Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернета на лаптопа

Featured Replies

преди 4 минути, Ownage написа:

Свързан си е.

Попринцип първата лампичка на рутера свети без да премигва , но 2-та , 3-та(3-та само през 4-5 секунди) и 7-ма лампичка премигват, което не знам дали е добре.

по-добре отворете уеб интерфейса на маршрутизатора и конфигурирайте през него

• Автор

Пробвах току що и чрез него. Стигнах до края , дори ми изписа , че съм направил конфигурацията успешно , но ето че има пак проблем.

Попринцип дори когато си пусна компютърът за да тръгне интернета , трябва да цъкна два пъти на тази иконка :

asdads.JPG.4694eda82ea1c79c6b8e1fa381d51

Цъкам два пъти , след това отивам на Connect :

zzzzzzzzz.JPG.8d843c7daa3fa3af7362958468

И спира тук :

ddddddddddd.JPG.2c7bf003707306c7c05c3356

След което излиза това :

rereeeeeeeee.JPG.bb76e671bb313a4e25a8a72

И съм до там.

Току що, Ownage написа:

Пробвах току що и чрез него. Стигнах до края , дори ми изписа , че съм направил конфигурацията успешно , но ето че има пак проблем.

Попринцип дори когато си пусна компютърът за да тръгне интернета , трябва да цъкна два пъти на тази иконка :

asdads.JPG.4694eda82ea1c79c6b8e1fa381d51

Цъкам два пъти , след това отивам на Connect :

И спира тук :

След което излиза това :

И съм до там.

Когато ползвате маршрутизатор той се грижи за pppoe връзката, защо трябва да я пуснате отново? И насттроихте ли мрежовия интерйест на компютъра за динамично получаване на адрес

• Автор

Когато правех настройките в http://tplinkwifi.net ми излезе Quick Setup - WAN Connection Type :

1.Auto-Detect

2.Dynamic IP (Most Common Cases)

3.Static IP

4.PPPoE/Russian PPPoE

5.L2TP/Russian L2TP

6PPTP/Russian PPTP

след което избрах Auto-Detect и то ми маркира PPPoE/Russian PPPoE - там ли ми е грешката ? Трябвало е да избера Динамик ?

Току що, Ownage написа:

Когато правех настройките в http://tplinkwifi.net ми излезе Quick Setup - WAN Connection Type :

1.Auto-Detect

2.Dynamic IP (Most Common Cases)

3.Static IP

4.PPPoE/Russian PPPoE

5.L2TP/Russian L2TP

6PPTP/Russian PPTP

след което избрах Auto-Detect и то ми маркира PPPoE/Russian PPPoE - там ли ми е грешката ? Трябвало е да избера Динамик ?

Втори път! Трябва да изберете PPPoE!

• Автор

Е аз и това бях избрал PPPoE иначе ето какво ми излиза като вляза в горепосочената страница :

asdasddas.JPG.f2aed8fea1a40bc09964bed1a0

cxxxxxxxxx.JPG.8b94e7494b2f5047ca0fe8ac0

Име и парола въведохте ли за WAN настройки. Имам чувството че повтарям каквото написах по-напред в темата

преди 2 часа, Ownage написа:

Свързан си е.

Попринцип първата лампичка на рутера свети без да премигва , но 2-та , 3-та(3-та само през 4-5 секунди) и 7-ма лампичка премигват, което не знам дали е добре.

първата е за захранването - трябва да свети постоянно;
втората е за системата - ако мига, рутерът работи правилно;
третата е за wifi  - трябва свети или мига;
четвъртата е за WAN

пета до осма са за LAN 1-4 - ако свети или мига - значи е ок и има кореспонденция.

Wifi и LAN мигат според натоварването.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

а не трябва ли да се клонира МАС адреса на старото устройство върху рутера ?

Ownage,за всеки случай свържи старото устройство с рутера,в настройките network->mac clone клонирай МАС адреса->save и след това свържи лаптопа.

преди 7 минути, emil644466 написа:

а не трябва ли да се клонира МАС адреса на старото устройство върху рутера ?

Ownage,за всеки случай свържи старото устройство с рутера,в настройките network->mac clone клонирай МАС адреса->save и след това свържи лаптопа.

Това е едно от първите неща, които трябва да направи. Особенно, ако доставчика има филтрация по МАС.

• Автор

Здравейте, намерих следното видео. Направих напълно всичко както бе показано (само където той избра Dynamic , а аз PPPoE). След което пробвах да вляза от телефона в новата мрежа която съм създал. Въведох паролата и влязох успешно , но нямаше интернет... нито на компютърът нито на телефона.

Ето как ми изглеждаше "Network Connections" след като направих същото от видеото. След което се наложи да извадя кабела за нета от рутера и да го пъхна обратно в компютърът за да имам отново интернет чрез Broadband "Blizoo"

asdads.JPG.5eb0c056b8aae77f94e912ad8bc1a

5555555.JPG.5e63b38ccfce8dfb57b8f72f534b

zzzzzzzzzzzzzzzzzzz.JPG.921d34ab06fde337

Редактирано от Ownage (преглед на промените)

Ресетвате рутера.

Ръководство зa работа с PPPoE интернет безжично /

Изпълнявате стъпките,както е показано (може да има разлика със вашият рутер, но основното е еднакво)

Ако, пак имате проблем, звънете на Интернет доставчика. Като му обясните, че сте "закачили" нов рутер и нямате интернет.

преди 17 минути, Ownage написа:

Здравейте, намерих следното видео. Ако следвам тези стъпки дали ще стане ?

Също така клонирах Mac adress от Network и дадох save.

Ако следваш принципно стъпките - ще стане, но недей да пишеш неговите настройки.
Данните за WAN трябва да ти ги даде доставчика ти. Гледам на предишната картинка

преди 16 часа, Ownage написа:

asdasddas.JPG.f2aed8fea1a40bc09964bed1a0

cxxxxxxxxx.JPG.8b94e7494b2f5047ca0fe8ac0

полетата за WAN са ти празни. Трябва да ти дадат - IP Address (това е твоя адрес), Subnet Mask (най-често е 255.255.255.0), Default Gateway (пътя по подразбиране към гейта - адреса на техния рутер в локалната мрежа) и два адреса на DNS Server (първичен и вторичен).

За LAN - настройваш / задаваш адрес на рутера и избираш маската. Тук задават 192.168.0.1, другия вариант е 192.168.1.1.  За маската имаш зададени предварително 3 варианта и възможност ръчно да си въведеш нясасви други стойности. Избери ки като тях - 255.255.255.0

Когато си настройваш Wifi - избираш си име на мрежата, държавата (България), mode - типа на wifi-я (11bgn mixed), широчината на лентата (20 или 40 Mhz) и номера на канала засега ги остави на автоматична настройка. Не забравяй да си включиш Wifi радиого, а дали ще излъчва името - си решаваш ти. За начало е добре да е "да" - за да можеш да си намираш мрежата. WDS-а засега го остави без отметка.

За wireless security - избираш си препоръчаното кодиране WPA/WPA2-Personal, първите полета (Version и Encryption) и  ги оставяш на Automatic и си задаваш парола. Тази, която избират на видеото (12345678) е много тъпа парола - ти си избери някоя по-сложна, но гледай да можеш да я запомниш.

MAC фиртрирането, за което говорят в клипа, се отнася за този рутер. Тоест - този рутер да филтрира устройствата в негоната мрежа. не филтриране от доставчика ти.

При настройките на DHCP (услугата, която ще раздава IP-та в локалната ти мрежа) си гласиш колко и кои да са. Може както показват от 192.168.0.100 до 192.168.0.200, а може и от 192.168.0.2 до 192.168.0.100. Важното е - да са в една мрежа с рутера и адреса на самия рутер да не е в тази област. В случая IP на рутера е 192.168.0.1 (както го дададохме по-рано).

Като свършиш с тези настройки ще поиска да рестартира рутера - даваш ОК. Когато свърши с рестарта - при повторното логване си въвеждаш твоята парола.

Накрая в клипа показват как са си смениш данните за достъп до самия рутер. хубаво е да го направиш, за да не може друг да променя настройките.

• Автор

Направих напълно всичко както ми каза , само че накрая не разбрах с чия парола и име трябва да се логна повторно ? Защото единствено ме пуска да вляза с име : admin , и парола : admin , а не с името и паролата които съм въвел при настройките.

преди 6 минути, Ownage написа:

Направих напълно всичко както ми каза , само че накрая не разбрах с чия парола и име трябва да се логна повторно ? Защото единствено ме пуска да вляза с име : admin , и парола : admin , а не с името и паролата които съм въвел при настройките.

Паролата и името за достъп до рутера се сменя от

tp-link4.png

Първо пишеш старото име - admin и старата парола - admin, после си избираш новото име и новата парола (пишеш я два пъти - за сигурност). Накрая кликваш на Save за да запомни промяната. След това влизаш с новите данни.

• Автор

Добре , а след като стигна до тук : ( Мисля , че от тук ми идва грешката , защото първия път написах admin и отново админ за парола) Трябва да напиша  име и парола по мой избор, а не два пъти админ ?

adsdasdas.JPG.eabc644afc35267c63049fec82

Да, трябва да е точно като на снимкаста настройката и да въведеш потребителското име, дадено от доставчика. И паролата от доставчика.

преди 4 минути, ExaFlop написа:

Да, трябва да е точно като на снимкаста настройката и да въведеш потребителското име, дадено от доставчика. И паролата от доставчика.

Да.

@Ownage - Имаш три групи данни за достъп (име + парола) - за връзка с доставчика, за достъп до настройките на рутера и за wifi мрежата. Не ги бъркай.

• Автор

Здравейте отново , най-накрая разбрах къде ми е била грешката. Както jhoro каза , имал съм три групи данни за въвеждане. Всичко е наред вече , имам интернет на всички устройства.

"не разбрах,клонира ли МАС адреса на компа с нета ? " Да , но проблема не е бил от там.

Благодаря на всички за това, че отделихте време да помогнете и весели празници !

Най - добре си направи един backup на настройките и ако се наложи ресетване на рутера до фабрични, да може да си ги възстановиш веднага (от менюто Backup & Restore).

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.