Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейм конфигурация за 2500 лв

Featured Replies

Аз който не разбирам много,като му гледам на Виктор предложенията се хващам за главата.Тц тц тц.

Искаш да ми кажеш,че на едно аверче набръмчания 2600к ще се представи по-зле от всяка заключена по-модерна и7-ца? ОК !

Редактирано от Carlsberg (преглед на промените)

• Отговори 73
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 15 минути, AlkatrazBG написа:

Мъжки  за да тръгне да клоква освен дъно за 300+ лева ще му трябва и  охлаждане за 120+  от което следва,че за да извадиш тия 5fps след 3 години ще инвестираш колкото да си продадеш старите части и да плеснеш тая сума без да клокваш нищо.  За тоя клок  ще му трябва и  друга памет  и  допълнителни вентилатори за кутията и много знания.  А не може ли  да ги инвестира тия пари за една хубава периферия като ще играе игри  ми трябва да ги набута в отключен процесор и дъно дето я го клокне я не.

Охлаждане - достатъчно, 3 120mm вентилатори - достатъчни. З това предлагам 6700 защото едва ли ще клоква. Едва ли има знания, дори знае ли какво е това? Но господин карълберк ми че ще се научи. Ама той изобщо знае е ли какво е овърклок? Изобщо честота? А и щом не е написал ще клоквам, значи значи няма да клоква! Нали, карълберг????

А тая скъпа карта съм я турил след 7 години да не се окаже че му идва бавна?

И без това включва турбото и е готов със клока....

Викторе, ако не се беше държал като съвършения простак да ти харесам поста, ама... 

Що пък простак?

А какво мислите да спрем да си викаме пр*ст*к и т*п*н*р и да помогнем на човека?

Редактирано от Ultimate Computers (преглед на промените)

преди 25 минути, Ultimate Computers написа:

4790к със z170 и ddr4? А тази машина ще запали ли бе,    мъжки?????

Щото противоположното на простак едвали би написал такова кретенско нещо... Пък и то ако трябва да му помогнем значи ти нямаш място в тази тема, като ти гледам предложенията.

преди 21 минути, Ultimate Computers написа:

Що пък простак?

А какво мислите да спрем да си викаме пр*ст*к и т*п*н*р и да помогнем на човека?

Защото може би, ти не спираш да оплюваш чуждите предложения.

Критиките са хубаво нещо, стига да са обосновани и аргументирани. А пък и е прав как ли процесор поддържащ DDR3 рам със сокет 1150, ще работи на дъно 1151 с DDR4 рам?!

Само не се   ядосвайте за глупости.  Процесора може да се смени лесноIntel Core i7-6700K sLGA1151 /4.0GHz/14nm/8MB/95W HD530 no cooling included PN:... и ще запали  с гаранция. Но като гледам  колко е заинтересован  пусналия темата  ще ги купи тия части  ама  не тая година.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Бе то може да го купи от където си иска . Аз от никем няма да си купя и химикалка  защото ми е скъпо а пък всеки да си преценява .

А от къде тогава да взимаме? Аз намирам цените на никем за приемливи на бг пазара...

преди 14 минути, Alex&Vanko^ написа:

Ма в Никем вече не е евтино?? И аз не бих купил оттам!!Защо се оттам предлагате?

pconline от HAT Team го предрече че ще свърши зарибявката! И хората ще вървят по инерцията от там да взимат.

Използвай @ преди името. Например: @pconline

Така де, аз си предпочитам sky... От там съм взимал моята.

преди 1 час, Carlsberg написа:

Ами от бенч марковете с нвидиа се вадят повече кадри за игричките които ще играя,и за това малко се поинатих като магаре на мост да е такава.Качеството си има цена обаче.

Ясно ми е,че в случая няма как да му се предложи 980 ТИ на тоя бюджет,а и реално погледнато ако съм на негово място бих избрал 390х пред чист 980,но пак зависи.А и не е много феър това с 700-те лева разлика,но какво да се прави.Нвидиа са си кожодери.Както и Интел ;)

Обаче процесор се сменя много по-рядко от карта,а и не случайно държат цени с години(и5 2500к в и-бей е 80 лири,ако искаш нали),и по-скоро бих направил компромис с видеото,но определено никога от процесор.Иначе и аз съм правил тая грешка с заключен процесор и по-слаб чипсет,като в последствие ми излезе по-скъпо.

Не е точно така и аз в твоята тема загатнах защо е така. При NVIDIA  G-Sync  е на хардуерна основа, тоест в самият монитор имаш хардуерен блок за синхронизация с видеокартата. АМД ползват софтуер за техния Freesync  и не им трябва хардуерен модул в монитора. Въпреки всичко, не всички монитори поддържат Freesync.  Освен това  от тестове, които гледах, G-Sync  се представя по-добре от freesync. Имай предвид, че тук имаме и долна граница на синхронизираните кадри, под които е лайна.  А твоя монитор е толкова пари, защото е с IPS  матрица, освен това е и 2560х1440. Има и по 800 лева с TN, поддържащи G-Sync. 

Що се отнася до процесора, всички се въртят около заключен или отключен i7. Истината обаче е друга - i5 6600K. остават пари и за добър охладител,  както и за по-добро дъно. Сравнено с i7 6700K  разбира се. Разлика няма да има при игри. клокнатия i5 6600K  ще върши същата работа като клокнатия i7 6700K, както и по-добра от всеки заключен процесор, наличен на  пазара. 

POWERCOLOR 8192M R9 390X PCS+, AXR9 390X 8GBD5-PPDHE PCI-E 3.0 

INTEL CORE i5-6600K, 3.50GHz, 6MB, BOX (no Fan), LGA1151, Skylake 

Thermalrigh CPU Cooler HR-02 Macho Rev. B 

ASUS Z170-A, Z170, DDR4 3400(O.C.)/2133, DVI, HDMI, DP, SATA III, M.2 Socket, USB 3.1, LGA1151 

KINGSTON 2 x 8GB DDR4 2666MHz HyperX FURY, CL15 

TOSHIBA 1000GB 7200rpm 64MB SATA III, P300 

DEEPCOOL Захранване 650W Gold, DQ650ST 

DEEPCOOL Кутия KENDOMEN TI, Window, USB 3.0, w/o PSU  

ADATA 128GB 2.5" SSD Premier Pro SP920 SATA III 

Крайна цена 2 524 лв.

пс. Алтернатива на заключен I7 ако се държи на SSD и 16GB рам. Иначе може да се набута и отключен то ще е с 8GB и без SSD.

Това разбира се ако се взима монитор с Freesync като този - http://nikem-bg.net/computer-components/34-LG-34UM67-P/description.html

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 12 минути, Alex&Vanko^ написа:

Реално погледнато, ако поръчаш цяла конфигурация или почти цяла, имаш достатъчно отстъпки, че цените да се изравняват с най-евтините. Виж, мониторите им от край време са скъпи, но кой купува монитор от там? Зарибявка или не, Никем останаха единствения магазин, които предлагат много удобен конфигуратор. Сори, много пъти съм искал да избера нещо от Sky, но толкова им е грозен сайта и конфигуратора, че в крайна сметка се отказвам, ако нямам време за губене. Иначе да, поръчвам най-много от Sky, защото ми е все едно от къде ще поръчам, стига обслужването и сервиза да са добри, както и цената. 

Добре, щом някой предрича нещо, защо не си направи своя магазин удобен за пазаруване, а само плюе другите? Дай ми добър магазин, с нормални цени, добър конфигуратор с лесен избор и ще поръчваме от там! Отивам в HL  и там има стоки на по 10 години!!! Тръгвам да превъртам една по една страниците им, защото стандартно са по 15 артикула. Тръгваш да подреждаш, не става номера от раз, трябва всеки път наново. Същото е в e-mag. Подреждат ми стоките според някаква тяхна преценка, уж най-продавани и търсени. Ами направете си сайтовете хубави, та като отворя, да избера с два клика! Отивам в Никем, там всичко е подредено по цени и на една страница. какво по-удобно от това? няма да превърташ страници, няма да подреждаш артикули! Количката винаги е налична и може да я прегледаш, а като я прегледаш да вземеш каквито линкове ти кеф! На всичко отгоре и цените не са космически. Ами направете като тях де, стига сте плюли! Не виждате ли, че не върви бизнеса ви? И не обвинявайте само цените. Когато купувача не може да намери артикула бързо, той просто изчезва от сайта.

Същото е и с тоя форум. Осраха му визията и сега почти никой не пише. 

преди 9 минути, Alex&Vanko^ написа:

Едно време може би помниш се предлагаше от повече фирми не от една!За отстъпките в Никем незнам признавам!

Ами да, Никем се появиха сравнително скоро. И точно заради конфигуратора повечето конфигурации бяха от там. Хората услужливо даваха и дават линкове към количките им. Аз се чудя обаче друго. Нали Калдата имат магазин, как така нито един не даде линк към тяхната бомба? Да де, да не се бъркам в работите. Което ме навежда на мисълта, че е все едно какви линкове се пускат тук. Така ли е?

Тоя форум докато му свикна зор видях.Иначе и аз предпочитам изчистени сайтове и по-малко нерви кое и какво.

преди 12 минути, Alex&Vanko^ написа:

Освен sky имаше Outmax ся се сетих! Защо не погледнете там!

Да, от там купих два монитора. Иначе ако се търсят ниски цени и избор, може да се влезе в pazaruvaj. Доста често така правя, когато търся най-ниски цени, особено за монитори.

Ами...5 години, ама при мен 5 годинки вървят за една ;)  След някаква възраст, годинките се нижат неусетно и всичко в миналото се преплита, все едно се е случило през една и съща година, някъде там назад. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 9 часа, matadorBG написа:

На мен ми харесва тази конфигурация на 

matadorBG

...имате ли някакви забележки към нея,ако не се спирам на нея аз :)  само имам един въпрос дали може да се смени рам паметта с тази  от на 

Roujin Z

предложението  KINGSTON 2 x 8GB DDR4 2666MHz HyperX FURY, CL15 

Редактирано от Dimitar Petrov_307148 (преглед на промените)

Аз бих предпочел 250 GB SSD  вместо i7 6700K. 

Може да сменяш паметта с каквато ти е кеф DDR4 ама и цената ще се качи.

И между другото предложението което си харесал е без охладител та си приготви още минимум 80 лв. 

Също така отключения I7 го няма наличен нито в Никем нито в Скай та се приготви да чакаш.

Ако се бърза може да го поръчаш онлайн от Плесио (доставката е безплатна) и ще ти излезе същите пари.

Ей, ако аз бях ограничен в бюджета, нямаше да скоча на i7 6700K. Просто смисъл няма,  след като и i5 6600K  се клоква.  Но пък е 200-250 лева по-евтин. За 250 лева се вземат едно добро охлаждане и се клоква до 4.7-4.8 GHz. Взема се и по-сносно дъно, че това горкото... Взема се и евтина DDR4, която също се клоква.  

В замяна какво имаш? Заради един i7 6700K, който няма да ти свърши повече работа от i5 6600K, оставаш без охлаждане за процесора. Хаха. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Той прави сравнение на предложението ми с отключен I5 и гледа че това излиза по-евтино а е със същото дъно но с отключен I7.

Обаче пропуска момента че ако както иска сложи другата рам и липсата на охладител ще доведе до цена от 2 600 лв. дори да е наличен процесора.

Edit; Моя грешка дъното е друго.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.