Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заплашват ме във фейсбук - как се справяме ? ( пиша от името на едно момиче )

Featured Replies

Заплашват ме във фейсбук - как се справяме ? ( пиша от името на едно момиче ) 

Заплахите са много неприятни и сериозни 

Само че не искам да стигам до полицията , 
защото много добре знаете че и полицията толкова е полиция, 
тоест , казваш нещо в полицията и на следващия ден - знаят ВСИЧКИ . 

Моля ви , кажете ми как да разбера кой и от къде ми пише , 
с приблизителен адрес , то с точен .... сигурно трябва хипер професионалист 

Преди време не знам къде и как кликвах в смартфона си ... 
и когато някой ми пишеше ми излизаше карта на града 
и точното му нахождение , но не знам къде точно щраквах 

Моля ви ........ ПОМОГНЕТЕ 

Не знам дали само на мен ми звучи силно ,като пубертетски фантазии. Не желая никого да обидя ,но и текстът да е сериозен и реално момиче да е било заплашвано ,това да се открие примерно хлапето ,което я е заплашвало и да се премине към физическа саморазправа заради заяждане в ФБ ми звучи несериозно и не по-малко незаконно. 
Та за бога кой в днешно време не са го заплашвали виртуални биячи? Има ли такъв щастливец успял да убегне от простолюдието в нета? Да си говорим реално ,над 90% от заплахите остават нереализирани. 

Ама по-често разни филмирани самотни личности с психически отклонения се вманиачават по момичета (без да са ги виждали на живо ,само през нета) и се чудят как да ги открият. 

Колкото до разни трикчета за получаване на ИП и уж там проследяване на "точен" адрес през сайтове не е работа ,защото това което излиза на картата е 100% нереално. 

Та както казах ,и вашите намерения за евентуална саморазправа са престъпни. Обърнете се към полицията ,те имат огромен контрол над виртуалното пространство и могат да помогнат адекватно. 

Ще дам за пример ,как на мой приятел бе хакнат акаунт с някакви игри ,които е купувал за над 300лв и с помощта на полицията ,акаунта е върнат успешно на собственикът му. 

П.С. Явно понякога вършат работа ,нищо не пречи да опитате. 

• Автор

Не знам дали само на мен ми звучи силно ,като пубертетски фантазии. Не желая никого да обидя ,но и текстът да е сериозен и реално момиче да е било заплашвано ,това да се открие примерно хлапето ,което я е заплашвало и да се премине към физическа саморазправа заради заяждане в ФБ ми звучи несериозно и не по-малко незаконно. 

Та за бога кой в днешно време не са го заплашвали виртуални биячи? Има ли такъв щастливец успял да убегне от простолюдието в нета? Да си говорим реално ,над 90% от заплахите остават нереализирани. 

Ама по-често разни филмирани самотни личности с психически отклонения се вманиачават по момичета (без да са ги виждали на живо ,само през нета) и се чудят как да ги открият. 

Колкото до разни трикчета за получаване на ИП и уж там проследяване на "точен" адрес през сайтове не е работа ,защото това което излиза на картата е 100% нереално. 

Та както казах ,и вашите намерения за евентуална саморазправа са престъпни. Обърнете се към полицията ,те имат огромен контрол над виртуалното пространство и могат да помогнат адекватно. 

Ще дам за пример ,как на мой приятел бе хакнат акаунт с някакви игри ,които е купувал за над 300лв и с помощта на полицията ,акаунта е върнат успешно на собственикът му. 

П.С. Явно понякога вършат работа ,нищо не пречи да опитате. 

НЕ те питаме за личните ти представи и филмирания 

питаме как да разберем КОЙ Е 

не с цел саморазправа а как да се предпази 

или казваш ако знаеш как да се получи , 

или не пишеш колкото да пишеш като клозетен драскач !!! 

И какъв е начинът да се предпази човек от злонамерени хора ,без помощта на полицията? 

1-во не ми дръжте такъв тон и 2-ро пиша не защото съм "клозетен драскач" ,а защото смятам ,че намеренията ви не са чисти. Агресивния ви тон спрямо мен доказват теорията ми.

Определено не смятам ,че е редно и законно да се дава подобна информация на всевъзможни лица ,как да следят хора със съмнителни намерения.

Има си полиция за тая цел ,всичко друго спокойно може да се приема ,че е с цел саморазправа или друг вид незаконни дейности. 

• Автор

И какъв е начинът да се предпази човек от злонамерени хора ,без помощта на полицията? 

1-во не ми дръжте такъв тон и 2-ро пиша не защото съм "клозетен драскач" ,а защото смятам ,че намеренията ви не са чисти. Агресивния ви тон спрямо мен доказват теорията ми.

Определено не смятам ,че е редно и законно да се дава подобна информация на всевъзможни лица ,как да следят хора със съмнителни намерения.

Има си полиция за тая цел ,всичко друго спокойно може да се приема ,че е с цел саморазправа или друг вид незаконни дейности. 

Излез от филма - няма такъв филм 

Това момиче  родоители  има ли ? Първо се споделят във семейството  подобен род неща и след това вече ако  има нужда се прибягва до полиция. Форумите не са място за даване на съвети относно заплахи.

Има поддръжка, пишете на нея, докладвайте профила и обяснете че ви заплашва.

За останалото: няма начин във форума да докажете добрите си намерения

Как да не те заплашват във Фейсбук: Изтриваш отметката за влизане във Фейсбук, изтриваш запазената парола за влизане във Фейсбук, изтриваш съществуването на Фейсбук от паметта си. Абе, какво е това Фейсбук? Абе, какво е това...А, забравих за какво щях да питам. Колко съм щастлив!   :)

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Как да не те заплашват във Фейсбук: Изтриваш отметката за влизане във Фейсбук, изтриваш запазената парола за влизане във Фейсбук, изтриваш съществуването на Фейсбук от паметта си. Абе, какво е това Фейсбук? Абе, какво е това...А, забравих за какво щях да питам. Колко съм щастлив!   :)

Ми, ако знаеш колко простотий има в него. Ползвам го само и единствено заради messanger. (защото приятелите ми не могат да използват viber или whatsapp)

Хм, да ти имам и приятелите. Да вземат да се научат. Как си  позволяват, да са по-прости от някакви си редове код. Има толкова много други Voip програми, с функции за писане на съобщения в чат стил дискусии. Има си и специализирани само със съответната функция. Фейса го използувам, само за да се регистрирам автоматично в интересуващи ме сайтове, които дават съответната възможност.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Интересно как искаш да разбереш, за да се предпазиш. Само разбирането не предпазва. Така, че наистина намирисва на саморазправа. Ако искаш да се предпазиш, по-добре към полицията...За да има подаден сигнал. Ако впоследствие (дано не става) има реални действия след заплахата, да има и доказателство, че подобни намерения датират от по-рано.

Въпреки, че във виртуалното пространство смелостта е в хиляди по-голяма от тази в реалността.

Ако някой наистина има намерение да навреди, няма да те "уведомява" , а направо ще действа. Мисля, че е много шум за нищо.В крайна сметка.

Ако ти се струва, че е сериозно...полицията.

• Автор

искам САМО да разбера ПРИБЛИЗИТЕЛЕН адрес 

имам съмнения в една личност , живееща в един край на града 

само ПРИБЛИЗИТЕЛНО ме интересува , не точно , не име , не айпи и т.н. 

Преди време успявах без да искам да разбера кой от къде ми пише във фейсклюк 

Някаква точка локация натисках и ми се включваше карта на света , на България 

и по-точно адреса на потребителя , който ми пише , ама не ми е трябвало ... 

Ние ти обясняваме ти пак ....
За какво ти е да го проследяваш репортваш му акаунта в фейсбук и толкова ...

[email protected] – Жалби
[email protected] – Злоупотреби

Ако заплахите продължават от друг акаунт,но от същия човек,решението е Полицията,а по-лесната алтернатива е Родителите на въпросното момиче ...
Имате си глава на раменете с нея трябва да мислите...То е логично кво трябва да се направи ... 
Дано да съм бил пределно ясен !
И да допълня това доколкото знам kaldata е ИТ форум не cybercrime.bg 

искам САМО да разбера ПРИБЛИЗИТЕЛЕН адрес 

имам съмнения в една личност , живееща в един край на града 

само ПРИБЛИЗИТЕЛНО ме интересува , не точно , не име , не айпи и т.н. 

Преди време успявах без да искам да разбера кой от къде ми пише във фейсклюк 

Някаква точка локация натисках и ми се включваше карта на света , на България 

и по-точно адреса на потребителя , който ми пише , ама не ми е трябвало ... 

Този ИП адрес, който си виждал не значи, че това е ИП адреса на компютъра на лицето, което ти пише заплахата, както не значи, че физическия адрес който виждаш ( град, улица, държава) е реален и точен.

За да не повтарям колегите мисля, че горе е казано всичко точно и ясно.

Сменяш пароли, сменяш e-mail, триеш акаунта и готово. Кво толкова, аз съм без фейсбук от една година и се радвам, че се отървах от тази зараза. 

• 4 месеца по-късно...

Здравейте отново 

ново 20 :)

изписва ми следното съобщение 
"

Thanks for your help 
We’ll take a look at the documents you submitted and get back to you. If we need more help confirming your name, we’ll reach out for additional documentation. 

"
а защо стана така ................. не знам и не разбирам 

както си ползвам фейсбукчето ......... 

излезе ми че иска да си напиша наново имената 

ок - написах ги 

после ми искаше снимка 

ок - качих си пак същата 

и ....... и до там , докато ми излезе това съобщение 

Знаете ли защо и колко време ще е така ? :)

вече 15 часа е така 

Писах им писмо на фейсбоклук .......... няма отговор , няма реакция 

преди 7 часа, Dalaidido Lama написа:

Здравейте отново 

ново 20 :)

изписва ми следното съобщение 
"

Thanks for your help 
We’ll take a look at the documents you submitted and get back to you. If we need more help confirming your name, we’ll reach out for additional documentation. 

"
а защо стана така ................. не знам и не разбирам 

както си ползвам фейсбукчето ......... 

излезе ми че иска да си напиша наново имената 

ок - написах ги 

после ми искаше снимка 

ок - качих си пак същата 

и ....... и до там , докато ми излезе това съобщение 

Знаете ли защо и колко време ще е така ? :)

вече 15 часа е така 

Писах им писмо на фейсбоклук .......... няма отговор , няма реакция 

още има още, дано не те проверяват и по това де

пращат снимки на твои приятели и трябва да им напишеш имената

преди 8 минути, Dalaidido Lama написа:

колко време ще отнеме , стана ..... 3 дни вече 

Може да отнеме седмица и повече

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.