Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за овърклок!

Featured Replies

Здравейте!Понеже обмислям да си взимам нова конфигурация, бях пуснал и тема във форума по върроса.Та става дума на Intel Pentium G3258.Какво дъно и евентуално ще ми е необходим ли допълнителен охладител за процесора?До сега никога не съм се занимавал с овърклок, понеже "щайката" в момента не ми позволява да правя каквито и да е манипулации по хардуера.И ако може някакъв урок, понеже не разбрах това с волтовете(примерно на 4.2 GHZ, колко волта трябва да дигна на процесора за да работи).Благодаря предварително!!!

преди 5 минути, danielbonev написа:

Здравейте!Понеже обмислям да си взимам нова конфигурация, бях пуснал и тема във форума по върроса.Та става дума на Intel Pentium G3258.Какво дъно и евентуално ще ми е необходим ли допълнителен охладител за процесора?До сега никога не съм се занимавал с овърклок, понеже "щайката" в момента не ми позволява да правя каквито и да е манипулации по хардуера.И ако може някакъв урок, понеже не разбрах това с волтовете(примерно на 4.2 GHZ, колко волта трябва да дигна на процесора за да работи).Благодаря предварително!!!

Можеш да вземеш и дъно с H81 чипсет, вече и с него можеш да клокваш. Охладител ти трябва само, ако искаш да минаваш над 4.0-4.2-4.4 Ghz. Това вече ще зависи от волтажите на които ще работи стабилно процесора. Аз имам G3258 и стои стабилен на 4.2Ghz на 1.190-1.200V. Температурите с бокса в този случай под товар не минават 63-67 градуса (при Prime). Овърклока чрез множител е супер елементарен. Изгледай 2-3 клипа в youtube и ще разбереш. Ако имаш още въпроси давай ги

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

• Автор
преди 9 минути, Just Human.. написа:

Можеш да вземеш и дъно с H81 чипсет, вече и с него можеш да клокваш. Охладител ти трябва само, ако искаш да минаваш над 4.0-4.2-4.4 Ghz. Това вече ще зависи от волтажите на които ще работи стабилно процесора. Аз имам G3258 и стои стабилен на 4.2Ghz на 1.190-1.200V. Температурите с бокса в този случай под товар не минават 63-67 градуса (при Prime). Овърклока чрез множител е супер елементарен. Изгледай 2-3 клипа в youtube и ще разбереш. Ако имаш още въпроси давай ги

Благодаря колега!Какъв охладител ще ми предложиш, мисля да го клоквам до 4.2, 4.3, гледам, че се държи стабилно при повечето игри.

преди 2 минути, danielbonev написа:

Благодаря колега!Какъв охладител ще ми предложиш, мисля да го клоквам до 4.2, 4.3, гледам, че се държи стабилно при повечето игри.

Аз ти препоръчвам да си вземеш цпу-то, да направиш 2-3 теста с бокса, да видиш до 4.0Ghz с какъв волтаж ще стигнеш, как ще са температурите и чак тогава да видиш за охладител. Но ето няколко предложения:
CM HYPER T4 QUAD HEAT PIPES

ARCTIC Freezer A30

ARCTIC Freezer 13

В зависимост от какви средства смяташ да вложиш :)

• Автор
преди 5 минути, Just Human.. написа:

Аз ти препоръчвам да си вземеш цпу-то, да направиш 2-3 теста с бокса, да видиш до 4.0Ghz с какъв волтаж ще стигнеш, как ще са температурите и чак тогава да видиш за охладител. Но ето няколко предложения:

ARCTIC Freezer A30

ARCTIC Freezer 13

Изчетох няколко guide-дове, но това с волтовете не го разбрах много.Примерно от 4.2 GHZ ма 1.3 V, почвам да свалям надолу(1.25-1.24V), но не разбрах как да следя дали е стабилна системата.

Току що, danielbonev написа:

Изчетох няколко guide-дове, но това с волтовете не го разбрах много.Примерно от 4.2 GHZ ма 1.3 V, почвам да свалям надолу(1.25-1.24V), но не разбрах как да следя дали е стабилна системата.

Пускаш Prime95 или SuperPI за тест на процесора - 30-40 минути - 1 час някъде. Ако не покаже син екран, пускаш да играеш някоя игра (ако ще играеш игри). Ако и там няма снини екрани можеш да намалиш още волтажите. И така докато не получиш син екран, когато го получиш връщаш волтажа на предишната стабилна стойност

Понякога някой "worker" в прайм дава грешка, но програмата продължава да работи без въпросния worekr. Погледни и дали работят всичките като мине времето. 

Само гледай да не се олееш с клока...

Много професионално го правите тоя клок :) Аз го карам по простия начин. Вдигам, вдигам, докато не иска. После смъквам и не ме ебе  какво показва Prime 95  след 1 час, след като нямам рестарти и сини екрани. Появи ли се рестарт след някой друг ден, преосмислям малко нещата и гоптово. Няма кво да чакам  час да се наработи PRIME 95. Всъщност, на 20-та  минута ако работи, е ОК.  Но това са глупости. Клокваш, чакаш няколко дена и това е.  С видеото е  същото. Аман от скапани програми, дето нищо не става от тях. Истината е в 3D Mark 11 Пускаш първия тест на Loop и ако завърти 5 пъти без краш на драйверите, добре. Не ти трябва нито Heaven, нито други простотии за мерене на пишки от индивиди, за които железарията е като жезъла на Мoйсей. Визирам разни подвизаващи се ненормалници в HBG.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

на 25.11.2015, 22:23:36, Just Human.. написа:

ARCTIC Freezer A30

ARCTIC Freezer 13

Добре че Arctic A30 е за Интел сокет :D

на 11/25/2015, 10:16:02, danielbonev написа:

Всичко зависи от бройката,твоя може да удари стена на 4Ghz а може и на 4.8Ghz ;)

DEEPCOOL GAMMAXX 200T - 31 лв.  

Няма нужда от скъпи охладители за Пентиума.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 57 минути, Roujin Z написа:

DEEPCOOL GAMMAXX 200T - 31 лв.  

Няма нужда от скъпи охладители за Пентиума.

До ,4.4-4.5 Ghz ще се справя ли този охладител?

преди 39 минути, danielbonev написа:

До ,4.4-4.5 Ghz ще се справя ли този охладител?

Не но поне ще е по-добър от фабричния. А и както ти казаха, не е гаранция че твоята бройка ще прескочи 4 гигахерца.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.