Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съсед-ексхибиционист - как да процедирам?

Featured Replies

преди 8 минути, Dhmhtra написа:

Ако вие сте 96см висок и сте на 2 години, ще искате да виждате какво става на улицата, през един прозрачен участък от перилата на балкона и също така няма да ви е приятно ако майка ви (или някой друг) ви ограничи тази свобода.

Е, също така неприятно ще е на съседа Ви, да се опитвате да ограничите неговата свобода да прави в жилището си каквото пожелае, само защото на Вас не Ви отърва. Вече съм написал, че единствените ограничения, които могат да се налагат, е за след 23 часа, ако даден съсед е твърде шумен и ярък при някой купон. Примерно ако пуска твърде силно музиката или да речем използува пиротехника.

Имате ли снимки на въпросния ексхибиционист ?
Но така, че да му се вижда и лицето ?
Дайте ги да ги кача из социалните мрежи :)

• Автор

Сравнявате кон с кокошка,  1Force1, свободата на едно дете да гледа през едно стъкло не е равна на свободата на един 50 годишен ексибиционист да размахва онази си работа на 15 метра от лицето на това дете - пък бил този ексибиционист и находящ се на терасата на собствения си дом.

Не мога да проумея как този съсед може да има такова право изобщо...

Та все още съществуват жилищни сгради в България, където човек не може дори да простира?!

Ken, за съжаление все още нямам снимки. Но обмислям и аз тази идея. Преди това искам да съм видяла развръзка от коректно действие от моя страна.

на 11/29/2015, 8:16:10, Dhmhtra написа:

1Force1, вие действително ли ме съветвате да затворя частта на балкона ми, от която единствено детето ми може да погледне към улицата?!

Какво има да и се гледа на улицата ? Може би от тая ви тераса се наблюдават незабравими залези в които слънцето се слива с морския хоризонт и се получават незабравими гледки! Улицата и изгледа й няма да се е променила хич от последния път от както детето ви си е играло на пясъчника там. Тоест няма нищо ново за гледане към нея. Да си го кажем направо в очите куме. Към улицата гледат само безделници и кварталните клюкарки. Аз бях с 180см огради (зид) и ги надградих на 210см точно по тая причина че нищо на улицата не ме интересува докато съм в къщи както и че никой не го интересува аз как си ходя зад оградата от улицата. А вярвай ми понякога и аз наистина се разхождам дебидюс гол кога децата ги няма или домашната ми помощница. От приятели и от жена ми не се притеснявам.

Та какво има толкова да му види детето ви на тоя господин? Сякаш не е гледало такива в нета или вие така се успокоявате. Не влизайте чак в такива драми а се отдайте на възпитанието му щом толкова сте загрижена за него.  Всяка човешка глава има един различен свят. Няма как да тръгнеш да променяш всеки според твоя си свят.

преди 2 минути, BMW Маниак написа:

Какво има да и се гледа на улицата ? Може би от тая ви тераса се наблюдават незабравими залези в които слънцето се слива с морския хоризонт и се получават незабравими гледки! Улицата и изгледа й няма да се е променила хич от последния път от както детето ви си е играло на пясъчника там. Тоест няма нищо ново за гледане към нея. Да си го кажем направо в очите куме. Към улицата гледат само безделници и кварталните клюкарки. Аз бях с 180см огради (зид) и ги надградих на 210см точно по тая причина че нищо на улицата не ме интересува докато съм в къщи както и че никой не го интересува аз как си ходя зад оградата от улицата. А вярвай ми понякога и аз наистина се разхождам дебидюс гол кога децата ги няма или домашната ми помощница. От приятели и от жена ми не се притеснявам.

Та какво има толкова да му види детето ви на тоя господин? Сякаш не е гледало такива в нета или вие така се успокоявате. Не влизайте чак в такива драми а се отдайте на възпитанието му щом толкова сте загрижена за него.  Всяка човешка глава има един различен свят. Няма как да тръгнеш да променяш всеки според твоя си свят.

Разликата е, че ТИ си надградил оградата си, а не си искал съседите ти да го направят а минувачите да се обръщат на другата страна.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Току що, Ken написа:

Разликата е, че ТИ си надградил оградата си, а не си искал съседите ти да го направят а минувачите да се обръщат на другата страна.

Точно това ми беше и завоалирания съвет към авторката. Няма какво да и се гледа на улицата.

Да бе, няма да намери време да извежда въобще или достатъчно често детето си в парка, или на село, където да има какво да гледа(и да прави), а вероятно го изолира в апартамента като затворник. Ама тя за нищо не е виновна, а комшията и. 

на 28.11.2015 г.,, Dhmhtra написа:

...Не можете да сравните с лека ръка препичането на балкона - на било то кое човешко същество, в било то колко оскъдно облекло или направо чисто голо, с... действията на този съсед - ексхибиционист. Т.е. технически можете, но би било неправилно и направо несправедливо да смятате, че сте постигнали достоверно сравнение. Защото в мъжкия ексхибиционизъм има едни характерни действия...

Съжалявам, не проследих развитието на темата, та затова взимам отново отношение, защото цитатът е отговор на моя коментар. Първо бих искал да уверя, че съвсем не съм правил сравнения с "лека ръка", дори и в чисто технически смисъл. Съм и отговорен родител, та съм наясно за какво става дума, но не мисля, че някоя институция би взела на сериозно оплакване от подобен род. Мисля, че едно добре заснето видео би могло да предизвика лек интерес в правораздаващите структури, но не мисля, че ще има някакъв особен, най-вече траен ефект, ако изобщо допуснем намеса. И за какво да го упрекнат, че си развява оная работа по терасата? Та малко ли са тия, дето правят секс до скъсване по терасите, при това съвсем не "зад параван"... 

на 29.11.2015 г.,, Dhmhtra написа:

...вие действително ли ме съветвате да затворя частта на балкона ми, от която единствено детето ми може да погледне към улицата?!

Това съвсем не е решение и аз неслучайно зададох уточняващ въпрос към колегата, защото издигането на 3 метра зид (съвсем символично казано, разбира се) не би помогнало нищо, а и практически може само да влоши ситуацията, едва ли има нужда да уточнявам защо.

Господинът трудно би могъл да бъде сплашен, защото той винаги ще има последен думата, твърдейки че си е вкъщи, където може да прави каквото му щукне в главата. Очевидно е, че тия еднозначни движения не са предназначени към дете/деца, а към майките им. На баща не биха правили демонстрации, защото не се знае на какъв примитив могат да попаднат и пострадат чисто физически. 

На авторката мога да пожелая единствено успех в убеждаването на полицията, че отсрещният мъж действително представлява опасност.  

• Автор
преди 21 часа, 1Force1 написа:

Да бе, няма да намери време да извежда въобще или достатъчно често детето си в парка, или на село, където да има какво да гледа(и да прави), а вероятно го изолира в апартамента като затворник. Ама тя за нищо не е виновна, а комшията и. 

Идеята ви да си зазидам или фолирам балкона е абсурдна, 1Force1! И колкото и да я повтаряте не става по-малко абсурдна. Дори напротив - виновна ме изкарвате, че не си държа две годишното дете от сутрин до вечер в парка. Ама, че е месец декември, че има едно такова дете нужда от "занимания" на закрито, това са някакви подробности, които изобщо не вземате предвид. И понеже забелязвам надъханата ви нагласа да ме съветвате и обвинявате в абсурдности, спирам да ви чета.

преди 21 часа, BMW Маниак написа:

MBW Маниак, вие сте неграмотен. Извинете прямотата ми, но реалността ми харесва да я съобщавам в прав текст. 

Похвално е, че сте се зазидал, не само заради усещането си за неосъществена ексибиционистична наклонност, но и заради парадийното ви поведение тъдява. Може би няма да оцените, но е нечестно да ви спестя подробността, че за едно две годишно дете (!) морските залези не струват пукната пара, пред гледката на дръглив кон, теглещ циганска каруца и куп улични кучета лаят околовръст; също така всяко нормално дете би предпочело гледката на притичваща улична котка или шляещи се гълъби пред било то най-екзотичния изгрев. Да си го кажем действително в прав текст - забравил сте детето у себе си безвъзвратно! 

А относно идеята ви как детето ми в нета било гледало старчески паламарки - посмях се искрено, признавам си. Ей това ексибиционистите сте готови на всякакви абсурдни твърдения, само и само някак да прихлеберчите гнусните си ищаци. 

hlevoust, "господинът" няма как да бъде разглеждан като такъв, дори и формално. Има много начини да се процедира спрямо него и не съм сигурна как последната дума би имал винаги той. Зависи от гледната точка... ако ме разбирате добре... ;)

Редактирано от Dhmhtra (преглед на промените)

преди 1 час, Dhmhtra написа:

...hlevoust, "господинът" няма как да бъде разглеждан като такъв, дори и формално. Има много начини да се процедира спрямо него и не съм сигурна как последната дума би имал винаги той. Зависи от гледната точка... ако ме разбирате добре... ;)

Нека да уточним нещата - хем "... Има много начини да се процедира спрямо него...", хем се търси съвет какво да се предприеме! Последно? И да, господинът във всеки вариант ще е с последна дума, а именно, че е у дома си и е свободен да прави да прави съвсем буквално каквото си поиска. 

Съгласен съм и за гледната точка, тя е определяща. Та затова и ще подхвърля една идея, която няма да е трудно да се провери - в чия точно чест се разиграва въпросното театро? Едва ли е към дете/деца, защото в невръстна (доколкото разбирам от изложението) възраст "действията" не биха могли да бъдат "оценени по достойнство", с извинение за цинизма. Тогава? Дали не се търси "отклик" от някоя дама - съседка, съседки или ... авторката на темата?

Държа да уточня, че не правя никакви намеци, а само търся алтернативи за размисъл. Не ми е позната психиката на подобни на обсъждания индивид, та може би греша, но си мисля, че ако никой не му обръща внимание, той сам ще загуби интерес към провокациите.

преди 4 часа, Dhmhtra написа:

MBW Маниак, вие сте неграмотен. Извинете прямотата ми, но реалността ми харесва да я съобщавам в прав текст. 

Похвално е, че сте се зазидал, не само заради усещането си за неосъществена ексибиционистична наклонност, но и заради парадийното ви поведение тъдява. Може би няма да оцените, но е нечестно да ви спестя подробността, че за едно две годишно дете (!) морските залези не струват пукната пара, пред гледката на дръглив кон, теглещ циганска каруца и куп улични кучета лаят околовръст; също така всяко нормално дете би предпочело гледката на притичваща улична котка или шляещи се гълъби пред било то най-екзотичния изгрев. Да си го кажем действително в прав текст - забравил сте детето у себе си безвъзвратно! 

А относно идеята ви как детето ми в нета било гледало старчески паламарки - посмях се искрено, признавам си. Ей това ексибиционистите сте готови на всякакви абсурдни твърдения, само и само някак да прихлеберчите гнусните си ищаци. 

Мой дом, моя крепост. Аз проблеми от подобен сорт нямам. Щом ви харесва да си гледате комшиите и да си правите изкуствени усмивки решението е ваше. Има един български филм "Топло" ако само изгледа от терасата не ви е достатъчен от него (филма) ще може да взаимствате също много подобни идеи.

Успех.

п.п. С грамотност никога не съм парадирал и нея и без нея ще се оправя някакси. Историята помни и пи тежки случаи все пак

едит: Прафопиз.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 5 часа, BMW Маниак написа:

Мой дом, моя крепост. Аз проблеми от подобен сорт нямам. Щом ви харесва да си гледате комшиите и да си правите изкуствени усмивки решението е ваше. Има един български филм "Топло" ако само изгледа от терасата не ви е достатъчен от него (филма) ще може да взаимствате също много подобни идеи.

Успех.

п.п. С грамотност никога не съм парадирал и нея и без нея ще се оправя някакси. Историята помни и пи тежки случаи все пак

едит: Прафопиз.

Още имаш да редактираш.

• Автор

hlevoust, темата я пуснах не защото ми липсва въображение и не мога да измисля подобаваща контраатака. Но подобаваща според моите разбирания, а допускам те да не са много адекватни в този случай. Всяка майка - била тя от какъв вид е - е готова да си защити потомството, често и прекалено агресивно. ... и жестовете на благодарство, било то от чия страна, изобщо не влизат в майчините сметки.

Всичко друго, което може да ви се струва конспиративно, умишлено създадено тук или излизащо от рамките на обяснението по-горе, е плод пък на вашето въображение.

Между другото, разбирам защо сте склонен/а да търсите под вола теле. Парадоксален извод и на мен ми идва, идеята, че повечето жени виждат поне веднъж годишно ексибиционист, а повечето мъже никога не са виждали такова явление. Като нищо може да решите, че този тук е ексибиционистът или, че най-малкото последните са толкова малко, че редовно четат форумите на Калдата - с надежда някой все пак да ги е споменал тук, като природно събитие. ;)

А за гледната точка имах също съвсем друго нещо предвид.

Няма да крия и ще призная, че получих почти 1:1 отговора, който очаквах.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.