Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърска конфигурация до 1300лв!!!

Featured Replies

Всички пропускате тънкия факт че снимането и стриймването става с графичната карта. Ако иска да добавя ефекти ще му трябва процесора ,макар че пак зависи от програмата и ефект маските .

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

• Отговори 53
  • Прегледи 2,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Именно за това съм предложил хем с i7! И видео съм сложил което става пак за въпросните игри. Общо взето това бих взел!

Под това имам предвид:

HDD TOSHIBA DT01ACA100 1TB 32MB SATA3 
Zalman Case mATX ZM-T3  USB3.0 Black 
RAM Crucial 4GB DDR4 2133 MHz CL15 1.2V 2 броя за 8gb
MSI H110M PRO VD LGA1151 
XFX R9 280X 1000M BOOST 3GB D5 BULK 
DeepCool PSU 500W 80+ APFC DN500 V2 

Обща стойност - 1 348.42 лв. с ДДС

преди 15 минути, Ultimate Computers написа:

Не! 

Най-добрата за игри е тази с 970 и i3 а най-добрата и за снимане и за игри е тази с скопения i7(xeon)!

Отново те питам нормален ли си? Как ще подкара тази GTA V с 4 GB RAM? Изчакай Roujin Z!

Не разбрах. i3 е слаб а xeon прекалено силен? Еми i5-цата е на същата цена като толкова искате по-малка производителност слагай.

Редактирано от Ultimate Computers (преглед на промените)

Цената на i5 е 450. Тоя от 400 лева е много зле....

А разликата между картите от r9 280x и тези от 500 е нулева, даже някои за по-зле. Тия 50 лева няма много какво да ги правиш....

преди 11 минути, Криско И. написа:

I5-цата е г/у 402 лв. А Xeon-а е 500лв или се лъжа ?

Повече няма да пиша по темата, че си вдигам само кръвното... Виж цените от Nikem.

От какво вдигате кръвно, от натискането на бутоните на клавиатурата ли? Виктор си го знаем с неговите парадокси, за това бих дал съвет на питащия да игнорира неговите предложения...

Какъв конфликт бре? Аз ти казвам да не обръщаш внимание на някои, като го казвам според наблюденията си и това си е изцяло твое решение, в крайна сметка парите са си твои. То във всяка тема за конфигурации обикновено има подобни спорове, които могат да са ти само от полза... Човек може да научи нещо и накрая да реши какво е по-изгодно за него.

преди 2 часа, Ivan Iv. написа:

Отново те питам нормален ли си? Как ще подкара тази GTA V с 4 GB RAM? Изчакай Roujin Z!

Човек, много ясно съм написал че е 2x4. Май някой не знае таблицата.....

преди 14 минути, Ultimate Computers написа:

Говорех за предишната ти "конфигурация"...

преди 1 час, Ultimate Computers написа:

Коя таблица? Ако имаш предвид тази за умножение, ти нали вчера я научи и вече знаеш кой я знае и кой не... 

А автора още малко ще пожелае и да прави пиро ефекти,докато играе на гига макс сетингс в ГТА и стриймва в същото време,естествено на 4к,и това всичкото за 1300 лева.

Целта не ми е да се заяждам,но просто трябва да се правят компромиси да се вземе балансирана машина,но все пак ДДР 4 и новия чипсет все още са скъпички,и ако искаш това което желаеш трябва да се бръкнеш по-надълбоко в джоба.Идеята за И3 сега и после смяна на и5(ако само ще стриймваш,без клипове)или и7(ако си някакъв маниак на темо видео),мисля е най-удачното в случая.Иначе ви желая успех.

П.П. Викторчо поне спря да дава линкове от преебалника - това си е напредък!

• Автор

http://nikem-bg.net/cart/2242p1r55166p1r48235p1r54028p1r2233p1r53899p1r51881p1r51793p1rf.html Това е крайната конфигурация , която може би ще закупя ! Ако има нещо излишно,ненужно или друго моля кажете ! :)

А какъв е смисъла да пишеш паралелно в две теми, при положение, че и в двете ще ти се пише едно и също? 

преди 3 часа, Криско И. написа:

http://nikem-bg.net/cart/2242p1r55166p1r48235p1r54028p1r2233p1r53899p1r51881p1r51793p1rf.html Това е крайната конфигурация , която може би ще закупя ! Ако има нещо излишно,ненужно или друго моля кажете ! :)

Сложи поне един  arctic f12 за въздушен поток и всичко ще е ток и жица :)

Зле е!

Процесор: за още 80 лева се взима xeon

Видео: за 20 лева по-малко се взима r9 280x

Кутия: ултра малка бюджетна кутия. За още 5 лева взимаш Zalman T5

Захранване: отново зле, за 76 лева се взимa deepcool Da500 V2 а за 130 Deepcool DQ550ST със голд сертификат.

Монитор: За 30 лева по-малко се взима същия, даже със AH-IPS матрица.

Хард: супер

Рам: За тези пари се взима в двуканален режим.

Дано съм ти помогнал!

url=http://nikem-bg.net/computer-components/1T-SG-SATA-6G-7200-64--3Y-WARR]1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 
MSI B150M PRO-DH LGA1151 
RAM Crucial 4GB DDR4 2133 MHz CL15 1.2V 
Zalman Case mATX ZM-T5 USB3.0 
22 LG 22MP47D-P 
XEON E3-1225V5 QUAD 3.3GHz 8Mb B0X 

Обща стойност - 1 613.31 лв. с ДДС

• Автор

Конфигурацията е направена от HeartlEss или нещо подобно.

преди 18 минути, Ultimate Computers написа:

Зле е!

Процесор: за още 80 лева се взима xeon

Видео: за 20 лева по-малко се взима r9 280x

Кутия: ултра малка бюджетна кутия. За още 5 лева взимаш Zalman T5

Захранване: отново зле, за 76 лева се взимa deepcool Da500 V2 а за 130 Deepcool DQ550ST със голд сертификат.

Монитор: За 30 лева по-малко се взима същия, даже със AH-IPS матрица.

Хард: супер

Рам: За тези пари се взима в двуканален режим.

Дано съм ти помогнал!

Хайде направи конфигурация с i7 и r9 280x че не мога да я намеря

url=http://nikem-bg.net/computer-components/1T-SG-SATA-6G-7200-64--3Y-WARR]1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 
MSI B150M PRO-DH LGA1151 
RAM Crucial 4GB DDR4 2133 MHz CL15 1.2V 2 броя за 8gb в двуканален
Zalman Case mATX ZM-T5 USB3.0 
22 LG 22MP47D-P 

преди 35 минути, Ultimate Computers написа:

MSI B150M PRO-DH LGA1151 

Ксеона няма да тръгне на това дъно а освен това е и без ХТ ,така че автора спокойно може да си вземе 6500 ,който е и по-евтин.

Защо да не тръгне? Ще тръгни и ще си работи без проблем.

В интернет съм виждал много хора с подобно дъно и този xeon или подобен v5 и си работят без проблем.

Е не е напълно официално написано......

"Ultimate Computers" недей да се правиш на разбирач, защото просто не ти се получава.. Знам, че сигурно си на 12г и висиш тука по цял ден във форума и си мечтаеш  някой ден ваще да ти вземат някой сътворен от тебе "Франкенщайн" и в същото време го предлагаш и на други ама недей да се опитваш да критикуваш, много от хората тука, защото още не ги разбираш нещата достатъчно. Не знам що толкова я предлагаш тая 280x и то с най-смотания охладител на xfx, карта която е на 4г вече кой знае колко е лежала по складовете и дали изобщо я има в наличност. За тия пари в момента се взимат доста по-актуални модели като 960 или 380, които за разлика от 280x ще продължават да получават съпорт. За захранванията също въобще не са ти ясни работите с тея сертификати, та на машина, която трудно ще минава 200w под товар тая евга която бях предложил си е направо екстра.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.