Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вирус Discovery app ads

Featured Replies

Здравейте и за много години,да сте живи и здрави всички.Повече успехи през новата 2016г.

Децата нещо са се пробвали да теглят и инсталират.Появи се тази гадина и няма махане.Обработвано е с Adwcleaner,malwarebytes,откриха троянски кон,но не го изчистиха.После и аз допълнително омазах нещата,като пробвах да трия разни непознати неща.И се докарах до тук-изчезнаха и иконите от десктопа.Сега съм под сейф мод.

FRST.txt

Addition.txt

Здравейте и за много години!

Пробвайте да върнете състоянието на системата преди започването на самопочистването от ваша страна или още по-добре преди инсталираната от децата ви програма и вижте после как е положението.

Цитат

Възстановяване на системния регистър

За да възстановите системния регистър, използвайте "Възстановяване на системата":

1. Щракнете върху Старт, щракнете върху Изпълнение, въведете %SystemRoot%\system32\restore\rstrui.exe и след това щракнете върху OK.
  2. На страницата Добре дошли във "Възстановяване на системата" щракнете върху Възстановяване на предишно състояние на компютъра (ако то вече не е избрано), след което щракнете върху Напред.
  3. На страницата Избор на точка за възстановяване, щракнете върху системната контролна точка, която представлява състоянието, до което искате да възстановите системния регистър. Обикновено това ще бъде последната записана контролна точка. Все пак това може да бъде по-ранна контролна точка, ако предишното състояние на системния регистър също не работи правилно, или ако искате да върнете назад многобройни скорошни промени, които сте направили.
  4. В областта Изберете точка на възстановяване от този списък изберете Активна помощ (Архивиране на системния регистър) и след това щракнете върху Напред. Ако се появи съобщение на "Възстановяване на системата", което изброява промените в конфигурацията, които "Възстановяване на системата" ще направи, щракнете върху OK.
  5. На страницата Потвърдете избора на точка на възстановяване щракнете върху Напред. "Възстановяване на системата" възстановява избраната конфигурация на Windows XP и след това рестартира компютъра.
  6. Влезте в компютъра. Когато се появи страницата Потвърждение на възстановяване на системата, щракнете върху OK.

След това направете нова проверка с FRST и прикачете новите резултати.

• Автор

Здравейте,съжалявам за закъснението.Сега не се наблюдава проблема с Discovery app ads,но все пак да проверите,дали е възможно с връщане на системния регистър да са се изчистили и троянския кон?Благодаря

FRST.txt

Addition.txt

Не знам дали е проблем,но когато отворих Task Manager,всички процеси бяха на 0,тоест без натоварване на процесора.

Редактирано от bojoviki (преглед на промените)

Здравейте,

Ами доста добре изглежда положението, но има какво още да се желае. Поне оправи ли се проблема с иконите на десктопа?

А иначе деинсталирайте от Control Panel-a =>

DAEMON Tools Toolbar
Skype Toolbars
Mozilla Maintenance Service

Стойте настрана и от GridinSoft Anti-Malware, защото дава немалко фалшиви тревоги.

Имате проблеми и със изключено устройство в Device Manager=a => NVIDIA nForce Networking Controller (ако ви трябва си го включете).

За да премахнем остатъците от адуера направете следното:

Изтеглете edit-text.giffixlist.txt и го запазете на десктопа.
Стартирайте FRST.exe и натиснете бутона Fix веднъж!
След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата.

Внимание: Скрипта е създаден за текущата система. Да не се ползва за други системи с подобни проблеми!

Добре е обновите старите програми със PatchMyPC (особено критично за Adobe Flash Player и Java)!

След това пишете как е положението.

Поздрави!

• Автор

Здравейте,направих всичко по указанията ви.NVIDIA nForce Networking Controller е премахнат,защото е вградената лан карта.Изтеглих PatchMyPc,но след стартирането му,нищо не се случва,забива за секунди и до там.Трябва ли да се сканира за останали червеи или друг вид вирус?

Fixlog.txt

PatchMyPc изисква .Net Framework за да работи, а Windows XP не разполага с такъв вграден, както е при Windows Vista/7/8/10.

Вие имате

Microsoft .NET Framework 2.0 Service Pack 2 (HKLM\...\{C09FB3CD-3D0C-3F2D-899A-6A1D67F2073F}) (Version: 2.2.30729 - Microsoft Corporation)
Microsoft .NET Framework 3.0 Service Pack 2 (HKLM\...\{A3051CD0-2F64-3813-A88D-B8DCCDE8F8C7}) (Version: 3.2.30729 - Microsoft Corporation)

А се изисква версия 3.5:

• You will need to ensure Microsoft .NET Framework 3.5 is installed
  • Access to the internet

Инсталирайте го и след това пробвайте отново да стартирате PatchMyPC:

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=21&e6b34bbe-475b-1abd-2c51-b5034bcdd6d2=True

Като приключите ще проверим за остатъци, но не вярвам да има много такива.

Питахте и за троянеца, който не се е изчистил...но аз трябва да видя лог файла от MBAM за да видя къде е бил намерен той и защо не е бил изтрит за да проверя дали още го има в системата. :)

• Автор

Едно по едно.Обнових до 3.5,но така и не тръгна  PatchMyPC.Наново сканирах с МБАМ,но този път ми изкара само 2 файла и ми дава да ги трия,ще изчакам да потвърдите.

mbam.txt

Редактирано от bojoviki (преглед на промените)

Да, можете да ги изтриете. Остатък от Yontoo адуера. Колкото до PatchMyPC дава ли ви някаква грешка при стартиране?

Изтеглете Публикувано изображение Security Check от screen317 от този линк и го запаметете на вашия десктоп.

Кликнете два пъти върху SecurityCheck.exe и следвайте инструкциите.

Накрая, автоматично ще се отвори текстов документ, наречен checkup.txt, моля поставете съдържанието му в следващия ви коментар в тази тема.

• Автор

Двата файла са изтрити.При стартиране на  PatchMyPC ,не се случва абсолютно нищо,никаква грешка.

checkup.txt

Имате доста остарели програми. Като начало, защо не сте инсталирали Service Pack 3 за Windows XP?

Първо инсталирайте него и след това ще продължим => https://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=31992

• Автор

Съжалявам,бях забравил за него.Нали върнахме системата назад.Иначе си бях с  Service Pack 3  .

Е вие да не сте върнали системата от 26-ти?

Цитат

26-12-2015 18:14:41 Installed Windows XP Service Pack 3.
27-12-2015 18:45:31 Software Distribution Service 3.0
28-12-2015 19:58:28 Before uninstalling Grand Theft Auto IV
28-12-2015 20:00:50 Before uninstalling Microsoft Games for Windows - LIVE
28-12-2015 20:00:57 Removed Microsoft Games for Windows - LIVE
28-12-2015 20:01:36 Before uninstalling Microsoft Games for Windows - LIVE Redistributable
28-12-2015 20:01:39 Removed Microsoft Games for Windows - LIVE Redistributable
28-12-2015 21:03:17 Installed Rockstar Games Social Club
28-12-2015 21:48:17 Installed Grand Theft Auto IV
29-12-2015 11:20:40 Installed Grand Theft Auto IV
30-12-2015 12:53:41 System Checkpoint
31-12-2015 13:31:54 System Checkpoint
01-01-2016 14:18:58 System Checkpoint
02-01-2016 14:53:01 System Checkpoint
03-01-2016 15:41:44 Before uninstalling Remote Desktop Access (VuuPC)
03-01-2016 15:42:24 Before uninstalling Malwarebytes Anti-Malware version 2.2.0.1024
03-01-2016 15:56:30 Before uninstalling Bronze Aid
03-01-2016 15:58:09 Before uninstalling MyPC Backup
03-01-2016 15:59:36 Before uninstalling Adobe Photoshop CS6
03-01-2016 16:02:54 Before uninstalling GridinSoft Anti-Malware

Можело е да пробвате с някоя по-близка точка до датата на проблема, но нищо де. Ами ще изчакам да го качите и продължаваме.

• Автор

Да,на по-късен етап я бях върнал,че малкия не беше сигурен кога е инсталирал програмите си.Та приключи и ъпдейта вече.Тоест след слагане на Service Pack 3,тръгна  PatchMyPC.Сега някакви други действия нужни ли са?

Обновете програмите с него и след това прикачете нов лог от SecurityCheck за да видим има ли още програми за обновяване и след това приключваме.

Имате още неща за обновяване...Деинсталирайте

Java(TM) 6 Update 23
Java 7 Update 76

И инсталирайте Java 8 Update 66

Инсталирайте антивирусна програма по избор, защото в момента поне според лог файла нямате такава.

Ако твърдия ви диск не е SSD, то е добре и да го дефрагментирате.

1. Отворете иконата Моят компютър.
  2. Маркирайте дяла, който желаете да дефрагментирате, цъкнете върху него с десен бутон, изберете Свойства и след това Инструменти.
  3. Цъкнете бутона Дефрагментиранe.
  4. В прозореца, който се отвори, посечете дял C:\ и натиснете бутона Дефрагментирай.
  5. Изчакайте да завърши операцията. Може да отнеме доста време.

След това пишете как е положението.

• Автор

Благодаря много.Точно с Java 8 Update 66 се появи проблем при инсталацията й.Може би защото не съм деинсталирал 7.Антивирусна нямам,понеже съм зад рутер и си мислех,че няма да ми трябва.От няколко години си работи така компютъра.Сега ще пусна дефрагментиране на C.

Рутера само сканира пакетите, без да е наясно с тяхното съдържание. Може да отблъсне някои мрежови атаки, но не сканира съдържанието на файловете, които теглите и инсталирате от интернет и затова една антивирусна е препоръчителна.

• Автор
преди 39 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Рутера само сканира пакетите, без да е наясно с тяхното съдържание. Може да отблъсне някои мрежови атаки, но не сканира съдържанието на файловете, които теглите и инсталирате от интернет и затова една антивирусна е препоръчителна.

Благодаря за разяснението.Ако може да препоръчате някоя за XP,понеже на другия компютър съм с 7ца и там няма проблеми и да съм с по-тежка.Но на този всичко му върви тегаво.Иначе приключи дефрагментирането на C.В момента компютъра работи без забележки.Благодаря още веднъж

Това е малко трудна задача, защото Windows XP вече не се поддържа от повечето производители, а повечето програми си имат своите кусури и имам леки резерви към тях.
Ще обясня и защо. Наскоро ми се наложи да поправям един Windows XP и като стигнахме до избора на антивирусна доста се затрудних, защото освен че повечето отказват да се инсталират на Windows XP (като Microsoft Security Essentials например), avast! си остава доста бъгава и просто на някои системи не върви добре и дори не се деинсталира напълно и това може да доведе до конфликт с драйвера на клавиатурата и тя да откаже да работи (,но трябва да се тества, защото при нея е малко на руска рулетка), Avira е добър избор, но в последно време е доста мудна, Panda Antivirus Free (беше с интерфейс на квадрати  - потребителката на системата искаше да е на български и определено нямаше проблеми с кодировката на Windows, но новата версия на panda на някои места бе преведена, на други се виждаха само квадрати). та се принудих да и сложа Comodo Antivirus (която е малко слаба, ако се ползва само антивирусния модул, но поне е лека, има облак, има и пясъчник, който и изключих, защото нямаше да се оправи с него, но би трябвало да не създава много проблеми като цяло)...Щях да в ви предложа 360 Total Security, но пък тя мисля, че няма обновен превод за последната си версия, което пък има и добра страна, защото на български програмата имаше проблеми със защитата в реално време именно заради превода на български. Ако даден зловреден файл бъде свален в папка различна от познатите за нея проверявани места, той не се засичаше. Но може това вече да е поправено. Нямам наблюдение как се държат Baidu Antivirus, Tencent PC Manager, F-Secure Ultralight Anti-Virus (още е в бета период на тестване), AVG.

Между другото - Bitdefender Antivirus Free Edition е отличен избор и поддържа и Windows XP според сайта им. Само че работата с програмата е леко необичайна, но пък ефективността и е доста висока. Пази отлично и е доста лека.

Та като обобщение аз лично за XP бих избрал или Bitdefender Antivirus Free Edition или Comodo Antivirus или 360 Total Security (ако не се ползва на български език) или Avira или avast! (в краен случай). Изборът оставям на вас.

• Автор

Отново благодаря.За протокола,със Bitdefender съм работил преди много години,не помня причината поради,която съм спрял да я ползвам.Колкото до 360 Total Security,нещо ново е за мен,само слухове.Някоя от двете ще е.Поздрави и лека вечер.

П.П.Може да сложите табелката за проблем-Решен :wink12:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.