Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции, откриване на нови заплахи - част 18

Featured Replies

преди 8 часа, nikssi написа:

Доколкото знам няма активна защита , а тогава когато избереш в настройките почистване на компютъра. Колко и дали сканира е друг въпрос.

image.png.5c21645158da9e38a01f830b98735bb3.png

Бях учуден от решението на Гугъл за превантивна защита на браузъра им. Забелязах го преди около 2 месеца при  Win 10.   Няма активна антивирусна защита.  Някои файлове са с напълно блокирано изтегляне като вредоносни.   За други се извеждат разни съобщения - че са съмнителни, че са непроучени, че са потенциално рискови.  Ползвателят е предупреден да внимава.   Вероятно дефиницията закъснява с пристигането си -все пак това не е безплатна версия на Нодчо.

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 624,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каква ползва от него тогава, като мълчи като риба? Само за красота и да товари системата ли?

• При мен пък на тестовата машина с Windows XP SP3 и MS NetFreamwork 4 не иска да се стартира. Явно и вирусите спират поддръжката на XP 

• Този е за пращане : http://dox.bg/files/dw?a=9f58b3c1f9 https://www.virustotal.com/bg/file/2ee50fd5c9f67e8814142de2009ec4234ee19dec1d4e9189ac5f45c359ed20eb/analysis/1482744276/    

Публикувани изображения

преди 1 час, parmobil написа:

Kaspersky закова всичко още преди теглене, с изключение на https://www.upload.ee/files/14218130/compinfo_prod.bin.html 

Него изтеглен и при сканиране го пусна за редовен

Нодчо мълчи при изтеглянето в сандбокса.   При възстановяване оттам Симантек го арестува заради настройки по репутация.   Файлчето е ново и непознато  -няма два дни и минимум 5 ползватели!  Касапчо ще се издъни ли при стартиране?   Или ще се справи?  

преди 25 минути, attj написа:

Нодчо мълчи при изтеглянето в сандбокса.   При възстановяване оттам Симантек го арестува заради настройки по репутация.   Файлчето е ново и непознато  -няма два дни и минимум 5 ползватели!  Касапчо ще се издъни ли при стартиране?   Или ще се справи?  

Дилетант съм в материята, но bin като не е изпълним файл, какво може да навреди?

преди 7 минути, parmobil написа:

Дилетант съм в материята, но bin като не е изпълним файл, какво може да навреди?

Ако ти се играе с огъня,може да го преименуваш и да го стартираш...

преди 3 минути, parmobil написа:

Нямам пясъчник и не ми се рискува. Много ми е стар backup-a.

Правилно.  Аз бих го стартирал като занимавка за проверка на настройките на защитната стена.   Всяка буба е лесна жертва. Дори и най-добрите.  Авторите им са умни момчета и момичета - обаче винаги има и  други умни хора!

преди 35 минути, Лудият Учен написа:

Ако ти се играе с огъня,може да го преименуваш и да го стартираш...

Не плаши съфорумци - никоя буба няма да ги  взриви или подпали.   Чакам мнение от Никсси. На Уин 7 не зная дали бубата е активна.

преди 1 час, attj написа:

Файлчето е ново и непознато  -няма два дни и минимум 5 ползватели!  Касапчо ще се издъни ли при стартиране?   Или ще се справи?  

image.png.3a9f8bcd0f3f73c514cb26b3dda76057.png

image.png.8f25f65540ab0494a8421341571f59f1.png

KIS го блокира но антивируса ... знам ли.

преди 13 минути, attj написа:

Чакам мнение от Никсси. На Уин 7 не зная дали бубата е активна.

Кво чакаш...блокира го бре. 

Че то бубата дали въобще работи на Win 7 - нямал бил  достъп Win до файла...Касапчо блокира и файлчета без достъп?    Бих я стартирал при спрян Касперски.

преди 5 минути, Лудият Учен написа:

Това е Банкер според Касапчо.   Още Нодчо при Гугъл го блокира.  Няма работа за другите защитни нива.

преди 1 час, attj написа:

Че то бубата дали въобще работи на Win 7 - нямал бил  достъп Win до файла...Касапчо блокира и файлчета без достъп?    Бих я стартирал при спрян Касперски.

Spoiler

image.png.6d672eaf996ede7a0e7781cf0518ed4b.png

image.png.e9a0d6f25db336b509ca7e85704dbaa4.png

image.png.9a95c6515badcd0aa76a94cc8262844e.png

Тоше Default Deny (Application control) | Kaspersky IT Encyclopedia

преди 1 час, Лудият Учен написа:
Spoiler

image.png.cd0318263847e20f0d173498d97eee3d.pngimage.png.1e6b2cdd59faf0eeddab8c32d598a68c.png

преди 58 минути, Лудият Учен написа:
Spoiler

image.png.644e715acbcc426622f6047cf336503a.png

преди 58 минути, Лудият Учен написа:
Spoiler

image.png.8bb0093eb1533f24ea95291455b90328.png

Spoiler

image.png.d53aecd2559f6ff7ea87c6ed5bc8278d.png

Spoiler

image.png.a738fdd48da1285b604941832db3745f.png

Spoiler

image.png.baa520e3f0e31cc5864bd1c7fa5e70b1.png

Когато Win няма достъп -бубата не може да стартира.  Ако е в сандбокс и да има достъп-пак не може да стартира.   Не са нужни програми с допълнителни настройки.

преди 23 минути, Лудият Учен написа:

ISB.Downloader!gen68   според Симантек.  Вече предварително  проверява и папката на сандбокса.

преди 2 минути, Лудият Учен написа:

Heur.AdvML.B според Сепчо. Сложил съм го на по-агресивни предварително настройки и той почва да не изчаква като последен.  Сега е пръв.

преди 2 минути, Лудият Учен написа:

Нов и непознат файл -блокиран от настройки на Симантек по репутация. Автоматично отлита в карантина.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.