Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с скоростта на нета след Хамачи

Featured Replies

• Автор

Ето снимка от скоростта на нета на настолния след преинсталацията http://prikachi.com/images.php?images/524/8322524G.png

Единствения изход от задънената улица е и преинсталация на лаптопа

Така изглежда...Ако още не си преинсталирал направи следното:

• search.png Моля, изтеглете SystemLook (32-bit) и запазете програмата на десктопа.
  • Кликнете два пъти върху SystemLook.exe, за да стартирате програмата.
  • Копирайте съдържанието на следния код в текстовото поле на програматa:
    :folderfind
    LogMeIn
    hamachi
    :regfind
    LogMeIn
    hamachi

• Кликнете на бутона Look, за да започне сканирането.
  • Когато сканирането завърши ще Ви се отвори Notepad с резултата от сканирането.
  • Моля, прикачете лог файла в следващия си коментар.
  • Автор

SystemLook 30.07.11 by jpshortstuff
Log created at 10:34 on 27/08/2015 by KRASIO
Administrator - Elevation successful

========== folderfind ==========

Searching for "LogMeIn"
C:\FRST\Quarantine\C\ProgramData\LogMeIn d------ [08:51 24/08/2015]
C:\FRST\Quarantine\C\Users\KRASIO\AppData\Local\LogMeIn d------ [08:51 24/08/2015]

Searching for "hamachi"
No folders found.

========== regfind ==========

Searching for "LogMeIn"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\services\eventlog\Application\LogMeIn Guardian]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\services\eventlog\Application\LogMeIn Guardian]
"EventMessageFile"="C:\Program Files\LogMeIn Hamachi\LMIGuardianEvt.dll"
"CategoryMessageFile"="C:\Program Files\LogMeIn Hamachi\LMIGuardianEvt.dll"
"ParameterMessageFile"="C:\Program Files\LogMeIn Hamachi\LMIGuardianEvt.dll"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\services\eventlog\Application\LogMeIn Guardian]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\services\eventlog\Application\LogMeIn Guardian]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\eventlog\Application\LogMeIn Guardian]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\eventlog\Application\LogMeIn Guardian]

Searching for "hamachi"

-= EOF =-

Да премахнем и последните остатъци от Hamachi-то:

След това изтеглете KKdS6sj.pngfixlist.txt и го запазете в папката от която стартирахте FRST.exe.
Стартирайте FRST.exe и натиснете бутона Fix веднъж!
След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата.

Внимание: Скрипта е създаден за текущата система. Да не се ползва за други системи с подобни проблеми!

• Автор

Fix result of Farbar Recovery Scan Tool (x86) Version:25-08-2015 02
Ran by KRASIO (2015-08-27 12:18:10) Run:2
Running from C:\Users\KRASIO\Desktop
Loaded Profiles: KRASIO (Available Profiles: KRASIO)
Boot Mode: Normal

==============================================

fixlist content:
start
C:\Program Files\LogMeIn Hamachi
DeleteKey: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\eventlog\Application\LogMeIn Guardian
end

"C:\Program Files\LogMeIn Hamachi" => File/Folder not found.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\eventlog\Application\LogMeIn Guardian => key removed successfully.

==== End of Fixlog 12:18:10 ====

Отново няма промяна този бацил къде се наврял незнам но създаде голяма беля :)

Преди малко прочетох из разни форуми в нета с потребители , които също като мене са имали проблем с скоростта някой достачици ограничавали скоростта на нета след като инсталирам хамачито на няколко пцта с цел vpn връзка но аз я инсталирах за minecraft мрежа но нещо не се получиха нещата изтрих я и накрая ми ограничи скоростта   . Преинсталирах настолния и там скоростта се оправи .

Други идеи нямам...ако сте спрели и Windows Firewall, както бях написал преди няколко коментара с командите остава да видите ръчно

1. Всички настройки на мрежовите адаптери (не само кои отметки има за всеки един от тях, но и самите настройки за TCP/IPv4 и TCP/IPv6 (ако не сте ги изключили последното)).

2. Пак от настройките на адаптерите кликнета на Configure за самата лан карта и проверете и нейните настройки (макар че това ще е безсмислено ако сте обновили драйвера за лан-а, защото той обикновено ги връща по подразбиране, но все пак не пречи да се проверят отново).

3. Можете а погледнете настройките на рутера (но щом на преинсталираната система няма проблеми и това е леко излишно).

4. Можете да видите и какви отметки има в секцията на Windows Features и дали нещо не се е добавило от Hamachi.

http://www.7tutorials.com/what-are-those-windows-features-you-can-add-or-remove

5. На ваша отговорност можете да проверите дали с този инструмент няма да можете да отпушите трафика.

http://forums.speedguide.net/showthread.php?285301-TCP-Optimizer-4-0-Beta-released-%28Windows-8-10-2012-Server-are-all-supported%29

6. Можете да пуснете тема в правилния раздел, защото както спомена колегата в началото тази тема не е за нашия раздел:

https://www.kaldata.com/forums/forum/51-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82-wifi-xdsl-%D0%B8-%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B0/

7. Едва ли доставчика ще се отзове, щом на другата система всичко е наред, а аз нямам време в момента да я инсталирам на своята система за да проверя къде и какво бута и затова можете да опитате с Repair Install на Операционната Система или направо да преминете към чиста преинсталация и да си направите System Image след това (този навик ще е доста полезен за всички, но малцина се възползват) за да си спестите при нов проблем преинсталацията и настройването на всички програми в последствие.

Поздрави и успех! ;)

• Автор

Благодаря за помоща и препоръките ще се преинсталира няма как , а вие когато имате време ако искате сложете хамачито на работеща машина направете един тест от тук http://speedtest.blizoo.bg/ тука показва винаги реални резултати и вие споделете как е при вас но преди да сложете хамачи пак си направете тест на скоростта от тук http://speedtest.blizoo.bg/ ...

Може ли да предложа нещо във връзка с проблема - деинсталирай от диспечера на устройства без изтриване на файловете активния мрежов адаптер и рестартирай компютъра.

За всеки случай се подсигури предварително с инсталатор на драйвъра за него.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Не знам дали имам право да пиша тука, но все пак ще дам и моя съвет.

Пробвай следното:

1. Click on Start button. 
2. Type Cmd in the Start Search text box. 
3. Press Ctrl-Shift-Enter keyboard shortcut to run Command Prompt as Administrator. Allow elevation request. 
4. Type netsh winsock reset in the Command Prompt shell, and then press the Enter key. 
5. Restart the computer. 

С това успях да поправя подобен на твоя проблем преди около седмица.

P.S. Пробвай това преди да преинсталираш, защото има варианти да се омажат нещата.

Редактирано от mantis (преглед на промените)

mantis, ако си беше направил труда да четеш (например пост #19 - прикачения файл, ред 18) , нямаше да изпадаш в дублаж.

...
netsh winsock reset catalog

Edit: Преразгледах дневниците от 1. страница. Изводът - изтегли си драйвър за Broacom безжиичната карта, деинсталирай Broacom софтуера с помощта на Geek Uninstaller. Изтегли безплатната версия, разархивирай, стартирай geek.exe. Намери Broadcom, щракни с десен бутон по него и избери Uninstall. Като завърши деинсталирането, сканирай за остатъци, премахни ги. Рестартиррай машината. Инсталирай от новото копие на драйвъра. Не позволявай да се стартира услуга за управление на безжичните мрежи на Broadcom.

Отвори msconfig влез в раздела Startup и махни отметка на всеки ред, където намериш Broadcom. Стартира services.msc, превърти надолу докато намериш Broadcom wireless. Щракни по този ред двукратно, от падащото меню Startup type избери Disable. Потвърди с ОК. Рестартирай машината.

Всъщност не се знае какъв точно е извода. Като цяло всичко без деинсталиране на мрежовия адаптер предложен от теб, другото е направено. Аз лично си мислех, да не би да е от npf.sys capture драйвера идващ с Broadcom, но той го е инсталирал на 25 (както и самия update за драйвера на Broadcom), а проблема е почнал на 24-ти.

Друго което ми дойде наум е ако е имало пачнати системни драйвери от Hamachi като tcpip.sys например за ограничаване на връзките (но пък това щеше да се види в логовете и един sfc /scannow би решил проблема).

По-груби мерки биха били да се преинсталира целия TCP/IP стак, но не съм тествал дали метода става и за Windows 7

https://smokeys.wordpress.com/2008/07/20/how-to-recover-a-really-dead-windows-xp-sp2sp3-tcpip-stack/

Ако имам време някой ден ще сложа един Buster Sandbox Analyzer за да видя какво променя или един Revo Uninstaller Pro с мониторинг в реално време по време на инсталацията на hamachi за да се види къде и какво точно бута и как да се revert-нат промените...шашава история. Понякога тези програми са по коварни и от зловреден софтуер. :D

Поздрави!

• Автор

Днеска поразпитах малко хора дали са чували за хамачи , чува ли са и всичките ми казаха , че било нормално ХАМАЧИ да ограничи скоростта ??? Аз продължавам да търся изход от ситуацията не съм се отказал но не мога да разбера защо след преинсталацията на настолния там скоростта се оправи ? ..

Георги съгласен с теб , че това е по битер от зловреден софтуер дори и най - гадния зловреден софт не би направил такава беля ..Прочетох в нета , че повечето потребители на хамачи го използват за vpn връзка аз използвам teamviewer от много години и до сега не ми е правил каквито и да е проблеми има си богати лесни настройки . Аз като инсталирах за първи път хамачито да играеме с един minecraft то нищо интересно няма сложили две три настройки и това е и как това чудо ми ограничи нета  незнам .

Преди да почнеш да правиш и ти тестове с хамачи първо си направи точка за въстановяване и си направи тест на скоростта на нета от сайта който предложих !

Tо няма нужда от System Restore, ако ползвам Buster Sandbox Analyzer, защото всичко става в контролирана среда. Вече за Revo-то може и да се наложи една точка, но аз имам и системен image с Macrium така че не ме бърка.

Да разбирам ли, че още не си преинсталирал лаптопа или си го преинсталирал и въпреки това, той не се е оправил?

Да, в нета всички се оплакват от него, но не и като е деинсталиран или мрежовия му адаптер забранен...а при теб не се е оправило. Не знам дали ако не го качиш пак и не пробваш да деинсталираш самата програма с Revo Uninstaller или с GeekUninstaller дали няма да помогне...макар  че ние добре му премахнахме всички остатъци. Ако е пипал някъде, деинсталацията му няма да помогне.

Друга идея е да се направи снимка на текущото състояние на регистрите преди инсталацията на програмата с RegShot и след това да се направи друга снимка след инсталацията и и след това двете снимки да се сравнят и да се отчетат промените.

Ама дори и след две снимки няма да има разлика, зьащото предходната промяна явно е налична в момента в системата и regDiff няма да я хване тази нужна нам промяна.Може би контролирана инсталация би помогнала повече.

adersa, пробва ли да премахнеш драйвъра на Broadcom безжичната карта? Гледах, че доста проблеми имаше по стартирането на компонентите му (на софтуера за тази карта). Знае ли човек в кой храст е зайчето. :)

• Автор

Не още не съм преинсталнал чакам един човек в неделя да дойде с флашка да го преинсталира тъй като още ме бъз да преинсталирвам от флашка . Не не съм премахвал броадкома не виждам това какво общо има както каза Георги проблема ми е започнал на 24 а аз последно ъпдейтнах броадкома на 25 ... Броадком драйверите никога не са правили проблеми с връзката .

Според цитирания по-долу откъс от първия ти дневник, софтуерът за безжичния адаптер не фукнционира от 26/08/2015 10:58:36
Което ме навежда на мисълта, че при инсталиране/деинсталиране на хамачи е повреден този софтуер. Те затва ти и предложих по-горе описаното, 'ма машината си е твоя...

Application errors:
 ==================
 Error: (08/26/2015 10:58:36 AM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: )
 Description: Име на приложение с грешки: bcmwltry.exe, версия: 5.100.82.130, времево клеймо: 0x4f59f177
Име на модул с грешки: ntdll.dll, версия: 6.1.7601.18869, времево клеймо: 0x55636303
Код на изключение: 0xc015000f
Отместване на грешка: 0x000840b6
ИД на процес на грешка: 0x1364
Начален час на приложението с грешки: 0xbcmwltry.exe0
Път на приложението с грешки: bcmwltry.exe1
Път на модула с грешки: bcmwltry.exe2
ИД на доклад: bcmwltry.exe3
Error: (08/26/2015 10:58:25 AM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: )
 Description: Име на приложение с грешки: bcmwltry.exe, версия: 5.100.82.130, времево клеймо: 0x4f59f177
Име на модул с грешки: KERNELBASE.dll, версия: 6.1.7601.18847, времево клеймо: 0x554d7b00
Код на изключение: 0xe0434f4d
Отместване на грешка: 0x0000812f
ИД на процес на грешка: 0x1364
Error: (08/26/2015 10:58:22 AM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: )
Име на модул с грешки: ntdll.dll, версия: 6.1.7601.18869, времево клеймо: 0x55636303
ИД на процес на грешка: 0x510
Error: (08/26/2015 10:58:12 AM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: )
Име на модул с грешки: KERNELBASE.dll, версия: 6.1.7601.18847, времево клеймо: 0x554d7b00
ИД на процес на грешка: 0x510
Error: (08/26/2015 10:58:09 AM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: )
ИД на процес на грешка: 0x304
Error: (08/26/2015 10:57:59 AM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: )
ИД на процес на грешка: 0x304
Error: (08/26/2015 10:57:56 AM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: )
ИД на процес на грешка: 0x1038
Error: (08/26/2015 10:57:46 AM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: )
ИД на процес на грешка: 0x1038
Error: (08/26/2015 10:57:43 AM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: )
ИД на процес на грешка: 0x700
Error: (08/26/2015 10:57:33 AM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: )
ИД на процес на грешка: 0x700

Ама дори и след две снимки няма да има разлика, зьащото предходната промяна явно е налична в момента в системата и regDiff няма да я хване тази нужна нам промяна.Може би контролирана инсталация би помогнала повече.

Аз говорех за RegShot, не за regDiff. :) и говорех ако се направи на чиста система, а не на вече засегната от промяната. :)

http://sourceforge.net/projects/regshot/

Според цитирания по-долу откъс от първия ти дневник, софтуерът за безжичния адаптер не фукнционира от 26/08/2015 10:58:36

Пропускаш обаче кога е качен: Стария е от 2015-07-04 19:44, а обновения е от 2015-08-25 19:06

2015-08-25 19:06 - 2015-07-04 19:44 - 07301120 _____ (Broadcom Corporation) C:\Windows\system32\BCMWLCPL.CPL

2015-08-25 19:06 - 2015-07-04 19:44 - 04358144 _____ (Broadcom Corporation) C:\Windows\system32\bcmttls.dll

2015-08-25 19:06 - 2015-07-04 19:44 - 00052224 _____ (Broadcom Corporation) C:\Windows\system32\wltrynt.dll

2015-08-25 19:06 - 2015-07-04 19:44 - 00018496 _____ (Broadcom Corporation) C:\Windows\system32\Drivers\bcm42rly.sys

2015-08-25 19:06 - 2015-06-29 20:17 - 02682880 _____ (Microsoft Corporation) C:\Windows\system32\vcredist_x86.exe

2015-08-25 19:06 - 2015-06-29 20:17 - 00989184 _____ (Broadcom Corporation) C:\Windows\system32\BCMLogon.dll

2015-08-25 19:06 - 2015-06-29 20:17 - 00035088 _____ (CACE Technologies, Inc.) C:\Windows\system32\Drivers\npf.sys

Не че не може и той да е дал фира де...може би един rollback към старата версия би било добра идея, но като цяло пак съм песимистично настроен, че ще помогне, но знае ли се. Понякога алогичните неща вършат по-добра работа в PC света. :)

Идеята за реинсталирането на мрежовия адаптер беше да се премахнат грешките. Явно е, че софтуерът му не рабоити коректно. Знае ли човек от къде ще се появи решение. Поправка едно по едно....

Е, нормално, ако wifi е 54Mbps. Или бодваш на лаптопа и на компа по един 150/300/450Mbps USB wifi dongle. Закачаш WAN-a на компа и го споделяш с единия донгъл. И мрежата става 150/300/450Mbps. Рутъра го елиминираш.

• Автор

Почваш да ме нервиш пич какви 54 мбпс какви 5 лв ? моя рутер е N стандарт не G стандарт . 150 мбпс рутер на кабел ги бучи 93 mbps на WI fi 45 mbps тегля торенти на WI FI с 6 мбпс 

А лаптопът ти да ме би да е G.

А що се отнася до нервенето - никъде в темата не е споменат никакъв хардуер. Я, се поспри малко. Опитвам се да съм полевзен!

Я, моля, со кротце!

И пич може да ти е някое твое приятелче - не си ми нищо(нито на годините, нито на други работи!).

Аре няма 'ти пиша в темата. Чупи си главата.

Лека вечер!

И успех в неравната битка.

• Автор

Обяснявам за последен път и повече няма да се повтарям

Безжичната ми карта е b/g/n настроена е на скорост 72 mbps

На speedtest си дигам 45mbps

От торенти тегля 5.4 mb/s

Рутера не е G а N - 150 mbps ..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.