Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

системата ми е следната  ASROCK B75-PRO3 M +Kingston HyperX blu 6GB, DDR3, 1600MHz, CL9, 1.65V+ Intel ® Core ™ i5-2500 
(6M Cache, до 3.70 GHz,S1155) Cooler Master Hyper TX3 +WD Син, 1TB, 64MB, 7200rpm, SATA 3+SAPPHIRE TOXIC HD 6850 1GB GDDR5 PSU:Corsair VS450W

кое според вас трябва да се промени тук че да има по добър перформанс :) в ирите тази система според вас! 10х!!!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Още 4ГБ рам (двуканалния режим не е важен та старите не ги пипай нека станат 10ГБ) и видеокарта от типа на GTX960 4GB.

Ако 960 ти идва скъпа гледаш за старата 280 която е малко по-слаба и доста по-лакома и гореща но е евтина а захранването все ще я понесе.

GIGABYTE 4096M GTX960 N960OC-4GD DDR5 PCI-E3.0 

SAPPHIRE 3072M R9 280 OC DUAL-X WITH BOOST DDR5 PCI-E 3.0 

KINGSTON 4GB DDR III 1600 HyperX SAVAGE 

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

и аз за нещо подобно си мислех но,ме притеснява  че когато свалям с торента и най-вече когато инсталирам нещо компа ми направо умира и не знам защо..харда го бях закачил на сата3 но понеже процесора не подаржа инструкциите го сложих на сата 2 но разлика никаква :(

Какви инструкции? Сата е интерфейс и между другото въпреки че 3 има по-добри възможности от 2 самият HDD ги няма та е без каквото и да е значение.

Известна разлика би имало със SSD тъй като там скоростите са на друго ниво но реално разлика не се усеща и трябват тестове ако искаш да се увериш че има такава.

пс. Пусни един тест с HDTune да се увериш че харда е наред.

Между другото ако ползваш uTorrent се придържай към версия 2.2.1 в никакъв случай по-нова щото не ще ти увисва ами че изсъне. :D

преди 19 минути, Svilen Krastev написа:

и аз за нещо подобно си мислех но,ме притеснява  че когато свалям с торента и най-вече когато инсталирам нещо компа ми направо умира и не знам защо..харда го бях закачил на сата3 но понеже процесора не подаржа инструкциите го сложих на сата 2 но разлика никаква :(

Закупете SSD, преместете OS на него както и всички инсталации, а синия WD оставете за сторидж. Сваляйте торентите на WD докато играете или там както ползвате компютъра. 

преди 16 минути, Roujin Z написа:

Известна разлика би имало със SSD тъй като там скоростите са на друго ниво но реално разлика не се усеща и трябват тестове ако искаш да се увериш че има такава.

Добре.

преди 13 минути, Svilen Krastev написа:

WD Син, 1TB, 64MB, 7200rpm, SATA 3  не би ли трябвало да  е в сата 3 слота? 

За WD-то е без значение къде ще го монтираш.

Тъй-тъй 3000 ти пост имаше смисъл поздравления! Да видим след още 3000 дали ще има подобрение.

Ще има. Обещавам! До тогава ще съм направил необходимото такива балами като теб да са се осъзнали и да четат предимно. Защото за 11 години тук са се доказали като ненужни. 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

да съживя малко темата си  след като поразгледах се спрях на  сапфир  R9 380 Nitro 4GB Dual-X OC за 450лв кто начало на упдеит на системата си но се чудя дали по нова година ще има някакви намаления или не си струва да чакам и да я вземам от сега?

И да не скочи ще си намерят друго извинение да дигнат цените по-празниците което няма да ги спре да ги пишат на промоция. :)

• Автор

мхм ясно миналата година се бях наканил на  черния петък да си купя тв и го гледам 689лв викам сега ще го свалт поне 30% и доиде петака и го свалиха верно на на 740 лв  с-30%  :)  

Цените на телевизорите падат при излизане на новите модели. Преди години взех Sony EX720 със няколко стотака разлика само защото бяха излезли по-новите модели.

На всичкото отгоре получих и два чифта очила. Ако си харесаш някъв модел при самото му излизане и следиш цената до излизането на следващите сам ще се убедиш.

Принципно цената пада след някой и друг месец и отново след още някой и друг а преди излизането на новите още мъничко като пада яко реклама че са на промоция.

Но след изтичането на промоцията цените падат още повече при наличието на новите модели и разликата с първоначалната им е голяма.

Дебни ЮК и Немски сайтове като примерно Амазон.Ще има промоции и тук промоциите са готини.Пък черните петъци е страшно.Аз на коледна промоция отнесох едни слушалки на монстър намалени на 70 лири от 200(вярно в друг магазин ги видях за 140 не на промоция,но все пак :)) ),та приготвих един коледен подарък на някой авер/аверка или пък на милото :) Дебнене му е майката.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

От няколко дена съм с  сапфир  R9 380 Nitro 4GB Dual-X OC   и  конфигурацията от 1 вия ми пост но  имам проблем на който търся решение  ето какво се получава при  игра na бф3 примерно

NtDjv6G.png

Редактирано от Svilen Krastev (преглед на промените)

преди 5 минути, tahumba написа:

Какъв е проблема?

Явно температурата на графичния процесор.:D

преди 8 минути, tahumba написа:

Направи вентилаторите 10%.

Ако фиксира вентилаторите на графичния ускорител на 10% ще се наложи да купува нов.Част от потребителите се оплакват от проблеми с драйверите при Crimson.При някои заключват вентилаторите на 20,30,40 %  и следва прегряване на ядрото.Този проблем не се проявява при всички потребители,други твърдят че фиксира вентилаторите около 70 процента. АМД  обещаха да отстранят проблема и пуснаха фикс за отстраняването му.

• Автор

сега  сложих фикса  отново и се получи това ,от снимката  което пак ми се струва много за тази карта дали има вероятност да е  друг проблема? 

HwHV4ip2111.png

преди 1 час, Ross Atanasov написа:

Ако фиксира вентилаторите на графичния ускорител на 10% ще се наложи да купува нов.Част от потребителите се оплакват от проблеми с драйверите при Crimson.При някои заключват вентилаторите на 20,30,40 %  и следва прегряване на ядрото.Този проблем не се проявява при всички потребители,други твърдят че фиксира вентилаторите около 70 процента. АМД  обещаха да отстранят проблема и пуснаха фикс за отстраняването му.

Предполагам tahumba е имал в предвид друго. Искал е да провери дали отчитането е вярно като нагрее чипа до предел, след който системата ще се рестартира.:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.