Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при ъпгрейд на Windows 7 към Windows 10

Featured Replies

Здравейте,

реших да си ъпгрейдна седмицата, но по време на инсталацията ми се повява следния надпис:

Цитат

The computer started using Windows installation media. Remove the installation media and restart your computer so that Windows starts normally. The, insert the installation media and restart the upgrade. (Do not select |custom[advanced]| to perform an upgrade. |custom[advanced]| installs a new copy of Windows and deletes your programs and settings.)

намерих някакво решение на проблема тук, но не съм сигурен дали ще проработи, ако някой е имал подобен проблем, моля да сподели.

Надявам се не дублирам някоя тема.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Не сте уточнил как правите инсталацията - бутвате от носител, или чрез инструмента на Microsoft правите ъпгрейд ?

Ако смея да попитам, защо от USB, а не по лесния начин? 

Проблема не е нито във флашката, нито във ИСО-то, проблема е че боотва от флашката. Не се прави така. Във уин среда се пуска setup.exe от готовата флашка и ъпгрейда започва :)

Един съвет от мен- никога, при никакви уловки и обещания, не сменяйте седмицата с десятка. Това е все едно да се слезе от самолет на магаре, и при това всяка крачка на магарето да се следи с шпионска навигация. Проблемите при преминаването към Windows 10, само малка част  от които са: безпардонното шпиониране на потребителите, отнемането на ресурси на компютъра в полза на микрософт, незаконното следене, подвеждащата информация наред с рекламните пиар трикове, са подробно изяснени и описани в редица форуми и специализирани издания, едва ли тук е мястото да се впускам в подробности. Но най-наглото в поведението на Микрософт е опитът да накара старите уиндоузки системи да се държат като десятката- тоест да ги приучи да шпионират и крадат лични данни и компютърни ресурси по същия начин. Наскоро открих 4 откровени шпионски ъпдейта на седмицата, която ползвам с години- за инфо на интересуващите се това са: KB 3075249, KB 3080149, KB 3035583, ِи последният, чийто номер ми отбягва от паметта, но завършваше с 033- класическият ъпдейт, специализиран да открива кракнати копия  на седмицата (разбира се, в старото описание на ъпдейта коректно се съобщаваше за тази особеност, сега в препратката се подхвърля бегло за така и неизяснен "проблем със сигурността"). Така че, накратко- не влизайте сами  в капана със сиренето, наречено windows 10, което на всичко отгоре не е сирене, а виртуално силиконово менте.

преди 39 минути, adler88 написа:

Един съвет от мен- никога, при никакви уловки и обещания, не сменяйте седмицата с десятка. Това е все едно да се слезе от самолет на магаре, и при това всяка крачка на магарето да се следи с шпионска навигация. Проблемите при преминаването към Windows 10, само малка част  от които са: безпардонното шпиониране на потребителите, отнемането на ресурси на компютъра в полза на микрософт, незаконното следене, подвеждащата информация наред с рекламните пиар трикове, са подробно изяснени и описани в редица форуми и специализирани издания, едва ли тук е мястото да се впускам в подробности. Но най-наглото в поведението на Микрософт е опитът да накара старите уиндоузки системи да се държат като десятката- тоест да ги приучи да шпионират и крадат лични данни и компютърни ресурси по същия начин. Наскоро открих 4 откровени шпионски ъпдейта на седмицата, която ползвам с години- за инфо на интересуващите се това са: KB 3075249, KB 3080149, KB 3035583, ِи последният, чийто номер ми отбягва от паметта, но завършваше с 033- класическият ъпдейт, специализиран да открива кракнати копия  на седмицата (разбира се, в старото описание на ъпдейта коректно се съобщаваше за тази особеност, сега в препратката се подхвърля бегло за така и неизяснен "проблем със сигурността"). Така че, накратко- не влизайте сами  в капана със сиренето, наречено windows 10, което на всичко отгоре не е сирене, а виртуално силиконово менте.

Леле, ами сега какво да правя ?
Как да се връщам назад ?
То било толкова лошо, пък аз даже не съм и забелязал.

Ти ли откри шпионските ъпдейти или ги прочете в някой от редицата форуми ?
Кои са тези форуми и специализирани издания ? Сподели поне имената им. Или и те ти убягват (а не отбягват) ?

преди 10 минути, Ken написа:

Леле, ами сега какво да правя ?
Как да се връщам назад ?
То било толкова лошо, пък аз даже не съм и забелязал.

Ако си със седмица, отиваш на менюто за ъпдейти, избираш инсталирани ъпдейти (актуализации), маркираш въпросните, и с десен клик ги деинсталираш. В случай че вече си инсталирал така наречените "желателни" ъпдейти със спецификация RD8 (това е отдалечен работен плот към осмицата, благодарение на което в таскбара се появява дразнещата реклама), махни и тях. За да не ги инсталираш отново по погрешка, в опциите как да получаваш актуализации премахни отметката на "информирай ме за желателни (препоръчителни) актуализации като задължителни"

С 10 съм и нямам никакво намерение да деинсталирам обновявания, освен ако не създават проблем.

Ето ти малко материал за четене : http://www.infoworld.com/article/2981947/microsoft-windows/the-truth-about-windows-7-and-81-spy-patches-kb-3068708-3022345-3075249-and-3080149.html

Аз не съм забелязал "отнемане на ресурси" заради ОС-а :) не знам ти как го преценяш това. Реклами ? Не съм виждал още от първото инсталиране ? Още от 9ххх билд ? Сега сме 10586. 7цата в идле ми ползваше 1 гб (имам 4 системни) 10ката ми използва много малко над това ? (говорим рамките 50-100). Някой апп-ове са наистина използваеми :) Единственото нещо, което ми липсва от 7цата е аерото, но... има аероглас и с него се получава що-горе близък ефект.

преди 14 минути, Stilian Hadzhiev написа:

Аз не съм забелязал "отнемане на ресурси" заради ОС-а :) не знам ти как го преценяш това. Реклами ? Не съм виждал още от първото инсталиране ? Още от 9ххх билд ? Сега сме 10586. 7цата в идле ми ползваше 1 гб (имам 4 системни) 10ката ми използва много малко над това ? (говорим рамките 50-100). Някой апп-ове са наистина използваеми :) Единственото нещо, което ми липсва от 7цата е аерото, но... има аероглас и с него се получава що-горе близък ефект.

Тъй като по всичко изглежда, че понятието QOS limit brandwidth нищо не ти говори, ще ти препоръчам да го пуснеш в гугъла и да видиш по подразбиране какъв дял от лентовия поток са си харесали господата от Windows 10.Едва ли са питали теб и мен може, или не може част от комуникацията между личния компютър и нета да бъде резервирана за нуждите (а какви ли са тези нужди), на обслужването Майкрософт (и има ли  изобщо обслужване, гаранции и сервиз..) А що се отнася до незаконното събиране на всевъзможна информация от личния компютър, можеш да ползваш Wireshark за тест и инспекция на пакетите, ако изобщо този софт ти говори нещо и знаеш как да го ползваш.

Редактирано от adler88 (преглед на промените)

adler88,  за пореден път моля да не пълниш темите на хора с проблеми с машините с никому ненужни словоизлияния на тема Windows! Ти, какво - топлата вода ли откри с QoS?  Още от Windows XP (а може и от по-рано да е, не помня) QoS запазва 20% от лентата. Това не е тайна и има поне три начина за регулиране на размера.

И отново никакво предложение за решение на проблема на GeorgiDG

И според мен най-доброто в случая е предложеното в публикация №7 от Stilian Hadzhiev.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Проблема е бил това, че съм се опитал да ъпгрейдвам от флашка и затова дава тази грешка, @Stilian Hadzhiev е абсолютно прав.

Ъпгрейдът се прави от Windows като стартираш сетъп файла на маунтнатото изо!

Десятката е доста по-лека от седмицата и за сега съм доволен, а що се отнася за теория на конспирацията със следенето, в интернет няма начин някой да не те следи, най-големия е Гошо разбира се, но да не задълбавам, като искате да не ви следят си изключете интернета;)

Сега Уиндоуса ми е активиран по метода Digital Entitlement , това значи ли, че при чиста инсталация сега няма нужда да въвеждам продуктов ключ?

Редактирано от GeorgiDG (преглед на промените)

• Автор

Тоест при чиста инсталация ще иска продуктов ключ?

Защото четох, че това било някакъв нов метод на активиране, но явно това се отнася само за ъпгрейда.

преди 25 минути, GeorgiDG написа:

Десятката е доста по-лека от седмицата и за сега съм доволен, а що се отнася за теория на конспирацията със следенето, в интернет няма начин някой да не те следи, най-големия е Гошо разбира се, но да не задълбавам, като искате да не ви следят си изключете интернета;)

За любопитните : Lightbeam

• Автор

За активацията тук пише, че щом е активирана по-този начин при чиста инсталация може да се прескочи когато поиска продуктов ключ http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/activation-in-windows-10

im-watching-you-focker.jpg

преди 6 часа, ExaFlop написа:

adler88,  за пореден път моля да не пълниш темите на хора с проблеми с машините с никому ненужни словоизлияния на тема Windows! Ти, какво - топлата вода ли откри с QoS?  Още от Windows XP (а може и от по-рано да е, не помня) QoS запазва 20% от лентата. Това не е тайна и има поне три начина за регулиране на размера.

И отново никакво предложение за решение на проблема на GeorgiDG

И според мен най-доброто в случая е предложеното в публикация №7 от Stilian Hadzhiev.

Думичката словоизлияние в речника на чуждите думи ли я откри? Щото е прекалено интелектуална за теб, и я употребяваш под път и над път. Сега по същество и в прав текст- сериозно се съмнявам в твоята компетентност да решаваш каквито и да било компютърни проблеми и в техническия ти капацитет да даваш помощ на потребителите. А относно общото ти умствено ниво не изпитвам дори и съмнение....

Странно защо не срещам конкретика на тема QoS в последната ти публикация?...

• Автор

Аз като пълен лаик ще кажа, че системата се държи много стабилно, седмицата е в пъти по-тежка.

Събиране на данни потоци не ме интересува, то само чипове не са ни имплантирали вече, въпреки, че смартфоните примерно какво са,  пак едни големи следящи машини;).

Като един истински Български форум обаче и тук не минавате без лични нападки.

Ок, това е съвсем друга тема, аз намерих решение на проблема така, че всичко е ок, теню вери мач и темата може да се заключи, ако желаете.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.