Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да инсталирам мейл сървър на wamp сървър ?

Featured Replies

Здравейте,

искам да инсталирам мейл сървър свързан с моята gmail  поща . Аз го инсталирах , настроих и когато го тествам не работи и не изпраща имейлите .

Дава ми дава грешка , че сървъра не може да тръгне .

Благодаря Ви предварително !

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Ако искате да пращате писма и да получавате ви трябва клиент, а не сървър.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Чакай, че ми стана любопитно. WAMP е дистрибутивен пакет на Apache, MySQL и PHP за Windows. Кое от изброените е мейл сървър, та казваш, че WAMP е мейл сървър? Нещо SMTP, POP3, IMAP или поне Exchange сървър някакъв да се виждаше включен в дистрибуцията, а то голо HTTP с DB и хайпертекст препроцесор... Бъркаш нещо ми се струва :)

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

• Автор
преди 8 часа, darkterminal написа:

Чакай, че ми стана любопитно. WAMP е дистрибутивен пакет на Apache, MySQL и PHP за Windows. Кое от изброените е мейл сървър, та казваш, че WAMP е мейл сървър? Нещо SMTP, POP3, IMAP или поне Exchange сървър някакъв да се виждаше включен в дистрибуцията, а то голо HTTP с DB и хайпертекст препроцесор... Бъркаш нещо ми се струва :)

:Може би наистина бъркам нещо . Аз искам да инсталирам sendmail , но не ми стана .

преди 9 часа, darkterminal написа:

Хм, объркал съм се да, дано не съм подвел и автора, но на него сървър не му трябва така или иначе за да получава и праща писма. Просто при Linux съм се занимавал с тези работи, и там Apache и MySQL са си отделни пакети, както и mail сървъра (демона).

преди 9 минути, Goodgame Empire написа:

:Може би наистина бъркам нещо . Аз искам да инсталирам sendmail , но не ми стана .

Имате си страхотен клиент в стандартните програми на ОС - Outlook примерно, не ви трябва sendmail.

• Автор

Не сте ми повлияли .

А как да си настроя пощата outlook така , че като примерно напиша форма за контакти да получавам писмата на outlook пощата си ?

Редактирано от Goodgame Empire (преглед на промените)

тоя боклук outlook (брей чак има рима :) )  не ти трябва, инсталирай си thunderbird...

а сега точно по темата. кажи какво точно искаш да направиш (а не какво си мислиш че трябва да направиш) и какви настройки точно правиш, много често искането и правенето са различни неща...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

преди 2 минути, the professor написа:

тоя боклук outlook (брей чак има рима :) )  не ти трябва, инсталирай си thunderbird...

Аз пък съм оставал доволен от Outlook, това което предлагаш е също добър вариант.

преди 7 минути, Goodgame Empire написа:

Не сте ми повлияли .

А как да си настроя пощата outlook така , че като примерно напиша форма за контакти да получавам писмата на outlook пощата си ?

Добавяте си акаунта от Gmail, вече дали ще ползвате IMAP или POP3 е отделен въпрос. Ето обяснено за IMAP примерно:

http://www.howtogeek.com/174837/how-to-add-your-gmail-account-to-outlook-2013-using-imap/

Доста неща се изписаха тук и всички бяха глупости. Явно много от вас не са разбрали какво иска потребителя.

За да може от един уеб сървър, чрез скрипт(написан например на php) да се изпращат емейли е необходимо на машината да има инсталиран уеб сървър. Уеб сървъра няма нищо общо с мейл клиентите, за които говорите вие — outlook,  thunderbird и другите. В тях Вие може да добавите вашите емейли от различни провайдъри и лесно да ги управлявате.

Но нека да се върнем на темата. Не знам за какво точно връзване с gmail говориш, но за да може да изпращаш писма от контактна форма, трябва да си инсталираш мейл сървър. Предполагам, че операционната система е Windows. Ето един сървър — hmailserver. Сваляш, инсталираш и конфигуриращ и всичко би трябвало да тръгне.

преди 1 час, Остави да пуша написа:

Доста неща се изписаха тук и всички бяха глупости. Явно много от вас не са разбрали какво иска потребителя.

За да може от един уеб сървър, чрез скрипт(написан например на php) да се изпращат емейли е необходимо на машината да има инсталиран уеб сървър. Уеб сървъра няма нищо общо с мейл клиентите, за които говорите вие — outlook,  thunderbird и другите. В тях Вие може да добавите вашите емейли от различни провайдъри и лесно да ги управлявате.

Но нека да се върнем на темата. Не знам за какво точно връзване с gmail говориш, но за да може да изпращаш писма от контактна форма, трябва да си инсталираш мейл сървър. Предполагам, че операционната система е Windows. Ето един сървър — hmailserver. Сваляш, инсталираш и конфигуриращ и всичко би трябвало да тръгне.

За да се изпрати имейл в този случай, е необходимо да има клиент (в случая това е PHP mail(...) функцията или някой по-модерен SMTP client class) и валиден акаунт на някой SMTP сървър. Може и на gmail.com! Гугъл дава безплатна SMTP услуга. Необходимата за целта информация, се попълва в [mail] секцията на php.ini файла (ако се ползва нещо различно от mail(...) функцията  - да се погледне документацията на въпросния API). SMTP сървъра не е задължително да бъде инсталиран на локалната за WAMP машина!

на 11/23/2015, 10:51:44, Goodgame Empire написа:

...

На сроден xampp изглежда така:

C:\xampp\php\php.ini

[mail function]

SMTP = localhost > SMTP = smtp.gmail.com
smtp_port = 25 > smtp_port = 587
;sendmail_from = postmaster@localhost > sendmail_from = [email protected]
;sendmail_path = "\"C:\xampp\sendmail\sendmail.exe\" -t" > sendmail_path = "\"C:\xampp\sendmail\sendmail.exe\" -t"

C:\xampp\sendmail\sendmail.ini

account Gmail
tls on
tls_certcheck off
host smtp.gmail.com
from [email protected]
auth on
user [email protected]
password *************

port 587

# Set a default account
account default : Gmail

Това работи! Има ограничение до 500 писма на ден от един акаунт. Остава да си нарисувате контактна форма, която да праща писма от вашата машина/локал хост.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.