Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Така..кабелите съм сигурен че са готови.. Само че като пусна компютъра пиука и биоса не зарежда..Стои черен екран..Да не  би да сме сложили грешно РАМ паметта ? Вентилаторите на всичко работи.. Само за вентилаторите на кутията не можах да намеря къде да свържа. :(

Да, скапано съм сложил рам паметта. Компютъра е готов. :) Само да сложа уиндоус и утре ще напиша резултатите! Много благодаря на Can Oa! :)

Редактирано от pr0gr3ss1v3r (преглед на промените)

• Отговори 59
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всичките 4 перки ли са на молекс?

Това в ляво е молекс - дясно е 3пин на перка за дъно

как изглеждат перките конектора им , има ли някои да изглеждат като буксата в дясно на снимката?

8825A663-101E-15BD-1B22827C65E9F2AF.jpg

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

• Автор

Да,LED вентилатора го оправих(предния). Той беше молекс. Задния също оправих,от десния 3-пинен беше. Единствено ми останаха горните 2,които са 3 пинни и не мога да намеря къде да ги вкарам..Имам един свободен,който не знам за какво е.. само че той е в долната част на дънната платка и не стигат кабелите.. 
Иначе компютъра върви страхотно, буутва изцяло за 3-4 секунди..Монитора не се е пуснал още и е на десктопа вече.. :D

Температурите ги следях с AIDA64 и  изглеждат стабилни. Процесора държи от 35-45 когато съм в хром примерно.За игри не съм тествал още..Сега пускам да тегля нещо. :)

Кутията има фан контролер за 2 вентилатора , тези двата трябва да се вкарат някъде горе където е контролера а в контролера би трябвало да влиза молекс.

Така, доста мислене и четене падна и в крайна сметна измислихме това -

Крайна цена 1 466,83 лв.

150 лева сме отгоре, но не е голям проблем..Поне ще съм доволен от това.

Добавих и вентилатор за процесора, четох добри отзиви за него. Заедно със 3-те включени от кутията мисля, че ще е предостатъчно охлаждането засега. :)
Имам само едно въпросче.. Като поръчам частите, за процесора да взема ли термо паста ? Понеже четох, че някои идват с pre-installed, но може грешно да съм разбрал.. Тръпката от сглобяването искам сам да го изпитам. :)

Понеделник ще го поръчам, имаме време за промени ако са нужни, ако не, да ви изпиша благодарността ми с следващия коментар. ;)

Точно тези части си поръчах преди 4-5 дни. Компа го имам от 2 дни и каквото съм му пуснал, всичко върви на фулл :) ..

• Автор

Еее..Не съм ти видял коментара днес..Утре като се прибера от нощната смяна ще прегледам горе кабелите и всички свободни слотове.Ако не намеря къде ще направя едно клипче 20-тина секунди с свободни места. Тези 2 вентилатори да оправя и най-накрая ще мога да подредя кабелите.. Бъркотия са в момента. 

Също така забелязах че вентилаторите на видеото не се увеличават сами над 30%..Докато тествах ARK Survival Evolved минимизирах да видя температурите и видях, че беше 80*..Усилих на 75% и се охлади бързо. От някъде мога ли да настроя да се увеличава сам ?

Редактирано от pr0gr3ss1v3r (преглед на промените)

моя фан го направих със афтербърнера като може и да има по-добри варианти но не ми пука на мене и без това не товаря картата

xqKOG.jpg

• Автор

Мерси, утре ще го сваля.

• Автор

Съжалявам, нямах почивки да пиша.. Оправих всичко като цяло вече..Всички вентилатори работят,подредих кабелите така че да не пречат на струите въздух от вентилаторите.  
Само проблема в момента е с видеото. Доста бързо се загрява. Като пусна някоя тежка игра като Far Cry 4 се загрява до 72 градуса, а вентилатора не духа добре. Пробвах да направя вентилатора му да се усилва сам чрез Afterburner, само че с него нещо не се настройва както трябва. Примерно усилва вентилатора на колкото % е настроен при дадена температура за 1-2 секунди и веднага след това намаля, докато температурата стои същата.. Сега преди да пускам игри, усилвам вентилатора с SPEEDFAN до 65% и държи стабилни температури.. Някакви предположения за друга програма да опитам ?

При натоварена карта 72 градуса не е много , а афтербърнера трябва да се стартира заедно с windows и да е активен долу до часовника :)

Ако искаш пробвай със "TriXX OC Utility" на сапфир.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.