Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра ми изключва след 10 минути работа.

Featured Replies

Компютъра изключва след десетина минути работа. Преди време му беше сменено захранването, от 450 на 550 вата, като проблема си остана. Как мога да разбера коя част е проблема ? Благодаря, предварително на всички коментирали. 

• Автор

прегрява процесора... пък каква е причината е отделен въпрос...

Мога ли по някакъв начин да разбера каква е причината или ще се наложи нов. 

Откога е компютъра и откога е проблема? Какви са другите части? Нещо друго да е пипано освен захранването - почистване, смяна на охлаждане/паста? Всеки път ли става така, или само понякога? Как са температурите?

• Автор

Откога е компютъра и откога е проблема? Какви са другите части? Нещо друго да е пипано освен захранването - почистване, смяна на охлаждане/паста? Всеки път ли става така, или само понякога? Как са температурите?

Компютъра е на 10 години, като проблема е от преди 3 или 4 години, но се изключваше след няколко часа работа, като в момента изключва през десетина минути, максимум до половин час, винаги след като го пусна. Почиствам го редовно, сменял съм два пъти пастата за няколко месеца, сложил съм и допълнителен вентилатор срещу процесора. Температурата на изключване беше на 65 градуса, като я вдигнах до 75. 

Това са частите

amd athlon 64 x2 dual core processor 5400+

atx-550wb

foxconn n15235  

elixir m2y2g64tu8hd6b-ac

Искаш да кажеш, че си вдигнал граничната температура на процесора от 65 на 75? Аз имах предвид дали процесора наистина загрява толкова, че да се изключи, без да правиш нещо особено на компютъра.

на амд някои процесори както си работят няколко години изведнъж почват яко да греят поради това че се влошават свойствата на пастата между защитната капачка и кристала обаче процесорите изключват на 120 градуса. (твоят щом изключва на 65 или 75 влез в биос и виж дали там не е настроено изключване при такава температура, освен това старата паста задължително се чисти и после се слага нова, но в умерено количество) ... и колкото и голям радиатор с вентилатор да сложиш процесора продължава да се изключва докато не му смениш пастата... проблемът е че смяната е трудна и освен че можеш да убиеш процесора, можеш да си нарежеш и ръцете...

http://store2.data.bg/professor/HTML/amd_IHS_remove/amd_IHS_remove.htmlпо тая процедура съм сменил пастата на поне 20-30 процесора, после лепя капачката със силикон по ръбовете след като съм изчистил старото лепило...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Искаш да кажеш, че си вдигнал граничната температура на процесора от 65 на 75? Аз имах предвид дали процесора наистина загрява толкова, че да се изключи, без да правиш нещо особено на компютъра

Да вдигнал съм граничната температура. Иначе като го пусна ми показва 65 градуса, като постоянно расте докато не изключи . 

А затегнал ли си хубаво радиатора и перката към дъното я погледни за счупени столчета да не увисни радиатора а копчето как му е да не би да е влязло леко на вътре почисти го добре виж за термо паста дори и за amd 65-75 градуса не са малко 

Да вдигнал съм граничната температура. Иначе като го пусна ми показва 65 градуса, като постоянно расте докато не изключи . 

Върни си температурата в нормалните граници. И без това процесора ти е доста горещ. На компютъра да се направи профилактика и диагностика. Ако се налага може да се смени охлаждането на процесора с по-добро и да се монтират допълнителни вентилатори. Всичко друго, което правиш ще доведе до повреждане на компютъра.

За летните месеци АМД се лекува с АМD over drive. Това е програмка, с която може да намалиш честотата на процесора. Проверено .... Понижаването става постепенно, до момент, в който температурата се стабилизира... Ако си на Win 7 и нагоре, може и с настройките на захранването, където да се намали % максималното потребление на процесора..

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.