Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

ааааааааа то 290ка ;) но пак си е добра цената :)

• Отговори 78
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не. Ако смениш монитора с 1440p ще окаже ефект но там ти трябва на първо място по-добра карта и процесор та с колко памет е последния ти проблем.

• Автор
Roujin Z, добре сега за последно ще те помоля да ми сглобиш пс до 1400 лв и каквото ми дадеш, това ще купя..

Просто добави SSD-то което съм ти предложил в поста си и ще станат над 1 300 лв.

Ако искаш по-добра видеокарта варианта не е R9 380 а R9 390 или GTX970 но ценовата разлика е голяма

та и да сменя процесора с по-евтиния I5-4460 пак ще идат повече пари. Ето какво имам предвид  - 

GIGABYTE 4096M GTX970 N970IXOC-4GD PCI-E 3.0 

INTEL CORE i5-4460, 3.20GHz, 6MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh 

KINGSTON 8GB DDR III 1600 HyperX FURY 

SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003 

MSI H81M-E33, H81, DDR III 1600/1333, VGA, HDMI, SATA III, USB 3.0, LGA1150 

ZALMAN ZM500-LX, 500W 

ZALMAN Z1, ATX, USB3.0 Black, w/o PSU 

Крайна цена 1 445 лв. 

пс. С R9 390 е желателно да се замени захранването та парите ще са още повече.

Картата е много по-добра от 960/380 за това и цената и е такава.

Edit: Може да го пазариш Шибаняка за неговата GTX970 ако още не я е продал и не си е купил 980TI.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

С тази конфигурация ще мога ли да подкарам всичко излязло до сега и поне 1 година напред, на пълна графика без лаг ?

И най-скъпите части да вземеш винаги може още та отговора се очертава винаги да е НЕ.

Във всеки случай 970 е значително по-добра от 960 и въпреки малко по-слабия процесор ще даде по-добър резултат.

Все пак на тая ниска резолюция всичко ще лети дори със по-слабата 960.

• Автор

ето това ще бъде:

GIGABYTE 2048M GTX960 N960IXOC-2GD *** 25307      remove.png 392,57 лв. 392,57 лв.

24020-47x47.jpg KINGSTON 8GB DDR III 1600 HyperX FURY *** 24020      remove.png 83,80 лв. 83,80 лв.

19436-47x47.jpg SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003 *** 19436      remove.png 110,01 лв. 110,01 лв

. 26789-47x47.jpg MSI H81M-E33, H81, DDR III 1600/1333, VGA, HDMI, SATA III, USB 3.0, LGA1150 *** 26789      remove.png 75,40 лв. 75,40 лв.

25986-47x47.jpg ZALMAN ZM500-LX, 500W *** 25986      remove.png 83,59 лв. 83,59 лв

. 27176-47x47.jpg ZALMAN Z1, ATX, USB3.0 Black, w/o PSU *** 27176      remove.png 61,30 лв. 61,30 лв.

24097-47x47.jpg INTEL CORE i5-4590, 3.30GHz, 6MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh *** 24097      remove.png 409,91 лв. 409,91 лв.

27211-47x47.jpg ***27211       remove.png 118,68 лв. 118,68 лв.

Междинна сума: 1 112,72 лв. ДДС (20%): 222,54 лв. Крайна цена: 1 335,26 лв

Редактирано от bladegt (преглед на промените)

Така е отлично. Не че не може да се вземат и по-скъпи части ако имаш желание да се охарчиш но от към производителност няма да има разлика.

Виж по-евтини не е добра идея понеже съм орязал до стотинка нещата.

Например ако искаш повече комфорт (да е по-тиха машината) докато играеш -

ZALMAN CNPS5X Perfoma

DEEPCOOL DA500-M

Вече за кутия и видео цените доста скачат -

MSI GTX960 100ME

FRACTAL DESIGN Define Mini

• Автор

Компа е поръчан, сега чакам да ми се обадят :)

Roujin Z, благодаря много за помоща!!!!! Ще пиша след като пристигне доставката :)
  • Автор

От другия край на България съм - Добрич. Поне 2-3 дни ще минат сигурно.. Писах коментар към поръчката че го искам сглобен, та надявам се че ще го сглобят/

Ще ти се обадят допълнително за потвърждение та им напомни пак. Най-вероятно и някоя част няма да е налична.

Дъното ако го няма може да го замениш със другото на MSI което е същата работа.

• Автор

Ако някоя част не е налична, ще откажа поръчката и да ми я доставят когато всичко което искам е налично. Ако ми кажат че видеото не е налично примерно и ми набутат някое калпаво, кво праим

Това е най-евтиното по-калпаво няма да ти набутат по-скоро ще е по-скъпо но не се притеснявай те питат ти с какво искаш да се замени.

Видеото, процесора и харда трябва да са налични. Захранването и паметта до вчера ги имаше понеже ги купувах.

Ето алтернатива на другите -

COOLER MASTER B500 V2

DEEPCOOL TESSERACT

MSI H81M-P33

Дънната платка няма голямо значение коя точно ще е. Тези двете на MSI са с по-добро аудио от Асрок и по-евтини от Асус и ГБ.

• Автор

Благодаря за помоща отново! Надявам се всичко да им е налично и машинката да не ми сбози първия месец :)

• Автор

Сега се чудя, дали да не сменя видеото с това което си предложил последно -http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=10761

докато има време ?

Понеже е форум и тука сме да обсъждаме и помагаме да спорим и да си даваме мнението било то грешно или правилно.
Ще си дам за последно мнението понеже гледам това което автора ще си взема и не издържам да си кажа мнението.
Не искам да влизам в излишни спорове това е моето мнение.

Ако имам 1400лв какъв компютър бих си взел на този етап ако е за игри.
Първо нямам нищо против най-евтините дъна , най-евтините кутии, най-евтината рам и най-евтините захранвания ползвам съм ги и продължавам да ги ползвам но ако имам наистина избор не бих ги ползвал и бих си взел такава конфигурация!

GIGABYTE B85M-D3H, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150
INTEL CORE i5-4460, 3.20GHz, 6MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh
ARCTIC Alpine 11 PLUS - PWM, s.775/1150/1155
CRUCIAL 2 x 4GB DDR III 1600 Ballistix Sport, CL9
GIGABYTE 4096M R9 380 R938G1 GAMING-4GD PCI-E 3.0
SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003
COOLER MASTER N200 Black, USB 3.0, w/o PSU
THERMALTAKE PSU Smart SE 530W, Gold

Крайна цена 1 391,55 лв.

Това е смислена конфигурация без компромиси за бюджета. Няма SSD да недостатък е но не са взети всички най-евтини компоненти заради него - когато има парички ще си вземе SSD наистина работата с машината е друга с него но не и за игри.

Не можах да се сдържа да не го кажа и напиша сега ми е по-добре а автора да си взема каквото иска!

Сега се чудя, дали да не сменя видеото с това което си предложил последно -http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=10761

докато има време ?

конфигурацията ти с 960,калпави:дъно,рам,захранване,кутия...е гола вода,ама твоя си работа

докато има време ?

Освен че е по-тиха е и с много по-добро охлаждане та ако искаш максимално добра GTX960 това е вариант.

Другата съм я предложил като максимално евтина тъй като доста ще прескочиш бюджета дори след като го увеличи.

• Автор

Пичове, тотално ме объркахте вече! :) Незнам какво да си взема сега.. има време да откажа/променя поръчката, така че помагайте и давайте акъл докато е време.

Не слушай dl777 той е нещо като професионален критик въпреки че неговата машина е гола-вода и не би последвал собствените си съвети.

Дал съм ти максимума на цена от 1 200 лв. всички останали предложения включително моите са със същата производителност.

Реално единствено от добавянето на SSD ще усетиш някакъв ефект.

И обратното без SSD с по-слаб процесор и R9 380 при монитор с ниска резолюция резултата ще е по-лош въпреки че даваш повече пари.

Ако търсиш тишина например може да налееш пари в по-добра кутия, захранване и по-скъпата карта както и охладител но производителността ще е същата.

Ако искаш игрите да вървят по-добре се взима по-добра видеокарта което също ти предложих. Та решавай какво искаш.

Пичове, тотално ме объркахте вече! :) Незнам какво да си взема сега.. има време да откажа/променя поръчката, така че помагайте и давайте акъл докато е време.

Ако искаш Х производителност за възможно най-малко пари вземай там какво са ти казала , ако искаш същата Х производителност за повече пари но с по-качествени части и по-голяма гаранция съм ти написал какво да вземеш.

Как ще ти движат игрите е кажи речи еднакво. При двата варианта има предимства и недостатъци - като при евтините части не значи че ще се развалят след 2 години или пък при скъпите няма да се развалят.

Ако погледнеш подписа ми съм си взел дъно за 150лв а твоето е 80 лв. и при двете дъна процесора и картата движат еднакво - избрал съм да си взема по качествено дъно независимо че с разликата в парите можех да си взема още нещо.

едит: наруто 2GB не стигат вече за игрите на 1920х1080 - една единствена по тежка игра съм тествал на моя комп и 2та GB бяха пълни догоре нон-стоп не че голяма разликата във FPS-то но си е факт че игрите искат повече вече.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Can Oa 380 е по-скъпа с 1 година по-малко гаранция от 960 по-лакома и гореща и не толкова добра при HDReady.

Дънните платки са с еднаква гаранция както и паметта та единствения плюс е в гаранцията на захранването.

Кажи ми обаче защо му е това извънземно захранване на почти двойна цена при машина с консумация под 200W?

Дори с по-лакомата 380 не му трябва такова там проблема ако въобще може да се нарече така е в отделяната топлина.

Всъщност дори след добавяне на SSD на предложението ми пак излиза 60 лв. по-евтино и е с по-добър процесор.

Edit: Монитора не е 1080p.

Не слушай dl777 той е нещо като професионален критик въпреки че неговата машина е гола-вода и не би последвал собствените си съвети.

Дал съм ти максимума на цена от 1 200 лв. всички останали предложения включително моите са със същата производителност.

Реално единствено от добавянето на SSD ще усетиш някакъв ефект.

И обратното без SSD с по-слаб процесор и R9 380 при монитор с ниска резолюция резултата ще е по-лош въпреки че даваш повече пари.

Ако търсиш тишина например може да налееш пари в по-добра кутия, захранване и по-скъпата карта както и охладител но производителността ще е същата.

Ако искаш игрите да вървят по-добре се взима по-добра видеокарта което също ти предложих. Та решавай какво искаш.

нарутчо,ако ще да ме слуша.не съм и написал конфиг в темата,че днес писах друга за там 1100 лв-да прочете.

личната конфигурация поне е налице,де е твоята  :lol6: ,а и е правена преди 3 години,та кое ѝ е гола вода,разбирач.хайде не ми отваряй устата.CanOa ,дето е от 2 месеца във форума,е по-напред в материала от теб,дето си от 10 години,а в тая тема си се омазал яко. :lol6:

• Автор

MSI 2048M GTX960, GTX 960 GAMING 100ME, PCI-E 3.0

GIGABYTE 4096M R9 380 R938G1 GAMING-4GD PCI-E 3.0

GIGABYTE 2048M GTX960 N960IXOC-2GD

Коя от изброените е най-добра, та да вземам нея, че ме заболя главата неска цял ден с тоя компютър.. Сега като дам толкова пари за комп, в близките поне 5 години няма да дам и 1 лев за нови части, стига да не се начупи нещо де. Та кажете коя от тия карти да взема, или ако има по-добра за тия пари казвайте..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.