Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при преинсталация на windows Xp

Featured Replies

Преинсталирам компютъра с бутващо USB, всичко си тече по мед и масло, докато не влезе в сетъпа където забива, натискам ентър или ф3, но нищо не се случва, пробвах няколко пъти и все същата история. Прикачил съм снимка на момента в който забива. Ако някой е имал същия проблем или знае как се оправя моля да сподели, благодаря предварително на всички коментирали.  :)

post-355688-0-06474700-1439504061_thumb.

Сигурно оттука ти препоръчаха конфигурацията и се пести от записвачка.За 30лв. не бих си го причинил честно.

Преинсталирам компютъра с бутващо USB, всичко си тече по мед и масло, докато не влезе в сетъпа където забива, натискам ентър или ф3, но нищо не се случва, пробвах няколко пъти и все същата история. Прикачил съм снимка на момента в който забива. Ако някой е имал същия проблем или знае как се оправя моля да сподели, благодаря предварително на всички коментирали.  :)

С каква програма правите бутващо USB?Питам защото ще се наложи да я направите с друга програма и мисля ,че ще се получи .Програмата с която я правите не ви разчита биоса най вероятно или сата драйвъри.???

• Автор

С каква програма правите бутващо USB?Питам защото ще се наложи да я направите с друга програма и мисля ,че ще се получи .Програмата с която я правите не ви разчита биоса най вероятно или сата драйвъри.???

Програмата е UltraISО. Не разбрах въпроса за сата драйварит, ако може да уточните въпроса.

Редактирано от g0m0r0 (преглед на промените)

Програмата е UltraISО. Не разбрах въпроса за сата драйварит, ако може да уточните въпроса.

Добре това ме интересуваше предлагам ви тази програма winsetupfromusb линк за сваляне http://downloads.winsetupfromusb.com/WinSetupFromUSB-1-5.exe

ако не се получи с тази програма пробвайте с тази https://rufus.akeo.ie/downloads/rufus-2.2.exe

Знам ,че ще се справите .Забележка ако не можете да добавите исо файла с първата програма ще трябва да го заредите с виртуален диск от сорта на magic disk http://www.magiciso.com/tutorials/miso-magicdisc-overview.htm 

Virtual CloneDrive

http://www.softpedia.com/get/CD-DVD-Tools/Virtual-CD-DVD-Rom/Virtual-CloneDrive.shtml

Или друга програма по желание успех.

Няма значение надявам се ще се справите с една от двете програми.

Днес гледам пуснали и някаква друга програма която е платена на промоция без пари , но аз не съм доволен от нея направих си преди години флашка ,но не се получи и не съм я ползвал .Ето все пак при вас може да сработи http://sharewareonsale.com/s/novicorp-wintoflash-professional-giveaway-coupon-sale

• Автор

Добре това ме интересуваше предлагам ви тази програма winsetupfromusb линк за сваляне http://downloads.winsetupfromusb.com/WinSetupFromUSB-1-5.exe

Пробвах с първата програма и стигам до тук. Ако може да ми помогнете какво да правя, защото единственото което ми дава като път е А:\ Ако кликна върху отказ се рестартира и пак същата история. 

post-355688-0-52420900-1439897109_thumb.

Редактирано от g0m0r0 (преглед на промените)

https://support.microsoft.com/bg-bg/kb/311755

Method 1
Important This section, method, or task contains steps that tell you how to modify the registry. However, serious problems might occur if you modify the registry incorrectly. Therefore, make sure that you follow these steps carefully. For added protection, back up the registry before you modify it. Then, you can restore the registry if a problem occurs. For more information about how to back up and restore the registry, click the following article number to view the article in the Microsoft Knowledge Base:
322756 How to back up and restore the registry in Windows

When you receive the error message, press SHIFT+F10 to start a command session.
    Type regedit.exe, and then press ENTER.
    Click HKEY_LOCAL_MACHINE.
    On the File menu, click Load Hive, and then load %Windir%\System32\Config\System.sav.
    When you are prompted to specify a name, type Test.
    Locate and then click the following key:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\Test\ControlSet1\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
    Delete the UPPERFILTERS and LOWERFILTERS registry keys.
    Repeat steps 6 and 7 for the other ControlSet# keys under the Test hive.
    Click File, and then click Exit to quit Registry Editor.
    If the path in the error message is the correct drive letter for the CD-ROM drive, click OK to continue the Setup program.
    If you receive the error message again, the Setup program cannot correctly read from the CD-ROM drive, or the path information is incorrect. In this case, restart your computer and let the Setup program resume.

http://twigstechtips.blogspot.com/2009/09/file-on-windows-xp-professional-cd-rom.html

Редактирано от sokoban (преглед на промените)

Пробвах с първата програма и стигам до тук. Ако може да ми помогнете какво да правя, защото единственото което ми дава като път е А:\ Ако кликна върху отказ се рестартира и пак същата история. 

И от стрелкичката в дясно от А: не ви дава друга буква? или ръчно да истриете А и с главна буква да изберете B D E F ?

Опитай с програмката Rufus.

Мисля че със руфус ще дойде до първото положение  :( не лоша програмка , ама при стари кошници си иска диск или не може да открие предишна инсталация  :)

Мисля че автора е крайно време да си провери копието на Windows и мисля че проблема до който сега е стигнал няма да се случи - за мен втория проблем е с липсващи файлове .

И аз имам проблем с преинсталацията, тя не тръгва.....!?

Слагам диска и рестартирам и се зарежда настоящият уин.

Знам, че има начин да се направи така, че уина да се сбози , но не знам как става.

Надявам се някой да ми отговори.

:wors:

И аз имам проблем с преинсталацията, тя не тръгва.....!?

Слагам диска и рестартирам и се зарежда настоящият уин.

Знам, че има начин да се направи така, че уина да се сбози , но не знам как става.

Надявам се някой да ми отговори.

:wors:

Влизате в BIOSF2, F8 или DEL - чрез "помпане" на съответния бутон) и

настройвате като първо бутващо устройство (First Boot Device) да е записвачката (CD/DVD).

След което запаметявате промените с F10.

Благодаря.

А защо не става с диска както до сега съм го правила?

Защото вероятно първо буутващо устройство не ви е DVD а  Hard drive, или пък ако е DVD устройството първо буутващо, но не тръгва инсталацията, може диска да се е надраскал или устройството да не е в изправност.

Все пак влезте в BIOS както ви е посъветвал колегата по-горе и настройте отново First Boot Divace.

Може да опитате да влезете директно в буут менюто с бутон F11 или F12

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Добре. Благодаря за помоща. :dog84:

/п.п. Хахаха, емотиконите тук са много сладки/

И едно последно питане по въпроса. Комп за кратко се ползваше от друг човек. Възможно ли е той да е направил това да не може да се стартира инсталирането, тъй като до сега не е имало проблем?

Редактирано от Тоника (преглед на промените)

И едно последно питане по въпроса. Комп за кратко се ползваше от друг човек. Възможно ли е той да е направил това да не може да се стартира инсталирането, тъй като до сега не е имало проблем?

Възможно е, ако е пипал настройките в BIOS и е настроил първо зареждащо устройство да е хард диска.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.