Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хакната АБВ поща

Featured Replies

При мен първо иска да въведа кода които са ми пратили като SMS преди да ме пусне в пощата с вярното име и парола,но от друго IP с каквото съм на работа.

Иначе е ясно,че никой не я хаква abv просто още по лесно се влиза през "забравена парола" и " таен въпрос"

Редактирано от KoiAzLiWe (преглед на промените)

При Gmail не е защита, а нотификация. Т.е. нищо няма да ми попречи да се логна, но собственикът на мейла ще получи веднага информация на телефона си.

Много лошо е човек да се изказва неподготвен - при google удостоверяването е точно с 2 стъпки на проверка, а не с уведомяване. Отделно те уведомяват в пощата, ако има влизане или опит за такова от различен IP адрес.

Много лошо е човек да се изказва неподготвен - при google удостоверяването е точно с 2 стъпки на проверка, а не с уведомяване. Отделно те уведомяват в пощата, ако има влизане или опит за такова от различен IP адрес.

Това е по желание, дву-факторна идентификация, като има и допълнителни инструменти - например app за телефон, наречен Authenticator, който генерира кратковременно валидни кодове (имам го инсталиран и го ползвам).

Доста досадно нещо, между другото, ако работиш с много профили на различни машини.

Само че, в контекста на темата, единственото интересно в сравнението е, че е добре АБВ да предоставят SMS нотификация при логване (ама струва пари).

А иначе, с лесните пароли и хинтове, влизането във всяка поща ще си остане лесно.

• Автор

Имам заявка в темата за сигурността, но няма  отговор трети ден. 

Колко се чака обикновено? Защото премахвам АБВ пощата, но ако са ме хакнали на друго ниво

пак ще увисна. 

Дайте идея за някакъв мениджър за сигурни пароли, че съм слаб в тази област?  

Ползвам и препоръчвам Lastpass. Онлайн базирана е, но имаш достъп до базата си отвсякъде...

• Автор

Благодаря за предложенията и ще ми е трудно да избера!

Колебая се да попитам - тези програми дали също не подлежат на хакване, което би улеснило още

повече крадците?  :D  :shock11:  :ph34r:

Благодаря за предложенията и ще ми е трудно да избера!

Колебая се да попитам - тези програми дали също не подлежат на хакване, което би улеснило още

повече крадците?  :D  :shock11:  :ph34r:

Ако не си задал парола за удостоверяване и  ги пуснеш на компютъра  без надзор да правят каквото си искат.

Иначе за да отвориш самата програма ти иска парола за удостоверяване. KeePass и ключ.

2015-09-13_21h11_42.jpg

https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=%D0%BA%D0%B0%D0%BA+%D0%B4%D0%B0+%D1%85%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B0+abv.bg

Не е истина просто!

https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=%D1%85%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0+%D0%BC%D0%B8+abv.bg

Пази си логовете за опитите за атака от Ямболския IP адрес.

При толкова сривове не мога да разбера как изобщо има хора, които се натискат да са в лоното на abv.bg

https://en.wikipedia.org/wiki/Social_engineering_%28security%29

Това е начина, абв-то си има нормална степен на защита, липсват някои неща, но това не означава, че е лесна.

А не знам, колко зле трябва да си, за да се регистрираш в гугълската, когато там най-малкото е, че ти четат пощата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.