Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции, откриване на нови заплахи - част 18

Featured Replies

преди 45 минути, Лудият Учен написа:

https://www.upload.ee/files/17538059/Malware.rar.html

6 зловредни файла...Password infected

Уникални таласъми като този   https://www.virustotal.com/gui/file/14e92d14f1d52b201ddba07ed1822e1753074213564c1ed6dd1347e18277ab90      Без хипса,  стената и автосандбокса на Комодо - след стартиране бих си играл на преследваница с тях.      Дефендерчо арестува само две от тези шестте.  

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 625,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каква ползва от него тогава, като мълчи като риба? Само за красота и да товари системата ли?

• При мен пък на тестовата машина с Windows XP SP3 и MS NetFreamwork 4 не иска да се стартира. Явно и вирусите спират поддръжката на XP 

• Този е за пращане : http://dox.bg/files/dw?a=9f58b3c1f9 https://www.virustotal.com/bg/file/2ee50fd5c9f67e8814142de2009ec4234ee19dec1d4e9189ac5f45c359ed20eb/analysis/1482744276/    

Публикувани изображения

McAfee Endpoint Security нито едно не класифицира от последните 6 файлчета.  При стартиране две успяха да се впишат.  Изненади липсват.   

• 2 седмици по-късно...
преди 5 минути, Лудият Учен написа:

https://www.upload.ee/files/17595072/Malware.rar.html

5 зловредни файла...Password infected

Screenshot-1.png

Kaspersky -3 при разархивиране,един при допълнително сканиране и един при стартиране...

преди 1 час, Лудият Учен написа:

Screenshot 2025-01-05 153551.png

McAfee Endpoint Security  класифицира троянец само за този файл.   За другите мълчи при сканиране.                  https://www.virustotal.com/gui/file/9f344057ed2f934b4975bdb0f5c4c7ff86848b2abf0c1c7ececbaa923173acec

Между другото ми хареса как са засили засичането на записи от команден ред и при TrendMicro. Влизах с AnyDesk на една позната да оправям някакви неща по системата (тя има легитимен Win), но не и офис и пуснах MAS и антивирусната го засече с доста детайлно обяснение. Хареса ми, макар да не съм и голям фен на тази антивирусна (поне преди). По едно време май и тук @Лудият Учен показваше снимки от нея ако не греша, но скоро не съм засичал. Някакви впечатления как се представя сега (но предпочитам от хора, които са я пробвали, не от тестове из нета).

преди 49 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Между другото ми хареса как са засили засичането на записи от команден ред и при TrendMicro. Влизах с AnyDesk на една позната да оправям някакви неща по системата (тя има легитимен Win), но не и офис и пуснах MAS и антивирусната го засече с доста детайлно обяснение. Хареса ми, макар да не съм и голям фен на тази антивирусна (поне преди). По едно време май и тук @Лудият Учен показваше снимки от нея ако не греша, но скоро не съм засичал. Някакви впечатления как се представя сега (но предпочитам от хора, които са я пробвали, не от тестове из нета).

Ето,Жоре...Имам лиценз и я тествах...Детекция 2/5...Настройки на макс...Поздрави !!!

Screenshot 2025-01-05 202229.png

Screenshot 2025-01-05 202309.png

преди 13 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Иначе за теста при теб блокира ли MAS скрипта? Колежката май беше с TrendMicro Maximum Security.

Жоре,обикновено поведенческият блокер на Trend Micro е железобетон,макар и да дава много “false positives”…Този път обаче засече два файла с дефиниции и пропусна другите три…Останаха два скрипта и един инсталационен файл,който от програмите,които тествахме, го засече само Касперски…

преди 2 минути, Лудият Учен написа:

Жоре,обикновено поведенческият блокер на Trend Micro е железобетон,макар и да дава много “false positives”…Този път обаче засече два файла с дефиниции и пропусна другите три…Останаха два скрипта и един инсталационен файл,който от програмите,които тествахме, го засече само Касперски…

Викаш с едно Comodo-ко ще заспи. :)

преди 7 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ами,Жоре,предполагам,че -Да… Касперски и COMODO …Супер комбинация…Винаги като избирам вирусчетата,гледам да са 0-day ,за да тестваме всички модули и нива на защита на антивирусните програми…Еми,да намеря пропуск в бронята на Касперски е много трудна работа…Тези данни идват с помощта на VirusTotal разбира се…Гледам да има препятствия за всички най-добри,използвани програми…Та така…😀🤔

преди 15 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Това е извън класациите.    Особено - ако сдвоиш за подсигуряване хипса и сандбокса.     Няма нужда от никакъв антивирусен модул.  Те все са догонващи.

McAfee Endpoint Security с последен ъпдейт и с настройки на най-висока сигурност при сканиране нито едно не класифицира.    Тези хубавци са от висок ранг като последното    https://www.virustotal.com/gui/file/cf5f824d411cde0e20573cdcf862e916985ec616e2bacb2d11af6b855a170729

На следващия ден ЕСЕТ е с дефиниция и за шестото -  а   McAfee Endpoint Security  има  дефиниция само за едно от файлчетата.    Въпреки това твърдя - Нодчо не може да спори с корпоративната версия от САЩ.    Словашката корпоративна версия ще е доста по-добра от недоокомплектования им иначе доста добър антивирус.    Нормално си е това.

преди 1 час, attj написа:

На следващия ден ЕСЕТ е с дефиниция и за шестото -  а   McAfee Endpoint Security  има  дефиниция само за едно от файлчетата.    Въпреки това твърдя - Нодчо не може да спори с корпоративната версия от САЩ.    Словашката корпоративна версия ще е доста по-добра от недоокомплектования им иначе доста добър антивирус.    Нормално си е това.

Тоше..изплискваш легена....с това "недоокомплекотовани и недеовършени"...

преди 6 минути, Proshark написа:

Вместо да мрънкя, като.... такова, да вземе да напише читав антивир и да се куртулиса работат.

преди 11 минути, Proshark написа:

Нима не са такива...    

преди 3 минути, attj написа:

Нима не са такива...    

Не са.Нали правиш разлика м/у оставени на едно ниво,догонващи и усъвършенстващи се...Дори мога да стигна и по далеч-един от оставените на едно ниво е Comodo-от както е създаден като HIPS и стена не са мръднали и крачка...На това му се вика-да лежиш на стара слава...Не казвам,че е лош продукт-казвам че няма развитие...а можеше да е на ниво Kaspersky..Виж къде беше Касапа,тежък,тромав преди 10 години,а къде стигна с безплатната и не само....вика му се стратегия и поглед в бъдещето...

И защо Касперски досега не се класира в топ 5 при мен?   Той също догонва.   Като всичките.

преди 1 минута, attj написа:

И защо Касперски досега не се класира в топ 5 при мен?   Той също догонва.   Като всичките.

Ами не знаех ,че си "Av test lab"...и имам усещането,че ти гониш антивирусните...и те не искат да се "класират" при теб...

преди 1 час, attj написа:

Тоше,при непосредствения тест ESET засича 5/6 от файловете, а корпоративната версия на Mcafee не засича нищо… Но според теб NOD 32 е недоокомплектован ,а Mcafee било много по-добро ??? Можеш ли на бялото да кажеш черно или те гони някаква шизофрения ?!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.