Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор между два компютъра втора употреба

Featured Replies

Здравейте!

Ситуацията е следната - в работата се нуждаем от два компютъра. В момента ползваме компютри с GForce2 видеокарта на единия, на другия е още по-стара, селерон процесори и твърди дискове, които не се знае до кога ще изкарат. Днес например не можах да отворя една папка, в която ни е цялата документация, свързана със съда в гр. Сандански. Доста от файловете вече не могат да се отварят/копират и нещата стават сложни. Като се опитам да отворя(копирам, изтрия) даден файл започва едно зацикляне на твърдия диск и само рестарт оправя положението. Понеже работодателя не желае да ни осигури други компютри ще се опитаме да си намерим дарител, който да дари компютри или да осигури около 200-250 лв, за да закупим два компютъра втора употреба. И сега идва питанката - какви да са компютрите втора употреба, ако сами трябва да си ги закупим(с дарените пари). Поразрових се из интенрет, и най-удобно ми е да пазарувам от Ардес, защото имат магазин и сервиз в Сандански, та ако стане проблем ще ни е по-удобно да носим компютрите там.

Спрял съм се на следните два модела:

Dell Optiplez 745

Fujitsu Esprimo C7530

Компютрите ще се използват единствено за офис работа - Word, Excel. Трябват ни надеждни и нормално работещи компютри(да не се налага да ги чакаме 15 минути за да заредят ОС-а(единия, който ползваме в момента)).

Ще съм благодарен за всякакви мнения относно двата предложени компютъра, или за нещо, което е по-добро и си заслужава.

И с двата няма да имате никакъв проблем за посочените задачи, бих заложил на втория вариант, по-добри процесор, видеокарта и двойно по-голям хард.

Каквото и HDD да вземеш ще има чакане особено щом говорим за такова на много години.

Това което ви трябва е SSD с обем 120GB като 2 броя чисто нови излизат под 200 лв. стига старите брички да са със сата интерфейс.

http://nikem-bg.net/cart/54190p2rf.html

пс. На тоя работодател май и заплата скоро ще почнете да му плащате...

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Работодател - Министерство внутренних дел Болгарии??? Питам само , ако не е тайна ...

• Автор
преди 1 час, Roujin Z написа:

Каквото и HDD да вземеш ще има чакане особено щом говорим за такова на много години.

В момента единия твърд диск е с размер 20ГБ(този, който ми прави проблеми). Другия е 10ГБ. Не им знам годините, ама са множко.

Това което ви трябва е SSD с обем 120GB като 2 броя чисто нови излизат под 200 лв. стига старите брички да са със сата интерфейс.

Дъната са от преди 10-тина години поне. АТА133 в най-добрият случай. Въобще, двата компютъра са си кошници, които едвам работят, ама главоболията са за нас. !5 миниту преди края на работното време гасиш компютъра, защото си си свършил работа. След 5 минути се оказва, че има нещо спешно за принтене. Пускаш компютъра и 15 минути го чакаш за да може да отвориш My Computer, и спокойно да си навигираш из папките. Ако пък кликнеш някъде, за да отвориш папка или файл, преди диска да е спрял да стърже и червената лампичка да е спряла да свети постоянно, времето за чакане се увеличава.

преди 27 минути, dr.dechev написа:

Работодател - Министерство внутренних дел Болгарии??? Питам само , ако не е тайна ...

Общинска Администрация. т.е. Общината.

Значи ще се ориентираме към Fujitsu.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Странно че се правят поръчки за всякакви лимузини и маркови компютри а до вас нищо не стига... :D

Да съберете пари за кафе-машина разбирам ама това е като ченгетата дето си носят личните лаптопи на работа заради старите компютри.

Гледайте накрая да не ви обвинят в нещо...

преди 18 минути, A.com написа:
преди 2 часа, Roujin Z написа:

В момента единия твърд диск е с размер 20ГБ(този, който ми прави проблеми). Другия е 10ГБ. Не им знам годините, ама са множко.

Дъната са от преди 10-тина години поне. АТА133 в най-добрият случай. Въобще, двата компютъра са си кошници, които едвам работят, ама главоболията са за нас. !5 миниту преди края на работното време гасиш компютъра, защото си си свършил работа. След 5 минути се оказва, че има нещо спешно за принтене. Пускаш компютъра и 15 минути го чакаш за да може да отвориш My Computer, и спокойно да си навигираш из папките. Ако пък кликнеш някъде, за да отвориш папка или файл, преди диска да е спрял да стърже и червената лампичка да е спряла да свети постоянно, времето за чакане се увеличава.

преди 43 минути, dr.dechev написа:

Общинска Администрация. т.е. Общината.

Мам-м-м-ма мия :ohmy:

Като гледам тук, в Макдоналдс са сложили таблети и фрее нет за клиенти и не... - просто да си сърфират.

JS77814634.jpg

• Автор
преди 9 часа, Roujin Z написа:

Странно че се правят поръчки за всякакви лимузини и маркови компютри а до вас нищо не стига... :D

Да съберете пари за кафе-машина разбирам ама това е като ченгетата дето си носят личните лаптопи на работа заради старите компютри.

Гледайте накрая да не ви обвинят в нещо...

Прави се договор/протокол за дарение с данните на дарителя/фирмата и всичко си е легално. Дори може да се ползват данъчни облекчения ако дарителя е фирма, но за сумата от 200-250 лв не си заслужава да се занимава човек. Облекчението ще е някакви левчета.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Много ми е познато ... Н а работа имам собствен хладилник-трябва ми да съхранявам неща , които са с темп. на съхранение. Имам и бюро и половина лични.Лична секция за документи. Много на брой лични неща ....

Аз не бих се мъчил и ден, колкото и да са ви малки заплатите все можете да отделите 100-200лв. 

Работя в друга сфера, но за да си улесня живота работя с мои лични инструменти.

Купувам си качествени инструменти = върша си работата по-бързо = остава ми свободно време = не се натоварвам а и взимам повече пари.

Spoiler

Редакция: Внимателно прочетох постовете на автора и стигнах до извод, че не търси съвет за хардуер а търси дарител. Успех

Редактирано от П.е.т.ъ.р (преглед на промените)

преди 1 час, П.е.т.ъ.р написа:

Аз не бих се мъчил и ден, колкото и да са ви малки заплатите все можете да отделите 100-200лв. 

Това ми звучи като един много стар виц:

Spoiler

Срещат се президентите на Франция, САЩ и България. 
Саркози: При нас заплатата е 4000 евро, данъците като се извадят, получават се 3500. За живеене са нужни 2000. Къде отиват другите 1500 не ни интересува! 
Обама: При нас заплатата е 6000 долара, данъците като се извадят, получават се 5500. За живеене трябват 3000. Къде отиват другите 2500 нас не ни интересува. 
Българския президент: При нас заплатата е 600 лева, данъците като се извадят, получават се 500. За живеене трябват 1000. Откъде взимат другите 500 нас не ни интересува!

Макар, че въпросните 200 лева ги изкарвам за ден и малко (ако работя - в момента съм на стенд бай)

Кой решава проблеми свързани с хард диска с купуване на компютър втора употреба, който може да е същата работа ?

Купуваш два харда за тия пари и това е, или дефрегментираш, защото може и това да ги кара да ръмжат и циклят.

преди 27 минути, _I_ написа:

Кой решава проблеми свързани с хард диска с купуване на компютър втора употреба, който може да е същата работа ?

Купуваш два харда за тия пари и това е, или дефрегментираш, защото може и това да ги кара да ръмжат и циклят.

Като вземеш в предвид АТА интерфейса и как бавят, решението изглежда много логично!

Друг е въпросът, че реално решават чужди проблеми, което не е препоръчително да се прави.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.