Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с форматиране на хард диск

Featured Replies

:shock11:

Това изяснява много неща!

За коя фирма става дума?

Доколкото знам е изпратен в сервизен център на WDC (поне така се декларира че се постъпва при гаранционен проблем) . Диска отказа изведнъж и при 2 опита за сканиране с инструмента на WDC показа един куп проблемни сектори.Не съм изчаквал сканиране докрай , защото щеше да отнеме вероятно поне няколко дни.Иначе диска е закупен от дребен търговец ,а той работи с дистрибутор за България.

Подвели са те много с това което са ти казали и с това което са направили.

Но пък признавам имат стил - "надпис на торбичката "Refurbished" " :giggle1:

WDC_Black.jpg   

Това му е статуса в момента.Всъщност не ме интересува дали са го презаписвали ,сменяли ли са нещо по него или каквото и да било.От гаранцията оставаха по-малко от 2 месеца,а ми върнаха работещ диск без да ми струва и един лев. :)

Извинявам се!

IMG_20150811_204637.jpg

Успях да намеря торбичката .

Редактирано от kashchey (преглед на промените)

Това му е статуса в момента.Всъщност не ме интересува дали са го презаписвали ,сменяли ли са нещо по него или каквото и да било.От гаранцията оставаха по-малко от 2 месеца,а ми върнаха работещ диск без да ми струва и един лев. :)

Извинявам се!

Успях да намеря торбичката .

Извинявай колега, нямам нищо против теб или това което си писал.

Въпроса е принципен, защото почти всички български търговци явно са минали през школата в горубляне. Просто ако не преметнат някой няма да могат да живеят.

Много извън темата но ето какво имам в предвид:

Как функционира системата глобално при WD за дефектните дискове.

Гаранция се проверява на сайта.

Съществуват 3 метода за гаранционна подмяна

Standard RMA - При който някой си изпраща устройството , те го диагностицират и до няколко дни му връщат ново*. (това е с кавички ще го разясня по късно)

Advance RMA - Изпраща ви се ново устройство и ви се блокира сума от сметката докато не се получи дефектното устройство. (Сумата е доста солидна)

Express RMA - за продукти с допълнителен план за RMA

Диска се изпраща до Германия защото в България няма подразделение което да се занимава с ремонти.

RMA2.jpg

Подчертал съм интересния текст....

Горе долу колко им трябва да го диагностицират и изпратят...

RMA3.jpg

ново* - Рифърбиш диск който е с изчистен смарт, минал селфскан и е запълнен с нули, запечатан. Отделно диска е с подменен етикет на който има сложен допълнителен символ след датата на производство, а самата дата е показател кога е преминал тестовете. Времето да се тества един диск е от няколко седмици до  месец... че дори и повече особено ако има много бройки.

Та в конкретния случай ентусиаст сервизен техник е решил да пусне някоя програмка с цел да премахне софтуерните лоши сектори(ако мине), хем да спести някой лев на фирмата от транспортни разходи. Е не че ще се засилят да пратят точно този диск веднага защото обикновено се събират доста бройки и се пращат заедно, пък може да е бил и някоя застояла бройка излязла от гаранция. Естествено се е постарал да го сложи в подходяща торбичка за по голяма достоверност и информацията в него е запазена - бонус за клиента.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.