Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с компютър

Featured Replies

След гръмотевична буря замина вградената лан карта на дъното , смених я, смених рутера и всичко тръгна . Докато не пуснах cs go да поиграя и след 10 мин играта заби , рестартирах компютъра и ми даде някаква грешка за буутващо удтройство или нещо такова и оттогава не иска и да се пусне вече .. Само шуми , завърта перките на захранването , видеокартата , процесора но няма картина и след 10-15 сек все едно се рестартира, но картина все още няма .. Проблема се надявам да е само в дъното , което мисля , че е изгоряло , но защо се пускаше след като смених лан картата и чак след това спря да работи ?

• Автор

Възможно ли е да е заминало захранване или видеокарта защото имам гаранция към видеокартата? Като цяло не ме интересуват дъното процесора и рамта , но захранването възможно ли е да е заминало ?

Не е изгоряла видео картата проблем имаш със рам плочи или надути кондензатори я дай снимки на дъното синият екран какво пишеше 

• Автор

Нито един подут кондензатор нямам , не беше син екран а черен всмисъл както се стартира всеки път излизат надписи но този път най-отфолу излезнаха други надписи и пишеше press control alt delete to restart и като ги натисна се реска и същото се повтаря и така 10 пъти сигурно .... След това вече отказа напълно и няма картина ..

Bootmgr is compressed ето това излизаше .

Това показва, че е компресирал bootmgr, а това обикновено става при компресиране съдъдържанието на дела и се оправя. Преди това се увери, че в BIOS се вижда твърдият диск. След това постави Windows Setup DVD/USB, избери това устройство за първо зареждащо. Като се стартира Windows инсталаторът, следкато избереш настройките за език и Next, натисни Shift+F10. Ще се отвори черен прозорец. В него напиши последователно получерните редове от по-долу и натискай Enter в края на всеки написан ред.

bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd
shutdown /r /t 0 /d p:2:2

Kомпютърът ще се рестартира
Успех!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Сложих буутваща флашка , направих я 1во буут устройство рестартирах но нищо ... А сега това как да го прибвам , което си оратил като не ми излиза картина

Явно иили флашката не е бутваща, или има проблем в BIOS. Картинка не съм пращал!

Заминал хард диск или някоя плоча рам ще ти прави проблем или лоши сектори на хард дискът

Човек погледни си темите които ти си пускал. Виж какви въпроси задаваш и може и сам да стигнеш до извода, че познанията ти са доста скромни, за да даваш категорични становища от типа всичко ти е умряло. Най малкото огледай се и виж, че хора с доста повече опит от тебе предполагат проблем в дъното докато ти го търсиш къде ли не......

Спри се за доброто на всички.

Картинка не съм пращал!

:)

На човека дъното му не светва. Това иска да каже.

Възможно ли е да е заминало захранване или видеокарта защото имам гаранция към видеокартата? Като цяло не ме интересуват дъното процесора и рамта , но захранването възможно ли е да е заминало ?

Много неща са възможни но дай да изясним ситуацията.

Палиш и няма картина на монитора?

Има ли изобщо някакъв звуков сигнал? За целта трябва да имащ спикър.

Ако няма звуков сигнал откачи всичко, да остане само дъно, процесор и захранване и виж ще пищи ли.

Ако пищи добави една памет. Ако пак пищи но с друг сигнал добави видео. Ако звука не се промени или изчезне смени паметта с друга и пак така. Докато се стигне до единичен звуков сигнал и картина на монитора.

направих я 1во буут устройство

На човека дъното му не светва. Това иска да каже.

Дали?

• Автор

Всъщност не знам дали имам спикър но при включване си се чува нормален звук както като преди си пусках компа , а диодите на дъното до рамта светят ако за това питате ..

Не е изгоряла само лан картата, а си е заминало и дъното. Защо е работил малко след такъв проблем е божа работа.

Отделете каквото е работещо на тази машина и си събирайте пари за нова конфигурация.

• Автор

А как да разбера , кое е останало работещо ?

Аз вече си избрах процесор , дъно , рам и хард , но дали захранването не е заминало ? Или пък видеокартата ?

Вадиш частите рам хард процесор и пробваш на друг компютър и така проверката е готова от там си правиш извода какво ти трябва за да работи както преди :)

А как да разбера , кое е останало работещо ?

Аз вече си избрах процесор , дъно , рам и хард , но дали захранването не е заминало ? Или пък видеокартата ?

Тества се всеки хардуер на работеща машина и веднага може да се локализира кое работи и кое не. Понеже нямаш такава възможност носиш компютъра в сервиз, за да му се направи диагностика.

Сложих буутваща флашка , направих я 1во буут устройство рестартирах но нищо ... А сега това как да го прибвам , което си оратил като не ми излиза картина

Виж в Биос дали се вижда флашката и сигурен ли си , че правилно е форматирана и правилно бууутващ ? Някой биоси може да създадът проблем с буутването от по стар тип биоси  . Аз не разбирам ако е нова машина как от една гръмотевица да ти гръмне всичко да не би гръма да е ударил блока :D Аз колкото гърмежи съм изтърпял нищо не ми е горяло всичко си е по старо му и върви само дето началото на лятото се наложи да закарам лаптопа на профилактика :) Самата ти ел инсталация не е добре защитена  .

направих я 1во буут устройство рестартирах но нищо ... 

Това съм го изтървал някъде.

Дали?

Ми автора да каже, излиза ли картина на монитора изобщо? 

:) нали по-важното е да стигнем до истиата и да намерим решение.

• Автор

Не съм казвал , че е нов .. Само видеокартата е сравнително нова през 2014 купена , а дъното процесора и рамта са стари .. Сигурен съм , че е правилно буутваща защото инсталирах на друг компютър уиндоус от нея ..

Не излиза картина за 10ти път казвам ..

Не излиза картина за 10ти път казвам ..

А как виждаш да зададеш реда на зареждане на устройствата? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.