Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 700 лева

Featured Replies

Един приятел си търси конфигурация, бюджета е 700 лева, ще се ползва за за cs 1.6 и minecraft. Има кутия и хард диск, оптично устройство не им трябва.

Конфигурацията ще се взима след около месец.

Викторе ти колко мнения изписа за конфигурации по темите та пък сега тема правиш... Видео карта отделна ще трябва ли? По принцип за изброените игри и вградената ще се справи достатъчно добре. Както и щом ще се взима след месец да беше пуснал темата след един месец... Ето какво може да се купи на този етап за сега

ASUS H81-PLUS /1150

I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150

8GB DDR3 1600 KINGSTON

DeepCool 400W 80+ APFC DN400 V2

С останалите пари може да се вземе SSD, видео карта или още рам памет. 

Новият I3 няма как да е по-зле предвид сравненията не с Хасуел ами с Айви които съм виждал.

Просто 6300 вече е умряла риба особено за подобни игри и трябва да налееш куп пари в охладител и дъно за да ги изравниш.

пс. Като гледам Blue Ray е дал вариант дори и с I5 но ако успееш да вкараш от новите ще по-добре и като процесор и като графика.

Но ще трябва чакане за дъната с H110 чипсет. Примерно ако се търси със всички видове изходи за графиката и DDR4 - 

GB H110M-S2HP или Asus H110M-A или Asrock H110M-HDV но има и по-евтини варианти със DDR3 и без HDMI изход.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Викторе ти колко мнения изписа за конфигурации по темите та пък сега тема правиш... Видео карта отделна ще трябва ли? По принцип за изброените игри и вградената ще се справи достатъчно добре. Както и щом ще се взима след месец да беше пуснал темата след един месец... Ето какво може да се купи на този етап за сега

ASUS H81-PLUS /1150

8GB DDR3 1600 KINGSTON

С останалите пари може да се вземе SSD, видео карта или още рам памет. 

Точно в този бюджет не ми мина нищо през главaта.

url=http://nikem-bg.net/computer-components/DeepCool-400W-80-APFC-DN400-V2]DeepCool 400W 80+ APFC DN400 V2 
ASUS H81M-K /1150 
POWER COLOR AXR7 360 2GBD5-DHE/C 

Обща стойност - 721.26 лв. с ДДС

Мисля да му предложа това.

Доколкото си спомням повече от половината ти мнения са за конфигурации, защо пускаш такава тема сега? По това си личи колко си компетентен в областта! Дано хората не се подвеждат по твоите мнение!

• Автор

Както казах просто не ми хрумно какво да предложа.

Конфигурацията  ще е тази с 4460+r7 360.

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

Ако трябва да избираш между i3 и fx 6300 по-добре си вземи AMD. Може да не се справя толкова добре, колкото intel в single-core performance, но факта, че е само с две ядра, въпреки HT, го прави доста неподходящ особено за игри, който използват повече от 2 нишки(ядра) като BF4 например.. Ако можеш да си позволиш i5-4460 няма какво да му мислиш, а направо го взимай :)

Точно в този бюджет не ми мина нищо през главaта.

url=http://nikem-bg.net/computer-components/DeepCool-400W-80-APFC-DN400-V2]DeepCool 400W 80+ APFC DN400 V2 
ASUS H81M-K /1150 

Обща стойност - 721.26 лв. с ДДС

Мисля да му предложа това.

Къде е рам паметта? И дъното според мен е по-добре да е предложеното по-горе от мен. 

Ако трябва да избираш между i3 и fx 6300 по-добре си вземи AMD. Може да не се справя толкова добре, колкото intel в single-core performance, но факта, че е само с две ядра, въпреки HT, го прави доста неподходящ особено за игри, който използват повече от 2 нишки(ядра) като BF4 например.. Ако можеш да си позволиш i5-4460 няма какво да му мислиш, а направо го взимай :)

cs 1.6 и minecraft са игрите. 

• Автор

Къде е рам паметта? И дъното според мен е по-добре да е предложеното по-горе от мен.

Наистина, явно ще трябва да сложа друга карта

ASUS H81M-K /1150 
SAPPHIRE R7 250X 1G GD5 LITE 
4GB DDR3 1600 A-DATA 

Обща стойност - 739.63 лв. с ДДС

И все пак мисля, че няма да се усеща никаква разлика, тъй като максималното фпс в цс 1.6 беше 99 мисля. Само не знам как ще е при minecraft, защото тази игра използваше само 1 или 2 ядра и там с интел ще върви по-добре. Но пак казвам 2 ядра са твърде малко за гейминг в днешни времена

Лош избор за мен... Дъното препоръчвам да е по-добро, както по-рано написах и с тези 4GB Ram... 

• Автор

Така отива към 800, а аз едвам го навих да даде още 20, иначе не беше готов да плати повече от 720.

КОЛИЧКА

Дано надвишаването с 1,30 не е проблем... Ако е пращам 1$ по Paypal от мен да мине...

• Автор

КОЛИЧКА

Дано надвишаването с 1,30 не е проблем... Ако е пращам 1$ по Paypal от мен да мине..

Както казах повече от 750 няма да се навие.

Хора защо се надпреварвате да бутате все по-скъпи и по-скъпи видеокарти за тия две игри като и вграденото е над необходимото?

Отделно не са необходими и скъпи процесори и големи количества рам. Човека очевидно не разполага с много пари та не го охарчвайте.

Ако се търси максимума едно SSD в случая ще е много по-полезно (ако ли не остатъка си го задържа за всекидневни разходи) - 

I3-6320, 6300 или 6100 

GB H110M-S2HP или Asus H110M-A или Asrock H110M-HDV
 ADATA 4GB DDR4 2133 
 FORTRON FSP350-60APN, 350W  
 ZALMAN T5, mATX, USB3.0 Black, w/o PSU 
 ADATA 240GB 2.5" SSD XPG SX930 SATA III  

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Хайде вземи реши какъв е бюджета? Казваш първо 700, после отивало към 800, след това 720 и накрая нямало да даде повече от 750! Темата не прилича на нищо... 

• Автор

Хайде вземи реши какъв е бюджета? Казваш първо 700, после отивало към 800, след това 720 и накрая нямало да даде повече от 750! Темата не прилича на нищо... 

Казах че с h81 plus и 8gb отива към 800 не че бюджета е 800...

Объркал съм се бюджета му  650 лева :D

ASUS H81M-K /1150 
I3-4170 3.7GHZ/3MB/LGA1150/BOX 
8GB DDR3 1600 A-DATA 

Обща стойност - 666.46 лв. с ДДС май това най ще го изкефи.

Редактирано от Виктор Руменов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.