Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 10

Featured Replies

• Автор

Не спорете моля ви !!! Моле ви !!! Тук в темата единствено трябва да се обсъжда проблема с моя компютър защото темата е пусната за това

Ето тук си пише всичко http://snag.gy/Omi4p.jpg сега да не би проблема да е от там че компютъра ми е само 2 RAM а работи с 64 bit-a и Windows 10 значи да не би да трябва да се върна на Windows Vista или XP защото те товарят по-малко или да премина на 32 Bit-a ? сега лягам утре ще продължаваме с мъката

• Автор

:emoji_smiley-15: Темата пропада

• Автор

Е аз съ чувал че тук в този форум разбират но интересно защо само ти си се включил в темата и нищой друг

• Автор

продължаваме с 10

преди 1 час, Nikola Dso написа:

продължаваме с 10

На 2 GB рам не се слага x64 бита операционна система windows. x64 се слага, когато имаш налични 4 GB (Ако x32 ти разпознава само 3 GB рам) и повече GB рам . При наличие на 4 GB и ако x32 ти разпознава 3,5 GB рам, добре е да си с x32 бита ОС. 

Така че разкарай тази 64 битовата и сложи 32 битова ОС.   

Редактирано от П.Петров (преглед на промените)

• Автор

П.петров - Скоро аз ще купя още малко RAM още 2 или повече ще видя... няма да е зле до тогава да съм на 32 bit-a я кажи как става от 64 към 32 

Alex&Vanko^ - сега ще пробвам дали на 32 бита ще дава същите проблеми и пак ще пиша :)

• Автор

Манееее няма ли по-лесен начин ?

Първо изнасяш настройките с PCTransfer примерно, инсталираш Windows 7 X86 и след инсталацията, връщаш обратно настройките.

• Автор

Трябва да обясниш ного подробно защото точно за работите на Windows-a аз трудно разбирам значи не е ли нещо да се инсталира за 32bit-a ? Я обясни подробно да видим как става дай стъпка по стъпка 

Или кажи дали  евъзможно да си сложа Windows Vista безплатно и с директна инсталация само свалям файла и го инсталирам без CD/DVD ?

Windows Vista не е добра операционна система. Не се лъжи да я инсталираш. Слагаш Win7 x32, Win 8.1 x32 или Win 10 x32.

Редактирано от П.Петров (преглед на промените)

• Автор

Сега съм на 10 обаче така  ине разблах как да го напрабя на 32 байта дай стъпка по стъпка

С инсталация на чисто!

http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows-8/clean-install

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 11 часа, ExaFlop написа:
преди 11 часа, ExaFlop написа:

Първо изнасяш настройките с PCTransfer примерно, инсталираш Windows 7 X86 и след инсталацията, връщаш обратно настройките.

Понеже видях това................та да попитам,дали има начин да се прехвърлят настройки и програми от една ос към друга,или това е невъзможно:no-no:

• 2 седмици по-късно...
на 26.11.2015 г. at 22:41, Nikola Dso написа:

Ето тук си пише всичко http://snag.gy/Omi4p.jpg сега да не би проблема да е от там че компютъра ми е само 2 RAM а работи с 64 bit-a и Windows 10 ...

Да това е основният проблем.Но системата не е толкова зле,както си я представят новите потребители.В нея има повече функции от която и да е предходна система.А те са включени и функционират още при инсталирането на самата система.Започни със спиране на ненужни сервизи, функции,настройки,за да може да системата да смогне да заработи що годе нормално.Оставяш възможно най-малко работещи процеси ,за да стане възможно най-добра оптимизация на системата.Трябва да си инсталирал преди това българският интерфейс пакет,за да не стават грешки,по време на настройването.Ако смогнеш да изключиш ненужното,а има такива възможности тази система,тогава ще работи по-леко дори и от уиндоус 7!

на ‎28‎.‎11‎.‎2015‎ г. at 15:36, Слави Маринов написа:

Понеже видях това................та да попитам,дали има начин да се прехвърлят настройки и програми от една ос към друга,или това е невъзможно :no-no:

Да, може.

на 28.11.2015 г. at 14:36, Слави Маринов написа:

...та да попитам,дали има начин да се прехвърлят настройки и програми от една ос към друга,или това е невъзможно:no-no:

Не е невъзможно да се прехвърлят настройките,да речем от уиндоус 7 на уиндоус 10.При самото надстройване до У10,с инсталацията му,се запазват всички предишни настройки,които си имал и всички драйвъри са инсталирани.Запазени личните ти настройки на сервизи,предпочитания,на браузърите(включително паролите,историята,отметките си остават същите).Програмите,които си имал си остават инсталирани и настроени да работят както преди.Скайпа ти дори си остава инсталиран и вписан.С други думи,инсталираш настройка за У7,след приключване,просто продължаваш да си работиш с компютъра и всичко което си имал преди си е там и работи.

Точно това се прави при надграждането на ОС - първо се архивират въпросните настройки и програми, после се инсталира ОС и накрая се възстановяват програми и настройки.

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Точно това се прави при надграждането на ОС - първо се архивират въпросните настройки и програми, после се инсталира ОС и накрая се възстановяват програми и настройки.

Да допълня,че всичко става автоматично.Не е нужно да се архивира ръчно нищо.Просто инсталиране на  У10,маркира ли се надстройка,всичко старо си остава така както си е било и направо си функционира,но системата вече е друга.Разбира се и личните файлове са запазени.

Това с надграждането ми е ясно,че може да се запазят,аз имах предвид(явно не ми е точен въпроса)при чиста инсталация дали може чрез някакъв бекъп или копие на част от диска да се пренесат програми и настройки.Имам ссд диск за системен и друг за всичико друго,така че не ми е проблем да правя копия на друг диск, различен от системния.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.