Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за около 800-900 лв

Featured Replies

Здравейте,обмислям да си сглобя комп на който може да се играят горе долу прилично новите игри.
Ще е без хард,сд,монитор и тн.
Като охлаждане имам cooler master hyper 212 evo+ и захранването, което мисля че ще ми свърши работа. Също и кутия ще ми трябва.
сегашният ми комп е :
Amd athlon 64 5200+ 
nvidia geforce 9800gt
рам  A-Data EXTREME DDR2 800+  2gb x2
дъно Gigabyte GA-M720-US3
захранване Fortron atx-400pnf
и хардове ST1000DM003-1ER162 ,ST3160815AS,ST3500418AS
Монитора ми е LG FLATRON W2242S

Редактирано от Бенц Фен (преглед на промените)

Не ти се вижда подписа... Вземи го напиши.

Захранването не е 400W, но е достатъчно като цяло за конфигурацията.

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

ADATA 4GB DDR3L 1600 2 броя

GIGABYTE B150M-D2V DDR3, B150, DDR3/DDR3L 1866(OC)/1600/1333, VGA, DVI, LGA1151 

INTEL CORE I3-6100, 3.70GHz, 3MB, BOX, LGA1151, Skylake 

POWERCOLOR 3072M R9 280X Turbo Duo, AXR9 280X 3GBD5-T2DHE/OC PCI-E 3.0 

Крайна цена 921,02 лв.

Кутия надявам се имаш.

.

Ето и нещо с нова кутия и захранване:

GB B85M-D2V 
I3-4170 3.7GHZ/3MB/LGA1150/BOX 
4GB DDR3 1600 A-DATA 
DeepCool 400W 80+ APFC DN400 V2 
XFX R9 280X 1000M BOOST 3GB D5 BULK 
Кутия Case mATX ZM-T1 Plus USB3.0 

Обща стойност - 946.85 лв. с ДДС

Редактирано от Ultimate Computers (преглед на промените)

преди 1 час, Ultimate Computers написа:

.

Ето и нещо с нова кутия и захранване:

GB B85M-D2V 
I3-4170 3.7GHZ/3MB/LGA1150/BOX 
4GB DDR3 1600 A-DATA 
DeepCool 400W 80+ APFC DN400 V2 
XFX R9 280X 1000M BOOST 3GB D5 BULK 
Кутия Case mATX ZM-T1 Plus USB3.0 

Обща стойност - 946.85 лв. с ДДС

Човека иска максимум до 900, ти му даваш за 946. Да не говорим, че не си струва. Ако аз питам за конфигурация до 900 лв, ще пиша в темата 700, тъкмо да не надвишава бюджета. 

Продължавате да пишете за захранвания,компонент,от който си нямате на идея-ни Blue Ray (който вчера питаше по форумите Game Daemon дали е добро),нито Ultimate Computers,който си няма на идея това DC 400v2 какво представлява и точно кой от двата модела DC DN400 се предлага по магазините.Момчета,много сте далече от хардуера-рано ви е да давате съвети,съветите ви няма да се отрaзят благоприятно на питащите.

пп Благодаря на модераторите,че не пускат постовете-да,не отиват техните пари на вятъра,само се омазва разделът,ама и това не ги интересува!

преди 11 минути, dl777 написа:

пп Благодаря на модераторите,че не пускат постовете-да,не отиват техните пари на вятъра,само се омазва разделът,ама и това не ги интересува!

А да напомня ли точка 2.19?

преди 2 часа, capnemo написа:

А да напомня ли точка 2.19?

:clap:Да напомня ли,че участието във форуми е пожелание,че "няма незаменими" и затова е такова дереджето...:D Получаваш ръкопляскане и широока усмивка! 

пп Кутията за лични е пълна,та тук...

пп Постът трябваше да със скрито съдържание,но както и да е.

Другата причина за редакцията е молбата за малко по-действителни сравнения:

8442601O.jpg

Сега и молба от мен-стига вече с приказки за неща,от които си нямате на идея,моля!Натрупайте знания и опит и тогава.

Пак не се получава със скритото съдържание!  

Редактирано от dl777 (преглед на промените)

Ще помоля г-н Карабойчев или друг член на екипа да си свършат работата. Все пак форума не е място за избиване на комплекси. Който има проблеми с нервите, да си ги разрешава по възможно най-безболезнения за останалите начин. Има си специално учредени клиники за това, наречени психиатрични. Съветвам всеки, който не успява да се контролира, да се напъти към там. Благодаря за комплиментите по-горе. Ще помоля също поне като правите сравнения, да бъдат малко по-действителни.

Благодаря!

PALIT 2048M GTX750Ti StormX Dual PCI-E 3.0 

INTEL CORE I3-6100, 3.70GHz, 3MB, BOX, LGA1151, Skylake 

ASUS H110M-A, H110, DDR4 2133 MHz, VGA, DVI, HDMI, LGA1151 

ADATA 8GB DDR4 2133  

ZALMAN Z1, ATX, USB3.0 Black, w/o PSU  

Крайна цена 808 лв.

пс. Захранването ти не е проблем и за GTX950  с която ще ти излезе 901 лв. 

За 280X забрави с подобно захранване а и малките кутии дето ти предлагат са лош вариант за подобна печка.

Гледай да се събира и Ево-то като избираш кутията.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 5 часа, Blue Ray написа:

Не ти се вижда подписа... Вземи го напиши.

Захранването е боклук и далеч не е 400W. Не знам на базата на какво са го означили толкова, но е под 240W. Сигурно това е мощността при която ще гръмне най-ефектно.

http://www.pcgarage.ro/surse/fortron/atx-400pnf/ Погледни в сайта колко ампера е на 12 волтовата линия умножи по 12 и после викай че захранването не струва...В емаг продават един болкук на флостон който е означен като 650 ватов ама 2х15 ампера умножено по 12 е ~ 360 вата .Мой човек го прецакаха с това захранване и ми пищи че има сини екранчета като играе примерно assassin`s creed unity...

Аз идеално знам как се изчислява мощността на захранването по тока на 12V линията. В случая 360W се получава при изчисление между двете 12V линии.

преди 14 минути, Blue Ray написа:

Аз идеално знам как се изчислява мощността на захранването по тока на 12V линията. Не знам от къде ги получавате тези мощности от сорта на 360W, за това моля някой да ме светне... Или нещо ново в Математиката по отношение на умножението.

Погледна ли в емага?Флостона даже нямаше сертификат затова има такива резултати моето е fsp 500-60apn bronze и истинските му ватове са ~430

преди 9 минути, Blue Ray написа:

Продуктите в Емаг пък какво общо имат? 

От там е захранването..

От там е захранването..

преди 11 минути, Blue Ray написа:

Продуктите в Емаг пък какво общо имат? 

От там е захранването..

Ако правилно съм се ориентирал към продукта става въпрос за това . И там ясно се вижда, това което по-горе си описал. Две 12V линии с по 15A. Захранването далеч не може да е 650W, дори и 500... Само не разбрах, какво общо има това с дискусията?

преди 11 минути, Blue Ray написа:

Ако правилно съм се ориентирал към продукта става въпрос за това . И там ясно се вижда, това което по-горе си описал. Две 12V линии с по 15A. Захранването далеч не може да е 650W, дори и 500... Само не разбрах, какво общо има това с дискусията?

Да това е то е. Беше пример..

• Автор
преди 6 часа, Ivan Iv. написа:

Мислиш ли да оувърклокваш в бъдеще?

Може би но съвсем лекичко..

преди 4 часа, Roujin Z написа:

...

Благодаря ти много за предложението и за съвета!:)

преди 10 минути, Бенц Фен написа:

Може би но съвсем лекичко..

Ако ще оувърклокваш нещата стават по-сложни, обърни се към Roujin Z или Кико двамата са по тази тема, аз съм на вие с оувърклокването.

Излишно е да се обсъжда темата при тоя бюджет а с заключен процесор нищо няма да постигне.

Интел са се погрижили достатъчно да стреснат производителите на дънни платки по-тоя въпрос.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 47 минути, Ivan Iv. написа:

Ако ще оувърклокваш нещата стават по-сложни, обърни се към Roujin Z или Кико двамата са по тази тема, аз съм на вие с оувърклокването.

Offtopic: Ружин зет / Наруто надали е по тази част. Всъщност не знам по коя точно е.:( За Кико / bildera_ съм пас, защото и той не знае какво точно знае.:D  

преди 56 минути, XECUTIONER написа:

Offtopic: Ружин зет / Наруто надали е по тази част. Всъщност не знам по коя точно е.:( За Кико / bildera_ съм пас, защото и той не знае какво точно знае.:D  

Не, аз  нищо не знам. Затова и гледам и се уча от тия, дето знаят, ама не казват че знаят, та трябва да предполагам дали знаят или не знаят. 

ПП: И между другото и олигофрен да си, за 30 години работа с компютри няма как да не понаучиш нещичко. А пък пишеш ли 10 години в тоя форум, си направо спец по всичко ;)

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 57 минути, XECUTIONER написа:

От Roujin Z съм много доволен помогна ми да си подбера компонентите за PC-то (конфигурацията, които го интерисува), за което искрено му БЛАГОДАРЯ, човека бе много търпелив!

Редактирано от Ivan Iv. (преглед на промените)

преди 10 минути, Ivan Iv. написа:

От Roujin Z съм много доволен помогна ми да си подбера компонентите за PC-то (конфигурацията, които го интерисува), за което искрено му БЛАГОДАРЯ, човека бе много търпелив!

Така е, той остана единствен в тоя форум, дето да помага. Другите се хванаха/ме за гушите и раздела за хардуер стана като място за разчистване на лични сметки с непознати. Странно определение, но истина. 

преди 4 часа, DTodorov написа:

От там е захранването..

От там е захранването..

От там е захранването..

И за последно откъде е ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.