Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Първата.

• Отговори 78
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

картите няма как да сложа карта с 2GB рам нищо че нвидиа за мене са правилния избор но в този ниския клас тая 960 с тия 2GB не се вписва - камо ли това малко испражнение на GB , тука за гаранция не говоря а за захранването което е 1то нещо което се скапва

едтит: до колкото ги помня само палит дават 2 г. на картите но може и да греша но няма значение на карта ли ще гледам гаранция или на захранване и хард

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

картите няма как да сложа карта с 2GB рам нищо че нвидиа за мене са правилния избор но в този ниския клас тая 960 с тия 2GB не се вписва - камо ли това малко испражнение на GB , тука за гаранция не говоря а за захранването което е 1то нещо което се скапва

в близките поне 5 години няма да дам и 1 лев за нови части

Монитора е 19 инча Самсунг Syncmaster b1930 (1366x768)

Човек защо си се лепнал за тая памет като е без значение в случая? Факт е че 960 вади по-добър резултат а има и други предимства.

Престанете да гледате тестове с 4К като никой в форума няма такъв монитор. То и с 1440p дето толкова го харесвате май още никой не се сдобил.

Човека и с 950 ще играе всичко ако става на въпрос при тая резолюция отделно може да сложи някое 5 годишно FSP 300W за 20 лв. и няма да им грам проблеми.

Минали са ми достатъчно антики през ръцете а на теб още повече. В сервиза ти е фрашкано с такива ама дъртите 200W захранвания не са мръднали нали?

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Човек защо си се лепнал за тая памет като е без значение в случая? Факт е че 960 вади по-добър резултат а има и други предимства.

Престанете да гледате тестове с 4К като никой в форума няма такъв монитор. То и с 1440p дето толкова го харесвате май още никой не се сдобил.

Човека и с 950 ще играе всичко ако става на въпрос при тая резолюция отделно може да сложи някое 5 годишно FSP 300W за 20 лв. и няма да им грам проблеми.

e,това беше върха No comment

Едва ли ще се задържи с тая 19ка монитор дълго време.

ето ти моя клип на няква игра дето билдера играе , при мене паметта на картата е на макс при него си седи 2,5 и не му пука понеже картата му е 4.

Написал е че няма да даде и 1 лв. в следващите поне 5 години. Та ако смяташ че 380 ще му е полезна след повече от 5 години ще се съглася.

Иначе ако иска да я взима аз спирам дотук.

аз бих взел 960 заради икономията но и защото не играя игри , но човека иска да играе игри а сам си доказах на себе си че 2GB не стигат за игри. Не знам колко влияе това 0,5 недостиг на памет но го има.

А то реално всичко на макс на Full HD ако иска нито една от двете няма да му стига но това е друга тема.

Виждам че почна да говориш за Full HD но отново ще трябва да свалиш на HDReady. Запомни го тоя монитор най-накрая. :)

И защо би взел 960 като не играеш игри?

Те хората купуват среден клас карта за игри а за филми има вградено видео. Кеф ти 1080p, 1440p та ако искаш и 4К филми.

Ми те видеокарти НЕ са необходими за филми? Ако говорим за някоя антика се взима нещо за 50 лв. заради хардуерното ускорение а не карта за 400 лв.

380 и 960 са един клас карти а ти ги изкарваш едва ли не нисък и висок.

Реално 960 е по-добрата карта във всяко отношение понеже няма логика да се купува подобен клас за висока резолюция.

Иначе и двете имат варианти с 2 и 4 ГБ памет но както казах за мен вторите са маркетингов трик и са безполезни. Просто си трябва поне 970-390.

пс. В тоя сервиз имаш доста монитори та пробвай някой път с монитор 1366x768.

Изкарвам ги еднакви едната с 2 другата с 4 рам , ти ги "изкарваш едва ли не нисък и висок" при HDready.

едит: разми се темата малко само за видеото ;)

но ако ще взема всичко най-евтино което се намери и всичко друго за процесор и видео карта а да става каквото ще то готовите конфигурации са такива няма кво да се занимава да си избира части.

едит2: ако някой ще пиши нещо да побърза че трябва да си лягам имам компютри да правя утре на работа :)

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Ами факт е че при повечето игри е за предпочитане а в същото време е с по-ниско TDP което я прави по-добрия избор.

Ако имахме монитор с по-висока резолюция е за предпочитане вариант с повече памет но реално трябва и по-добра карта та 960-380 просто не е вариант.

Както казах безсмислени модели като тия в ниския клас дето им бутат 4ГБ. Ако искат и 12ГБ да им сложат и да ги продават двойно по-скъпо не ми дреме!

пс. Ако ще гоним повече памет да гледа за старата 280 с 3ГБ там поне имаме добра цена. Реално е същата работа като 285->380.

тука вече мога да се съглася с тебе ако се гони цената 280 е най-добрия избор за чиста производителност/цена.

Аз си лягам лека вечер на всички и не си купувайте най-евтините неща после такива като мене ви вземат по 30лв за сменен кондензатор ;)

По-скоро ако са купили скъпо дъно. Ако за взели евтино просто ще си купят ново вместо да ти плащат за кондензатори дето струват стотинки.

Между другото захранването си е екстра виж оная кутия на DeepCool ако не е за компютъра на секретарката не я купувайте. 

Както и перката на DeepCool от 8 лв. шумничка е дори като чисто нова.

По-скоро ако са купили скъпо дъно. Ако за взели евтино просто ще си купят ново вместо да ти плащат за кондензатори дето струват стотинки.

Между другото захранването си е екстра виж оная кутия на DeepCool ако не е за компютъра на секретарката не я купувайте. 

Както и перката на DeepCool от 8 лв. шумничка е дори като чисто нова.

Не беше писал наскоро толкова глупости накуп,както в тая тема.

За DeepCool фанчето пак си далече от истината-от доста години търкалям такива и бяха най-свестните евтини фанчета-5 лв. :D

Май скоро не са ти се карали в хардуербг...

не прочетох предишната коментари освен на автора първия, но аз почти толкова дадох без видео карта и монитор за моите части поради кофти опит от предишни компютри и пак не съм доволен от вентилатора на захранването, можеше и по-тихо да е, но добре че е хибридно и не се е включвала перката от както е купен поради липсата на интерес в момента да се играе на Pc на бюро. Мисълта ми е следната: успех и честито за новия ти компютър и няма да е лошо ако пуснеш някоя снимка да се порадваме и ние простосмъртните потребители.

• Автор

ASROCK B85M PRO3, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, SATA III, USB 3.0, GLAN, LGA1150 24544 1 106,71 лв. 106,71 лв. return.png

INTEL CORE i5-4460, 3.20GHz, 6MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh 24345 1 358,10 лв. 358,10 лв. return.png

GEIL 2X4GB DDR III 1600 EVO LEGGERA CL9 21043 1 89,16 лв. 89,16 лв. return.png

WD 1000GB 64MB SATA III Blue 20679 1 105,68 лв. 105,68 лв. return.png

SAPPHIRE 4096M NITRO R9 380 4G D5 PCI-E 3.0 26905 1 455,11 лв. 455,11 лв. return.png

ZALMAN R1, ATX, USB3.0 Black, w/o PSU 25957 1 81,65 лв. 81,65 лв. return.png

SEASONIC Захранване SSR-430ST Bronze, 430W 26585 1 94,53 лв. 94,53 лв.

Ето това поръчах, след консултация с dl777. Благодаря на всички включили се с опити да ми помогнат! В събота трябва да пристигне компа и след това ще ви пиша какви са ми впечатленията.. МЕРСИ :)

пс. всъщност, днес като ми се обадиха за потвърждение ми казаха че нямат тая рам памет, която е писана горе и ми предложиха -fury - нещо си.. та само тва е променено.

Редактирано от bladegt (преглед на промените)

Идеален си с тази кутия , после искам да ми кажеш как е шума и охлаждането че се надъхвам да си продам моята скапана N300 и да взема R1 или Z3 :)

• Автор

Редактирано от bladegt (преглед на промените)

Шумът го има ако съдя по-моя Сиисоник дори с карта като HD5670 и Пентиум.

Виж "скапаното" захранване дето ти препоръчах е по-тихо не че е по-качествено след сверка в понеделник.

380 също е по-шумна от 960. Кутията е като всяка друга от възможно най-скапаните материали с тая разлика че е вкарана повече мисъл при направата и.

Общо взето по-шумна машина със по-скапано аудио, по-малко гаранция на харда и видеото и малко по-слаб процесор и видеокарта за повече пари.

Но аз това ти го казах още в началото. Единственото добро нещо в предложението на dl777 е кутията която все пак е за предпочитане.

Шумът го има ако съдя по-моя Сиисоник дори с карта като HD5670 и Пентиум.

Виж "скапаното" захранване дето ти препоръчах е по-тихо не че е по-качествено след сверка в понеделник.

380 също е по-шумна от 960. Кутията е като всяка друга от възможно най-скапаните материали с тая разлика че е вкарана повече мисъл при направата и.

Общо взето по-шумна машина със по-скапано аудио, по-малко гаранция на харда и видеото и малко по-слаб процесор и видеокарта за повече пари.

Но аз това ти го казах още в началото. Единственото добро нещо в предложението на dl777 е кутията която все пак е за предпочитане.

Глупости на търкалета.Опитваш се да кажеш нещо,ама не ти се получава,изключая,че 4460 е там 200-300МХз надолу,но и 60 лв по-евтин,а и голяма работа за 380ка/960ка,или за тях К проц да се сложи,а...

Женска злоба или сръдня на дете,което си е намерило играчка,ама другото си я е познало...

• Автор

Компютъра пристигна! :)

След 300 зора, успях да направя флашка с уйн7 и го инсталирах, но сега нямам интернет на него комп. Утре ще се обадя на доставчика ми да идват да му сменят мак или там каквото трябва. Компа е при мен и много се кефя! :) Благодаря на всички, който ми помогнаха да си избера читав комп. След време ще пиша как се държи компа.

• Автор

Снощи успях да подкарам интернета и набързо инсталирах играта far cry 4. Върви на макс графика перфектно! :) Заболя ме сърцето като им бройх пачка 1300 лв. с банкноти по 20 лв.. ама сега не съжалявам :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.