Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Е-четец до 350 лева?

Featured Replies

CoolReader има опция, екрана се разделя на 9 полета, в които можеш да укажеш действия - напред, назад, съдържание и т.н., та дори и заключване на екрана

Ами преживява се и без бутони, но все пак, ако четеш с една ръка си е далеч по-удобно да има. Хващаш така, че пръста ти да е на бутона и егати мързеливата работа. Иначе трябва да мърдаш. Трябва аз да го отворя тоя Nook и да му сменя копчетата...
  • Отговори 79
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако има какво да смениш, нещо не ми приличат на копчета,http://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/igi/onQHWIZ4ooWOH1Eg.huge

Те сигурно и затова толкова държат...
  • Автор

Здравейте отново. Мина време от както си купих Pocketbook 515 и е време да споделя мнение.

Четеца пасна адски много и вече цялото семейство го иска. Дисплея е достатъчен за спокойно четене (e-ink си е истината, вече го разбрах). Не се лъжете от размера на четеца... Адски удобен е за четене с лява и с дясна ръка. Носиш го в джоба си (нали това е целата). Батерията.... Още първия заряд не съм изхабил (погледни предходните ми постове от коя дата са). Изчетохме 1 книга (~600 страници) и една камара лекции и текстове и батерията е паднала с една чертичка (от 5). Като цяло силно с две ръце препоръчвам. За тези си 140лв с 2 години гарнция получих и още екстри. 

PocketNews - RSS четец на новини

Браузър с WiFi (добре зарежда фейсбук и други мобилни сайтове).... дори си смъкнах и книга от читанка.

Имате игри... Змия, карти, судоку и опция да си качвате още игри. (.app файлове, които ги има из нета).

Имате речник, калкулатор и разбира се са сложили някаква книжарница, което приложение така и не съм го отварял.

В настройките имате опция да настроите мрежата (да се свържете с wifi), да настроите езика (има български), да настроите акаунт за по-късна синхронизация и ако е нужно да се ресторне нещо. Имате настройки за икономия на батерията, които включват заключване на устройството след определено време, изключване след определено време и дали да имате лед индикация при прелистване на страница.

Устройството разполага с 256мб оперативна памет и 4GB място за вашите книги (няма място за карта памет, но хей...сметнете колко книги са 4 gb).

Устройството работи под Linux. Актуалната версия на софтуера е от дата 07 фев 2014г. Ъпдейта минава лесно и бързо (изисква се единствено WiFi свързаност за да си изтегли пакетчето).

Ако някой има въпроси да не се притеснява да ме пита нещо по устройството. Скоро може да направя и видео ревю, защото устройството наистина си заслужата парите.

ТОВА го видях днес. Явно е от тия дни на промоция. Мисля, че си струва. Мнения ?

Отказвам се от покупката на електронна книга. Ходих в Техномаркет и подробно разгледах предлаганите устройства. При наличието у дома на таблет просто нито едно от тях не можа да ме грабне. Единственото преимущество на електронната книга пред таблета е  батерията. Затова за сега реших да се въздържа от покупка. Благодаря на всички, отговорили на моите въпроси.

Редактирано от 2249 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

При наличието у дома на таблет просто нито едно от тях не можа да ме грабне. Единственото преимущество на електронната книга пред таблета е  батерията. 

Дисплея си казва тежката дума. От както съм на e-ink не съм поглеждал таблета.

На таблета, единственото му предимство е, че става за игрички... Една много излишна джаджка, която доби популярност подобно на ePC-тата. Четците са друга работа, незаменими за плажа, където има слънце и всеки един таблет, е просто смешен. В моето ежедневие, обаче, установих, че въпреки комфортното четене от eink екрана, някак през нощта ми е по-удобно за тази цел да си ползвам телефона. М/би защото съм леко късоглед, но на дребен шрифт събирам над страница джобен формат и с намаляване на подсветката, четенето е доста комфортно.

На таблета, единственото му предимство е, че става за игрички... Една много излишна джаджка, която доби популярност подобно на ePC-тата. Четците са друга работа, незаменими за плажа, където има слънце и всеки един таблет, е просто смешен. В моето ежедневие, обаче, установих, че въпреки комфортното четене от eink екрана, някак през нощта ми е по-удобно за тази цел да си ползвам телефона. М/би защото съм леко късоглед, но на дребен шрифт събирам над страница джобен формат и с намаляване на подсветката, четенето е доста комфортно.

Kindle Paperwhite е много удобен за нощно, ако не обичаш на лампа. Аз лично предпочитам на лампа и нука си ми е идеален. Но жената си чете с Paperwhite на тъмно и му се радва.
  • 2 седмици по-късно...

Аз имам Galaxy Tab 10.1 и Kindle 5.... разлика от небето до земята.Ако главното нещо , за което ще се ползва е четене няма място за сравнение , Киндъла отвява тежкия и тромав таблет...В момента таблета събира прах и не се ползва почти...

Не, на таблета предимството му е че освен за игри става и като плеар за музика, филми, достъп до документи за редактиране, евентуално навигация. Освен това сериозно преимущество на таблета е че (обикновено) има сменяеми сторидж карти, което го прави по-гъвкав

Не, на таблета предимството му е че освен за игри става и като плеар за музика, филми, достъп до документи за редактиране, евентуално навигация. Освен това сериозно преимущество на таблета е че (обикновено) има сменяеми сторидж карти, което го прави по-гъвкав

Така е, но аз имах предвид спрямо обикновен смартфон. Остава единствено предимството на по-големия екран, често обаче с по-ниска резолюция от на смартфона. Вярно, екрана е по-малък, но пък е винаги с теб... Някое и друго филмче пак мога да изгледам (при нужда), но бих предпочел да си го гледам на монитора, все пак. Но четец като Nook (ако е рутнат), пак може да редактира документи, да си отвориш пощата, а също така има и слот за MicroSD.

И не на последно място - парите. За 150 лева не може да се вземе добър таблет. Таблетите за тези пари са с ужасна резолюция, най-малкото.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

И аз имам нужда от съвет при избор на електронен четец. Обичам да слушам музика, докато чета и поради тази причина съм се насочил към POCKET BOOK 622. Колебая се обаче между него и NOOK Simple Touch GlowLight. Чета, че е хубаво Nook-а да се руутне, обаче не знам дали на мен ми стиска.

Покупката най-вероятно ще е чрез познат в UK, където май е доста по-изгодно.

Ако някой има някое от споменатите устройства, ще се радвам да сподели мнения.

Kindle Paperwhite е много удобен за нощно, ако не обичаш на лампа. Аз лично предпочитам на лампа и нука си ми е идеален. Но жената си чете с Paperwhite на тъмно и му се радва.

Е, благодарение на твоя съвет :) и аз съм горд и много доволен собственик на такова устройство  :)

Имах възможността да го пробвам при пътуване с автобус и на тъмно, е честно казано, няма такъв кеф - да четеш спокойно в пълна тъмница.

А иначе е "много" трудно да се докосне с пръст за да се прелисти...

Ами преживява се и без бутони, но все пак, ако четеш с една ръка си е далеч по-удобно да има. Хващаш така, че пръста ти да е на бутона и егати мързеливата работа. Иначе трябва да мърдаш. Трябва аз да го отворя тоя Nook и да му сменя копчетата...

Веднага ти давам себе си за пример. С едната ръка се държа някъде в градския транспорт, с другата държиш устройството. Да трудно се прелиства с тъча с една ръка. В този случай бутоните са в плюс. Не се оплаквам от липсата на бутони, защото аз се научих, просто давам пример.

Пробвал ли си ползвайки устройството само с една ръка, да прелистиш напред и после назад? Доста по-трудно е отколкото на модел с бутони.

Е, благодарение на твоя съвет :) и аз съм горд и много доволен собственик на такова устройство  :)Имах възможността да го пробвам при пътуване с автобус и на тъмно, е честно казано, няма такъв кеф - да четеш спокойно в пълна тъмница.

Аз все таки, ще си ползвам Nook-чето докато се счупи. Аз се привързвам към нещата и много не обичам да ги сменям.

Пробвал ли си ползвайки устройството само с една ръка, да прелистиш напред и после назад? Доста по-трудно е отколкото на модел с бутони.Аз все таки, ще си ползвам Nook-чето докато се счупи. Аз се привързвам към нещата и много не обичам да ги сменям.

Аз ползвам таблет за целта. И нямам грижи да го държа с една ръка и да прелиствам. Е, ако е лявата връща назад :)

Аз ползвам таблет за целта. И нямам грижи да го държа с една ръка и да прелиствам. Е, ако е лявата връща назад :)

Казах напред и после назад шефе :P Стандартния случай е в блъсканицата в метрото да врътнеш без да искаш 2 страници напред и да искаш да върнеш една назад.

Казах напред и после назад шефе :P Стандартния случай е в блъсканицата в метрото да врътнеш без да искаш 2 страници напред и да искаш да върнеш една назад.

Аааа, аз си го правя с преплъзване :P И успявам с един пръст

Аааа, аз си го правя с преплъзване :P И успявам с един пръст

За успяването и аз успявам, но с копчета е къде-къде по-лесно

За успяването и аз успявам, но с копчета е къде-къде по-лесно

Да, ама аз мога да слушам музика, малко филми, игри (не ги играя но мога да си ги инсталирам), мога да си инсталирам фотошоп :)

Да, ама аз мога да слушам музика, малко филми, игри (не ги играя но мога да си ги инсталирам), мога да си инсталирам фотошоп :)

Аз тези неща не ги правя, ако има хубава книга за четене :D. Полетът от Франкфурт до ЛАКС не го усетих този път, заради последната част от Досиетата на Дрезден.

Аз тези неща не ги правя, ако има хубава книга за четене :D. Полетът от Франкфурт до ЛАКС не го усетих този път, заради последната част от Досиетата на Дрезден.

Аз така глътнах до Мюнхен и след това от Франкфурт. И виновника беше Дойл. Но с музикален акомпанимент :)

Аз така глътнах до Мюнхен и след това от Франкфурт. И виновника беше Дойл. Но с музикален акомпанимент :)

Късметлия човек си ти. До Франкфурт си е направо кеф (ако не ти е бил голям престоя в Мюнхен де (тва летище пък ме кефи най-много кво е "линейно"))

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.