Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

вземи дъно с 4 слота и 2х4 рам,захранването-има за до 90 лв 500 ватови,които вътре са същите като това или пък по-качествени за тия пари,мани го това ССД,тури по-свястно...писано е в темите за всичко това

• Отговори 59
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Пак ще досаждам леко.. :D Can Oa би ли дал мнение за тази конфигурация ? Мислих я около 30-40мин днес. И ще я сравниш ли с тази която ти предложи, понеже и тя ми харесва доста ? :)

сложи:

по-евтино дъно с 4 слота рам Асрок В85

вземи за парите на 240ГБ ССД-120ГБ Трион100 и 1ТБ син хард

за захранване 430 ватовия Сисоник на тия пари,по-евтиното В500в2 или модулния Дипкул 500

ASROCK B85M PRO3, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, SATA III, USB 3.0, GLAN, LGA1150
INTEL CORE i5-4460, 3.20GHz, 6MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh
CRUCIAL 2 x 4GB DDR III 1600 Ballistix Sport, CL9
ADATA 240GB 2.5" SSD XPG SX930 SATA III
DEEPCOOL Захранване 500W Modular, DA500-M

Крайна цена 868,50 лв.

Видео карта си избери 960 или 380 равностойни карти.

960 http://shop.sky.bg/index.php?route=product/search&search=960&category_id=13&sub_category=true

380 http://shop.sky.bg/index.php?route=product/search&search=380&category_id=13&sub_category=true

Избери си кутия аз бих взел по-компактна с това дъно:

Кутия компактна http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=6693&search=n200

ATX с повече перки http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=11247&search=z3+plus

Ако не искаш по-тихо захранване и с някой друг модулен кабел може да спестиш 10на лв - това е същото без описаното http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=5946&search=b500

След като разгледаш пиши пак да видим какво си избрал и ако има нужда от обсъждане да споделим мнение.

едит: поръчвай където е най-евтино няма значение сайта в никем или скай ти го сглобяват безплатно ако искаш.

тези две дъна ги водят с по-хубав звук което е на теория а реално с нашите китайски колонки които всички ползваме едва ли ще има разлика.

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=7024&search=b85&sort=p.price&order=ASC

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=6313&search=b85&sort=p.price&order=ASC

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Дипкул ТИ не е лоша:удобни филтри,горни фанове над тавана,контролер,каб.мен и е написана,че идва с 5х120 мм фанове,а Залмана- с 3х120 мм.

Залмана е с 4ри а като знам перките на дипкул по-добре без тях и е грозна и по-скъпа.

Но то няма значение аз коя харесвам човека ако хареса нея няма значение и няма да е проблем.

едит: за автора - това е кутията ако ти харесва повече http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_14&product_id=10863&sort=p.price&order=ASC&limit=100

но реално N200 е идеалната, мое мнеие

• Автор

Залмана е с 4ри а като знам перките на дипкул по-добре без тях и е грозна и по-скъпа.

Но то няма значение аз коя харесвам човека ако хареса нея няма значение и няма да е проблем.

едит: за автора - това е кутията ако ти харесва повече http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_14&product_id=10863&sort=p.price&order=ASC&limit=100

но реално N200 е идеалната, мое мнеие

N200 не е лошо малко кутийче.

Момчето точно коментираната от мен TI в пост 30 си беше харесало и понеже е съпоставима с R1,не му предложих залмана,а Z3 e не толкова добре измислена като R1 и TI;не слушай глупостите на Наруто за тия фанчета на Дипкул-с голямо моторче са и са корави,а и не са шумни чак толкова,да не говорим,че пък на залмана са и на по-ниски обороти и контролера като ги спъне-ще веят кат пенсионерска пръдня.

• Автор

Сега ми хрумна и нещо..Може да потърся нещо от класа на R9 290 Windforce примерно, втора ръка със гаранция(за по-сигурно).. Или е по-добре чисто нова от среден клас?

Редактирано от pr0gr3ss1v3r (преглед на промените)

Не съм обърнал внимание коя кутия е харесал просто прочетох depcool и не четох модел няма който да ми хареса и предложих кутия , ако му харесва да си взема нея и без това няма значение коя е кутията с подобни части.

pr0gr3ss1v3r  не знам да ти кажа аз 2ра ръка карта не бих си взел , колегите които му разбират от тия 2ра ръка да си кажат мнението аз не мога.

едит: ако картата ще е 380 виж една от тези http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=10747&search=380&category_id=13&sub_category=true

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=11115&search=380&category_id=13&sub_category=true

• Автор

На GIGABYTE пише че е 2х256 бита, това какво ще рече ?

• Автор

Така, доста мислене и четене падна и в крайна сметна измислихме това -

Крайна цена 1 466,83 лв.

150 лева сме отгоре, но не е голям проблем..Поне ще съм доволен от това.

Добавих и вентилатор за процесора, четох добри отзиви за него. Заедно със 3-те включени от кутията мисля, че ще е предостатъчно охлаждането засега. :)
Имам само едно въпросче.. Като поръчам частите, за процесора да взема ли термо паста ? Понеже четох, че някои идват с pre-installed, но може грешно да съм разбрал.. Тръпката от сглобяването искам сам да го изпитам. :)

Понеделник ще го поръчам, имаме време за промени ако са нужни, ако не, да ви изпиша благодарността ми с следващия коментар. ;)

Не ти трябва този охладител процесора не загрява, най-много някой от 15-20 лв за малко по-тихо.

Даже ако не ти пречи може да не вземеш изобщо по всяко време може да си добавиш ако ти трябва.

На кутията не включвай всичките 4 перки , само една предна и една задна и после като играеш ще видиш дали загрява тогава ако се налага пусни и другите.

• Автор

Добре, ще стоя със стоков засега да видя как ще са температурите със него. ;)

Добре, ще стоя със стоков засега да видя как ще са температурите със него. ;)

Аз съм със същия процесор и стоков охладител кутия на 2 перки и вдигна 65 макс и то при стрес тест :)

едит: стоковия охладител си има паста , недей да купуваш.

• Автор

Значи върху самия процесор нищо да не слагам ? Директно вентилатора ? :D

Значи върху самия процесор нищо да не слагам ? Директно вентилатора ? :D

Вентилатора като го извадиш от синята кутийка от долната страна има едно пластмасово прозрачно като махнеш и него е радиатора и в/у него(радиатора) има сложена паста.

едит: десния погледни тези 3те сиви линии това е пастата. Не ти трябва друга тази е достатъчна.

lga1150-heatsink-G3258-645x321.jpg

• Автор

Аха, ясно.Благодаря!

• Автор

Така,поръчах частите днес. Единствената промяна която направих е, че смених SSD-то с Crucial MX200.Разбрах че е най-добрия избор за тези пари. На доста места четох ,че на A-Data SSD-тата били супер ненадеждни. 

Крайна цена 1 411,03 лв.

Очаквам да ми звъннат за потвърждение и като пристигне и го сглобя ще пиша резултатите! :)

Редактирано от pr0gr3ss1v3r (преглед на промените)

И да направиш снимки , SSD-то ми харесва даже не знаех че го имат в скай :)

едит: а това за а-дата не мисля че е така особено за предните модели с марвел контролера.

edit2: сега потърсих инфо и това SSD има същия контролер като a-data SP920 ако не съм объркал инфото.

Няма значение SSD-то е хубава и ще ти служи добре.

• Автор

Така.Частите дойдоха, пичовете от sky бяха доста бързи..буквално 4-5 минути след като направих поръчката ми звъннаха за потвърждение. - Снимка.

Започнах със сглобяването и стигнах до 1 част, в която не мога да продължа.. :D

Един от проблемите е, че следните кабели: 1-от захранването е,2-този е за предния LED вентилатор,3-тези мисля че са за видеото..(които мисля, че не са необходими.).

Другия е със SSD-то. Кутията няма специален слот за 2.5' и с SSD-то са дошли тези неща. Левите и десните са по 4. Общо са 8. Предполагам се свързват по някакъв начин с SSD-то (във тези отвори, за да може да го сложа в 3.5' слот. 

Качвам тези две - 1,2 - снимки, за да се видят по-отблизо останалите портове. Дано да можете да ми помогнете, че направо нямам търпение да запаля звяра. :)

Кабелите ще измисля начин да ги скрия след като ги свържем. :)

ССД-то тука

Z3_series_29.jpg

а на видеото не си закачил захранващите кабели.

edit: Ако съдя по други кутии на залман трябва да има SSD слот точно под слота на записвачката

тези се слагат на обикновения шпинделен хард като го закачаш

aDrd3.jpg

тука което съм закръглил включи захранване 4 пина а тези рамови така ли ги пиши че са дуал ченъл?

погледни някъде около тях пише ли dim 1 dim 2 или нещо подобно?

nZ4bl.jpg

edit: разгледах мануела на дъното и виж как трябва да се включи рама.

oZvPr.jpg

Някъде около рама пише това DDR3_A2 и другата плочка на DDR3_B2

• Автор

Сложих ССД-то, свързах захранването с видеото, само че не мога да намеря 4-pin-ния кабел, за който ми казваш да вкарам. Пробвах тестов буут и не се получи..Предполагам съм изпуснал още нещо.. Ще си поиграя с кабелите наново,ще изгледам 2-3 сглобявания и ще пиша резултати след 30-тина минути. :)

Сложих ССД-то, свързах захранването с видеото, само че не мога да намеря 4-pin-ния кабел, за който ми казваш да вкарам. Пробвах тестов буут и не се получи..Предполагам съм изпуснал още нещо.. Ще си поиграя с кабелите наново,ще изгледам 2-3 сглобявания и ще пиша резултати след 30-тина минути. :)

на едната снимка мисля си го снимал , може да са два 4пина събрани в един виж ги пак и ги раздели.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.