Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет относно малък семеен хечбек

Featured Replies

Здравейте.

Нов съм във форума, но видях че темите за автомобили са популярни и често събират много отговори.

Аз имам нужда точно от отговор и малко помощ при избора на малък семеен хечбек, в която ще се вози дете на годинка и половина. Автомобилът ще се използва предимно за извънградско шофиране, но тъй като живеем на тясна уличка в Пловдив ми трябва да е компактен. На година едва ли ще се минават повече от 2 - 3 000 километра. Спрял съм се на Mazda 3 (2004 - 2006) 1.6 HDI, Suzuki Swift 1.4 (2005-2008), Honda Jazz 1.4 (2004-2007). Последните две са бензинови.

Може ли някой да сподели впечатления от тях. Някой да е шофирал две от тях? За Мазда-та четох че проблем са ръждите, впечатления от двигателя 1.6 HDI? Наистина ли Хонда-та е толкова здрава колкото пише навсякъде? Приемам с удоволствие всякакви съвети относно поддръжката на тези марки.

преди 12 минути, VaKY Lyubenov написа:

Може ли някой да сподели впечатления от тях. Някой да е шофирал две от тях? За Мазда-та четох че проблем са ръждите, впечатления от двигателя 1.6 HDI? Наистина ли Хонда-та е толкова здрава колкото пише навсякъде? Приемам с удоволствие всякакви съвети относно поддръжката на тези марки.

Здравейте!

И аз съм забелязал, че Маздите имат проблем с ръждата, особено по задните вежди..

Препоръчвам ви като за семейна кола да рагледате и този модел Suzuki Ignis

тази е 4х4 и е бензинов мотор, което според мен е за предпочитане пред дизела, макар, че вуйчо ми си купи същия модел с двигател 1.3 дизел и е много доволен от машината.

Не е посочен конкретен бюджет, но мисля, че Toyota Corolla Verso е уместен вариант в случая. Съседи имат от поне 6-7 години на старо версията 2.0 D4D (от 2004-2005 г, ако не греша), не я спират ни зиме, ни лете, обиколиха 1/2 Европа с нея.

преди 11 часа, VaKY Lyubenov написа:

Здравейте.

Нов съм във форума, но видях че темите за автомобили са популярни и често събират много отговори.

Аз имам нужда точно от отговор и малко помощ при избора на малък семеен хечбек, в която ще се вози дете на годинка и половина. Автомобилът ще се използва предимно за извънградско шофиране, но тъй като живеем на тясна уличка в Пловдив ми трябва да е компактен. На година едва ли ще се минават повече от 2 - 3 000 километра. Спрял съм се на Mazda 3 (2004 - 2006) 1.6 HDI, Suzuki Swift 1.4 (2005-2008), Honda Jazz 1.4 (2004-2007). Последните две са бензинови.

Автомобил без проблеми НЯМА!

Хонда съм имал(Сивик) и си се чупеше доволно.Мазда се конкурират с Опел по отношението на ръждата.

Търси си кола, която няма да искаш да смениш след година-две.След като имате дете е доста вероятно този хечбек да ви отеснее бързо и да се наложи да го сменяте с някоя по-голяма.

Успех с покупката!

Редактирано от StoqnS (преглед на промените)

Понеже автора не е посочил финансовите ограничения ...

преди 11 часа, StoqnS написа:

Автомобил без проблеми НЯМА!

Има - най-хубавия автомобил е новия.

преди 2 часа, attj написа:

Препоръчвам Форд Фюжън - това е най-добрия и надежден модел на тази марка  http://www.ams.bg/upotrebyavani/ford/fusion

Препоръчвам (не марка) - нов автомобил, на лизинг (изплащане) с опция за обратно изкупуване. И взимане на следващия - същия размер или по-голям.

Всяка кола си има предимства и недостатаци! Всеки екземпляр е в различно състояние според поддръжката и експлоатацията, така че е строго индивидуално. Най-добре да обикаляте и да разгеждате конкретни автомобили с някой майстор и който ви хареса да скачате на него. Доста често някой тръгват за определен модел кола, а се връщат със съвсем друг. 
Иначе аз съм с две ръце за Mazda 3 дизел 

на 11.11.2015 г.,, jhoro написа:

....

Има - най-хубавия автомобил е новия.

...

Позволи ми да не се съглася.Най-добрият автомобил е служебния!

Колкото до новите - при средно 14 млн. автомобила със сервизни акции годишно за различните производители, няма как да се съглася, че не се чупели.Отделно големите маркетингови агенции правят проучвания и се оказва, че автомобили на няколко месеца до година си дават от дребни, та до доста сериозни проблеми!

Мит е, че новия автомобил не се чупи.Това го има само в манталитета на хора от определени региони и географски ширини.Колко съм виждал автомобили на по година-две(модела например е на толкова) качени на репатрак...

За мен малък хечбек и семеен автомобил са оксиморони. В момента съм с Фокус и мога да ви кажа, че багажника е малък. Слагаш количка или колело в багажника и край. Семеен хечбек може, но ти трябва и кутия за покрива за допълнителен багаж иначе си се превръщаш в катун вътре. По-добре седан за семеен автомобил. Габарите са с много малка разлика между хеча и седана в повечето случаи. 

Хеч на моята е 4.36 метра, седана е 4. 53. Няма и 20 см. разлика. Една педя дето се вика. 

на 12.11.2015 г.,, ostavime написа:

За мен малък хечбек и семеен автомобил са оксиморони.

И на мен ми е трудно да събера на едно място "малък" и "семеен". Доскоро имах не-много малък, абсолютно семеен Рено Еспас. По-малък е от ... ъ-ъ-ъ ... Вито 7 (примерно). Но ми вършеше идеална работа за всичко.

По-малкия вариант - Сценик (или нещо подобно).

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Привет колеги. Да не "отварям" нова тема ...
Предстои ми покупка на автомобил. Малка градска кола, бензин, до 100 коня, 2008-2010 година.
Лично аз съм се ориентирал към Opel Corsa, но не е излишно да чуя и други мнения.
Благодаря предварително. :)

Не си споменал бюджет. На мен лично ми харесва Peugeot 207 и по-голямото Peugeot 308.

на 12 ноември 2015 г. 18:23:33, ostavime написа:

За мен малък хечбек и семеен автомобил са оксиморони.

Аз пък съм със Седан с огромен багажник и го паркирам като ТИР, защото за града е доста голям като габарити. Отделно седаните не са много добре откъм това, че дори и с голям багажник не можеш да сложиш товар с голяма височина.
Семеен автомобил е възможно да бъде хечбекче де... Освен ако нямат намерение да си правят екскурзии из България с него, едва ли ще имат кой знае какви проблеми... Аз лично си мисля за една грозна фиеста и толкова.

От примерите, които е дал автора, аз лично бих предпочел Хонда Джаз. Но това е трудно да се нарече семеен автомобил, то си е градска малолитражка...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.