Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте.Искам да попитам дали си струва да си продам intel core i7-цата и да взема FX6300,понеже мисля да правя crossfire на R9 290 или 280X...Но дъното ми в момента има само 1 слот за карта и съм решил да си купя ново.Но процесорът е стар,сокет 1155 - i7 3770(заключен)Искам да го овърклокна,но е заключен.Другият ми въпрос е дали AMD FX6300 ще издържи 2-те видео карти,или ще има огромен ботълнек?И ако го овърклокна на 4,8Ghz дали отново ще има?

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Тоя процесор е зле,много по-зле от този който ползваш.Ако искаш АМД процесор(не че разбирам за какво ти е)по-добре виж някой 8х модел.Има доста разбиращи в този форум и биха те насочили по-правилно от мен,но сегашния ти избор е просто малко страннен.Има ли смисъл да си продам мерцедеса на 5 години за да си купя новата ладичка? Горе долу така звучи ;)

• Автор

I7-цата е по-силна и то доста

Да знам,но така или иначе ще сменям дъно...А тя не е с отключен множител и искам да се занимавам с овърклок.И въпросът ми беше дали FX6300 ще има проблем с 2 видео карти от висок клас,например R9 280X или Р9 290?А и мисля другият вариянт за овърклок на i7-цата да е през BCLK и максималният множител от 43,защото чух,че при заключените процесори от 2-ро и 3-то поколение,може да се гласи множителят с 4 над турбото,тоест при мен е 3.9Ghz,значи 4,3Ghz само от множителя ще се вдигнат...

По-добре 4790 без k с едно b85 дъно

Ами не разполагам с пари за по-ново поколение.А искам да продам i7-цата,защото ще взема повечко пари и покрай амд-то ще има примерно още 8GB RAM...А и както казах,искам да се занимавам с овърколк,а i7-цата не позволява...

Редактирано от Дани С. (преглед на промените)

FX-6300 е ниво I3 та да сменяш топ процесор с подобен е пълен майтап!

Иначе ако много ти е мерак кажи си адреса и ще ти донеса лично един FX-6300 или ако искаш ще отидем заедно до магазина да ти го купя а ти ще ми дадеш твоя I7.

пс. Въпреки че процесора е заключен клок е възможен но ти трябва дъно с Z77 чипсет. Та просто търси такова с каквито слотове ти трябват.
Имай на предвид обаче че за двете лами които си посочил освен дъно ще ти трябва и захранване.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Ами не разполагам с пари за по-ново поколение.А искам да продам i7-цата,защото ще взема повечко пари и покрай амд-то ще има примерно още 8GB RAM...А и както казах,искам да се занимавам с овърколк,а i7-цата не позволява...

Тогава продай i7-цата и дъното и си вземи  z77 и 3770k

• Автор

Иначе ако много ти е мерак кажи си адреса и ще ти донеса лично един FX-6300 или ако искаш ще отидем заедно до магазина да ти го купя а ти ще ми дадеш твоя I7.

пс. Въпреки че процесора е заключен клок е възможен но ти трябва дъно с Z77 чипсет. Та просто търси такова с каквито слотове ти трябват.
Имай на предвид обаче че за двете лами които си посочил освен дъно ще ти трябва и захранване.

За захранването знам...Но искам да клокна процесора,ако може малко по-подробно за клока и не знаех,че AMD FX6300 е толкова смешно,че чак с i3 да се сравнява...Значи ще взема едно дъно Z77,а P67 става ли,понеже намирам само P67 и Z68?

За захранването знам...Но искам да клокна процесора,ако може малко по-подробно за клока и не знаех,че AMD FX6300 е толкова смешно,че чак с i3 да се сравнява...Значи ще взема едно дъно Z77,а P67 става ли,понеже намирам само P67 и Z68?

Защото съм виждал на P67 да клокват i7 2600 без K,а иначе от 3-тото поколение съм виждал да клокват i7 3770K на P67 дъно.Разликата май е само в това,че тези дъна поддържат PCI Express 2

Защо според теб единия процесор е 200 лв. а другия 600 лв.? Ако вземеш FX-8350 с яко охлаждане след здрав клок може и да постигнеш нещо.

За съвместимост съвместими са поне след обновяване на биоса с последния но не бих ти препоръчвал стария чипсет за Айвито ако искаш да изстискаш максимума. 

Между другото две карти винаги са лоша идея. Една по-добра карта винаги е за предпочитане. В крайна сметка няма да играеш бенчове.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Тогава продай i7-цата и дъното и си вземи  z77 и 3770k

От много време се мъча,но не намирам 3-то поколение,все пак сокета е доста стар...Иначе бих се съгласил и за бартер + доплащане от моя страна,но не намирам такъв процесор...Намерих дъно поне ASUS P8Z77-V и мисля да го взема...

Ами тогава z68

Ще свърши ли работа?А P67 не става ли,защото намерих едно на много добра цена...?А на такъв чипсет овърклокват 2-ро поколение отключени,а и 3-то,така,че мисля,че щом се клокват,значи няма да има огромна разлика от Z?

Защо според теб единия процесор е 200 лв. а другия 600 лв.? Ако вземеш FX-8350 с яко охлаждане след здрав клок може и да постигнеш нещо.

За съвместимост съвместими са поне след обновяване на биоса с последния но не бих ти препоръчвал стария чипсет за Айвито ако искаш да изстискаш максимума. 

Между другото две карти винаги са лоша идея. Една по-добра карта винаги е за предпочитане. В крайна сметка няма да играеш бенчове.

Еми аз никога не съм имал AMD и не знам нищо по темата с AMD...А 8-ядрен не искам,значи ще си държа на i7-цата...Намерих си дъно Z77 в OLX за 150 лева на ASUS и 1 на Gigabyte за 100...2 карти искам да сложа,понеже намерих евтино R9 280X и 290 също,сената за 280X e 250,а за 290 беше 350...А смятам,че 2xR9 290 са много по-силни от 390...

Значи може ли последно мнение по това?
ASUS P8Z77-V ; i7 3770 намерих начин да я клокна на 4.3Ghz и още малко през BCLK до 4.5Ghz... Само остана въпроса с картите...

Много ясно, че ще искаш I7 за твоя дърт умрял Пентиум.;)  Обаче ако си закупиш FX6300 ще се преродиш.

• Автор

Много ясно, че ще искаш I7 за твоя дърт умрял Пентиум.;)  Обаче ако си закупиш FX6300 ще се преродиш.

Какъв пентиум бе човек,четеш ли изобщо?И по написаното по-горе мисля,че няма да се преродя,а ще си умра от мъки с това АМД... Аз съм си с i7 3770,но не мога да я клокна и питах нещо,което въобще не е свързано с пентиум :D

Какъв пентиум бе човек,четеш ли изобщо?И по написаното по-горе мисля,че няма да се преродя,а ще си умра от мъки с това АМД... Аз съм си с i7 3770,но не мога да я клокна и питах нещо,което въобще не е свързано с пентиум :D

Нещо не ме разбираш. Имах в предвид Roujin Z.

• Автор

Нещо не ме разбираш. Имах в предвид Roujin Z.

А ок-извинявай... :Д А може ли мнение по въпроса как ще е i7 3770 и дъно ASUS P8Z77-V? И 8GB RAM с 2 радеона 290 или 280,зависи от парите...

3770k на 4.3ghz с две r9 290 и бие всичко по-пътя си..

http://www.3dmark.com/fs/4453153 не е зле а?

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

А ок-извинявай... :Д А може ли мнение по въпроса как ще е i7 3770 и дъно ASUS P8Z77-V? И 8GB RAM с 2 радеона 290 или 280,зависи от парите...

Няма да имаш проблеми... , но ако частите са употребявани не мога да давам мнение.

• Автор

Значи така ще е,само че 3770,но намерих начин за клок до 4,3Ghz,надявам се Hyper 212 Evo да ми свърши работа...

• Автор

Няма да имаш проблеми... , но ако частите са употребявани не мога да давам мнение.

Значи процесорът си ми е нов,на половин година е,купих го април месец 2015,с гаранция си е до 2018,засега проблемът е,че карам без термо паста...Иначе друг проблем няма...Картите са с гаранция също,смисъл 1 година гаранция ми стига,за да разбера дали са добри,или са "продухани"...

http://www.3dmark.com/fs/4453153 не е зле а?

Освен сметката за тока,всичко е перфектно :D Благодаря много за бързите отговори

Здравейте.Искам да попитам дали си струва да си продам intel core i7-цата и да взема FX6300,понеже мисля да правя crossfire на R9 290 или 280X...Но дъното ми в момента има само 1 слот за карта и съм решил да си купя ново.Но процесорът е стар,сокет 1155 - i7 3770(заключен)Искам да го овърклокна,но е заключен.Другият ми въпрос е дали AMD FX6300 ще издържи 2-те видео карти,или ще има огромен ботълнек?И ако го овърклокна на 4,8Ghz дали отново ще има?

Ти сериозно ли мислиш да смениш кон за магаре? Тази тема е като нищо за бисерите. Без да се обиждаш. А ботълнек няма как да няма.

Спрямо Пентиума, да. Спрямо i7 3770, ще си скуби косите, защо не е взел и Z77 дъно. IB  се оказаха най-яките процесори за най-малко пари, но естествено за тия, дето имат поне малко акъл в главата си ;) FX6300  е насилване на нещата по права линия. Виждаш, че може да се клокне, купуваш як кулер (ехааа), яко захранване, 10 вентилатора на кутията и запушалки за ушите( най-важно). Това е логиката на дилетанта.  Умния човек първо мисли, после действа ;)

• Автор

Да.Много ме е яд в момента,но бях на 14 години като сглабях компа,сега съм на 16...Сега не разбирам много от компютри,затова питам,а тогава халхабер си нямах...А 2013-та Z77 дъната бяха супер скъпи,затова и взех H77...От сервиза ми казаха,че било много добро и ще съм карал много време...И затова,така че моля да не ми се подигравате или нещо подобно.Тепърва започвам да навлизам в сферата на хардуера...И реших проблема,така че остана мнение само върху овърклока.Моля който е запознат да ми разясни малко как стават нещата...До няколко дена се надявам да съм със Z77 чипсет...

Извинявай, ама може ли да попитам защо  ти е по-бърз процесор? Смисъл от него има в един единствен случай - когато искаш да играеш със стабилни 60 fps  при пусната вертикална синхронизация. В останалите случаи няма. 3770  е достатъчен за 95% от игрите. Ебават се само някои от тях и то при определени обстоятелства. Ако си маниак като мен и искаш игра с вертикална синхронизация, да, сменяй процесор. Само че не с тоя. Единствен смисъл отново има само с процесори, притежаващи K на края (Интел). Останалото е ташак. В една тема оня ден писах сравнително подробно за тия неща. Когато си избираш процесор, го избираш не защото другите казват така, а защото си забелязал, че нещо не е наред при теб и то със сигурност е от процесора, а не от друг компонент или софтуЕр. Ако не забелязваш такива неща, стоиш си с процесора, та ако ще той да е  и Пентиум. Какво те ебе, че някакъв си клокнат процесор давал нещо си, което ти не разбираш? Така ли е?

• Автор

Извинявай, ама може ли да попитам защо  ти е по-бърз процесор? Смисъл от него има в един единствен случай - когато искаш да играеш със стабилни 60 fps  при пусната вертикална синхронизация. В останалите случаи няма. 3770  е достатъчен за 95% от игрите. Ебават се само някои от тях и то при определени обстоятелства. Ако си маниак като мен и искаш игра с вертикална синхронизация, да, сменяй процесор. Само че не с тоя. Единствен смисъл отново има само с процесори, притежаващи K на края (Интел). Останалото е ташак. В една тема оня ден писах сравнително подробно за тия неща. Когато си избираш процесор, го избираш не защото другите казват така, а защото си забелязал, че нещо не е наред при теб и то със сигурност е от процесора, а не от друг компонент или софтуЕр. Ако не забелязваш такива неща, стоиш си с процесора, та ако ще той да е  и Пентиум. Какво те ебе, че някакъв си клокнат процесор давал нещо си, което ти не разбираш? Така ли е?

Ами принципно нямам ядове с моя,но искам с малко пари да играя много време...А тоя процесор беше с HD7950 и нямаше проблеми...Но мисля да слагам 2 радеона 280 минимум или 290 и затова искам малко да клокна процесора,защото мислих,че ще има ботълнек...Все пак 2 карти по 3-4GB не са малко и си искат мощен процесор.Затова искам да го клокна,защото има много случаи,в които много хора слагат High End карта като R9 280 или 290,а entry-level процесор като Pentium и после се оплакват,че  имат дроп на кадри...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.