Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пълнолетен и малолетна!

Featured Replies

Здравейте!!!

Извинявам се за глупавия въпрос, и ме извинете ако Не е тука мястото.

Бихте ли ми обяснили как стоят нещата със пълнолетен и малолетна, могат ли да общуват или да бъдат приятели? Позволява ли го закона?  Не става дума за връзка или любов.

Аз съм на 20 години (почти на 21), истината е че в квартала се запознах със едно момиче което е на 13 години, нямам никакви лоши намерения към нея, просто момичето се премести на скоро в квартала и си няма приятели, а на всичкото от горе си има проблеми със родителите. Всичко стана случайно, със нея се сближихме и станахме добри приятели, даже сме като брат и сестра, но родителите и са против да общуваме и да се виждаме. Запознат съм със закона, но все пак в закона пише за изнасилване секс и блудство и такива, а аз пак казвам че нямам такива намерения към момичето и Не ме разбирайте погрешно моля ви. В никой закон няма понятието приятелство или общуване но все пак е важно да знам.

По принцип позволено ли е пълнолетен със добри намерения да бъде приятел и да общува със малолетна? това позволено ли е?

Още веднъж се извинявам за глупавата тема но човек като не знае.

Ако си индо-българин - нямаш грижи, ама ако си българин/турчин/арменец/грък - лошоо...

Ако техните решат да ти правя сечено и пуснат оплакване в полицията, че си блудствал примерно с нея? Ходи доказвай, че нямаш сестра после...

Защо не я почакаш да порасне до пълнолетие и тогава да си "общувате"? Щом нямаш "други " намерения, какво те бърка да изчакаш 4-5 години.

Здравейте!!!

Извинявам се за глупавия въпрос, и ме извинете ако Не е тука мястото.

Бихте ли ми обяснили как стоят нещата със пълнолетен и малолетна, могат ли да общуват или да бъдат приятели? Позволява ли го закона?  Не става дума за връзка или любов.

Аз съм на 20 години (почти на 21), истината е че в квартала се запознах със едно момиче което е на 13 години, нямам никакви лоши намерения към нея, просто момичето се премести на скоро в квартала и си няма приятели, а на всичкото от горе си има проблеми със родителите. Всичко стана случайно, със нея се сближихме и станахме добри приятели, даже сме като брат и сестра, но родителите и са против да общуваме и да се виждаме. Запознат съм със закона, но все пак в закона пише за изнасилване секс и блудство и такива, а аз пак казвам че нямам такива намерения към момичето и Не ме разбирайте погрешно моля ви. В никой закон няма понятието приятелство или общуване но все пак е важно да знам.

По принцип позволено ли е пълнолетен със добри намерения да бъде приятел и да общува със малолетна? това позволено ли е?

Още веднъж се извинявам за глупавата тема но човек като не знае.

Може, ама не знаеш какво може да ти направят родителите й.

Защо не я почакаш да порасне до пълнолетие и тогава да си "общувате"? Щом нямаш "други " намерения, какво те бърка да изчакаш 4-5 години.

Как го каза все едно това е утре.

Може, ама не знаеш какво може да ти направят родителите й.

Така е щом тя си има проблеми с родителите.. Какви ли той ще си има? 

Много големи.

Дефинирай какво ще рече "добри намерения"? То стана ясно че имаш намерения ама ги дефинирай за по точен отговор.

Ти на 21 години, приятелката ти (предполагам имаш вече такава) как гледа на това невинно приятелство с малолетната?

Живота е много пъстър и с много комбинации. Най добре си намери някоя с две три години по голяма че тая докато я чакаш да порасне току виж си станал на 25 години и накрая някой те прередил.

Това че има проблеми с родителите да разбираме ли че е партизанка и си я прибрал в тайната си квартира?

Какви проблеми може да има 13 годишно момиче с родителите си!

• Автор

Благодаря, но и така не разбрах отговора?

Познавам и други малолетни от квартала или общи приятели, но по принцип позволено ли е пълнолетен и малолетна да бъдат приятели?

То е ясно че един родител винаги ще си защитава детето от пълнолетен и непознат, моят въпрос е дали по принцип дали е позволено?

• Автор

Ако си индо-българин - нямаш грижи, ама ако си българин/турчин/арменец/грък - лошоо...

Ако техните решат да ти правя сечено и пуснат оплакване в полицията, че си блудствал примерно с нея? Ходи доказвай, че нямаш сестра после...

Ами ако Не съм блудствал? И какво могат да ми направят примерно за това че сме само приятели и общуваме?

Ще отидат в полицията и ще ме съдят за това че сме приятели или че общуваме така ли? това освен че е смешно е и Невъзможно мисля.

За първи път чувам някой да бъде съден за приятелство, ако се натискаме или имаме сексуален акт е друго вече.

• Автор

Как го каза все едно това е утре.

Не, няма за какво да я чакам. За приятелство не мисля че има проблем, или пък че родителите и могат нещо да ми направят.

Това че си има проблеми с родителите си има ли общо, всеки си има проблеми в пубертетна възраст. Въпросът ми е просто как стоят нещата приятелски отношения към малолетна, Не вярвам че е забранено защото това не е същото да имаш връзка с малолетна нали?

• Автор

Дефинирай какво ще рече "добри намерения"? То стана ясно че имаш намерения ама ги дефинирай за по точен отговор.

Ти на 21 години, приятелката ти (предполагам имаш вече такава) как гледа на това невинно приятелство с малолетната?

Живота е много пъстър и с много комбинации. Най добре си намери някоя с две три години по голяма че тая докато я чакаш да порасне току виж си станал на 25 години и накрая някой те прередил.

Това че има проблеми с родителите да разбираме ли че е партизанка и си я прибрал в тайната си квартира?

Какви проблеми може да има 13 годишно момиче с родителите си!

Добри намерения-просто Не искам нищо от нея, нито я харесвам нито нищо, намеренията ми към нея са приятелски, както казах се сближихме като брат и  сестра. Първоначалното мнение на родителите и ще бъдат че искам нещо от нея нали? Не че се познаваме много с техните де. Още не съм сигурен дали да говоря със родителите и, но това е друго нещо.

Добре да направим така примерно, забравяме тази тема и ще си задам въпросът по друг начин, без да намесваме и родителите на детето.

Ясно е че  по закон не можеш да имаш връзки и любовни действия към малолетна.

Но позволено ли е пълнолетен на около 20 години да има приятелски отношения и общуване към малотена?

Законът позволява ли това приятелство щом е малолетна? Ако отговорът е отрицателен какво следва, отиват в полицията и подават жалба че сме приятели така ли? :ohmy:

Законът позволява ли това приятелство щом е малолетна?

хахахаа, щом питаш това, значи със сигурност не става въпрос за нормалното приятелство.

Не знам 21 годишен как може да бъде приятел с 13 годишна, освен ако не сте на една вълна, което говори зле за теб, защото тая на 13 си е с акъл на 13 годишна.

Законът по принцип няма нищо против да сте приятели. 

Но по закон, след като тя е малолетна, родителите ѝ отговарят за нея. И след като те са против, тяхното решение е задължително за девойчето.

А пък ти, след като си пълнолетен, сам отговаряш са своите действия и решения. И ако имаш малко поне мозък в главата си, няма да се пъхаш в конфликти между чужди деца и родители. Независимо на колко години е момичето.

Казвам го от болезнен опит :( .

хахахаа, щом питаш това, значи със сигурност не става въпрос за нормалното приятелство.

Не знам 21 годишен как може да бъде приятел с 13 годишна, освен ако не сте на една вълна, което говори зле за теб, защото тая на 13 си е с акъл на 13 годишна.

Ти да не мислиш, че 21 годишните са с много над акъла на 13 годишните? Към автора, който не е разбрал същността на проблема от това естества. Проблема е - че тя ще поиска да блудства с тебе. Мъж има 2 глави, които не могат да работят заедно. Стане ли долната глава, горната спира да работи. Какво искат родителите на момичето? Ами да и спестят на нея и на себе си стомашни проблеми.

• Автор

Много далече стигаме, значи последно какво да разбирам?

За приятелство няма проблем и Не могат нищо да ми направят така ли?

То е ясно че за блудство може и да има щети, да не говорим колко 14-15 годишни ходят със момчета на около 20-21 години и то със разрешението на родителите им. Нещата трябва да се тълкуват по ясно.

Значи една 15 годишна непълнолетна девойка може да има връзка със 20 годишен младеж, ама едно 14 годишно малолетно момиче не може да бъде приятел със 20 годишен, страна работа.

Лека вечер от мене и благодаря . :)

Много далече стигаме, значи последно какво да разбирам?

За приятелство няма проблем и Не могат нищо да ми направят така ли?

То е ясно че за блудство може и да има щети, да не говорим колко 14-15 годишни ходят със момчета на около 20-21 години и то със разрешението на родителите им. Нещата трябва да се тълкуват по ясно.

Значи една 15 годишна непълнолетна девойка може да има връзка със 20 годишен младеж, ама едно 14 годишно малолетно момиче не може да бъде приятел със 20 годишен, страна работа.

Лека вечер от мене и благодаря . :)

Проблема е в нея, не в теб. Просто на нейната възраст ги държат на каишка по разбираеми причини.

• Автор

Имаш предвид всички малолетни така ли? Дори и така да е аз не мисля че има проблем ако сме приятели.

Ами ако Не съм блудствал? И какво могат да ми направят примерно за това че сме само приятели и общуваме?

Ще отидат в полицията и ще ме съдят за това че сме приятели или че общуваме така ли? това освен че е смешно е и Невъзможно мисля.

За първи път чувам някой да бъде съден за приятелство, ако се натискаме или имаме сексуален акт е друго вече.

Не съм казал, че ще блудстваш с нея! Но ако техните искат да ти направят мръсно и подадат такова оплакване в полицията, ще повярват на тях а не на теб!!!

Имаше даже американски филм по такъв казус и момчето си изгоря невинно - там родителите на мацката го бяха набедили, че я е изнасилил..

• Автор

Е то ако ще си говорим за изродски работи няма смисъл, нали? По същата логика всеки който иска да направи мръсно, без основателна причина, пак ще подаде оплакване, дори и да нямам вина. Правилно ли да разбирам, значи самата мисъл че познавам някое малолетно момиче със което дори и не сме близки, (примерно сме от един квартал и сме само на едно здравей), и от нищо може да и хрумне ей така за кеф да ме натопи или пък родителите и, където аз хабер си нямам и не съм имал две думи със нея, а те ще отидат да дадат оплакване и аз го отнасям. Нали трябва доказателства прегледи и такива. Ами как стоят нещата ако те лъжат а? Все пак и аз си имам права. Ами ако да кажем отидат да подадат оплакване, обаче лъжат как стоят нещата?

По същото логика момичето и да е голямо то ако иска да лъже и да ме натопи пак ще го направи.

Нали трябва доказателства прегледи и такива.

Ами как стоят нещата ако те лъжат а?

Все пак и аз си имам права.

Ами ако да кажем отидат да подадат оплакване, обаче лъжат как стоят нещата?

По същото логика момичето и да е голямо то ако иска да лъже и да ме натопи пак ще го направи.

1.Трябват доказателства.

2. Трябва да се докаже, че лъжат.

3. Имаш права, но няма да ти казвам, какво се случва с педофилите в ареста/не в затвора/ , та докато го докажат, ще си заключен с едни сладури, които много ще те обичкат.

4. Прибират те куките, това си е нормално, лошото е, че приберат ли те с подобно обвинение, ще ти се случи описаното в точка 3

5. Друго е, вече няма да си с обвинение в педофилия, а само в изнасилване, точка 3 в по-лек вариант.

• Автор

1.Трябват доказателства.

2. Трябва да се докаже, че лъжат.

3. Имаш права, но няма да ти казвам, какво се случва с педофилите в ареста/не в затвора/ , та докато го докажат, ще си заключен с едни сладури, които много ще те обичкат.

4. Прибират те куките, това си е нормално, лошото е, че приберат ли те с подобно обвинение, ще ти се случи описаното в точка 3

5. Друго е, вече няма да си с обвинение в педофилия, а само в изнасилване, точка 3 в по-лек вариант.

Първо има разлика дали си Педофил или Не си.

Педофил Не означава приятелски или добри отношения към малолетно момиче, Педофил означава да и посегнеш сексуално, а Не приятелски отношения. Вие правите ли разлика?

Това че сме приятели   Не ме прави такъв, когато и посегна или направим какъвто и да е сексуален акт с малолетното момиче, тогава може да се каже че съм такъв.

Редактирано от stanislav0204 (преглед на промените)

Аз лично намирам темата за глупава. " Мога ли да си играя с по-малки от мен?" 

Ако майка й и баща й са и забранили да се движи с теб, няма да се движи с теб. Какъв е проблема? Детето е на 13... 

Човече, ти просто НЕ искаш да проумееш какво ти казваме всички !

Никой от нас НЕ твърди, че си изнасилвач, педофил или нещо от рода.

Но това ДЕТЕ (да, тя е дете) си има РОДИТЕЛИ.

В ТЕХНИТЕ очи ти си ОПАСТНОСТ за детето.

Точка по въпроса. Прави каквото сметнеш за добре. Не си на 16.

• Автор

Защо да съм опасност? Като нямам лоши намерения. Много малолетни момиче си имат много приятели, които са по големи от тях.

Ако знаеш колко малолетни момичета на по 14 години си имат безброй приятели и то пълнолетни, аз защото съм на 20 години и имам едва 300 приятели в фейсбук, а едно малолетно момиче на 14 години има 1000 приятели в фейсбук, как мислиш? А Защо мислиш че няма деца на по 14-15 години които пушат трева и се мислят за велики (защото знам и такива). На всичкото от горе казваш не е да си като на 16, ами добре но 16 годишните момичета ходят със батковци като мене, така че Не виждам логика нито че съм опасност.

Защо да съм опасност? Като нямам лоши намерения. Много малолетни момиче си имат много приятели, които са по големи от тях.

Ако знаеш колко малолетни момичета на по 14 години си имат безброй приятели и то пълнолетни, аз защото съм на 20 години и имам едва 300 приятели в фейсбук, а едно малолетно момиче на 14 години има 1000 приятели в фейсбук, как мислиш? А Защо мислиш че няма деца на по 14-15 години които пушат трева и се мислят за велики (защото знам и такива). На всичкото от горе казваш не е да си като на 16, ами добре но 16 годишните момичета ходят със батковци като мене, така че Не виждам логика нито че съм опасност.

Щом не виждаш, действай, но ако ми е дъщеря, едва ли ще препариш покрай нея. Написали са ти много мнения. Нали имаш глава на раменете си? Вече си достатъчно голям, за да се занимаваш с глупости. А че може да сте си приятели, никой не ти го забранява от форума, стига родителите на момичето да нямат нищо против! Това е! Какво си се запънал?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.