Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съсед-ексхибиционист - как да процедирам?

Featured Replies

Здравейте!

Вероятно не съм единствената, която има проблем със съсед-ексхибиционист, но не можах да намеря подобна тема.

Казусът ми е следният: срещу жилището ми, на около 15 метра, се намира друг жилищен блок и точно срещу прозорците и балкона на спалнята ми се намира балкон и прозорци на съсед-ексхибиционист. Навиците му са... хмм... много неприлични и не знам дали ще мога добре да ги опиша тук. Почти всеки ден, в ранния следобед, съседът, на възраст около 50 години, се съблича на балкона, сяда с раздалечени колене и започва да си пипа и подмята мъжкото достойнство. Процедурата трае с часове. Не съм засичала колко часа точно, но поне 2 часа трае тази... хммм... процедура. Лятото откарваше и повече, като тогава беше и чисто гол, сега, откакто застудя, се съблича само от кръста надолу и забелязвам, че по-бързо се скрива в апартамента си.

Сигурно сега повечето от вас ще ми се присмеят, но аз действително имам проблем. Имам малка дъщеричка, която вече започва да разбира кое е прилично и кое не е, и не искам изобщо детето да го зърва. Проблемът е, че не мога да съм сигурна кога детето ще излезе на балкона и дали няма да го завари този отсреща. Разстоянието между двата балкона е малко и детето ми положително ще го види, тя е наблюдателна. 

Сигурно този съсед има психични отклонения и хем ме е гнус, хем малко жал, а и усещам неудобство да му извикам полиция. Въобще не съм запозната дали реакцията ми би била адекватна ако се обърна към МВР. Той съседът си е вкъщи, както се казва и сигурно не би ми пречил, ако не беше дъщеричката ми. (Преди време имаше друга съседка на малко по-горен етаж, която излизаше дибидюс гола на балкона и от там махаше на хората. Наричахме я "Голата Маха", но тя почина и този съсед започна да... ексхибиционира.

Благодаря предварително на всеки адекватен съвет.

Общо взето докато си е на своя територия, а балкона му се включва в нея, може да си прави каквото си иска. Изключая твърде силни звуци след 23 часа вечерта. Ако извършва някакво престъпление, може да подадете сигнал на 112 и това е. 

трябва да говориш с дъщеричката си и да й обясниш доколкото е възможно за възрастта й

това са болни хора и дори и да не е срещу балкона ти, може да види такъв в парка

не че и тогава няма да е стряскащо и шокиращо

Ай бягайте бе какви са тея съвети....В тях си бил и ше ми стои по пишка на терасата докато детенцето може да го види.Звъниш на полицията хората са разбрани,дори по законов път да не могат да направят нищо,поне от чисто човешки ще го предупредят.Аз бих!

Жалко че имаш дъщеричка, ако беше момченце можеше да му подариш един скобник "Ето мама, с това можеш да целиш оня чичко по чурата" :)

преди 38 минути, ined написа:

Жалко че имаш дъщеричка, ако беше момченце можеше да му подариш един скобник "Ето мама, с това можеш да целиш оня чичко по чурата" :)

гениална идея, и не пречи че е момиченце, направо да й връчва скобника

преди 21 минути, ExaFlop написа:

На обществено място е различно. Освен да нахлуят при голото пиле от темата, да го извадят на улицата, където да го съблекат пред мижащата за правонарушенията им тълпа и после да го арестуват? Ако това предлагаш, ще си променя в някаква степен доброто мнение. 

преди 1 час, ined написа:

Тя и майката може да стреля, макар, че аз предпочитам тръба с фунийка и от пред топлийка. Ще го прибера доста бързо в стаята като снайперист от вътрешната стена на моята стая, за да не се вижда от де му е дошло.:)

преди 14 минути, nikolela написа:

Тя и майката може да стреля, макар, че аз предпочитам тръба с фунийка и от пред топлийка. Ще го прибера доста бързо в стаята като снайперист от вътрешната стена на моята стая, за да не се вижда от де му е дошло.:)

А после ще дойде отряд качулки и ще те прибере, както стана с убиеца от Лясковец

Интересен казус...

Тая тераса няма ли предпазно пано отпред, та се вижда как седнал мъж си дундурка оная работа или балконът е тип "френски прозорец"? Или пък индивидът сяда на парапета с провесени крака?

Терасата всякак е неделима част от жилището, в което всеки може да се облича/съблича по свое усмотрение. Съмнявам се, че на 112 някой ще вземе оплакването на сериозно, не и ако не става дума за обществено място. В какво ще го обвинят, че се чеше у дома си ли? Разбирам загрижеността на майката на детето и я споделям в някаква степен, но едва ли има принудителна мярка, която може да му се наложи на господина. Да не кажа, че при нужда той вероятно ще си наеме отракан адвокат и ще осъди държавата в Страсбург за нарушаване човешките му права... да си се чеше у дома си.

А само на него ли? Цяло лято ходя по слип из къщи, ходя и по терасата (вярно, с дограма е, ама стъклата са си стъкла) - нарушавам ли някое правило? Жена ми също ходи само по дребни гащи, какво следва, ако мине покрай прозореца? Най-малко 3/4 от комшиите споделят същото и това не нарушава никое правило. А колко мацки се пекат по монокини (че и натюр) на терасите си? Нима момченцата от отсрещните тераси не задават въпроси за това, което виждат?

За плажовете да отварям ли изобщо дума? Дамите масово не само се пекат без горнища (нима и тия дето са без долнища са малко?), ами и "тегелосват" по пясъка с и без нужда. Ще кажете, че там е плаж и може. Е, хубаво, ама човешкото тяло да не е от сглобяеми части, я!

С казаното по-горе не упреквам и/или не защитавам никого, само споделям какво мисля.

преди 1 час, hlevoust написа:

Интересен казус...

За плажовете да отварям ли изобщо дума? Дамите масово не само се пекат без горнища (нима и тия дето са без долнища са малко?), ами и "тегелосват" по пясъка с и без нужда. Ще кажете, че там е плаж и може. Е, хубаво, ама човешкото тяло да не е от сглобяеми части, я!

... то пък на тия с долнищата - все тая. С тези миниатюрни парцалчета.

преди 5 часа, ined написа:

Аз бих си купил въздушна пушка   gun_toting_smiley_christmas_ornament_pho

Ако терасата на съседа е открита, легалният начин е авторката на темата да закрие собствената си тераса, или да намери друг начин да ограничи дъщеря си от гледането на еротичните му изпълнения. Също както се прави с програмите за родителски контрол  на достъпа до определени телевизионни програми и интернет сайтове.

преди 13 минути, 1Force1 написа:

...легалният начин е авторката на темата да закрие собствената си тераса..

Какво по-точно имаш предвид?

Мисля, че щом ексхибиционизмът е класифициран като психично заболяване, би следвало да има предвидени мерки...

преди 4 минути, ExaFlop написа:

Мисля, че щом ексхибиционизмът е класифициран като психично заболяване, би следвало да има предвидени мерки...

Съмнявам се авторката на темата да е в състояние, или да има правото да поставя диагнози. Не се води от името на темата и от описанието. Спокойно може да е пресилено. При всички случаи мерки за човек който е в дома си могат да се предприемат при сигнал подаден от преки роднини, със съответните подписи и свидетелски показания

преди 11 минути, hlevoust написа:

Какво по-точно имаш предвид?

Точно каквото съм написал. Ако е остъклена тераса да си постави щори, или по някакъв друг начин да не се дава възможност на детето да гледа какво прави съседа.

В случая е редно да се обърнете към районния инспектор.

преди 4 минути, Филипов написа:

Естествено че това е начина. А и със застудяването трябва да му се намалят мераците.

преди 3 минути, ExaFlop написа:

Дано не е ексхибиционист-морж.

Синоптиците обещават мека зима, пък и заболяването му го принуждава да се показва по всяко време.

Един такъв беше изплашил момиченцето (било е в първи клас) на моя позната и то до пълнолетие не смееше да излезе на улицата без придружител.

Случаят е сериозен и трябва да се вземат мерки.

• Автор

Здравейте и благодаря много за отговорите, които написахте в тази тема.

Признавам си, че действия свързани с райония инспектор никога нямаше да ми хрумнат, но имам и оправдание - от известно време общувам предимно с детето ми, което ми се отразява всякак. Ще се обърна към него и благодаря много за съвета, Мойра! 

По казуса ми искам да ви уверя, че никъде не съм преувеличила в думите си за съседа. Напротив! Спестих описанията на някои особено гротескови негови действия защото не смятах, че с нещо биха помогнали на казуса. След прочитане на някои от отговорите тук обаче, имам друго становище.

Не можете да сравните с лека ръка препичането на балкона - на било то кое човешко същество, в било то колко оскъдно облекло или направо чисто голо, с... действията на този съсед - ексхибиционист. Т.е. технически можете, но би било неправилно и направо несправедливо да смятате, че сте постигнали достоверно сравнение. Защото в мъжкия ексхибиционизъм има едни характерни действия, придружени от съсредоточаване на манипулации към еректирал пенис и един особен език на тялото. В този случай въпросните манипулации не са завоалирани или било то как прикрити, а напротив - просторно изпълнени с просторни параболи от раменете към чреслата (разбирайте с двете ръце!) и съпроводени сегиз-тогиз с размятане на подпоясницата, и множество други особени движения на тялото.

Подозирах още в началото, че думите ми няма да са достатъчни да опиша действието и възнамерявам в скоро време да направя видео материал, който спомага за припознаване на разликите между припичащи се хора и този ми съсед.

Относно детето ми, тя е запозната вече с основните разлики между мъжкото и женското голо тяло, и тези теми не са табу за нас. Уверявам ви, че не би й направило впечатление ако съседът просто стои чисто гол отсреща или гол се занимава с дейности, каквито е виждала у другите хора. Т.е. голотата му няма да я смути.

И така стигам до въпроса дали е или не е престъпление човек да ексхибиционира по такъв начин на балкона си. Публично място ли е един балкон? Ако човек извърши някое особено гротесково действие на балкона си, с което причинява морални щети на други хора, то не е ли това действие умишлено и с насилнически характер?

Ей такива въпроси си задавам...

п.п. Балконът ми със стъклена и съвсем прозрачна част, а и се пада малко по-висок от балкона на съседа, така че от моя балкон се вижда прекрасно по-голямата част от обема на съседския балкон - който в голямата си част също е стъклен. 

• Автор

1Force1, вие действително ли ме съветвате да затворя частта на балкона ми, от която единствено детето ми може да погледне към улицата?!

преди 23 минути, Dhmhtra написа:

1Force1, вие действително ли ме съветвате да затворя частта на балкона ми, от която единствено детето ми може да погледне към улицата?!

Кой етаж писахте че сте и какво ще гледа детето ви оттам на улицата? Да не говорим, че споменахте, че терасата Ви е остъклена, поради което поне на теория не би трябвало да може да се наведе, за да я види. Нещо не ми се връзва тая "женска" логика...Пък и става въпрос за временна мярка, докато порасне, не завинаги.

• Автор
на 11/29/2015, 2:38:06, 1Force1 написа:

Кой етаж писахте че сте и какво ще гледа детето ви оттам на улицата? Да не говорим, че споменахте, че терасата Ви е остъклена, поради което поне на теория не би трябвало да може да се наведе, за да я види. Нещо не ми се връзва тая "женска" логика...Пък и става въпрос за временна мярка, докато порасне, не завинаги.

Не съм написала етаж,  1Force1, но сега мога да уточня - на 3-и. Освен това изобщо не сте разбрал/а поста ми. Никъде не споменавам, че терасата ми е остъклена. Споменах само че част от балкона ми има стъклена част, можете да проверите по-горе. А именно от тази стъклена част, която е перило, детето ми може да вижда от балкона улицата и изобщо нещо по-различно от небе.

Освен това "женска логика" няма, каквото и да значи това определение. Ако вие сте 96см висок и сте на 2 години, ще искате да виждате какво става на улицата, през един прозрачен участък от перилата на балкона и също така няма да ви е приятно ако майка ви (или някой друг) ви ограничи тази свобода.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.