Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хакната АБВ поща

Featured Replies

Здравейте. 

Пуснал съм тема за хакнат и източен Скрилл акаунт и вече си изясних, че пробива е станал през 

АБВ пощата.  Затова пускам отделна тема, тъй като видях в лога, че и в двете ми абв пощи е влизал някой с едно и също

ИП от Великобритания. За капак българско ИП регистрирано в град Ямбол през час-два се пробва да влезе, но му излиза грешна парола.

Тия АБВ няма онлайн чат и им писах на съпорта. Представете си колко глупава е Скрилл системата - там се регистрираш с имейл и той ти

става потребителското име. Ако случайно си сбъркаш паролата я ресетваш през мейла и дори няма секретен въпрос или дата на раждане.

Който ми знае пощата и паролата към нея му е без проблем да влезе в Скрилла ми.

Все пак ми се видя странно как в пощата ми е влизано точно в часа на превод на пари, а там превод не е имало повече от два месеца и то от

страната Великобритания, където се води регистрирана Скрилл. Мирише си на вътрешен човек. Някой ще ми хакне пощата, но няма да влиза с дни, а

точно когато там има превод? Сега като знам от кой ИП адрес са ми взели парите и отделно от кой някой се опитва пак да влезе......

мога ли да стигна до тези хора? А това явно са твърди Айпита, защото не се променят?

ОООООООООО, abv - има няколко теми за хакнати abv.

И пак, и пак и отново ще напиша - НЕ използвайте услугите в този пощенски сървър! ОСОБЕНО пък за финансови трансакции! Абсурдно!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Оооо, вече знам, но го научих по трудния начин. Защо ли си плащам толкова скъпо за всичко в този живот? 

После как да стана милионер като подарявам пари дори докато спя? 

Ти по-добре дай съвет какво да правя с акаунтите, които са ми регистрирани с абв пощата. 

Майкрософтския акаунт, Бразуъра ми, дори този форум....... :shock11:

И пак, и пак и отново ще напиша - НЕ използвайте услугите в този пощенски сървър! ОСОБЕНО пък за финансови трансакции! Абсурдно!

http://www.cybercrime.bg/bg

На този адрес разписваш обстойно ситуацията.

• Автор

http://www.cybercrime.bg/bg

На този адрес разписваш обстойно ситуацията.

Дойде отговор от АБВ съпорта . С две думи - проблема на давещите се да си го решават .................давещите се.

А оня ИП адрес с Ямболска регистрация продължава да се пробва да ми влезе в пощата, но му дава грешна парола.

Явно не я знае. Странно, много странно. През час-два прави еднократен опит и толкова. Това е почнало още от през нощта.

Английското ИП е влязло само един път успешно, за да вземе парите и повече не се вясва. ;)  :P   

Здравейте,    

Гарантирането на сигурността на паролата и тайния въпрос и отговор зависи изцяло от титулярния потребител

на пощенската кутия. Например парола от типа: 123 със сигурност е удобна за въвеждане и лесно се запомня,

но е изключително лесна за отгатване,ако притежавате подобна,

Ви съветваме да я подмените веднага с друг по-надежден низ от символи.

Една надеждна парола следва да съдържа не по-малко от 10 символа, по възможност повече.

Като в самият низ от символи на паролата следва да се съдържат ГОЛЕМИ и малки латински букви,

както и няколко цифри. Избягвайте да ползвате цели дати на раждане, ЕГН -та, телефонни номера,

имена и други лесно раз-четими низове за парола. Същото важи и за тайния въпрос и отговор.

Друг важен фактор за сигурността на всяка услуга в интернет изискваща

парола и потребителско име е сигурността на компютрите,които използвате. Опитайте се да избягвате

използването на една и съща паралоа за множество регистрации,особено в различни уеб-сайтове.

Можете да следите за опити за нерегламентирано влизане от опцията "История" на основната страница

на Вашата поща под карето за показване броя на новите писма.

Отгатването на паролата или тайния отговор не представлява нарушаване

на сигурността, тъй като се използва някой от легалните начини за влизане в кутията.

В този смисъл използването на една сигурна услуга, каквато е поща АБВ и предприемането на

съответните мерки от страна на потребителя,практически свеждат възможностите за пробив до нула.

Поздрави,

екипът на АБВ

Редактирано от ilv323 (преглед на промените)

https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=%D0%BA%D0%B0%D0%BA+%D0%B4%D0%B0+%D1%85%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B0+abv.bg

Не е истина просто!

https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=%D1%85%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0+%D0%BC%D0%B8+abv.bg

Пази си логовете за опитите за атака от Ямболския IP адрес.

При толкова сривове не мога да разбера как изобщо има хора, които се натискат да са в лоното на abv.bg

Добре е да започнеш да ползваш мениджър за пароли и пароли от този тип:

#$C#*M$R=XV+Ya5kM)UD+4YacwqJgZWvSWdgMe/k!qvMT/%TKqgz6G*#5R+D)_VM

Това нещо никой няма да го запомни. (освен ако не си го татуира)

Иначе, смени си имейла в Skrill с такъв например от Gmail, yahoo...

Това нещо никой няма да го запомни. (освен ако не си го татуира)

Иначе, смени си имейла в Skrill с такъв например от Gmail, yahoo...

Хубаво е да се чете.

Хубаво е да се чете.

Ами ако нещо стане и се наложи преинсталация, а този мениджър е в C:// ?

Повечето мениджъри са облачно свързани, а тия,. които не са, поддържат архивиране на трезора.

• Автор

Благодаря на всички за съветите. За мене сега е най-важното първо да разбера по какъв начин са ми научили паролата на 

АБВ пощата, защото тя не 123 или кверти! Оттам вече е било много лесно - защитата на Скрилл е направо смешка!

Те ти правят потребителско име същото като имейла ти! И какво като паролата ти е адски сложна?

Хакнат ли ти пощата, то Скрилла е техен. Паролата се сменя през пощата и дори не ти искат отговор на секретен въпрос или

други данни. А се работи с пари и моя акаунт е верифициран...........т.е. без лимит на транзакциите. Ами ако имах 1 милион в него? :shock11:  :mad:   

Какво е скрилл ? Вече знам какво е абв ? Абв поща ли е ? Мислих,че е сайт.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

• Автор

Какво е скрилл ? Вече знам какво е абв ? Абв поща ли е ? Мислих,че е сайт.

Абв е поща, да. А Скрилл е система за разплащане в интернет и не само, защото издават и карти, с които можеш да теглиш от 

банкомат. Преди се наричаха Мънибукърс! Почне ли някой да си сменя името и работата е ясна.....при жените се нарича бракуване, а

при фирмите - фалиране. Все едно. Номера е, че защитата на Скрилл се оказа смешна. Няма как да си сменя имейла в Скрилл, защото на

практика това ми е потребителското име. Ще ми трябва нов акаунт, нова карта, нова верификация и т.н.   

ilv323 много ми е станно това - значи някой ще ти хакне пощата и ще ти смени паролата на skrill обаче ще ти остави паролата на пощата...

това са глупости. като си пуснеш пощата на https (Secure Sockets Layer) и паролата ти е достатъчно сложна няма как някой да ти я хакне... вътрешна работа също няма как да е - паролата не се пази на сървъра, там се пази хеш който съответства на паролата... начина да ти хакнат паролата, е когато тя е проста, или ползваш една и съща парола за много места (и тия места могат да пробват с нея на мейла на който си си направил регистация) или когато са ти пратили фалшиво писмо с молба да си потвърдиш данните и паролата за регистация...

и аз мога да пусна тема че са ми хакнали пощата... ми ако пощата и паролата са почти еднакви това е много вероятно да се случи ([email protected] с парола p0sta123 ; posta123 ; 1posta2 или 123posta...)

с този тип парола може да си помислиш че някой те е хакнал, а то да се окаже, че не си знаеш паролата...

най добрият вариант е да си измислиш алгоритъм за парола и да го прилагаш навсякъде... алгоритъма се състои от 2 части едната не се променя - примерно вземаш по 2 букви от фамилията си, малкото име и башиното име + примерно последните 2 цифри от годината на рождената дата на майка си и втора част която е някаква дума с внедрени 2 цифри в средата и тея цифри да са различни за различните сайтове, в които си се регистрирал. пример:

Трайчо Лaлов Заспалов, 1944, Plowdiv > ZaLaTr44plov01div, ZaLaTr44plov02div... a ako икаш да стане по сложно сменяш i с 1 или ! , o с 0(нула) или ), n (н) с #, з със 3 или #(3+shift) ...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Преди време и аз си изпатих!

Не ви трябва това АБВ.  За сигувността, и поведението ни като потребители е писано много, но не е лошо човек пак да препрочита!

Да си припомня защо не трябва да се ползва?! :)

аз предпочитам про регистрации потребитлското име да е е имейл-а. в 99% от случаите когато не мога да се логна съм забравил потребителското име а не паролата (щото за нея имам алгоритъм, а потребителското име, което съм искал може да е било заето, но ако е имейл адрес, това няма как да стане...) като за допълнителна сигурност настройвам браузъра да не помни пароли и полета с данни или да ги чисти след затваряне...

Ами масоеото явление Пробив на абв пощи?

и кога беше то? аз имам няколко пощи от 98-99 година... само дето ми бяха закрили пощата заради неползване повече от 6 месеца, но вече май него правят...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Оф, единиците не дефинират правилото, по-скоро са изключението, което потвърждава правилото.

Защо при мен не влязоха в gmail преди седмица като опитваха? Google ме информира, че е имало опит за влизане. Е, подмених данните за вход за всеки случай. Ама съм с двуфазова проверка.

...

Все пак ми се видя странно как в пощата ми е влизано точно в часа на превод на пари, а там превод не е имало повече от два месеца и то от

страната Великобритания, където се води регистрирана Скрилл. Мирише си на вътрешен човек...

това е напълно възможно ако паролата ти за skrill и абв e една и съща...
  • Автор

ilv323 много ми е станно това - значи някой ще ти хакне пощата и ще ти смени паролата на skrill обаче ще ти остави паролата на пощата...

това са глупости. като си пуснеш пощата на https (Secure Sockets Layer) и паролата ти е достатъчно сложна няма как някой да ти я хакне... в

Паролата на Скрилл ми е различна от тази в АБВ и крадеца я е променил, за да влезе и да вземе парите. Нали обясних - потребителското име в Скрилл е имейла с който си се

регистрирал. Хакваш пощенската кутия, но не знаеш паролата в Скрилл? Няма проблем - 3 неуспешни пароли и Скрилл ти пращат писмо в хакната поща с линк за ресет на паролата.

Затова ми я е сменил. Защо да ми сменя паролата на мейла? Той се интересува само да ми гепи парите, а не да ми навреди по друг начин!

Той ако можеше и паролата на Скрилл нямаше да променя, но там няма как. Аз например в началото не загрях откъде е дошъл пробива?

И някой ме подсети да проверя пощенските логове и тогава видях чуждите Айпита и загрях, но вече бях загубил време! 

Ако ми беше сменил паролата на мейла щеше веднага да ми светне какво става!

Сега минавам на Г-мейл и е голяма врътня. Навсякъде слагам нови пароли с букви големи и малки и с числа. Веднъж месечно ще ги сменям.

Мразя го тоя Гугъл и знам, че ме следят, но няма начин с тая издънка на АБВ.

Преди години имах акаунт в Г-майл и после го махнах. Сега се връщам там и те ми помнят името и майчиното мляко, а уж всичко бях затрил тогава.

И какви жени харесвам знаят дори.   :no-no:  :D  :D  

И вече не съм  ilv323, а  Rewivo! Нови мейли, нови пароли, нов човек!  :shock11:  :whist:  :tongue2:

Редактирано от Rewivo (преглед на промените)

Abv няма грам защити,пред мен един влезе в случайна поща а човека даже нямаше и минимални компютърни познания.Като видях колко лесно стана веднага се преместих в gmail с защита с SMS потвърждение ако някой въвежда парола ми от друго освен моето IP

Правите ли разлика между хакване и налучкване на парола/таен въпрос? До момента не видях данни за някой, на който са му хакнали пощата (не казвам, че няма такъв, а че в тази нишка няма данни за такъв)

При Gmail не е защита, а нотификация. Т.е. нищо няма да ми попречи да се логна, но собственикът на мейла ще получи веднага информация на телефона си.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.