според мен не ви трябва такова нещо (аудио карта) изобщо за Microlab-a.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.