Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настолен компютър за игри, с бюджет до 2700лв.

Featured Replies

Добър ден,  дойде време да си направя и аз ново  pc ,разполагам   с  2700лв , цената не включва периферията.

За процесор предпочитам intel core i5 4690k,нека даното да бъде z97 ,от към видео обмислям да взема gtx 980 ti от evga,а за другото приемам съвети.Самите части не е проблем да се вземат от Англия,защото видях ,че частите са по евтини. 

Мерси предварително. 

http://nikem-bg.net/cart/54144p1r2224p1r3076p1r48235p1r2130p1r50173p1r54058p1r2215p1rf.html

8286eabce94ef88f.jpg

пс. Бих ти препоръчал по-скоро THERMALTAKE Smart SE 530W, Gold които е и по-евтин с 16 лв. но не е наличен в Никем.

В Скай пък не е наличен охладителя и видеокартата а аз поне не бих ги заменил с Palit и Noctua иначе те са алтернативата.

Edit: Всъщност сега видях че охладителя не се побира. Ето подходяща кутия - DEEPCOOL PANGU V2 USB 3.0

и още една по-евтина - DEEPCOOL KENDOMEN TI, Window, USB 3.0

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

добре а за това какво ще кажеш http://uk.pcpartpicker.com/p/yqxfBmда няма захранване ,но него мисля да го взема от бг

а това вече е със захранване

http://uk.pcpartpicker.com/p/hWGjxr

Редактирано от JustDoit69 (преглед на промените)

Кофти SSD и кутия (събира до 155 мм охладители) а и дъното не бих ти го препоръчал. Захранването е добро а видеокартата е по-добра.

Иначе стария процесор не е проблем ама преди малко ме набедиха че препоръчвам морално остарели антики.  :)

пс. Ама що ми се струва че надхвърляме бюджета и то без да броим таксите а нямаме и охладител?

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Добре има ли огромна разлика  между gtx 980 и gtx 980 ti и , имали смъсъл да давам +- 500 лева   отгоре за ti

Добре има ли огромна разлика  между gtx 980 и gtx 980 ti и , имали смъсъл да давам +- 500 лева   отгоре за ti

Много е голяма разликата като производителност. Дори по-голяма, отколкото като цена. 

Ето, http://nikem-bg.net/cart/51334p1r51946p1r1003400p1r1003008p1r1007693p1r2158p1r1001993p1r49315p1r50818p1rf.html, това е от мен! ;) Знам, че не е 980-ятка, но би било по разумно, поне за мен. Имаш по-голям SSD, на който можеш да сложиш някоя друга игрица, та да е по-бързичка. ;) RAM-та е OK. ( на тактова честота 2133Мhz, които ускоряват допълнително процесите ) ;) Кутията има удобно място за SSD! Сложил съм и едно смотано CD, ако евентуално Windows-a, който ще инсталираш в бъдеще е да диск! ;) Приятна вечер, за сега, ако има проблем ми пиши! ;):)

6 и 4 рам , 256 и 384 шина :) това е на пръв поглед

А на втори си отваряш прозореца към 4К. 980Ti  трябва  да е приоритетната покупка, всичко останало може да се забави и почака, естествено с изключение на процесора. 

А на втори си отваряш прозореца към 4К. 980Ti  трябва  да е приоритетната покупка, всичко останало може да се забави и почака, естествено с изключение на процесора. 

Ти стига си ми писал тука ;) а кажи как е компа ;)

Ти стига си ми писал тука ;) а кажи как е компа ;)

E как да е s.478 :P Доста зле, особено за тоя форум. Тежичък е за Пентиума. Никем обаче е доста лек и за стари щайги. При други магазини не е така, например HL. Затова е добре търговците да се замислят за визията на електронните си магазини, че със щайга като моята поръчвам от най-бързата връзка :P Хаха. Нямам нерви да чакам нещо да зарежда по 1-2 минути. 

Ако питаш за Skylake,  не знам, ще кажа до края на седмицата, в най-добрия случай утре или вдругиден, че усещам как ще имам проблеми със Z170  и win7. 

Ето и финалната кофигурация,http://uk.pcpartpicker.com/p/2J8Hgs,кутията от бг

Не пести от процесор! Да скопиш тая 980ti с някаква i5-ца, си е направо престъпление. Тук се взима подобаващ i7.

Не.

Напротив, струва си, защото и при 1080p. може да ползва DSR,  а това означава много, ама много по-добра картина отколкото при R9 280  примерно на старо. 

Не пести от процесор! Да скопиш тая 980ti с някаква i5-ца, си е направо престъпление. Тук се взима подобаващ i7.

Той едва ли има начин да вземе 980ti  с i7. Има, но май ще трявба да отреже много неща. А и клокнат i5 4690К  не е чак толкова лоша идея. i7  ще го ограничи с 980, а това не е много добре, дори за 1080p., където тая карта я закъсва при някои нови игри. Примерно FC4, която лично аз играя без TXAA,  без PCSS,  което е и най-дразнещото, защото точно PCSS  ми се щеше да пусна. Или пък да взема DIRT Rally. 35-40  fps  при ултра настройки с Advanced blending и 1080p. Още по-кофти. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

Обща стойност - 2 741.53 лв. с ДДС

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

Напротив, струва си, защото и при 1080p. може да ползва DSR,  а това означава много, ама много по-добра картина отколкото при R9 280  примерно на старо. 

А бре какви са тези глупости? Малоумно сравнение с R9 280 и то на старо. Още ли си трезвеник или му отпусна края? ;)

А бре какви са тези глупости? Малоумно сравнение с R9 280 и то на старо. Още ли си трезвеник или му отпусна края? ;)

Имах предвид друго. R9 280 също е достатъчна за 1080p. както и GTX980Ti,  но с втората качеството на картината ще е много по-добро при използване на DSR  възможностите и.  Освен това ще може да си пусне и всякаква  АА, примерно 4xTXAA,  което ще е много добре за GTA5  примерно. Това е, не че нещо се заяждам с R9 280. Спокойно можех да напшиша примерно и GTX760. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

Имах предвид друго. R9 280 също е достатъчна за 1080p. както и GTX980Ti,  но с втората качеството на картината ще е много по-добро при използване на DSR  възможностите и. Това е, не че нещо се заяждам с R9 280. Спокойно можех да напшиша примерно и GTX760. 

Ко се заяждаш сега със със 760 аа-а :)

Имах предвид друго. R9 280 също е достатъчна за 1080p. както и GTX980Ti,  но с втората качеството на картината ще е много по-добро при използване на DSR  възможностите и.  Освен това ще може да си пусне и всякаква  АА, примерно 4xTXAA,  което ще е много добре за GTA5  примерно. Това е, не че нещо се заяждам с R9 280. Спокойно можех да напшиша примерно и GTX760. 

Не бутай разговора в друга посока! Никой не пита коя карта е достатъчна за 1080p и бюджета тук не е от най-малките. Няма място за твоето сравнение. И ако още веднъж си редактираш поста без да го упоменеш ще спра да ти отговарям, защото станах разноглед при вас с Наруто. 

П.П. 

не че нещо се заяждам с R9 280

:shock11:

Не бутай разговора в друга посока! Никой не пита коя карта е достатъчна за 1080p и бюджета тук не е от най-малките. Няма място за твоето сравнение. И ако още веднъж си редактираш поста без да го упоменеш ще спра да ти отговарям, защото станах разноглед при вас с Наруто. 

П.П. 

:shock11:

Ами не знам какво имаш предвид. В момента съм  с един P4, не съм въвел правописната проверка в Опера и след това виждам правописните си грешки. Все пак не съм задължен да чакам някой да ми отговори, та след това да донапиша това, което искам или пък да оставям превописните си грешки. Мразя да правя правописни  грешки, но ги правя. Относно забележката за картата не те разбрах. Аз все пак исках да уточня, какво съм имал предвид. Това за TXAA  го допълних две минути след като пуснах поста, но мисля е важно. Аз съм с GTX970, клокната, което значи равностойна на коментираната  GTX980. Тая карта е слаба за някои нови игри и мога да ти изброя поименно при кои и къде точно е слаба. Вече споменах някои, ето още една - Assetto Corsa. там всичко на  макс с максимум 2xAA, което не е достатъчно за  гладка картина при 1080p. Трябва поне 4xAA,  а това води до доста по-голям спад на  кадрите. Или  друга игра - Far Cry 4. Там както казах, изключвам PCSS,  което на  практика означава, че играя с остри сенки, а не с такива,  каквито искат да ми покажат разработчиците. Играя и със съвсем малко АА,  което пак не е достатъчно за гладка картина.  Друга тежка игра е GTA 5. Там отново някои допълнителни опции почват да товарят картата много. Тия опции пак са свързани със сенките. просто играя без тях. отивам към друга нова игра  - DIRT Rally. В темата за тая игра пуснахме доста клипчета и с карти на NVIDIA  и с карти на AMD. При всички е еднакво - advanced blending  е доста тежка опция, при която кадрите падат около и над два пъти. На практика аз там имам около 40  fps, останалите по-малко. Една GTX980Ti  просто ще си лепне 60  fps при 1080 p. Нали уточнявам, че говоря за 1080p.,  а не за други резолюции.  Има и други тежки игри, но стига толкова. Сегаз за DSR. Ако се включи примерно DSR малко над 1440p.  при Assetto Corsa,  там картината ства по-отчетлива, Слънцето без артефекти, детайлите много повече. И това при почти всички игри. Която може да се пусна на 4K или близко до 4К,  е добре дошло за качествена картина, дори тая игра да е доста стара. Просто няма място за сравнение между 1080 p.  и примерно DSR  резолюция 2160p. и дори 1440p. Минаха времената, когато  дадена видеокарта се позлваше за максималната резолюция на монитора. Днес това не важи и всеки може да си пусне два пъти по-висока резолюция  от тая, която поддържа монитора му, а с това да получи и по-качествена картина. Подписа ми. Не случайно е в червено и синьо. 

Ко се заяждаш сега със със 760 аа-а :)

Аз още малко ще потърпя и ще почна да се заяждам с Windows и Linux :P

• Автор

Хора ето тези линкове ,за да изберети кое е по-хубаво http://uk.pcpartpicker.com/user/kokobest14/saved/bK2MnQ или  http://uk.pcpartpicker.com/user/kokobest14/saved/cH8323

Редактирано от JustDoit69 (преглед на промените)

Хора ето тези линкове ,за да изберети кое е по-хубаво http://uk.pcpartpicker.com/user/kokobest14/saved/bK2MnQ или  http://uk.pcpartpicker.com/user/kokobest14/saved/cH8323

Вторият ти линк нещо не работи.Ама като гледам първият,машинката е супер!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.