Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции, откриване на нови заплахи - част 18

Featured Replies

Всички са догонващи спрямо Сепчо и Кихчо, отдавна го твърдя.   Зад тях са многото им милиони ползватели.    

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 624,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каква ползва от него тогава, като мълчи като риба? Само за красота и да товари системата ли?

• При мен пък на тестовата машина с Windows XP SP3 и MS NetFreamwork 4 не иска да се стартира. Явно и вирусите спират поддръжката на XP 

• Този е за пращане : http://dox.bg/files/dw?a=9f58b3c1f9 https://www.virustotal.com/bg/file/2ee50fd5c9f67e8814142de2009ec4234ee19dec1d4e9189ac5f45c359ed20eb/analysis/1482744276/    

Публикувани изображения

преди 14 минути, attj написа:

Всички са догонващи спрямо Сепчо и Кихчо, отдавна го твърдя.   Зад тях са многото им милиони ползватели.    

Е,Тоше,позволи ми, да не се съглася...Има поне 3-4 програми,които хич не са догонващи...Поздрави !!!

преди 9 часа, Лудият Учен написа:

Има поне 3-4 програми,които хич не са догонващи..

Би ли ги уточнил, дори и все още да си нямат над 500 милиона ползватели в света, като Кихчо и Сепчо.  

преди 50 минути, attj написа:

Би ли ги уточнил, дори и все още да си нямат над 500 милиона ползватели в света, като Кихчо и Сепчо.  

Е,Тоше, числата невинаги са меродавни и не показват или доказват фактите и истината... Китай са 1.4 милиарда души и си ползват техните технологии...

• 2 седмици по-късно...
преди 1 час, Лудият Учен написа:

Промокитаецът уж с  румънска подкрепа мълчи тук и при стартиране.  Следват допълнителни проверки.      

IObit Malware Fighter

Version: 10.3.0.1077
Engine Version: 10.0.0.980
Database Version: 2299
BDVersion: 7.95007(07/21/2023 23:20:15 GMT)
Scan Mode: Manual
Scan Type: Right Scan
Scan Path: C:\Users\ТНН\Downloads\ce3dab7e124372ea19e7e9e9b5c61a482951c72156d82196e9045cc2055d189c.exe
Time Elapsed: 00:00:08
Objects Scanned: 1
Threats Detected: 0
Save Time: 22.7.2023 г. 15:23:21
Scan Status: Completed

преди 4 минути, attj написа:

Промокитаецът уж с  румънска подкрепа мълчи тук и при стартиране.  Следват допълнителни проверки.      

Тоше,Bitdefender има много техники за засичане...Точни,подробни дефиниции,дефиниции през облака,поведенчески блокер,специализиран anti-ransomware модул...Подозирам,че при тази китайска програма IObit Malware Fighter пристигат само най-подробните дефиниции...Поздрави...

преди 28 минути, Лудият Учен написа:

Тоше,Bitdefender има много техники за засичане...Точни,подробни дефиниции,дефиниции през облака,поведенчески блокер,специализиран anti-ransomware модул...Подозирам,че при тази китайска програма IObit Malware Fighter пристигат само най-подробните дефиниции...Поздрави...

Не зная какво пристига.   Само това изтеглих успешно от четирите  и уж стартирах  в реална среда.   Тук при  IObit  няма пясъчник като при Кихчо или репутация като при Сепчо.

AVAST с детекция 4/4... Три от файловете с дефиниция и един блокиран от усиления режим...

Screenshot_2.png

Screenshot_1.png

Винаги е по-добре да се ползва програмата предлагаща своя енджин в собстената и програма, пред закупен в друга или ребрандиран такъв. Да се разчита на IObit за сериозна програма за защита е несериозно. Някои са им големи фенове и няма лошо, но след скандала с MBAM лично аз ги избягвам. Сега и Emsisoft ползва Bitdefender (освен своя енджин), но тя поне има добър Behaviour Blocker.

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Сега и Emsisoft ползва Bitdefender (освен своя енджин), но тя поне има добър Behaviour Blocker.

Да,Жоре...Точно така е...Вече няколко месеца тествам паралелно Bitdefender и Emsisoft...И съм леко сащисан,че и двете програми пропуснаха последния от 4-те файла... И при разархивиране,и при статичния тест със сканера,и при динамичния със стартиране на файла с гадината...Поздрави ...

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Да се разчита на IObit за сериозна програма за защита е несериозно. Някои са им големи фенове 

Вероятно защото про-версията осигурява достъп за инсталиране до всичките им програмки.   Това са екстри и емоции.   Не бях я инсталирал 3-4 години.   Пак дават промолиценз за 6 месеца.

преди 3 минути, Лудият Учен написа:

Да,Жоре...Точно така е...Вече няколко месеца тествам паралелно Bitdefender и Emsisoft...И съм леко сащисан,че и двете програми пропуснаха последния от 4-те файла... И при разархивиране,и при статичния тест със сканера,и при динамичния със стартиране на файла с гадината...Поздрави ...

Интересно, защото гледам е скриптово базиран според VT. А Emsisoft засилиха защитата срещу скриптови гадини в последната си версия. Щеше да е добре ако можехме да тестваме Harmony на CheckPoint, но тя си е Endpoint решение. В MT се справя доста добре. WiseVector StopX и тя би се справила, но тъй като вече е изоставена вече е непрепоръчителна. Наскоро я тестваха там (през Април) и вече се забелязва, че започва да издиша и е загубила инерцията, която имаше. Чак сега, което е похвално, защото е изоставена от няколко месеца (смятай каква инерция) и все пак вече е в забвение. А имаше страхотен потенциал.

преди 5 минути, attj написа:

Вероятно защото про-версията осигурява достъп за инсталиране до всичките им програмки.   Това са екстри и емоции.   Не бях я инсталирал 3-4 години.   Пак дават промолиценз за 6 месеца.

Да, сигурно е така, но ако ще и Ултра Про да е, не бих я ползвал. Въпрос на вкус.

Добавили са отскоро   Бета пясъчник-сандбокс и горното файлче там не стартира.   Гонят ниво тези китайци.

преди 18 минути, attj написа:

Добавили са отскоро   Бета пясъчник-сандбокс и горното файлче там не стартира.   Гонят ниво тези китайци.

При мен всичко си стартира,Тоше...Използвам Shadow Defender...

https://www.upload.ee/files/15483415/db9b54869c09234b1284f990515224d7f86d1571fca2c3349329404f24cd2da1.exe.html

VirusTotal - File - db9b54869c09234b1284f990515224d7f86d1571fca2c3349329404f24cd2da1

21/70   RemcosRAT

преди 18 минути, attj написа:

Стига да е техен, а не взет назаем от някъде. :) Но то общо взето технологията си остава една и съща.

преди 16 минути, Лудият Учен написа:

При мен всичко си стартира,Тоше...Използвам Shadow Defender...

Е то SD не е точно пясъчник. Пак е вид виртуализация де. Може гадинката просто да не е VM-aware, но пък да е Sandbox-aware или просто пясъчника в IObit да е с по-рестриктивни политики.

Жалко, че Тошко не е фен на снимките да покаже някой скрийншот. Би било интересно, но не е в негов стил и не се надявам на това. :biggrin:

https://www.upload.ee/files/15483441/26d7222f388489a3b762386fe0e1b23a8904e2bc3f009054a4d874c957778000.exe.html

VirusTotal - File - 26d7222f388489a3b762386fe0e1b23a8904e2bc3f009054a4d874c957778000

22/70

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Е то SD не е точно пясъчник. Пак е вид виртуализация де

Да,Жоре,знам...Просто давах пример на Тошко какво може да използва...Ако сам си реши де...

преди 58 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Стига да е техен, а не взет назаем от някъде. :) Но то общо взето технологията си остава една и съща.

Е то SD не е точно пясъчник. Пак е вид виртуализация де. Може гадинката просто да не е VM-aware, но пък да е Sandbox-aware или просто пясъчника в IObit да е с по-рестриктивни политики.

Жалко, че Тошко не е фен на снимките да покаже някой скрийншот. Би било интересно, но не е в негов стил и не се надявам на това. :biggrin:

Като не стартира няма какво да се снима.  Много буби работят единствено само в зададена среда.  Повечето мълчат     https://www.virustotal.com/gui/file/ce3dab7e124372ea19e7e9e9b5c61a482951c72156d82196e9045cc2055d189c

преди 31 минути, attj написа:

Като не стартира няма какво да се снима.

Снимка на реакцията на пясъчника. Добре, забрави, няма значение. Все ще си измислиш оправдание или извинение да не покажеш нещо. Щом обичаш постните манджи няма проблеми. :)

А за средата няма какво да ми обясняваш. Дори по-горе съм казал същото.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Може гадинката просто да не е VM-aware, но пък да е Sandbox-aware или просто пясъчника в IObit да е с по-рестриктивни политики.

Както и да е. Да не разводняваме повече. Аз не съм очаквал да се получи и някакъв градивен или конструктивен диалог. Ще ме извиняваш Тоше, но вечно е със заобиколки.

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Снимка на реакцията на пясъчника. 

Няколко пъти пробвах.   Няма реакция.   Най-вероятно липсва стартиране.   Няма заобиколки   Този китаец също се бори за свое място в Азия и в света.   

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.