Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си регистрирам кола нов внос,

Featured Replies

Търсих из интернет но не можах да разбереа как става.Много ще съм ви благодарен ако ми обесните стъпка по стъпка как става тази процедура.Кое трябва да направя първо кое трябва да направя второ .Колата е внос от Германия и е прехвърлена на мое име.Застраховка преди или след като подам документи в КАТ ли трябва  да направя за да не ходя напразно.Много ще съм ви благодарен,

Колата от автокъща ли я взе? Или направо от Германия си ходил?

Ако е от автокъща;

1. Транзитни номера

2. Застраховка

3. Винетка

4. Подаване на документи в КАТ

5. Еко такса

6. Номера и талони

• Автор

Ако е от автокъща;

1. Транзитни номера

2. Застраховка

3. Винетка

5. Еко такса

6. Номера и талони

От германия но преди 10-тина години,Още там си я прехвърлих на мен и от тогава не съм правил нищо.

Редактирано от stoian32 (преглед на промените)

Ако е от автокъща;

1. Транзитни номера

2. Застраховка

3. Винетка

5. Еко такса

6. Номера и талони

Само едно разместване.

Еко таксата са плаща преди подаването на документите.

Преди номерата се прави преглед в КАТ.

Ако е от автокъща;

1. Транзитни номера

2. Застраховка

...

6. Номера и талони

А добавък към застраховката поради вече новия постоянен номер?

А добавък към застраховката поради вече новия постоянен номер?

Какъв "постоянен номер" - ако колата е с транзитни номера в стойността на номерата влиза и зелена карта. С нея караш докато важат номерата. Поне моите, от Германия, бяха така.

В полицата не се вписва нищо преди регистрацията в КАТ - номера се добавя след това. Не се притеснявай, не може да се направи за друга кола - в полицата се вписва и номера на шасито/рамата.

Тъй като авторът нещо не пише, а от обяснението му се подразбира, че колата я има от 10 ГОДИНИ и е регистрирана в Германия, е много вероятно да е  в Бъпгария с немските номера, а не транзитни. Ако е така, след регистрацията тук, трябва да върне номерата в Германия.

Тъй като авторът нещо не пише, а от обяснението му се подразбира, че колата я има от 10 ГОДИНИ и е регистрирана в Германия, е много вероятно да е  в Бъпгария с немските номера, а не транзитни. Ако е така, след регистрацията тук, трябва да върне номерата в Германия.

... което, ако е така, си плаче за няколко санкции:

1. По закон щом пребиваваш в една държава от ЕС повече от 185 дни в една календарна година - ставаш резидент и трябва да си пререгистрираш колата.

2. С чужда регистрация в България може да се направи само Гранична застраховка "Гражданска отговорност", която е за срок от 1 до 3 месеца. Интересно - имал ли е досега застраховка?

...В полицата не се вписва нищо преди регистрацията в КАТ - номера се добавя след това...

Не знаех, затова и попитах, благодаря за инфото!

Не знаех, затова и попитах, благодаря за инфото!

Моля, пак заповядай. Явно не ти е идвало до главата. Аз съм внасял коли, освен това две години съм се занимавал със застраховки.

Търсих из интернет но не можах да разбереа как става.Много ще съм ви благодарен ако ми обесните стъпка по стъпка как става тази процедура.Кое трябва да направя първо кое трябва да направя второ .Колата е внос от Германия и е прехвърлена на мое име.Застраховка преди или след като подам документи в КАТ ли трябва  да направя за да не ходя напразно.Много ще съм ви благодарен,

Вчера прехвърлях една. Бях си направих гражданска преди да ида, но пред кат стоят едни хора, и предлагат да си сключиш гражданската при тях. ЕКО таксата се плаща също преди да влезеш да си играеш по гишетата /има каса за заплащане пред кат/. Подготви с и копия на документите ще ти трябват - едно от гишетата не приема документи, ако нямаш копия - отпред на вратата пише кои документи трябва да са копирани. /ако не се лъжа бяха документите за закупуване на автомобила от чужбина/

из интернет:

Необходими документи за регистрация на превозно средство с регистрация в държава членка на ЕС, ЕИП или Конфедерация Швейцария

1.     Писмено заявление за регистрация, издадено по служебен път - издава се на гишета от 54 до 64;
2.     Свидетелство за регистрация - част 1 и част 2 (ако е издавана), издадени от съответния компетентен орган на държавата - членка на ЕС, ЕИП, или Конфедерация Швейцария;
3.     Документ за преминат преглед за техническа изправност, издаден от държава - членка на ЕС, ЕИП, или Конфедерация Швейцария;
4.     Документи за придобиване на собствеността с данни за идентификация на превозното средство;
5.     Декларация за придобиване на собствеността;
6.     Митнически документ за оформен внос на територията на ЕС, когато превозното средство се внася от държава извън ЕС;
7.     Документ за самоличност - за физическите лица; единен идентификационен код - за стопанските субекти, а за тези, които не притежават ЕИК - документ за създаване и за код Булстат;
8.     Документ за сключена застраховка "Гражданска отговорност" и двустранен констативен протокол за ПТП;
9.     Табелите с регистрационен номер, ако са ползвани такива;
10.   Документи за платена продуктова такса за МПС от категориите L2, L4, L5, L5E, М1 и N1.
11.   Превозното средство за идентификация;
12.   Свидетелство за регистрация се получава на гишета 51, 52, 53;

Редактирано от sheky (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.