Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мисля да закупя APC моля за мнения

Featured Replies

Здравейте. След многократно прекъсване на електрозахранването смятам да закупя АРС.

Мернах едно в емаг но си нямам понятие дали ще върши работа, а за упс немога да отделя 700лв.

това е АРЦ-то какво мислите за него, ще се ползва за компа от подписа, който е с 700 ватово захранване. http://www.emag.bg/ustrojstvo-ups-apc-back-es-400va-230v-be400gr/pd/E2T2MBBBM/

Редактирано от Илхан (преглед на промените)

Опишете по-точно компа от подписа, за да се сметне максималната мощност на компонентите.

Също така не сте казали и какво време искате да държи на батерия, както и монитор ще връзвате ли и какъв?

Нали знаеш че употреблението на APC е да си запазиш информацията, а след това да го изключиш ? Повечето хора се подлъгват и си мислят че могат да си ползват компютъра ...

Също нещата зависият и от монитора, както и от периферията която изисква допълнително захранванне.

Здравейте. След многократно прекъсване на електрозахранването смятам да закупя АРС.

Мернах едно в емаг но си нямам понятие дали ще върши работа, а за упс немога да отделя 700лв.

това е АРЦ-то какво мислите за него, ще се ползва за компа от подписа, който е с 700 ватово захранване. http://www.emag.bg/ustrojstvo-ups-apc-back-es-400va-230v-be400gr/pd/E2T2MBBBM/

В подписа ти има процесор който е 54W та ако не ползваш външно видео това РС не харчи и 100W като цяло. Това че си сложил 700W захранване е излишно хвърляне на пари и не е особено енерго ефективно. Захранванията обикновено работят в оптимален режим при 70-80% товар докато твоето не можеш и на 20% да го натовариш. UPS-а който си избрал ще върши работа защото дава до 240W а то барабар с монитора няма да харчиш толкова.

И пак при уговорката че в подписа ти е описано всичко.

Ето ти диаграма при какъв товар колко ще изкара 

8350884K.jpg

Редактирано от pconline (преглед на промените)

• Автор

Подписа не е пълен имам още 3 харда по 500 гб 2.5 инчови. Видеокарта нямам навремето имах 4870х2 и R9 270X затова е такова захранването. Принципно е за смяна с seasonic 460w platinum но го забравих в Белгия и ще се сменя догодина вече.

Тока премигва за 3-4 секунди но успя да ми изгори половината дъно, сега искам да се застраховам и да купя АРС. Монитора е LG25UM65 ultrawide 21:9

Подписа не е пълен имам още 3 харда по 500 гб 2.5 инчови. Видеокарта нямам навремето имах 4870х2 и R9 270X затова е такова захранването. Принципно е за смяна с seasonic 460w platinum но го забравих в Белгия и ще се сменя догодина вече.

Тока премигва за 3-4 секунди но успя да ми изгори половината дъно, сега искам да се застраховам и да купя АРС. Монитора е LG25UM65 ultrawide 21:9

За с двете видеокарти захранването е било ок. В момента и с трите ти харда това РС не може да изконсумира повече от 100W. не че това захранване ще има проблем, просто работи във възможно най-неефективния си режим. При такава консумация въпросния UPS ще те държи около 20-30 минути поне според диаграмата.

Тъпомера ми взе да превърта ... lol.gif

Кога ще почнеш да помагаш и спреш да спамиш в темите ?

Тъпомера ми взе да превърта ... lol.gif

И аз това ще те попитам както младият НИКИ! Смени си ника, защото  "оставиме" те предупреди, а може би и наказа за месец, а ти се появи с нов ник.И си продължаваш във старият стил. Аз ти се доверих( ако си мислиш че не знаех за новият ти, много се лъжеш) отварям ти облак и те пускам да ползваш материали и информация, която уж те интересуваше, а ти наместо наистина да напишеш нещо полезно стоиш в "бисерите " и се чудиш за кого да напишеш някоя глупост. За твое сведение , ако не го знаеш ""pconline"" в тези раздели е един от много уважаваните хора, който за толкова години даже не съм забелязал да е обидил някого пряко или коствено. Не съм му адвокат на човека, но е редно, понеже не си първа младост, да вземеш и да си седнеш на гъза.Погледни му постовете от как се е регистрирал във форума.Не мога да разбера какви комплекси те гонят. Мислех си, че като си със съвсем нов ник, вече си се очеловечил, а то се оказва, че греша.Моите уважения, но ако можеш, напиши нещо смислено, а не плюй по хората, които знаят и имат опит, много по-голям от твоя!Сериозно ти го казвам . На мен някой ако беше ми написал това, отдавна да съм напуснал страниците на форума. Или бъди мъж или иди при кифлите на сбирка.

• Автор

Имам същия разклонител и не успя да защити дъното :(

apc 400VA е смешно... и то за 180 лв, за по малко пари взимаш по хубав. apc бяха хубави, сега са боклуци.

обикновен ups не пази от токови удари. обикновение ups пазят само от спиране на тока - те имат едно реле което превключва към батерията, ако ups e line interactive тогава през релета се преключват секции на трансформатора и на изхода се получава напрежение в определени граници - това е особено полезно за селата с въздушни кабели, където напрежението може да падне до 160 волта. от токови удари пазят само online ups - там графиката на напрежението е почти синусоида, но са доста скъпи.

http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=46787цената е без ддс и това е най евтиния, който аз намерих...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.