Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Окабеляване на аудиоусилвател с озвучителни тела и бас каса - един сигнал през всичко.

Featured Replies

• Автор

Открих решението на проблема ми с трансформатор ще захраня автоусилвателя си..........:whist:

преди 8 часа, jega96 написа:

Открих решението на проблема ми с трансформатор ще захраня автоусилвателя си..........:whist:

Е да, но само с трансформатор не можеш да захраниш усилвателя си. Нали Андрейчо още на другата страница ти е подсказал за използването на токоизправител, в който има тъй наречения трансформатор! Ти нали знаеш, че автокасетофона се захранва с 12 волата, но  ПРАВО напрежение, а само трансформатора дава ПРОМЕНЛИВО? Значи, към трансформатора ще ти трябва и изправителна част, която може да е и елементарна, но да се получи от променливото изходно напрежение на трансформатора - ПРАВО!Ще рече, че към трафа трябва да прибавиш изправител (грец) поне от4 диода за около 5 ампера, един два електролитни кондензатора 4-5-6000 микрофарада и всичкото това да го монтираш в малка метална кутийка с отвори за охлаждане. Трансформатора който ще трябва да ползваш явно при 10 волта изходно променливо напрежение и 5 ампера ток , нямаш представа че е доста голям и много други неща, за които тук точно в тези технически раздели ще намериш много теми.Не че имам против да се учиш и занимаваш, но по е важно имаш ли нужната подготовка за да направиш захранването? Едва ли.Трябва да си наясно със схемотехниката така, че като те ръководим, поне сам да можеш да се ориентираш и досещаш веднага за какво те съветваме.Иначе братче, няма да стане.Но не се отказвай ако искаш. Потърси из интернет такива електрически теми, поогледай ги и ни предложи сам твое решение, а ние ще ти помагаме. Тук е мястото да кажа, че ако получиш наготово примерно някаква схема, аз и други от форума няма да можем да преценим на какво ниво ти е подготовката по радиотехника. Разбира се, че ще ти помогнем при твое желание, но да не се окаже поредният мераклия човек да направи нещо, а само не се явява повече да погледне темата си. Не е необходимо само да пишем напразно, а да знаем, че ще си сериозен, за да си губим времето и с това.От мен успех и си помисли добре.Другият начин е много лесен. На магазина, вадиш финикийски знаци, купуваш си токоизправител. за който си се посъветвал във форума и щастлив си отиваш в къщи за нови подвизи!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

С зарядно за акумулатор не става.  Трябва обикновено трансформаторно захранване с добра филтрация и мощност на трафа поне 150 вата. 

(facepalm)Не знам,обаче от началото на темата ти говорим че ти трябва захранване ти чак сега разбра.Сваляй акумулатора от колата ти и го слагай на тубата да свири като го изхарчиш пак го слагай на колата да го зареди после пак го сваляш за да свири....Така и така няма да го свържеш за това аз ти препоръчвам да си вземеш,едни тонколони със субуфер и така.

Що се хабите с ламери?

Пъхай щепсела в носа за осигуряване на много ток. Така ще излезе много повече пръдня и евентуално боя (справки на предната страница). :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.