Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възглавница Magniflex?

Featured Replies

• Автор

Исках да видя, дали някой друг има от въпросната марка.

Аре блондинка е баща ти!

• Отговори 51
  • Прегледи 11,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Исках да видя, дали някой друг има от въпросната марка.

Аре блондинка е баща ти!

Глей ся ко става. Ти имаш нещо, знаеш какво е от личен опит и въпреки това задаваш въпросителна тема. Явно стана че не става въпрос за покупка. Определено си личи и че няма да се откажеш от направената покупка. Оправданията няма значение какви са. Чудя се дали темата не си я пуснал само за да рекламираш въпросната марка, щото само суперлативи сипеш за нея, включително неистини относно материала от който се произвежда.

Въпросът не е само в дунапрена. Мемори пяната е един вид "висша форма" на дунапрена, не става дума за простия, дето се ползва за уплътнителни ленти за старите дограми. Спал съм на прост дунапрен, та не ми разправяйте, моля, за принцесата и граховото зърно - деформира се за отрицателно време и няма обратно.

Освен това, един матрак/възглавница не е само материал, а и начин на използването му. Имам матрак, произведен с латекса на Бяла, благодаря за което - в най-скоро време ще иде в контейнера, ако и да е гаранционен. За нашенски матрак не ща и да чуя, дори и безплатен да е.

Въпросът не е само в дунапрена. Мемори пяната е един вид "висша форма" на дунапрена, не става дума за простия, дето се ползва за уплътнителни ленти за старите дограми. Спал съм на прост дунапрен, та не ми разправяйте, моля, за принцесата и граховото зърно - деформира се за отрицателно време и няма обратно.

Освен това, един матрак/възглавница не е само материал, а и начин на използването му. Имам матрак, произведен с латекса на Бяла, благодаря за което - в най-скоро време ще иде в контейнера, ако и да е гаранционен. За нашенски матрак не ща и да чуя, дори и безплатен да е.

Не става въпрос за нарязаният на ленти дунапрен, макар изходната композиция да е същата, а свойствата които си забелязал се определят от разкрояването. Имам предвид този, с който подпълваха седалките в пътническите влакове през доброто старо време, а и все още се ползува с тази цел, както и от него се изработват възглавници и матраци и гъби за миене на чинии:

140770.jpeg

(разбира се дунапрена е само основният, но не единствен материал, който влиза в композицията на матраците, особено по-скъпите, а и в някои възглавници вероятно, но нищо няма включено и в едните и в другите артикули, което да оправдае исканите за тях цени). Колегите вече дадоха някои линкове. Не смятам повече да споря. "висша форма", Боже. Това рекламата изпива мозъка на кукувиците и превръща глупостите едва ли не в религия. Вярваш, че нещо е такова каквото не е и сакън, някой да не възрази.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Имам 2. Просто нямам идея за избор на друг. На Златните спах на един, много ми хареса, но цената му беше около 2К лева. Отказах се.

...Имам предвид този, с който подпълваха седалките в пътническите влакове през доброто старо време, а и все още се ползува с тази цел, както и от него се изработват възглавници и матраци и гъби за миене на чинии...

Ти наистина ли си спал на дунапрена, от който се правят гъбите за миене на чинии? Ако да, не би писал останалия текст.

...Вярваш, че нещо е такова каквото не е и сакън, някой да не възрази.

Напротив - чакам някой да възрази, за да намеря истината. И съм от тия, дето най-малко се поддават на рекламни трикове. Но намирам в случая съпоставката ти за неуместна, защото аз си знам как спя на откровения боклук вкъщи.

Имам 2. Просто нямам идея за избор на друг. ...

И на мен не ми се дават 1500 лв, но нямам избор, гърбът ми е по-мил от парите. Хлътването е във фаза, в която сутрин ставам скован и не отпочинал, не мога да продължавам с това, не съм на 20 години.

Ти наистина ли си спал на дунапрена, от който се правят гъбите за миене на чинии? Ако да, не би писал останалия текст.

Напротив - чакам някой да възрази, за да намеря истината. И съм от тия, дето най-малко се поддават на рекламни трикове. Но намирам в случая съпоставката ти за неуместна, защото аз си знам как спя на откровения боклук вкъщи.

И на мен не ми се дават 1500 лв, но нямам избор, гърбът ми е по-мил от парите. Хлътването е във фаза, в която сутрин ставам скован и не отпочинал, не мога да продължавам с това, не съм на 20 години.

Имам дунапренена възглавница, още от преди `89г. Вярно, не е оформена чак толкова удобно, като някои от сега предлаганите и все поради наистина сериозната и дълга употреба да е леко деформирана. Освен това е обличана винаги до сега, със съвсем обикновени калъфки. Пробвал съм и съм спал на всякакви възглавници и пиша тук от съвсем личен опит.

П.П. И аз вече от доста време не съм на двадесет години, но не само телесно, ами и като разбиране за нещата. А на това за нямането на избор, и че си се изръсил описаната сума, поради "липса" на избор, не го очаквах да бъде написано от възрастен човек с уж повече от достатъчно житейски опит и знания. Явно поне що се отнася до реалното положение с възглавниците и матраците, ще ме извиниш, но си много...млад в главата.

а бе хора баба ви все на дормео спала

помня как събирахме старите чорапогащници, после се нарязваха на ленти и се пълнеха възглавници

щото тия дето се продаваха бяха пълни с дреп и не ставаха

мдам

Туй Дормео се скъсват да го рекламират по телешопа - или е пълен боклук или е надценен в пъти 

Туй Дормео се скъсват да го рекламират по телешопа - или е пълен боклук или е надценен в пъти 

Ама тая реклама да не е без пари. Пък иначе няма как да промият мозъците. Глей ся модата последните няколко години. Възрастни селяци и по-обикновени граждатъпани, се носят с магнитни наколенки, увити с космодиск, че и по два накуп, дунапренена възглавница от "мемори пяна" в раницата, заедно с надуваем "матрак" или направо надуваем диван, от еди коя си фирма, направен за по поръчка на телешопа от някакви невероятни материали, носят си и едни-два кухненски робота уж пълен универсал, електрическа тенджура, рекламирана като невероятен мулти готвач и прочие и прочие. Като стигнат където са тръгнали с целия този товар, че и за да могат да стигнат където са тръгнали, се мажат и пият с всевъзможни пенкилери, съдържащи извлеци от повече или по-малко неизвестни и тайнствени билки от Амазония, или Сибир(всъщност обикновени бурени, които знаем от десетилетия, ако не и столетия) Все неща закупени от тях(обикновените хора от народа) с невероятно намалени от уж някакви по-високи цени(пък от конкуренцията не се предлагат, щото само телешопа ги предлагал) та от каква цена всъщност намалява и с кого се конкурира?! 

Ако само те ги предлагаха ама примерно

http://www.topshop.bg/produkti-zadoma/nutribullet.html   250 лева

http://www.freshmarket.bg/blenders/personalen_blender-detail  129 лева

Като се абстрахирам от всичките глупости казани в рекламата и че като се направят на каша голяма част от полезните вещества в плодовете и зеленчуците се губят все пак цената е почти двойна а freshmarket  не продават евтино и те са си сложили печалба.

дунапренена възглавница от "мемори пяна" в раницата,

Глупаво е (и ти го знаеш) да правиш тази аналогия. Да, дунапренът е основно полиуретан и мемори пяната е основно полиуретан. Това не ги прави еднакви. Ако смяташ така, вземи един спрей полиуретанова пяна от железарията и си напълни с него възглавницата.

Това е същото, както има памучен бархет, памучно трико и памучен сатен - все са памук, ама нищо общо нямат на пипане, носене и усещане. По абсолютно същия начин "класическия" дунапрен и мемори пяната са доста различни качества - примерно деформацията от натиск се разпределя на по-голяма площ на дунапрена, докато на мемори пяната е локално.

(това е за да посоча грешно сравнение, не да оправдая цена от 200лв (примерно) на възглавница).

Редактирано от flare (преглед на промените)

Определено почваш да схващаш. Все пак в дадени моменти към началото поне на предлагане на някои стоки от телешопа, те гледат да пуснат на пазара(местния пазар, не глобалния) нещо което на него в момента няма аналог. Стига да помниш историята на това предприятие, навремето когато отпочна интернетът беше кът, ама много кът и камо ли пък хората да имат мрежов достъп до чужбински магазини, физически или изцяло онлайн базирани. Та Телешопа беше само по телевизията, хората особено в провинцията нямаше и как да разберат че става въпрос за куп лъжи. Сега при цялото разнообразие от достъпни най-раличен вид маркети и невероятното разнообразие на предлагани марки и модели стоки....Някак си още има хора с капаци на очите и ушите и на акъла, които зомбирани от определена реклама престават да могат да търсят, или дори въобще да виждат алтернативите, дори са им ги донесли на крак да им ги покажат, дори да им ги набутат насила в ръцете да ги опитат, да ги почустват, те си повтарят като грамофонна плоча "Не, ей това(Magniflex) е царя на възглавниците, даже не царя, ами господа-бога на възглавниците. Един вид все едно са  станали на CD-та за еднократен запис,  със само една записана мелодия на тях.

Ако само те ги предлагаха ама примерно

http://www.topshop.bg/produkti-zadoma/nutribullet.html   250 лева

http://www.freshmarket.bg/blenders/personalen_blender-detail  129 лева

Като се абстрахирам от всичките глупости казани в рекламата и че като се направят на каша голяма част от полезните вещества в плодовете и зеленчуците се губят все пак цената е почти двойна а freshmarket  не продават евтино и те са си сложили печалба.

.... А на това за нямането на избор, и че си се изръсил описаната сума, поради "липса" на избор, не го очаквах да бъде написано от възрастен човек с уж повече от достатъчно житейски опит и знания. Явно поне що се отнася до реалното положение с възглавниците и матраците, ще ме извиниш, но си много...млад в главата.

Ами благодаря за подмладяването, що се отнася до останалото - не за пръв път искрено се забавлявам с коментарите ти! В крайна сметка на чужд гръб и 100 матрака са малко.

а бе хора баба ви все на дормео спала...

Баба ми, лека й пръст, е спала на миндер с окъсана черга, защото е била най-голямата от преживелите първите си месеци деца - била е четвърта по ред, но първа в един момент. И е пасла кравата, за да има мляко за нея и останалите й 5 сестри и 1 брат. Родителите й са били крайно бедни, прадядо ми е бил каруцар, с биволите е карал камъни за строежите. А старата къщица помня - две мънички стаички, едва крепящи се да не ги събори вятъра - мизерия до край. 

Защо следва да живея като нея? Не съм роден и израсъл в саксия, всичко съм постигнал с труд, труд и труд, който в един момент се плаща. Та затова и си търся матрак, за да спя като бял човек, а не като роб.

Нещо смешно ли има?

Не посещавам всички раздели, но там, където се вясвам, наблюдавам трайно оформяща се групичка от неколцина потребители, всякак загрижени за физическото и психическо здраве на останалите, в частност и моите. Това предизвиква траен интерес, та в някои особено сантиментални поводи се замислям дали да не включа част от тях в завещанието си - нямам никакви дългове към никого, изплащам само една кола на лизинг, но е ликвидна и достатъчно добра, та да бъде продадена за часове. И не съм я платил в брой не от притеснение, а от практичност.

Весели празници на всички!

Белия човек избира информирано, а не това което му е наложено като най-добро от рекламите. Всъщност тези, вместо които рекламите избират, са именно роби, дори(някои от тях) да са относително добре във финансово отношение.

• Автор

Човек, спри да се излагаш че ставаш смешен! Ясно е, че дори не си имал допир до качествена мемори възглавница, а не такава на която само името и е такова!
Така - върнах възглавниците 3 на брой NaturComfort, не защото не ми харесват, а защото просто за side sleeping не стават - твърде ниски са, за по-гръб едва ли има по-удобна такава и ако ти ми кажеш че няма разлика с дунапренена такава, значи проблема е в теб!

Сега взех временно една възглавница на Екон Класик - да видя как ще е, но май пак ще се насоча или към Магнифлекс Massage, Анатомик, или по-вероятно към темпур!

Та твойта аналогия е следната - защо да се купува мерцедес, като и москвича е кола!

Белия човек избира информирано, а не това което му е наложено като най-добро от рекламите. Всъщност тези, вместо които рекламите избират, са именно роби, дори(някои от тях) да са относително добре във финансово отношение.

Бели хора, роби... нещо расизмът ли те влече? Отговорите ти в темата не дават никаква градивност - ако нямаш преки впечатления или такива от достоверен източник, не знам що ти трябва да пишеш в темата, може би за участие?

Бели хора, роби... нещо расизмът ли те влече? Отговорите ти в темата не дават никаква градивност - ако нямаш преки впечатления или такива от достоверен източник, не знам що ти трябва да пишеш в темата, може би за участие?

Нещо си се объркал. Именно тези, които могат да си позволят да платят  твърде висока цена за нещо, струващо десетки пъти по-малко и то ако е със заложена относително висока печалба, които се подиграват на тези, които не биха дали, или не биха могли да дадат, се изказват дискриминиращо. В случая като "бял" човек имам предвид хората, които мислят с главата си, пък и с каквото и да е, но все пак мислят. Щото една камара зомбита има, които не мислят, не търсят информация дали и какви са материалите, какви са техните свойства, дали няма продукти с конкурентни качества, но с по-добри, или с много по-добри цени, просто гледат някоя реклама и беж в магазина :D

• Автор

Нещо си се объркал. Именно тези, които могат да си позволят да платят  твърде висока цена за нещо, струващо десетки пъти по-малко и то ако е със заложена относително висока печалба, които се подиграват на тези, които не биха дали, или не биха могли да дадат, се изказват дискриминиращо. В случая като "бял" човек имам предвид хората, които мислят с главата си, пък и с каквото и да е, но все пак мислят. Щото една камара зомбита има, които не мислят, не търсят информация дали и какви са материалите, какви са техните свойства, дали няма продукти с конкурентни качества, но с по-добри, или с много по-добри цени, просто гледат някоя реклама и беж в магазина :D

От всичко написано си личи, че и идея си нямаш за какво става въпрос в случая! И да добавя нещо, точно конкурентен продукт взех на много по-ниска цена, за сметка на по-доброто качество, но иначе продължавай да си твърдиш че мемори пяна и дунапрен е едно и също.... като усещане!

Не е нужно да ми изнасяш лекции по ценообразуване, маркетинг и реклама - запознат в максимална дълбочина. Но можеш да помислиш малко върху квалификациите си - бял човек, роб, зомби и всякакви подобни, можеш да ползваш на ум, но не и писмено, това е недопустимо. И не съм искал съвета ти как да си харча парите, прочети още веднъж формулировката на темата.

Ако имаш нещо конкретно по темата - моля, с благодарност ще приема съвета ти, дори и да не го споделя, но не пиши само за идеята, това обезсмисля останалите коментари.

Нищо лично.

Не случайно хиперболизирам и използувам силни думи. Целта ми е да се стреснат тия по-заспалите, които досега не са мислили, не са чели нещата които трябва да знаят, за да направят информиран избор. Щото някои от тях може да се зомбират дори от тази тема, в която има няколко коментара, рекламиращи марката и конкретно продукта възглавници с тази марка. Рекламни коментари от самият автор на темата, който пише тема с въпросителна в заглавието, след което се оказва че уж е имал вече закупени 3 броя и как при това положение няма да знае какво представаляват и ще прави тема за да пита? Нещо мирише на гнило!  В един момент дори се почудих, дали автора няма магазин във Филибето и да е заредил с цел продажба въпросните възглавници. 

• Автор

Не случайно хиперболизирам и използувам силни думи. Целта ми е да се стреснат тия по-заспалите, които досега не са мислили, не са чели нещата които трябва да знаят, за да направят информиран избор. Щото някои от тях може да се зомбират дори от тази тема, в която има няколко коментара, рекламиращи марката и конкретно продукта възглавници с тази марка. Рекламни коментари от самият автор на темата, който пише тема с въпросителна в заглавието, след което се оказва че уж е имал вече закупени 3 броя и как при това положение няма да знае какво представаляват и ще прави тема за да пита? Нещо мирише на гнило!  В един момент дори се почудих, дали автора няма магазин във Филибето и да е заредил с цел продажба въпросните възглавници. 

Кой и къде е възхвалявал или рекламирал марката? Хаха, пич смени си дилъра, честно! Първо, бях закупил възглавниците по промоцията купи две и получи 3-та подарък! Второ, дадох немалко пари за тях, но освен че не са това, за което ги рекламира не само че не облекчават мускулите, ами напротив - много повече ме боли врата, схващам се на тях и т.н. В последствие ми се наложи да гледам какви ли не видеа за това как "правилно" се използват такива възглавници и с леко напасване стигнах до компромис, който така или иначе не ме задоволяваше..... Пуснах темата, за да видя дали някой друг от тук ги използва и да не би да си внушавам, защото когато дадеш една минимална за страната сума за възглавници - в случая 360лв. и не си доволен и ти се отдаде възможност да ги върнеш, се замислих да не би в мен да е причината, преди да ги върна!

В крайна сметка ми се искаше да имам магазин, както пишеш, но уви - нямам! Отделно както казах - закупих си възглавница на друга марка, при това Българска и мога да ти кажа, че комфорта в сравнение с Magniflex е несравнимо по-добър, при това на много по-ниска цена!

Продължавай да се изказваш неподготвен!

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Както написах, в един момент нещата ми се видяха по този начин и той е преди да напишеш някои други коментари. Разгеле, че си доволен от някоя друга и при това българска марка. Може да решиш да споменеш коя е, за да имат хората полза от теб някаква. Ама реши да споменеш доста късно в темата, че си имал покупка на възглавниците от марката в заглавието и още по-късно реши да споменеш, че не си доволен от нея...След като нещата относно реалностите за материалите, цените и прочие се поизясниха.

• Автор

Продължавай да се заяждаш с мен и да преиначаваш нещата, поразрови се в темата и виж кога и какво съм писал.

P.S. Марката няма да я назова, защото пак ще скочи някой че съм трупал наличности за да правя реклама....

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.