Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка на Захранване

Featured Replies

преди 14 минути, NICHIRENSHU написа:

Да, слушай nikolela. Старото ти захранване е било по-евтино без управление на оборотите и е духало винаги на макс.Така цялата кутия се е охлаждала.
Новото обаче при ниско натоварване духа по-слабо и съответно кутията се охлажда по слабо.

Трябва да сложищ допълнителни вентилатори, отговори на въпросите на nikolela за кутията.

Blue Ray човек, нещо си в грешка. Термо електрическия ефект и термична мощност не са характеристики на едно захранване.

Същност аз исках да поясня точно определен цитат от тази статия и зависимост, беше преди време и вече не си спомням какво точно съм имал предвид. Термо електрическия ефект не се отнася за захранване/токоизправител или акумулатор, да.

преди 39 минути, bussdee написа:

Кутията мисля че е наи обикновенна,не знам точно,от 2008г. е.Освен видео картата която има два вентилатора мисля че други нямам http://www.pazaruvaj.com/video-karti-c3142/asus/radeon-r7-250x-2gb-gddr5-128bit-pci-e-r7250x-2gd5-p220207668 това е модела,препоръчай някои модел вентилатори,и да разбирам ли че е по добре да си сложа старото захранване

Недей да слагаш старото си захранване. Имам същия процесор като твоя и също като теб използвам стара кутия от същата година.  Имах същият проблем като твоя, та ще вървиш по моите стъпки. Имаш общо взето 2 варианта. Нова кутия с възможност за монтаж на няколко вкарващи и изкарващи вентилатора. Аз избрах да променям моята стара кутия, понеже имах много излишни вентилаторчета.  Изрязах предния панел и го пригодих за монтиране на 3 вентилатора да вкарват въздух. От зад не става да се реже панела, за това си сложих от външната страна 3 вентилатора да вадят топлият въздух от кутията. Имай предвит, че заради големият обем преминаващ въздух през кутията, се събира прекалено много прах, който отново довежда до много високи температури. За това си играх да правя и филтри, които събират мизерията и се почистват лесно. Сега съм щастлив от чистота и ниски температури. Най лесно става, като си купиш нова кутия с възможност да филтрирват въздуха. Напиши си бюджет за да ти предложи някой прилична кутия, освен ако не си решил да вървиш по трудния път с промяна на старата кутия. По принцип и старата ти кутия има възможност за монтаж на вентилаторчета, но те ще са с малък размер и малко на брой. Няма да свършат работата както трябва, освен ако не я преправяш изцяло с рязане и дупчене. 

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор

Благодаря много за изчерпателния отговор,очевидно че ще се наложи да сменя кутията и то незабавно,ако може да ми препоръчаш кутия от този сайт http://www.speedcomputers.biz/category/komponenti-za-kompjutri/kutii-za-kompjutr/?sort=price&order=asc  тъй като от тук ще е взимам и да съм сигурен че ще е има,иначе като пари колкото е възможно по евтино до 70-80 лв. ако има нещо подходящо

преди 1 час, ✯Blue Ray✯ написа:

Същност аз исках да поясня точно определен цитат от тази статия и зависимост, беше преди време и вече не си спомням какво точно съм имал предвид. Термо електрическия ефект не се отнася за захранване/токоизправител или акумулатор, да.

Блурейчо,какво ти разбира главата от захранвания?! Септември баща ти ти даде 50 лв за учебници,а ти си купи китайче и ревна по форумите дали го бива.Да беше питал тук-да ти кажа;ще ти дам снимка жокер,търси в нета каква платформа е и какво е орязано.(Поработи върху правописа си,учителките ще се радват.):

8572968T.jpg

преди 2 часа, dl777 написа:

Блурейчо,какво ти разбира главата от захранвания?! Септември баща ти ти даде 50 лв за учебници,а ти си купи китайче и ревна по форумите дали го бива.Да беше питал тук-да ти кажа;ще ти дам снимка жокер,търси в нета каква платформа е и какво е орязано.(Поработи върху правописа си,учителките ще се радват.):

8572968T.jpg

Спеца, я ми посочи на твоята импровизирана картинка кеде се намират шотки диодите, LC филтъра и импулсния стабилизатор на 3,3V. Може и Греца.:D

преди 45 минути, XECUTIONER написа:

Спеца, я ми посочи на твоята импровизирана картинка кеде се намират шотки диодите, LC филтъра и импулсния стабилизатор на 3,3V. Може и Греца.:D

ХЕСчо,ХЕСчо,ХЕСчо,

като ти гледам поредния акаунт в калдата @121212 и ми се приисква да бръкна в контакта на боси крака...

Facepalmorangflipped.png

преди 13 минути, dl777 написа:

ХЕСчо,ХЕСчо,ХЕСчо,

като ти гледам поредния акаунт в калдата @121212 и ми се приисква да бръкна в контакта на боси крака...

Facepalmorangflipped.png

Благодяря ти за отговора! Беше изчерпателен и компетентен. Мисля, че си сериозен кандидат за отбора ''HAT Team''. 

П.П. Колегата, който споменаваш са му почервенели ушите.:D

преди 13 часа, bussdee написа:

Благодаря много за изчерпателния отговор,очевидно че ще се наложи да сменя кутията и то незабавно,ако може да ми препоръчаш кутия от този сайт http://www.speedcomputers.biz/category/komponenti-za-kompjutri/kutii-za-kompjutr/?sort=price&order=asc  тъй като от тук ще е взимам и да съм сигурен че ще е има,иначе като пари колкото е възможно по евтино до 70-80 лв. ако има нещо подходящо

Опитах, но за тези пари не мога да намеря кутия, която да е с нещо по добра от твоята. Прочетох, че почти не си имал проблем със старото захранване, което е вадило топлината от кутията. За това ти предлагам да си видиш какъв размер вентилаторчета могат да се монтират и да си поръчаш от тук, както и филтри за тях. Вентилатори и филтри са от едно място, та ще дадеш и 5-6 лв за доставката и вероятно в жегите на лято може да ти се наложи да си вземеш по сериозен охладител за процесора.

http://www.dekada.com/catalog/вентилатори-c-22.html

http://www.dekada.com/catalog/филтри-за-вентилатори-c-64.html

• Автор

Мисля да сменя направо кутията и да си реша проблемите,видях малко по назад че един потребител ми е препоръчал кутия която гледам че е има и в този сайт от които ще е взимам http://www.speedcomputers.biz/kutiya-zalman-r1-soundproof-atx-usb30/  ще ми свърши ли работа ако ли не предложи няколко модела като ще дигнем малко цената до 100-120 лв.

преди 11 минути, bussdee написа:

Мисля да сменя направо кутията и да си реша проблемите,видях малко по назад че един потребител ми е препоръчал кутия която гледам че Я има и в този сайт от които ще Я взимам

преди 15 часа, XECUTIONER написа:

Благодяря ти за отговора! Беше изчерпателен и компетентен. Мисля, че си сериозен кандидат за отбора ''HAT Team''. 

П.П. Колегата, който споменаваш са му почервенели ушите.:D

Ето да прочетеш и да не пишеш глупости.

А за поредния ти акаунт @121212 и "колегата"-думи нямам...:shock11:,яко си я закъсал...8574062z.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.