Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тонколони или уредба съвет, кое е по удачно за домашни условия ?

Featured Replies

преди 26 минути, AGD написа:

Ако говорим за серия домашно аудио, не си заслужава освен ако няма да се ползват за хеви метъл, чалга купони или други непретенциозни цели. Производителя им дори се страхува да даде пълни АЧХ да не плаши хората.

С няколко думи това са мощни "джангър" колони и никога не са ме впечатлявали с качество.

Бях останал с впечатления,че разбираш от аудио техника,но с това изказване ми падна в очите!Отговора ти звучи все едно някой да пита за кола Ферари,а ти без да знаеш за какво става въпрос,да кажеш,че е каруца,защото не си открил характеристиките в нета. Carwin vega е много сериозна марка,която е само за истински ценители на най-добрият звук.През 80-те години,беше една от най-скъпите марки в света,с ненадминати характеристики.Нямаше колони,които да се доближат до техния звук.Ето виж че дават данните им в официалния им сайт:CERWIN VEGA Home Audio ...а характеристиката им плаши,но не хората,а другите производители,защото е най-добра все още!

Слушал съм и 12 и 15 инчовите и 100% държа на думите си. Това са чалгарски колони.

Във официалният сайт, който и ти си посочил пак казвам, че няма посочени АЧХ!

Не познавам нито един аудиофил да ползва подобни колони.

Съмнявам се да си слушал нито едните,нито другите.Иначе не би твърдял подобно нещо.На разбирач,тези данни са предостатъчни: Frequency Response: 26 Hz - 20 kHz  / Power Capacity: 400 watts / Sensitivity (1w/1m): 95 dB. Долната граница на честотите,дадена за този модел е нещо,което друга марка трудно би достигнала.А тази фирма,не е неизвестна,за да си позволи да лъже в характеристиките,както повечето напоследък!Това означава най-добрия истински бас,който се запомня завинаги.

Митко, не се впечатлявай от характеристики. Филтрите са им направени с възможно най-евтини елементи, електролитни кондензатори и индуктивности навити на феро сърцевина!?! Тези колони са пълен ташак от към характеристики и сега ще ти дам малко данни от измерване на 12 инчовата версия: 60 - 12000 херца при +-6 децибела, 30 херца при -25 децибела и 20000 херца при - 22 децибела. От тука нататък нямам какво повече да добавя за тези колони. Стават както казах за цигански веселби. За истински бас не може и въпрос да става. Наистина тези колони имат огромно звуково налягане, но за качество и дума не може да става.

Няма смисъл да ми доказваш нещо,което знам как е направено и как свири.За последно в тази тема,ще си позволя да копирам една тяхна съвременна реклама:                                                                                                                                         „Най-доброто от старото и най-доброто от новото: това е днешната Cerwin Vega! Но може би  най-интересно е това, което са направили компанията Cerwin Vega  в продължение на почти 50 години,най-качествените говорители в света!
Каним ви да изпитате вида на истинския звук,който е нарушавал обществения ред в продължение на половин век! “       

Това са само рекламни приказки. Реалните измервания говорят. За нетренирани уши може и да звучат впечатляващо защото са много мощни, но не може да се говори за качество. Качествените колони не са Cerwin Vega и не са в неиния ценови диапазон.

преди 1 час, Димитър 59 написа:

На разбирач,тези данни са предостатъчни: Frequency Response: 26 Hz - 20 kHz  / Power Capacity: 400 watts / Sensitivity (1w/1m): 95 dB. Долната граница на честотите,дадена за този модел е нещо,което друга марка трудно би достигнала.

Не е баш така. Имам тук едни тонколони от несъществуваща вече немска фирма "Audion", по документ са от 25 херца до 25 кило. И на слушане се усеща - баса си е бас, чист и не замазва - а колоните са поне 30 годишни.Слушал съм и колони "Schneider" , както и "Тelefunken" - с подобни характеристики , всичките затворен обем, и баса и звученето като цяло са съвсем различни от доста, от прехвалените топ- модели.

А много от съвремените модели, с басрефлекси , по параметри трябва да са върха - някой "слизат" и до 20 херца, ама ...

Те слизат, ама едно замазано и едно мучене минаващо за бас.

• Автор

Ей тея Carwin Vega цяла стихосбирка написахте за тези тонколони хора......Пояснетеми Carwin Vega xls-28 добри тонколони ли са според вас самите, и да ми дадете линк към поръчката и,защото адски много се запалих по тази марка,ама по моя бюджет разполагам с пари за този модел xls-28,видях ги в един сайт тонколоните за 370 лв сега немога да ги намера ,защото в различни сайтове надуват доста денгите за Carwin Vega,съответно и за усилвател да ми дадете линк да разбера горе долу по колко пари върви тази апаратура,предимно ще слушам на тях techno,disko,danse,бързо и ритмично,честно казано всякакъв стил музика !!!благодаряви ви,предварително за съветите от вас......

преди 11 часа, jega96 написа:

Пояснете ми Carwin Vega xls-28 добри тонколони ли са според вас самите, и да ми дадете линк към поръчката и,защото адски много се запалих по тази марка...

Тези са чудесни трилентови колони от стандартен тип,които можеш да използваш с твоя усилвател!Не съм слушал точно този модел,за да дам конкретно впечатление.В класацията топ 10 ,за най-добри колони от този клас,за 2016 година(според потребителския рейтинг),са на 5-то място! Прецени сам: 2016 Best Standing Speakers .Другите също са много добри марки,които не са за пренебрегване,но за този бюджет и аз бих се замислил най-напред за Carwin Vega xls-28 ,а след това за  модела на JBL,защото са малко по евтини.

• 3 месеца по-късно...
на 12/28/2015 at 16:51, jega96 написа:

Иначе съм с тонколони Радимекс те са с мощност 2 по 100 вата на 4 ома с усилвател Сони оригинален Японски той е с мощност 2по 60 вата на 4 ома,но искам нещо по мощно за домашни условия.Ето и линк към тонколоните ми.................https://www.youtube.com/watch?v=msiVgcZyORY

88852990_2_800x600_tonkoloni-radimex-s-usilvatel-sony-snimki.jpg

Здравейте ,

за пръв път пиша в този форум . Искам да попитам за 300-350 лева мога ли се сдобия с нещо подобно . Търся си озвучение за дома - главно за музика от нета .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.