Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой Windows 7 x86 да избера ?

Featured Replies

на 19.11.2015 г.,, ghostBG86 написа:

Сложи още една плочка RAM, и слагай 64 битова. С тия 2GB, си за никъде. Ще пуснаш  браузър /няколко отворени таба/ и скайп, и компютъра ще клекне. Като сложиш и антивирусната, и картиката става пълна. Имай предвид, че самият Уиндосу ще ти вземе около 1 GB от RAM-а. Всички програми, станаха изключително лакоми за ресурси.

За плочката съм съгласен ама 64 битов ще му лапа доста повече от 32 битов та няма да има никаква файда. ;)

на 18.11.2015 г.,, M.Stoychev написа:

Най - лекият Windows 7 е Starter, ако сложиш XP най - малкото което е че няма да можеш да ползваш скайп, но да се върнеш с такава операционна система е все едно да караш бмв и да си купиш москвич ;)

Към постващия горе ,че под ХР няма да работи скайп. :ohmy: 

Странно как гледам три компа пред мене и на всичките работи  скайп даже единия е хоум едишън. :D 

• Автор
преди 15 часа, oic написа:

Точно там е проблема. Защото Windows 7, не инсталира винаги коректни драйвери. В повечето инсталира "native Windows-ски".

Инсталирайте всички необходими драйвери за лаптопа. Ако в сайта на производителя няма за 7-ца. Инсталирате тези за Vista . Съвместими са 99 %.

Проверявайте в Диспечера на устройствата, ако имате някое неразпознато устройство, може да го потърсите по Хардуерния идентификатор ID.

Проверете и дали сте изключили обновяването на ОС.

Никога не съм инсталирал драйвери защото нямам дискове, купих лаптопа втора ръка и явно см бил много заблуден тогава, защото не потърсих драйвери.
В интернет съм търсил не малко, но или намирам някакви, като тези които ми намира Windows-a :D и положението отива на  още по-зле.
Ще потърся, благодаря за мненито.

преди 15 часа, Miteto написа:

Това компи щеше да лети с Осмица точка едно. Който залага на ХР в случая, греши - по-бавно е, пробвал съм не веднъж.

За този лаптоп си има драйвери и в Windows 7 и също така и актуализирани такива на Intel Download Center. Едно уточнение - Бейсик версията не е най-леката, а най-орязаната.

Най-вероятно лагва от Уиндоус ъпдейт - отвори Диспечера на задачи и виж дали svchost не яде процесорно време.

Добавено: На който му тежи настоящата версия на Skype или изпитва носталгия по старите версии, да потъси в Дата-та за Skype 3.8i и Skype 4.2i - портативни и нискокалорични :-)

Здравей, вече доста се обърках.
Не са ли по-старите версии по-леки и удобни за старите машини?
Поне такава е моята логика, затова и някои хора ми предлагата да инсталирам старото xp? 
Сега погледнах, има Windows 8.1 в замуната, но дали да го инсталирам ?

преди 5 часа, kurtov написа:

Никога не съм инсталирал драйвери защото нямам дискове, купих лаптопа втора ръка и явно см бил много заблуден тогава, защото не потърсих драйвери.
В интернет съм търсил не малко, но или намирам някакви, като тези които ми намира Windows-a :D и положението отива на  още по-зле.
Ще потърся, благодаря за мненито.

Не сте търсили явно както трябва. Първо винаги се търсят драйвери в сайта производител на лаптопа, а в случая именно:  сайта на HP.

HP Compaq 2230s Base Model Notebook PC

Избирате ОС и сваляте.

След като инсталирате всички драйвери и допълнения (ако желаете), влизате пак в Диспечера на Устройствата, и виждате дали има някое неразпознато или с жълт цвят (не коректно инсталиращ драйвер).

Ако има такъв, по ID то на хардуера търсите драйвер за съответната ОС

• Автор

Благодаря. 
Сега изниква в мен един въпрос, дали да премина към Windows 10 или 8.1, или пък да си остана  с 7-цата?
Едва ли само с инсталиране на драйвери ще се репи проблема, защото усещам, че лаптопа на моменти работи доста леко, но в повечето време е направо неизползваем.

на 18.11.2015 г.,, M.Stoychev написа:

Над 10 компютъра, са ми влизали в сервиза с проблем на скайп и при всеки Update се омазва, не говоря за кракнати ОС

не съм си и помислял че заради скайп се ходи до сервиз. Аз и затова не мога да свържа двата края със сервизна дейност, защото такива неща се оправят по телефона.А виждам че някои вземат и затова пари.

Не се разсейвай с ъпдейтите на уиндовс, те са си бавни. Давай с драйверите на HP , даже спри временно ъпдейтите да стане по- бързо , после пак можеш да си ги пуснеш като легнеш да спиш. 

@kurtov, в страницата от линка надолу има файлове за изтегляне, с условието че вече трябва да е инсталиран Service Pack 1.

Не разбрахме коя версия  на ОС инсталирахте.

Има ли включен SP1 в нея. Ако не е, препоръчително да има. Да не е някое "куцо орязано копие" ?

Относно антивирусната. Не сте ли се замисляли че освен антивирусната и сте лепнали и защитна стена , на  и без това слабата машинка.

Инсталирайте безплатната Avast Free. За препоръчване по стара версия. Примерно 8-ма версия. И всичко ще "заспи"

Лично ако на мен ми бави така бих процедирал така:

Инсталирам наново ОС. И този път с проверено копие на ОС (msdn) със SP1. Спирам Windows Update.

Инсталирам всички необходими драйвери. Инсталирам нужните програми.

П.П. На подобен процесор съм инсталирал преди Windows 7 Ultimate с 2 GB RAM и си върви доста прилично.

В техническите спецификации на лаптопа пише какви ОС поддържа, както и в спецификацията за самите драйвери пише за коя ОС са и от там избирате най-новата. Доколкото съм запознат всяка една версия на конкретният Уиндоус не оказва влияние върху работата на компютъра, просто някои са по-съкратени. Ако търсите по-лека версия от Windows 7, тогава си инсталирайте XP, при седмицата всички версии са тежки.

на 11/20/2015, 9:04:12, Miteto написа:

Това компи щеше да лети с Осмица точка едно. Който залага на ХР в случая, греши - по-бавно е, пробвал съм не веднъж.

Само като видиш минималните изисквания, би трябвало да ти светне една крушка, ама уви...

• Автор
преди 5 часа, oic написа:

Не сте търсили явно както трябва. Първо винаги се търсят драйвери в сайта производител на лаптопа, а в случая именно:  сайта на HP.

HP Compaq 2230s Base Model Notebook PC

Избирате ОС и сваляте.

След като инсталирате всички драйвери и допълнения (ако желаете), влизате пак в Диспечера на Устройствата, и виждате дали има някое неразпознато или с жълт цвят (не коректно инсталиращ драйвер).

Ако има такъв, по ID то на хардуера търсите драйвер за съответната ОС

Инсталирах драйверите, лаптопа си е все така зле.
Единственото нещо, което усетих е, че сега като си пусна музика и ми зацепва и лагва музиката :D
Вече се изчерпах, явно трябва друга машинка вече, нищо че на мен ми трябва само за сърфиране из нета и още малко др. неща, които не натоварват кой знае колко.:)

преди 4 часа, oic написа:

Не разбрахме коя версия  на ОС инсталирахте.

Има ли включен SP1 в нея. Ако не е, препоръчително да има. Да не е някое "куцо орязано копие" ?

Относно антивирусната. Не сте ли се замисляли че освен антивирусната и сте лепнали и защитна стена , на  и без това слабата машинка.

Инсталирайте безплатната Avast Free. За препоръчване по стара версия. Примерно 8-ма версия. И всичко ще "заспи"

Лично ако на мен ми бави така бих процедирал така:

Инсталирам наново ОС. И този път с проверено копие на ОС (msdn) със SP1. Спирам Windows Update.

Инсталирам всички необходими драйвери. Инсталирам нужните програми.

П.П. На подобен процесор съм инсталирал преди Windows 7 Ultimate с 2 GB RAM и си върви доста прилично.

Инсталирах Windows 7 32 bita Home Basic от торент  MSDN, нямаше включен SP1, но аз си го инсталирах.
Преди бях с антивирусната Avast, но ми правеше проблеми със C# и затова сега не я инсталирах.
Оносно преинсталиране се чудя, защото преинсталирам за не знам кой път вече.

Редактирано от kurtov (преглед на промените)

Хард диска в какво състояние е?

на 17.11.2015 г.,, kurtov написа:

Колега ти ме хвърли в тъча.:Д
Знам, че е много зле и аз започнах да се замисля за XP, но при положение, че не се поддържа ?

Не ви разбрах.

Това означава ли, че няма да имам Бг език? :)

Какво означава "не се поддържа"? Майкрософт така и така никога не е поддържал собствените си операционни системи. Под подръжка гаранция ли имаш предвид? Гаранция дава само производителят на компютъра, и то за строго производствени дефекти, не и за заливане с кафе или поражения от мълния примерно. Слагай ХР смело и на моя отговорност. А ако те е страх от това, че няма да получаваш ъпдейти, това изобщо не е лоша новина. Още по-добре, няма да ти натрапват нови и нови бъгове и скрити шпионски модули през ден- два.

на 20.11.2015 г.,, nikssi написа:

За плочката съм съгласен ама 64 битов ще му лапа доста повече от 32 битов та няма да има никаква файда. ;)

Към постващия горе ,че под ХР няма да работи скайп. :ohmy: 

Странно как гледам три компа пред мене и на всичките работи  скайп даже единия е хоум едишън. :D 

Този, който отрича функционирането на скайп под ХР, поне веднъж през живота си сядал ли е на компютър, работещ под ХР? И не само това. Нещо повече, сравнявал ли е работата на скайпа под ХР и под виста например? Щото в първия случай скайпът просто хвърчи, във вторият- имам чувството. че скайпът се гърчи от мъка, ако изобщо тръгне.

Редактирано от adler88 (преглед на промените)

• Автор

Здравейте, след като вляза в Task manager  и прекратя процеса svchost.exe лаптопа тръгва да работи осезаемо по-добре ?
До колкото знам това е от ъпдейтите, как мога да спра ъпдейтите и да се реши проблема ?

• Автор

Здравейте, проблема се реши, като инсталирах Windows 7 Ultimate x86 с вграден SP1.
След преинсталацията, активирах ОС и спрях ъпдейтите.
Инсталирах антивирусна програма и сега е добре. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.