Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на вътрешен HDD за бекъп

Featured Replies

За разлика от теб, аз нямам този проблем. Да не ти давам адресите, за да се увериш сам. И още нещо. На сайта им максималното място за споделяне е 5 гигабайта, а ти пишеш  за облака 2! От колко време ползваш   mail.ru?  Аз съм от създаването му!

• Автор
Цитат

Абсолютно безсмислено е да си съхраняваш семейните снимки в RAW формат.

А щом снимаш толкова много и толкова големи клипове - парите за второ HDD би трябвало да са ти оправдани.

За мен  е нужно ,имам си причини а клиповете не са големи/дълги,само казвах,че се от апарат ,не са като от гсм.Аз и затова реших да са на втори хард,че ти облаци ,поне безплатните не са както трябва все още,а платен ако не е за работа не бих използвал за моите цели.

Редактирано от stradlin (преглед на промените)

преди 26 минути, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

За разлика от теб, аз нямам този проблем. Да не ти давам адресите, за да се увериш сам. И още нещо. На сайта им максималното място за споделяне е 5 гигабайта, а ти пишеш  за облака 2! От колко време ползваш mail.ru?  Аз съм от създаването му!

Без лоши чувства, ама ... какви проблеми нямаш ти, още не означава че и другите няма да ги имат (най-вече чисто нови потребители).

И не го казвам аз, казва го http://help.mail.ru/cloud_web/files/upload и http://help.mail.ru/cloud_web/confines

Цитат
  • Максимальный размер файла, загружаемого через приложение — 2Гб;
  • Максимальный размер файла, загружаемого через веб-версию Облака  — 2Гб;
  • Максимально возможное количество ссылок на файлы и папки — 1000 (как только данный лимит будет превышен, по мере создания новых ссылок, самые старые ссылки на файлы будут постепенно удаляться);

Тук говорят за максимален брой връзки (ссылки), а не за обема им - място за споделяне !!

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

И след като изяснихме какво, как, защо ще се съхранява (или няма)

преди 4 часа, stradlin написа:
преди 5 часа, jhoro написа:

След изключване на компа ще вади, а преди пускане - ще слага кабела на диска (в случаите, когато ще прави бекъп)

Да,точно това ще правя.

преди 4 часа, ExaFlop написа:

И накрая от закачи /откачи  дали няма да се спомине някой конектор?

Една идея - може да помислиш за някой NAS.

ps. Така и не разбрах защо в заглавието присъства думата "вътрешен"?

преди 44 минути, stradlin написа:

Защото не искам да е външен ,защото са по скъпи.2Т за 150 лв. няма

Има кутии за външни дискове с USB интерфейс има и такива адаптери : http://animabg.com/store/computer_accessories/0011/index.php?cls=0011

преди 2 часа, stradlin написа:

За компресирането на тъпите гугъл да,трябва да се провери ,че като ти преебат всички снимки и видеа...заеби.

То ако само ти прецакат някои файлове,може да се преглътне,но ако един ден всичко изчезне?Аз не им вярвам на разните облачни услуги.Стане ли някой гаф с техния сървър,ще си загубиш всичко.Никой не е застрахован от подобно нещо.Я си представи,че някой ден сървъра им изгори от някакъв пожар,а с него и твоите архиви!Най сигурно си е в собствен диск,така както си решил.

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

То ако само ти прецакат някои файлове,може да се преглътне,но ако един ден всичко изчезне?Аз не им вярвам на разните облачни услуги.Стане ли някой гаф с техния сървър,ще си загубиш всичко.Никой не е застрахован от подобно нещо.Я си представи,че някой ден сървъра им изгори от някакъв пожар,а с него и твоите архиви!Най сигурно си е в собствен диск,така както си решил.

Ако си загубиш файловете само защото някой облак се е изпарил, значи тези файлове не са ти били толкова ценни.
Собственият диск също в един прекрасен (и съвсем неочакван) момент може да откаже да работи.
Затова важните файлове се пазят на няколко места и то задължително на различни от гледна точка на географията.

• Автор

Да и аз не им вярвам ,ама хич особено на безплатните. Те са ми колкото да ги имам.

преди 2 часа, stradlin написа:

Защото не искам да е външен, защото са по скъпи. 2Т за 150 лв. няма

А когато вземеш един "вътрешен" и го сложиш в кутия или NAS - какъв става?

Дали няма (2 Тб за 150 лв ?) - я виж http://www.amazon.com/Elements-Portable-Hard-Drive-WDBU6Y0020BBK-NESN/dp/B00DULWSXI/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1448570877&sr=1-1&keywords=Portable+External+USB+3.0+Hard+Drive

$134->150лв - дай да си купя малко зелени пари по тоя курс

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

А когато вземеш един "вътрешен" и го сложиш в кутия или NAS - какъв става?

Дали няма (2 Тб за 150 лв ?) - я виж http://www.amazon.com/Elements-Portable-Hard-Drive-WDBU6Y0020BBK-NESN/dp/B00DULWSXI/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1448570877&sr=1-1&keywords=Portable+External+USB+3.0+Hard+Drive

Говорех за в БГ,а този гаранция дали ще има? И няма да го слагам в кутия.

Има - срещу още $15->~$90

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 10 минути, ExaFlop написа:

$134->150лв - дай да си купя малко зелени пари по тоя курс

Не $134, а $75 - бях объркал линка - смених го.

преди 8 минути, stradlin написа:

Говорех за в БГ, а този гаранция дали ще има? И няма да го слагам в кутия.

Като има гаранция и ти сменят хардуера (диска) - къде ще са ти файловете ?

• Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

Не $134, а $75 - бях объркал линка - смених го.

Като има гаранция и ти сменят хардуера (диска) - къде ще са ти файловете ?

...на другия хард и няма да купувам пак ,а ще ми го сменят.

преди 5 минути, stradlin написа:

...на другия хард и няма да купувам пак ,а ще ми го сменят.

Ти май нещо - нали единия е основен, втория - бекъп. Първия се срива, посягаш към втория - и там дърво. Иначе знам, че пишат

Цитат

2 Year Data Recovery Plan from FA Service Plans 4.4 out of 5 stars (286)

• If your drive stops working, the Seagate Rescue data recovery plan will recover the data from the failed drive and return it to you on a new piece of external storage

• Covers new single-disk external hard drives of any brand when purchased within 30 days (receipt must be retained for purchases not on the same transaction). Not eligible on enterprise class or multi-drive devices

• Free shipping for in-lab data recovery; 24/7 online case status tracking

• If your data isn't recovered, you get your money back

• If you purchase this service plan and eligible product for this service plan, you acknowledge that Amazon may send the service plan seller relevant product and price information for the purpose of administering the plan.

ама се загледай в четвъртата точка - "Ако данните не са възстановени, можете да получите парите си обратно."

• Автор
на 26.11.2015 г.,, jhoro написа:

Ти май нещо - на ли езиния е основен, втория - бекъп. Първия се срива, посягаш към втория - и там дърво. Иначе знам, че пишат

ама се загледай в четвъртата точка - "Ако данните не са възстановени, можете да получите парите си обратно."

Ти май нещо...

инфото ще ми е на 2 различни харда ,в момента инфото  ми е на   WD my passport ultra  2,5"   и искам да имам всичко клонирано на друг хард, от друг тип и марка.Този който оперира в компютъра си е отделен.

Защо и двата да е сриват по едно и също време не ми става ясно та толко дърва да има??? Отделно  и облак някакъв ще има...

П.С. В крайна сметка взех Seagate NAS 2TB, 64MB, SATA 3  стори ми се надежден.

Редактирано от stradlin
Какво купих (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.