Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции, откриване на нови заплахи - част 18

Featured Replies

преди 26 минути, attj написа:

Явно са свършили актуалните вирусни заплахи - та стигаме до  адблокери.    Те всички са скучни и нямат място в тази тема.

Касперски блокира нещата!!! Просто не ми казва, което ми е странно.

cccc.jpg

asdqwe.jpg

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 624,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каква ползва от него тогава, като мълчи като риба? Само за красота и да товари системата ли?

• При мен пък на тестовата машина с Windows XP SP3 и MS NetFreamwork 4 не иска да се стартира. Явно и вирусите спират поддръжката на XP 

• Този е за пращане : http://dox.bg/files/dw?a=9f58b3c1f9 https://www.virustotal.com/bg/file/2ee50fd5c9f67e8814142de2009ec4234ee19dec1d4e9189ac5f45c359ed20eb/analysis/1482744276/    

Публикувани изображения

преди 49 минути, attj написа:

Явно са свършили актуалните вирусни заплахи - та стигаме до  адблокери.    Те всички са скучни и нямат място в тази тема.

Навремето имаше доста сериозни adware-и и дори по-сериозни от редица вируси (с повече поразии и по-трудни за премахване). Някои използваха рууткит техники дори.

преди 40 минути, parmobil написа:

А тук какво е избрано?

Image-333.png

а тук?

Image-334.png

b15b1c2714c1c24d1718e7704d1c41caa699c2fe5b58480a2e3a0bc5d5af3d24.exe - разреши сваляне и при сканиране НЕ го хвана

7b7e104ca9e6eff6351c60c93a1054cb70c7744f5736b980b363a577be2d732d.exe - разреши сваляне и при сканиране НЕ го хвана

afb46f73ee8ddd072127b7748fcca904d95be45ca7e3611ad34b6204a09f4c1b.msi - разреши изтегляне, но при сканиране го хвана

Portable-VirtualBox_v5.1.22-Starter_v6.4.10-Win_all - разреши сваляне и при сканиране НЕ го хвана

fotolupdlyasemaka.bat - разреши сваляне и при сканиране НЕ го хвана

Базов платен Kaspersky Anti-Virus

преди 1 час, parmobil написа:

Интересно ми е това какво е? Да не е Защитника на Windows? 

2022-06-05_20h31_04.jpg.88d939e48fd96f441d44c35af0f872d9.jpg

Мене си ме пита 

image.png.116fae25851f2e0886d8d09a2b6329b2.png

За пропускане и дума не става. 

Да, и мен ме дразни с картинките, но показват, че не си измислям.

Същият файл.

zxc.jpg

Щит на Vivaldi изключен - вижда се иконата. Настройките на Kaspersky ги показах.

Разликите ни са в OS аз ползвам още Windows 7 може в десятката да са сбъгясали уведомяванията или да се бута някъде из настройките на Windows=

ps: И браузърите са различни ... ползва ли Microsoft Edge , Chrome? Може да има проблем с Vivaldi.

преди 27 минути, Proshark написа:

При опит за сваляне

Screenshot-1.png

Нодчо при браузъра на Гугъл го пропуска -вероятно закъснява дефиницията.  Бубата не стартира във виртуална среда.  SEP 14  не можа да се прояви по репутация.

https://www.upload.ee/files/14206088/FindMe_.exe.html

VirusTotal - File - a0e05444b7dd2d9f38508cdf8f96e640a488bb0f7f0eafbb1b5880882febd163

30/65   Странно,някои от най-добрите програми не го ловят това...

преди 2 минути, attj написа:

Нодчо при браузъра на Гугъл го пропуска -вероятно закъснява дефиницията.  Бубата не стартира във виртуална среда.  SEP 14  не можа да се прояви по репутация.

Е как става тая работа!?Нали дефинициите не са в браузъра....

преди 2 минути, Лудият Учен написа:

VirusTotal - File - a0e05444b7dd2d9f38508cdf8f96e640a488bb0f7f0eafbb1b5880882febd163

Screenshot-1.png

преди 4 минути, Лудият Учен написа:

A Variant Of MSIL/Packed.DotNetGuard.A    Нодчо при Гугъл предупреждава. Не зная кога получава дефиниции словашката версия за безплатно ползване при браузъра на Гугъл.  Сандбоксът и Сепчо си почиват. 

преди 17 часа, nikssi написа:

Разликите ни са в OS аз ползвам още Windows 7 може в десятката да са сбъгясали уведомяванията или да се бута някъде из настройките на Windows=

ps: И браузърите са различни ... ползва ли Microsoft Edge , Chrome? Може да има проблем с Vivaldi.

Е, аз нали съм с 10 и нямам проблеми с уведомленията. Нямах проблеми с 21.3, нито сега с 21.5. Може Windows-a да се е омазал разбира се, може и Kaspersky. Аз препоръчвам да се деинсталира. да се мине с kavremover 

и да се качи на чисто. Ако потребителя желае, ще дам инсталатора на 21.5, защото е малко забутан. Но обикновено за да се активира дори безплатната версия трябва да се инсталира и прокси, защото поне при мен имаше проблеми (може би заради политическата обстановка).

преди 43 минути, Лудият Учен написа:

BSOD.exe не го спират нивата ми на защита  -  всичките го пропускат.  Обаче иска инсталиране на допълнително приложение за да работи.  Това може и да не е заплаха.

преди 19 часа, nikssi написа:

Пазя си един стар компютър с  Win XP. Още работи.  С Win 10 ще имаш по-пълноценно участие в темата - обнови с ъпгрейд , ако ти е законен  Win 7      https://www.comss.ru/page.php?id=3268

преди 3 часа, attj написа:

Пазя си един стар компютър с  Win XP. Още работи.  С Win 10 ще имаш по-пълноценно участие в темата - обнови с ъпгрейд , ако ти е законен  Win 7      https://www.comss.ru/page.php?id=3268

Като гледам и не аз имам проблем с програмата ... 😉 Ще го направя това но след месец предполагам. И защо пък да нямам пълноценно участие в темата тук? Това,че не стартирам файловете не означава,че не ги блокира Касапа при мене. Руската мечка мачка наред и с правилни настройки на хипса няма мърдане. Няма нещо,което да се инсталира без да му разреша. 

преди 8 часа, nikssi написа:

Като гледам и не аз имам проблем с програмата ... 😉 Ще го направя това но след месец предполагам. И защо пък да нямам пълноценно участие в темата тук? Това,че не стартирам файловете не означава,че не ги блокира Касапа при мене. Руската мечка мачка наред и с правилни настройки на хипса няма мърдане. Няма нещо,което да се инсталира без да му разреша. 

Новите буби не работят на стари и неподдържани ОС. Все повече от ползваните програми и приложения също няма да работят. XP  и  7  ги изоставих.  Ползвам  сега  Win  8,1 и 10.  До 11 още не съм стигнал.   Андроид 11 на смартфона е с Аваст, но там е различно.  На таблета е Андроид 10 пак с мобилната версия на Аваст.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.