Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с бойлер елдом

Featured Replies

Здравейте.
Имам следния проблем.Наскоро ми се развали терморегулатора на бойлера и реших да го сменя.Паралелно с него купих и нов нагревател.Монтирах ги.Дотук добре ,но не иска да топли водата.Дори и на максимално завъртян бутон.Чаках 2 часа и нищо.Мисля,че връзките са правилни,защото го вързах по същия начин както си беше и преди.На двата извода на нагревателя ми показва 73 волта,което ми се струва съмнително.Къде може да е проблема ? Пускам снимка на терморегулатора.

att-4d5e6d33db976ermo.thumb.jpg.5d894dbc

Редактирано от piramid32 (преглед на промените)

Такива проблеми не се решават по форумите. Не се знае до колко разбирате и какви ще ги свършите ако ви напишем какво да измерите.

Все пак първо измерете бутона за включване дали са му здрави и двете контактни системи. Това при изключено напрежение!

• Автор

Разбирам,но прибегнах за съвет тук,понеже за пръв път отварям бойлер и тези терморегулатори са ми непонятни.
Иначе за прекъсвача,наред си е прехвърля си нормално.Всички останали връзки също.Прозвънил съм всичко 1 по 1.Нали иначе нямаше да достига напрежение до нагревателя.На изводите на терморегулатора ми показва 220 +- ,но на клемите на нагревателя 73 в,не зная дали това е нормално,но явно не е щом не загрява водата.Къде да измеря и какво ?

Редактирано от piramid32 (преглед на промените)

Как премери напрежението на нагревателя, при положение, че перата му влизат в терморегулатора?

• Автор

Моя грешка.Значи напрежението на терморегулатора е 73 v ,а стигащото до него 220.

За да не правите повече грешки, които твърде често са с много лоши последствия, хората са създали едно "предприятие" наречено сервиз. Няма нищо лошо, ако поканите техник да ви го оправи. И Вие ще сте цял, и бойлера ще работи а и женурята ще са щастливи! За елементарни неща хората ви "хващат" даже и от форум. Представям си, ако са до Вас! Нищо лично, само дето всички ви съветват да не си търсите белята!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

На терморегулатора напрежението трябва да е 220V (на лявата и дясната на снимката клеми). И явно както е казал над мен ПОТРЕБИТЕЛ 65 има една длъжност електротехник, който е учил точно за това.

А разправията с тока не е безопасна за живота.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

@piramid32, не си играй повече. Викни един техник (квалифициран, не Пешо гаражния "майстор") който да ти направи всичко като хората. Нямаш абсолютно никаква представа как работи (и аз не знам, но няма и да се опитвам) и ще направиш беля.

• Автор

Благодаря за критиката на дядото,колкото и да не е по темата тя:)) ExaFlop тези клеми при мен ги няма ,само два отвора са.Говорех за клемите отгоре,влизащи в нагревателя.На тях измерих 73 v.

Мен ми е интересно как ги измери тези 70V?

Квартален истински ел техник ще ви вземе най-много 10 лева.

Благодаря за критиката на дядото,колкото и да не е по темата тя:)) ExaFlop тези клеми при мен ги няма ,само два отвора са.Говорех за клемите отгоре,влизащи в нагревателя.На тях измерих 73 v.

Не беше критика, а по-скоро предупреждение.

Дядото ти го е написал, защото ги е виждал такива като теб, как лежат под бойлера! И е писал точно по темата, за да знаят такива като Вас, че с тока не можеш да бъдеш приятел. Особено, когато нищо не чуваш ! Аз написах ако не сте забелязал: "Нищо лично!" Ама май не четете много много съветите на "дядовците".

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Говорех за клемите отгоре,влизащи в нагревателя.На тях измерих 73 v.

На клемите,влизащи в нагревателя отива една нула и една фаза 220 волта.Трябва да ти покаже 220 волта при замерването между тях.При теб измерваш само 73 волта, с включен нагревател!Това означава,че няма добър контакт на нулата или на фазата.Стегни всички връзки по здраво и опитай пак.

• Автор

Дядо,темата е "проблем с бойлера" а не ,"последствията от ремонт на бойлер" Така ,че не пишеш по темата.Извинявай.И хем нищо лично,пък ме солиш ,че нищо не разбирам и че ще ме убие тока,без да ме познаваш.Такива дядовци като теб,че и по умни даже, са ми изковали дипломата.Щом пиша тук за съвет,значи съм преценил ,че имам познанията да направя ремонта.Нищо лично.

ice_lion__01 мисля,че така съм го вързал,но сега не мога да бърникам ,че е късно.Утре по някое време ,ще погледна и ще пиша.
Благодаря.

Къф дядо на п'есе'?!!!

65, моето момче! Даже след 3 месеца - 66. Това е офтопик от дядото. Той не се обижда.

Колеги, моля спрете. Възрастта няма никакво значение тук. За да правиш нещо трябва да имаш елементарна представа от него. След като постващия идея си няма не знам защо иска каквито и да било съвети. Да оставим настрана, че може да пострада, ами може да си изгори хубаво инсталацията.

Щом е изгорял нагревател и термостат нещата са доста сериозни.Може да се наложи дори и смяна на бойлера с нов. Посрващия сам да си прецени.

Емо, ти пак налетя на ново. Нов, докато не текне водосъдържателят, какъв е смисълът? Де що е ел. по него е заменимо.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

То е заменимо, но да се знае кое е заменимо, защото така постващия може да даде и 200 лв и пак проблема да остане. А и при новите бойлери тръгнеш ли да подменяш нагреватели, термо релета и кабели по-добре да си вземеш нов.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

То всичкото хубаво Емо, но защо не му дадеш ти съвет.какво да направи. Аз му дадох, а той каза че имал диплома, която са му дали такива дядовци като мен, че и по-умни. Давай сега ти - като правиш забележки! И знай! Човекът има диплома! Ама сериозно, щото понякога се обаждаш там, дето не трябва!Ще ти оценим труда подобаващо!

Тея регулатори са доста калпави и доста бързо се скапват. 

на болтовете N - Нула, R - Фаза 220в

на празния болт трябва да ти излиза 220в когато завъртиш регулатора и се включи превключвателя.

на клемите за лампата е същото, но след контактите на втората защита - мооого калпаво изпълнение и често не правят контакт

Ако там имаш 73в направо го връщай в магазина.  

Редактирано от ined (преглед на промените)

Пак сума писаници без нищо конкретно!

Да, беше предложен варианта - електротехник, но автора упорства та.......!

1. Аз  също се присъединявам към колегите - "Електротехник"

2. Ако автора на темата е публикувал снимка на използваният регулатор , то не виждам какво не е ясно, че дори ако се не лъжа, то има и съответните указания за свързването на това нещо!

3. Тук е разковничето!

На клемите,влизащи в нагревателя отива една нула и една фаза 220 волта.Трябва да ти покаже 220 волта при замерването между тях.При теб измерваш само 73 волта, с включен нагревател!Това означава,че няма добър контакт на нулата или на фазата.Стегни всички връзки по здраво и опитай пак.

4. И с това съм съгласен!

Тея регулатори са доста калпави и доста бързо се скапват. 

на болтовете N - Нула, R - Фаза 220в

на празния болт трябва да ти излиза 220в когато завъртиш регулатора и се включи превключвателя.

на клемите за лампата е същото, но след контактите на втората защита - мооого калпаво изпълнение и често не правят контакт

Ако там имаш 73в направо го връщай в магазина.  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.