Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за игри, 2 конфигурации до 800лв и до 1100лв

Featured Replies

• Автор

Мхм...значи ще стане така:

I3-6100 

Sapphire R9-280

И дъното ще е едно от двете спрямо кутията...(ще я видя като дойде :) )

• Отговори 58
  • Прегледи 2,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Супер си е. Жалко,  че не мина на вариант със Z170 дъно+DDR4   и GTX750Ti  за по-малко пари. След време щеше да имаш възможност и за процесор с отключен множител. Сега просто ще си ограничен във евентуален ъпгрейд, а и тая DDR3  не е най-доброто. 

• Автор

Ще му мислим занапред...

Сега да има нещо пък...по нататък ще видим... 

Общо взето ще е това

Само че сега забелязах че навсякъде пише r9-280x а тази е само 280 и в сравнение с 750ti са почти равни...? 

Или да мисля за 280х?

Пише че се препоръчва 750 вата захранване за нея... 

Какво правим? 

Ще му мислим занапред...

Сега да има нещо пък...по нататък ще видим... 

Общо взето ще е това

Само че сега забелязах че навсякъде пише r9-280x а тази е само 280 и в сравнение с 750ti са почти равни...? 

Или да мисля за 280х?

Пише че се препоръчва 750 вата захранване за нея... 

Какво правим?

Просто търси 500 вата  захранване златен сертификат или някое друго но не и бронз! Нещо такова

То безплатни неща няма както виждаш. Едното е за сметка на другото. GTX750Ti  можеше да мине и със захранване за 60 лева, сега ще трябва да се бръкнеш повече, макар че тая  карта в твоята конфигурация едва ли ще мине 300-350 вата и то ако се решиш да клокваш. А R9 280  не  знам къде видя, че е почти равна на GTX750Ti. 50% по-бърза е при BF4. 67 срещу 46 fps   средни. Доста по-бърза е, но и доста по-лакома. 

на 10/31/2015, 12:45:31, DTodorov написа:

Просто търси 500 вата  захранване златен сертификат или някое друго но не и бронз! Нещо такова

Защо трябва да се ръси 50 лв. повече за захранване? Разлика кой знае каква няма и двете са модулни и двете са 500W смисъл, НЯМА.

преди 9 минути, Ivan Iv. написа:

Защо трябва да се ръси 50 лв. повече за захранване? Разлика кой знае каква няма и двете са модулни и двете са 500W смисъл, НЯМА.

Напротив има..А ако вземе в бъдеще по-лакома карта кво прайм пак ли трябва да сменя захранване?Deepcool e с бронзов сертификат 2х18 ампера докато термалктейк е с златен.За сегашната конфигурация може би няма да има смисъл от мойто захранване ,но аз го предложих ,за да не се налага да сменя захранване при всеки ъпгрейд.

• Автор

един малък ъп..

днес взех кутията и захранването

ще купя по-евтиното дъно тъй като кутията си има вграден fan controller и не ми трябва дъното да поддържа вентилатори

ето ги и тях...

8442935.jpg

8442961.jpg

8442983.jpg

8442982.jpg

8442987.jpg

8442957.jpg

8442958.jpg

8442960.jpg

извинявам се за лошото качество на снимките,но за момента нямаше с какво друго да снимам

Редактирано от onufrii74 (преглед на промените)

преди 9 минути, onufrii74 написа:

благодаря..

мисля да е това http://nikem-bg.net/computer-components/GB-B150M-D2V-DDR3-LGA1151

Да, ясно, ами ти си знаеш. Не бях прочел добре за това и ти зададох смотан въпрос, извинявай.

преди 27 минути, onufrii74 написа:

мхм...

а защо аз да си знам ? не си съгласен нещо или ?

ако мислиш нещо..всеки съвет е добре дошъл

Ами можеше да не избързваш с паметта и да вземеш DDR4 вместо DDR3, следователно да вземеш и дъно, което поддържа DDR4.

П.С: Например това, по-скъпо е с 3 лв. от твоето, но пък щеше да имаш рам памет, която е с 800 mhZ по-бърза.

Редактирано от Ivan Iv. (преглед на промените)

• Автор

да това го знам..казаха ми го колегите,но вече бях купил рамта... :(

• Автор

такаа..

момци днес си вземах дъното..

прибрах се и започна сглобяването..

побрах в кутията дъното , захранването , рамта , хард диска и вентилатора

утре ще сваля старата записвачка и ще я сложа..

снимки ме мързеше да правя..утре може да направя 1-2

П:С: сега се събират средства за процесора [дарителска кампания хаха (шегувам се)]

за сега всичко върви по план,само финансите малко куцат...

По - лесно е да се монтира процесора, охлаждането му и рам паметта и тогава чак дъното да се слага в кутията на компютъра. 

• Автор

Знам..но ми пречат като всичко е одвън...

Пък и не ми е проблем и при сложено дъно

• Автор

ъп!!

днес взех процесора..сложих всичко и подкарах компчето..сега пиша от него..

събираме пари за видео карта сега....

в момента съм с sapphire hd 3850 ,която изнамерих на стария комп,който стой от 2год.в мазето :D :D

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

момчета,благодаря на всички за съветите..бяха ми от голяма полза..

компютъра е сглобен и вече 2 седмици работи без проблем..

може ли още един съвет..?

значи този хард е доста стар и е 160GB 7200rpm обаче зарежда доста бавно..

и сега се чудя дали да взема едно SSD само за windows-а или да си взема обикновен хард и по-нататък SSD 

П.П: още сме без видеокарта,но тази HD 4870 вади доста FPS на ултра настойки на battlefield 3 .. не съм ги засичал точно,но на ълтра насича много леко и демек ще са около 25,но на максимални се играе перфектно без насичане,дори и в пушака

Стотина лева за 120 GB SSD. Сега си карал със 160, отсега нататък ще имаш двойно повече място. Но ако питаш мен, не съхранявай само на него важни неща, защото един ден като си замине, ще съжаляваш. А когато запълниш това 120 GB  SSD, сигурно вече ще имаш парички за друг, обикновен хард диск. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.